Έχω ένα φόβο, μεγάλο φόβο…

14
44

Έχω ένα μεγάλο φόβο ήδη πριν από τις εκλογές -φόβο, ο οποίος ενισχύεται κάθε μέρα και περισσότερο. Οι δανειστές μας δεν θα δεχθούν αλλαγή των βασικών όρων του Μνημονίου, παρά τα όσα προεκλογικά υπόσχονταν τα κόμματα στους ταλαιπωρημένους πολίτες. Δεν πρόκειται να «προικίσουν» τη νέα κυβέρνηση ούτε να προχωρήσουν σε κάποια θεαματική κίνηση καλής θέλησης προς τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό, επειδή στην πλειοψηφία του ψήφισε εναντίον των μονομερών αντιμνημονιακών ενεργειών.

Όλες οι ενδείξεις, κυρίως από το Βερολίνο και την έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, συνηγορούν στην εκτίμηση ότι περιμένουν από εμάς αποφασιστικές κινήσεις για την εφαρμογή του προγράμματος, την ώρα που εμείς αναμένουμε από εκείνους πρωτοβουλίες χαλάρωσης του Μνημονίου…

Πολύ φοβάμαι, λοιπόν, ότι σύντομα θα απογοητευθούν απολύτως όσοι ήλπισαν ότι μπορεί να επιστρέψει το επίπεδο ζωής τους πίσω στο 2009. Ότι θα αποκατασταθούν, δηλαδή, οι μισθοί και οι συντάξεις τους, ότι θα ξαναβρούν τις δουλειές τους όσοι τις έχασαν, ότι θα επανέλθει η ασπίδα προστασίας πάνω από τις εργασιακές τους σχέσεις.

Τίποτα απ’ αυτά δεν μπορεί να γίνει, δυστυχώς. Τα φληναφήματα περί δυναμικής επαναδιαπραγμάτευσης, που τάχα μου θα έκοβε τα πόδια των δανειστών, δεν αντέχουν σε καμιά σοβαρή συζήτηση. Και το ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσει ο κόσμος, ο οποίος μέσα στην προεκλογική παραφορά των κομματικών υποσχέσεων όχι μόνο δεν έδινε σημασία στα όσα έλεγαν οι Γερμανοί, αλλά χαρακτήριζε «ψίχουλα» τα όσα μας υποσχόταν ο Γάλλος πρόεδρος -ο μόνος αληθινός σύμμαχός μας στην Ευρώπη…

Όταν ο Φρανσουά Ολάντ έλεγε στην Όλγα Τρέμη (στο Μega) «ζητώ από τους Έλληνες να με εμπιστευτούν, ζητώ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει, ώστε να μπορέσω κι εγώ να τους στηρίξω με αναπτυξιακές πρωτοβουλίες», περιέγραφε ένα στόχο προς κατάκτηση! Όχι κάτι δεδομένο!

Περιέγραφε την προσπάθειά του να επιβάλει το δικό του αναπτυξιακό μοντέλο δίπλα στην υφεσιακή λιτότητα της Μέρκελ -πράγμα που, αν τελικά πετύχει, θα βοηθήσει όλη την Ευρωζώνη, συνεπώς και εμάς.

Ταυτόχρονα, υπονοούσε ότι θα ρίξει το βάρος του για να κερδίσουμε ένα, δυο ή περισσότερα χρόνια στην εφαρμογή του προγράμματος, ώστε να χαλαρώσει η θηλειά γύρω από το λαιμό μας.

Αυτά μας είπε ότι θα προσπαθήσει, εφόσον βέβαια και εμείς προχωρήσουμε –επιτέλους- τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος (κλείσιμο οργανισμών του Δημοσίου, αποκρατικοποιήσεις μεγάλων επιχειρήσεων, σύλληψη φοροδιαφυγής)…

Και εμείς; Πώς τα ακούσαμε εμείς; Τουλάχιστον οι μισοί τα θεωρήσαμε «ψίχουλα». Ζητούσαμε πολύ περισσότερα και πιστεύαμε ότι μπορούμε να τα πάρουμε.

