Φρούραρχος Βουλής: Από καθαρή τύχη δεν υπήρξε θύμα στα επεισόδια

0
94

Μόνο από καθαρή τύχη δεν υπήρξε θύμα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, δίπλα στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, την ώρα του μεγάλου συλλαλητηρίου. Αυτό είναι το συμπέρασμα τού Φρούραρχου της Βουλής, στην έκθεση την οποία συνέταξε και στην οποία αναφέρει ότι υπήρξε οργανωμένο σχέδιο κατά της Βουλής. Πράγμα που αποδεικνύουν οι επίμονες επιθέσεις από διαφορετικά σημεία, ατόμων που δεν απομακρύνονταν, αντιθέτως επανέρχονταν με νέα «πολεμοφόδια».

Στον κατάλογο των «όπλων» με τα οποία οι ακραίοι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων περιλαμβάνονταν πέτρες, σίδερα, μάρμαρα, καδρόνια, αυτοσχέδια καρφιά, φωτοβολίδες ευθείας βολής, εμπρηστικές μολότοφ νέου τύπου φελιζόλ. Επίσης έγινε χρήση εργαλείων, όπως βαριοπούλες και σιδερένιοι λοστοί -και μαζί με αυτά, μπογιά λευκού και κόκκινου χρώματος. Η σφοδρή επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μεγάλου αριθμού ενστόλων και η πρόκληση εκτεταμένων υλικών ζημιών.

Τα αντικείμενα που εκτοξεύτηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων στον περίβολο της Βουλής, πέτρες, σίδερα, μάρμαρα, καδρόνια κ.α.γέμισαν 86 μεγάλους σάκους απορριμμάτων και η συλλογή συνεχίζεται… Το στοιχείο αυτό καταγράφεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκθεση που συνέταξε .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here