Φορτσάκης: Να δοθεί άδεια στο Ρωμανό

2
32

«Να του δοθεί η άδεια για να μπορέσει να έρθει στο πανεπιστήμιο, να έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους, να δει άλλα παιδιά της ηλικίας του και να βρει διέξοδο αυτός ο φοβερός θυμός που τον διακατέχει», δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Φορτσάκης στο Action 24, αναφερόμενος στην εκπαιδευτική άδεια που αιτείται ο 21χρονος απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός.

«Η γνώση, ιδιαίτερα η πανεπιστημιακή, ιδίως αν πρόκειται για νέα παιδιά όπως είναι ο Νίκος Ρωμανός», συπλήρωσε ο κ. Φορτσάκης, «βοηθά στην επανένταξη στην κοινωνία. Πολύ περισσότερο αν πρόκειται για έναν άτομο, όπως αυτό, που έχει έντονες αντιδράσεις απέναντι στο κατεστημένο και έχει μια συγκεκριμένη ιδέα για τον εαυτό του».

Τέλος, ερωτηθείς για τον κίνδυνο μετάδοσης της έντασης στους πανεπιστημιακούς χώρους, ο κ. Φορτάκης δήλωσε ότι «δε θα βρεθούμε μπροστά σε γενικευμένη αναταραχή στα Πανεπιστήμια με αφορμή την επέτειο της 6ης Δεκεμβρίου. Η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών είναι ταγμένοι στην παρακολούθηση των μαθημάτων, οι αίθουσες είναι γεμάτες και υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις απέναντι στις καταλήψεις».

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο είπες και κάτι καλό και που ξέρεις δείχνει να εχει μυαλό και μπορεί να γινει και πολύ χρήσιμος άνθρωπος στην κοινωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here