Αρκεί -λέγαμε- να αλλάζαμε τα κόμματα που κυβερνούσαν με άλλα, λιγότερο ενδοτικά, και να στέλναμε στα σπίτια τους τους «ραγιάδες», που δήθεν διαπραγματεύονταν με την τρόικα εδώ και δυο χρόνια…

Σαν να επρόκειτο για ένα εσωτερικό ζήτημα, το οποίο μπορούσαμε να λύσουμε μεταξύ μας, χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν εκτός Ελλάδας! Αν εκλέγαμε ασυμβίβαστη κυβέρνηση, αν επιλέγαμε ανένδοτους υπουργούς … θα καθαρίζαμε!

Τόσο απλό. Στον αγύριστο τα μνημονιακά «αποβράσματα», στο πηδάλιο οι αντιμνημονιακοί «σωτήρες»!

Τα άκουγα όλα αυτά κι αναρωτιόμουν: Καλά, ο κόσμος περνάει πολύ πολύ δύσκολα και λογικό είναι να προσπαθεί από κάπου να πιαστεί, αλλά τα κόμματα τι κάνουν; Ξεκινάνε από την υπόσχεση συνολικής επαναδιαπραγμάτευσης και φτάνουν μέχρι τη μονομερή κατάργηση των Μνημονίων, χωρίς να εξηγούν με ειλικρίνεια ποιες επιπτώσεις θα υπάρξουν αν μας απαντήσουν «όχι»;

Ήταν κρεσέντο πολιτικής αφέλειας, παντοδυναμική ψευδαίσθηση ή καλπάζων αρριβισμός;

Ό,τι κι αν ήταν, το κακό που είχε γιγαντωθεί με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, συνεχιζόταν.

Ο απελπισμένος λαός φούσκωνε από ανεδαφικές υποσχέσεις και διχαζόταν βαθειά. Φτάσαμε στο σημείο οι μισοί να θεωρούνται «προδότες» και οι άλλοι μισοί «τυχοδιώκτες»!

Και τώρα; Αν η τρικομματικής στήριξης κυβέρνηση Σαμαρά δεν προχωρήσει ταχύτατα σε ριζοσπαστικές κινήσεις στο κράτος, ώστε να σταλεί διεθνώς ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα «μπορεί και θέλει», πράγμα που θα «σπρώξει» τους δανειστές σε υποχωρήσεις, η κατάσταση θα γίνει εκρηκτική.

Δεν αντέχει η κοινωνία άλλα χαστούκια. Δεν αντέχουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να πληρώνουν για λογαριασμό όλων. Το αίσθημα της αδικίας κυριαρχεί. Με ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες ανέργους, με τους νέους να μην έχουν δουλειά και προοπτική, τα πράγματα θα βρεθούν σύντομα εκτός ορίων.

Γι’ αυτό φοβάμαι. Και φοβάμαι πολύ.

Η πλειοδοσία προεκλογικών υποσχέσεων των κομμάτων ήρθε να κορυφώσει, δυστυχώς, το κακό που γέννησε η διαπραγματευτική ανικανότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου στο πρώτο Μνημόνιο και η εγκληματική της επιμονή στην επιβολή μιας αδιέξοδης πολιτικής, που δεν είχε την παραμικρή κοινωνική νομιμοποίηση.

