Φωτίου: Ενοχλεί που λέμε ότι αυτοί φτωχοποίησαν την μεσαία τάξη

0
41

Επανήλθε η Θεανώ Φωτίου για να διευκρινίσει τις χθεσινές δηλώσεις της, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σχετικά με το ύψος των εισοδημάτων της θεωρούμενης ως μεσαίας τάξης. Όπως είπε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm»: «Αυτό που είπα, και το οποίο φαίνεται πως δημιούργησε μεγάλη ταραχή στη Νέα Δημοκρατία, είναι ότι το 50% του πληθυσμού, που αποτελούσε τη μεσαία τάξη, έχασε το 35% του εισοδήματός του από το 2009 μέχρι το 2015 και αυτό το λέει η ΕΛΣΤΑΤ, όχι εγώ».

Όπως διευκρίνισε η κα Φωτίου, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την περίοδο από το 2009 μέχρι το 2015, που ανέλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν ότι «οι προηγούμενες κυβερνήσεις φτωχοποίησαν τη μεσαία τάξη».

«Αυτό φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει πάρα πολύ, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία επικαλέστηκα, ότι δηλαδή η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης συντελέστηκε επί των ημερών τους και αντ’ αυτού εμφανίζονται να λένε ότι η Φωτίου όρισε τη μεσαία τάξη με εισοδήματα 7.500 ευρώ τον χρόνο» ανέφερε και πρόσθεσε ότι το 1/4 του πληθυσμού, την ίδια περίοδο 2009-15, «οι πιο φτωχοί συνάνθρωποί μας έχασαν ακόμη περισσότερο, το 38,5% των εισοδημάτων τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here