«Φωτιές» Φίλη: Nα ακυρωθεί η συμφωνία με τη Σ. Αραβία

0
26

«Φωτιές» ανάβουν οι δηλώσεις Φίλη, λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή της κρίσιμης συνεδρίασης στη Βουλή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργούς Παιδείας, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 δήλωσε: Το λιγότερο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να ανακοινώσει την ακύρωση της συμφωνίας για τα όπλα στη Σαουδική Αραβία.

Επισήμανε μάλιστα πως για την ακύρωση της συμφωνίας συντρέχουν λόγοι που έχουν να κάνουν με «την ιδεολογία της Αριστεράς, αλλά και τη διεθνή υποχρέωση της χώρας απέναντι στο Ευρωκοινοβούλιο», που το καλοκαίρι ζήτησε την επιβολή εμπάργκο στην πώληση όπλων προς την Σαουδική Αραβία, λόγω του πολέμου στην Υεμένη, όπου διεξάγονται επιχειρήσεις εναντίον αμάχων.

«Περιμένω να ακούσω την επιχειρηματολογία της κυβέρνηση και μέχρι στιγμής δεν την ακούω στο μείζον αυτό θέμα το ηθικοπολιτικοκοινωνικό, που σχετίζεται και με την επιβολή εμπάργκο από την Ευρωβουλή», πρόσθεσε ο Νίκος Φίλης σημειώνοντας ωστόσο πως δεν «έχει πειστεί ότι υπάρχει θέμα διαφθοράς, πιστεύω ότι θα δοθούν απαντήσεις επί της ουσίας»

«Αυτά τα θέματα μικροπολιτικής στην Ελλάδα έχουν την ουσία τους, αλλά το μείζον είναι άλλο». «Να φύγουμε επιτέλους από τα ενοριακά ζητήματα» είπε.

«Αυτό θέλω να ακούσω από την κυβέρνησή μου εγώ, το λιγότερο, είναι να ακυρωθεί για λόγους που έχουν να κάνουν και με την Αριστερά και με τη διεθνή υποχρέωση της χώρας να μην πουλά όπλα σε χώρα που πλήττει αμάχους. Αυτό θα απαντήσει σήμερα ο κύριος Καμμένος», κατέληξε.

Απαντώντας, τέλος, για τη συνεχή κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση, ειδικά σε ζητήματα σχετικά με τον Πάνο Καμμένο, δήλωσε πως «δεν δυσφορεί» για την συγκυβέρνηση, καθώς ξέρει ότι «είναι κυβέρνηση που υπακούει σε μια αναγκαιότητα, να έχουμε πολιτική σταθερότητα, ώστε να βγούμε από την δανειακή σύμβαση. Με αφορά η πολιτική σταθερότητα ως θεμέλιο για να προχωρήσει η οικονομική ανάκαμψη της χώρας μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here