Follow on twitter: @XrPanag

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΕπαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου; Ας κρατάμε μικρό καλάθι…
Επόμενο άρθροΟι γιατροί απαγόρευσαν στον Σαμαρά να πάει στις Βρυξέλλες
Ο δημοσιογράφος Χρήστος Παναγιωτόπουλος ήταν Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Mega Channel επί 11,5 χρόνια. Η δημοσιογραφική του πορεία ξεκίνησε από τις εφημερίδες και τα περιοδικά το 1988. Επί 9 χρόνια ήταν πολιτικός αρθρογράφος της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ", ενώ θήτευσε ως πολιτικός συντάκτης στις εφημερίδες "24 Ωρες" και "ΠΡΩΤΗ", καθώς και στο περιοδικό "ΕΝΑ". Eργάστηκε για 2 χρόνια και στο ραδιοσταθμό "FLASH" ως αρχισυντάκτης. To 2006 τιμήθηκε με το "Βραβείο Μπότση" για το νέο μοντέλο δελτίου ειδήσεων, το οποίο καθιέρωσε στην ελληνική τηλεόραση. Το 2009 τιμήθηκε με το "Βραβείο Ευρωπαίων Δημοσιογράφων" Κων.Καλλιγάς. Γεννήθηκε στην Πάτρα, σπούδασε Μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αγάπησε τη Μουσική περισσότερο (πιάνο και κιθάρα), αλλά τελικά επέλεξε τα δύσβατα δημοσιογραφικά μονοπάτια. Από το 2003 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Εχει δυο γιους. Τον 25χρονο Αλέξανδρο και τον 9 ετών Άλκη.

14 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Format
  χρειάζεται η Ελληνική κοινωνία
  Με τοπικές ενέσεις σε ένα κορμί που ο καρκίνος κάνει μετάσταση
  κάθε μέρα και σε άλλο σημείο ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
  Format
  Ολική επαναφορά στην δραχμή …
  Όλα από το μηδέν ξανά …
  Όλα από μηδενική βάση..
  Όλα να αρχίσουν από την αρχή…
  Δεν είναι πολιτική θέση ..είναι αναγκαιότητα
  Όλες οι διαστρεβλώσεις και ανισότητες της Ελληνικής κοινωνίας
  δεν θεραπεύονται με …ασπιρίνες
  Χημειοθεραπεία πήραμε ,αλλά μας έκανε …χειρότερα
  Δεν έχουμε άλλη λύση ….
  Νομοτελειακά βαδίζουμε προς αυτή την λύση
  Όχι ότι το θέλουμε ..
  Όχι ότι μας αρέσει …
  Όχι ότι θα την επιβάλει κάποιος …
  Θα έρθει …μόνη της
  Έρχεται ……
  Το θέμα ως χώρα να έχουμε PLAN B΄
  ΕΣΩ ΈΤΟΙΜΟΣ
  ……

 2. Κύριε Παναγιωτόπουλε,
  μη φοβάστε…»Ο βρεγμένος τη βροχή, δεν την φοβάται»… καμμιά φορά ο φόβος και η απελπισία, μας κάνει να ξυπνήσουμε, να ενεργοποιήσουμε κομμάτια της ψυχής μας που μέχρι τώρα αγνοούσαμε. Μεγάλα παιδιά είμαστε άλλωστε, πριν από λίγες μέρες ψηφίσαμε. Τι φοβάστε λοιπόν; Το plan b της κυβέρνησης; Να σας βοηθήσω; Το plan b της κυβέρνησης είναι ο…ΣΥΡΙΖΑ.
  Να’στε καλά.
  Ευχαριστώ.

 3. Το κανάλι σας κύριε, έγινε τώρα σοβαρό και υπεύθυνο. Συγχαρητήρια. Τώρα μάχεται το λαικισμό και τη δημαγωγία. Καλό θα ήταν βέβαια αυτό να είχε γίνει στη ώρα του.
  Αν έδειχνε την ίδια περίσκεψη, την ίδια καχυποψία, τον ίδιο προβληματισμό για τις μεθόδους των
  κ.κ. Σίμητη – γιωργάκη τα πράγματα δε θα είχαν φτάσει ως εδώ. Αλλά τι να κάνουμε, εκλεκτικές συγγένειες είναι αυτές.
  Αλλά ακόμα και απέναντι στο Καραμανλή τι στάση κρατήσατε; Αντί να ανεβείτε στα κάγκελα για το χρέος, το έλλειμμα και τα έσοδα, σπαταλούσατε το χρόνο σας με ζαχόπουλους, εργατολόγους και 34χρονες…. Επιμηθείς και όχι Προμηθείς λοιπόν.
  Μη ξεχνάτε παρακαλώ, ότι έχουμε και μεις λίγη μνήμη (το 2009 δεν είναι και τόσο μακρυνό).
  Μη ξεχνάτε επίσης ότι έχουμε και λίγη κρίση, για να εξηγούμε τη πολιτική σας και τη στάση σας.

