Φωτιά σε σπίτι στην Καλαμάτα από κερί – Κινδύνεψαν τρία παιδιά

0
76

Παρ’ ολίγο τραγωδία στην Καλαμάτα όπου τρία αδερφάκια, 13, 9 και 8 ετών, κόντεψαν να καούν ζωντανά από ένα αναμμένο κερί, καθώς η μικρή αδερφή ήθελε να υπάρχει φως στο δωμάτιο. Η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα στην οικογένεια από τον Αύγουστο και διαβιούν με κεριά.

Η μητέρα των παιδιών μύρισε μέσα στον ύπνο της τον καπνό και έτρεξε στο δωμάτιό τους. Το κερί είχε πέσει πάνω στα ρούχα και αυτά είχαν αρπάξει φωτιά, ενώ οι καπνοί και οι φλόγες είχαν ζώσει την κρεβατοκάμαρα.

Τα τρία αδέλφια ήταν ακόμα μισοζαλισμένα στα κρεβάτια τους και η μάνα τράβηξε και έβγαλε σπρώχνοντας από μέσα τα δύο μικρότερα, ενώ ο μεγαλύτερος γιος της έτρεξε μόνος του προς τα έξω και έπαθε εγκαύματα, στη μία πατούσα και το χέρι του, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Τη φωτιά κατάφεραν να σβήσουν οι πυροσβέστες της Π.Υ. Καλαμάτας, που έφτασαν στην ισόγεια μονοκατοικία λίγο μετά αφού δέχτηκαν την κλήση για να επέμβουν.

Όπως γράφει το flynews.gr, οι γονείς ζουν τα παιδιά τους κάνοντας μεροκάματα και δουλεύοντας όπου μπορούν. Ο πατέρας είναι οικοδόμος και δεν έχει μόνιμη δουλειά, γι’ αυτό και από το 2012 που ξεκίνησαν να δυσκολεύονται οικονομικά, άρχισαν και να πληρώνουν έναντι στη ΔΕΗ.

Η οφειλή όμως άρχισε να μεγαλώνει και η μητέρα πήγε να κάνει ρύθμιση, ώστε να δίνει ό,τι μπορεί για να μην τους κόψουν το ρεύμα. Και πάλι δεν κατάφερνε να καλύψει τα ποσά που ζητούσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Έτσι, τον περασμένο Αύγουστο η οφειλή έφτασε τα 3.900 ευρώ και παρόλο που παρακάλεσε να δώσει τα μισά από τα 700 ευρώ που της ζητούσαν για να μην τους κόψουν το ρεύμα, αυτό δεν έγινε και ούτε μπόρεσε να βρει τα χρήματα. Η επιχείρηση έδωσε εντολή στον υπεργολάβο και η παροχή του ρεύματος στο σπίτι κόπηκε από την κολόνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here