Φροντιστές – Το νέο μέτωπο κατά του ασφαλιστικού

0
20

 

Νέο μέτωπο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας εκφράζει την αντίθεσή της στην μεταρρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση, την οποία χαρακτηρίζει «ταφόπλακα» για τον κλάδο απέναντι από την κυβέρνηση βρίσκονται και τα φροντιστήρια, μαζί με τις άλλες επαγγελματικές ομάδες, για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθείται.

Οι φροντιστές υποστηρίζουν πως τα εκπαιδευτήριά τους απειλούνται με «λουκέτο» και όπως διευκρινίζουν «η αύξηση των εισφορών, πέρα από τις συνέπειες που θα έχει στο συνολικό εργατικό κόστος, θα οδηγήσει σε κλείσιμο φροντιστηρίων, οπότε θα διογκωθεί η ανεργία, αλλά και η “μαύρη εργασία” των παράνομων ιδιαιτέρων μαθημάτων στον κλάδο.»

Οι φροντιστές στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για τετραπλασιασμό του ποσού που πληρώνουν στον ΟΑΕΕ με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση οφείλει να διατηρήσει και να αναδείξει τις υγιείς επιχειρήσεις που έχουν αντέξει σε όλη την περίοδο της κρίσης και όχι να τις οδηγήσει σε κατάρρευση.
Οφείλει να αναλογιστεί ότι τα φροντιστήρια στηρίζουν την ελληνική οικογένεια και κοινωνία στην προσπάθεια για ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης.»
Τα φροντιστήρια ζητούν διάλογο με την κυβέρνηση για το θέμα και «συντονίζουν τη φωνή της με την ΓΣΕΒΕΕ προκειμένου να αποτραπεί μια ρύθμιση που θα αποτελέσει “ταφόπλακα” για τον κλάδο τους», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος παρακολουθώντας το δημόσιο διάλογο σχετικά με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών που προωθεί η κυβέρνηση και προσανατολίζεται να συμπεριλάβει στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο εκφράζει την αντίθεσή του θεωρώντας ότι πρόκειται για κατάφωρη αδικία σε βάρος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στις οποίες ανήκει ο κλάδος. Ειδικότερα:

Οι Εκπαιδευτικοί – Φροντιστές επισημαίνουν ότι οι αυξήσεις αυτές θα προκαλέσουν σοβαρό πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων εξαιτίας των ήδη αυξημένων εισφορών που καταβάλλονται.

Σε κάθε περίπτωση η αύξηση των εισφορών, πέρα από τις συνέπειες που θα έχει στο συνολικό εργατικό κόστος, θα οδηγήσει σε κλείσιμο φροντιστηρίων, οπότε θα διογκωθεί η ανεργία, αλλά και η «μαύρη εργασία» των παράνομων ιδιαιτέρων μαθημάτων στον κλάδο, παθογένειες για τις οποίες η ΟΕΦΕ εξακολουθεί να δίνει μεγάλο αγώνα.

Ο προσανατολισμός του υπουργείου Εργασίας για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών δεν μπορεί να αποτελεί μεταρρύθμιση τη στιγμή που σε αρκετές περιπτώσεις σχεδόν τετραπλασιάζεται το ποσό που ήδη οι  Φροντιστές πληρώνουν στον ΟΑΕΕ.

Η κυβέρνηση οφείλει να διατηρήσει και να αναδείξει τις υγιείς επιχειρήσεις που έχουν αντέξει σε όλη την περίοδο της κρίσης και όχι να τις οδηγήσει σε κατάρρευση. Οφείλει να αναλογιστεί ότι τα Φροντιστήρια στηρίζουν την ελληνική οικογένεια και κοινωνία στην προσπάθεια για ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης.

Η ΟΕΦΕ, όπως και οι άλλες εργοδοτικές οργανώσεις, δηλώνει παρούσα στον διάλογο που έχει ξεκινήσει και συντονίζει τη φωνή της με την ΓΣΕΒΕΕ προκειμένου να αποτραπεί μια ρύθμιση που θα αποτελέσει «ταφόπλακα» για τον κλάδο μας.

Οι Φροντιστές εκφράζουν την πεποίθηση τους πως η πρόταση για το ασφαλιστικό πρέπει να είναι αναπτυξιακή και να ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και πως η λύση δεν μπορεί να βρεθεί μόνο με αύξηση των επιβαρύνσεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here