 4. ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ. ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. ΤΑ ΣΤΟΜΑΧΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΕΙ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΥΡΙΖΕΙ, Η ΑΝΑΣΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ… ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ. Ο ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ. Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ. Η ΜΟΝΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ … Ο ΦΟΒΟΣ ΣΗΜΕΡΑ.

 5. Διερωτάστε εάν η μονομερής καταγγελία του μνημονίου είναι πολιτική αφέλεια, παντοδυναμική ψευδαίσθηση ή καλπάζων αριβισμός ενώ την υπόσχεση για επαναδιαπραγμάτευση που υπόσχονταν προεκλογικά αλλά και συμπεριέλαβαν στο πλαίσιο σύγκλησης η εσωτερική τρόικα , την προσπερνάτε με τη φράση ότι δεν αντέχει σε σοβαρή συζήτηση. Την πτώχευση που υποτίθεται ότι προσπάθησαν να αποφύγουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τα δύο μνημόνια και με τους εξοντωτικούς εφαρμοστικούς νόμους και που υποτίθεται ότι αποτράπηκε την τελευταία στιγμή , τρομοκρατώντας το λαό με τη δραχμή, φοβάμαι πως δεν θα την αποφύγουμε ούτε με το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης που είναι υποταγμένη στη θέληση της Μέρκελ και του ΔΝΤ
  Ίσως να μη την αποφύγουμε την πτώχευση έτσι κι αλλιώς . Με τη συνεχή όμως υποχώρηση ,με τις πιέσεις για ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου , όσος μας έχει απομείνει , θα έχουμε μια χώρα καθημαγμένη . Και τότε ο φόβος σας θα επαληθευθεί Δεν θα επικαλεστώ το γνωστό ότι οι δούλοι δεν έχουν να χάσουν παρά μόνο τις αλυσίδες τους αλλά το πιο απλό, ο άνεργος δεν έχει να χάσει τη δουλειά του και ο απένταρος ούτε το ευρώ ούτε τη δραχμή του.

 6. ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΕ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΤΟΠΟ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΑΣ ΕΚΦΟΒΙΣΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΒΓΕΙ Η Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. ΤΑ ΜΜΕ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ . ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ! ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΣΙΠΡΑ. ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΩΣ ΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ. ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ! ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ Η ΜΠΑΛΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΜΕΤΑ ΕΓΩ ΤΟ ΜΕΓΚΑ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΗ ΚΑΘΑΡΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΩΣ ΛΑΟΣ ΤΟΤΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΤΗ ΠΑΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΕΡΙΑ.
  ΕΙΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΠΠΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΟΥΝ. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ. ΤΟ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ.
  Υ.Γ
  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΦΙΛΟΣ Ο ΝΤΙΝΟΣ ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΦΟΡΜΑΤ , ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ. ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΑΞΑΜΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΑ. ΠΡΩΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΖΙΖΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ. ΠΡΩΤΑ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΖΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΔ-ΚΡΑΤΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΥΣ, ΔΟΣΥΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΦΑΓΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΟΣΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΣΑΝ ΟΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΕΚΟ. ΕΚΕΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΣΕ ΩΣ ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ. ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ Η ΔΕΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΑΥΤΟ; ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ!!! ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΠΕΙ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΒΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
  ΒΑΣΙΛΗΣ 18 ΕΤΩΝ

 7. «Κύριοι» , από τις λίγες οικονομικές γνώσεις που έχω από το οικονομικό Πανεπιστήμιο αλλά και το δίκαιο που διδάχθηκα , θέλω να κάνω λίγες παρατηρήσεις:
  1. Δεν ορίζεται ποτέ στην σύνθεση του δικαστηρίου , κλέφτης να δικάσει τους κλέφτες, βιαστής να δικάσει την βιασμένη κ.λ.π.Εμείς όταν κατά κοινή ομολογία έχουμε πρόβλημα με τις ιδιωτικές τραπεζικές επιχειρήσεις , γιατί ορίζουμε Πρωθυπουργό και υπουργό οικονομικών Τραπεζίτη (Παπαδήμος , Ράπανος κ.λ.π) ; Ξαφνικά θα κρίνουν τις καταστάσεις και θα αποφασίζουν υπέρ του λαού ;
  2. Κατά την προεκλογική περίοδο , το μόνο που δεν μας είπαν ήταν οτι ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ φτιάχθηκε με το ευρώ . Αλήθεια το μεγαλείο της Ελλάδας (που όλοι περηφανευόμαστε) με το ευρώ φτάχθηκε ; Τα υπόλοιπα κράτη που δεν έχουν κοινό νόμισμα με κάποια άλλα , χάθηκαν ; καταστράφηκαν ;
  3. Κοιτάξτε γύρω σας πόσες επιχειρήσεις και ατομικές ιδιοκτησίες φτιάχθηκαν με την δραχμή και πόσες με το ευρώ ; ότι έχει φταιχτεί επί ευρώ είναι σκυλοχρεωμένο και χωρίς καμμία προοπτική να ξεχρεωθεί .
  4. Τόσο μικρή μνήμη έχουμε ; Με την δραχμή δεν είχαμε φάρμακα ; Δεν είχαμε βενζίνη ; Δεν πληρώνονταν οι συντάξεις και οι μισθοί ;
  5. Το μόνο που κατάφεραν με το ευρώ , ήταν να μας στερήσουν το κύριο εργαλείο κατά της κρίσης , το εθνικό μας νόμισμα . (Δείτε Τουρκία και ΑΡγεντινή στους G20 ) .
  6. Τα παπαγαλάκια οι δημοσιογράφοι , άρχισαν να λένε ότι δεν επιτρέπεται η ποινικοποίοηση της πολιτικής ζωής . Δεν πρέπει να δικαστεί κανένας γιά το κατάντημα της χώρας και των πολίτων της . ΔΕν φταίει κανένας !!!! ΜΠΡΑΒΟ , ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ !!! ΕΝΟΧΟΣ Ο ΛΑΟΣ !!! ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ !!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !

 8. Ο φόβος είναι αίσθημα, αστάθειας, αμφιβολίας, ανεπάρκειας, είναι αυτό που ζούμε σήμερα ως χωρα ένα κράτος ακυβέρνητο όχι από κυβερνήτες αλλα από εμπιστοσύνη προς τους κυβερνήτες. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να αποδεχτούμε ένα κυβερνήτη που διάλεξε η πλειοψηφία του λαου.
  Το δεύτερο είναι να επισκευάσουμε το πλοίο που επιβαίνουμε διαλέγοντας τους μονιμους επιβάτες από τους τυχοδιώχτες.
  Τρίτο να διαλέξουμε τι θα παράγουμε αποσύροντας τα παράσιτα. τέταρτο να πιστέψουμε σε όλα αυτά που ζούμε σήμερα να εργαστούμε σκληρά κλείνοντας τα αυτιά μας στις σειρήνες φόβου.
  Το πέμπτο k τελευταίο να επιβάλουμε στο κυβερνήτη προορισμό με χρονοδιάγραμμα.

 9. Ποσο εχει στοιχισει στη χωρα η διαπλοκη;Καποτε πρεπει καποιος να μιλησει με διευθυνσεις και ονοματα και οχι να τα ριχνουμε ΟΛΑ στους πολιτικους και καποιοι φυσικοι αυτουργοι της, να μας κανουν μαθηματα.Ελεος πλεον,δεν ειμαστε ηλιθιοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here