‘Ο λαός δεν συναίνεσε στο άθλιο Μνημόνιο – Ο Τσίπρας έχει αναπτερώσει το ηθικό μας’

87
15

Δήμητρα Γαλάνη

Ερωτευόμαστε, γλεντάμε, δακρύζουμε, προβληματιζόμαστε εδώ και 40 χρόνια με τα τραγούδια της.

Η μουσική της Δήμητρας Γαλάνη κυλάει στις φλέβες μας. Την αγαπάμε και τη σεβόμαστε.

Η Δήμητρα όλων των Ελλήνων δεν είναι, όμως, μόνο καλλιτέχνις – είναι και ένας βαθιά πολιτικοποιημένος άνθρωπος. Μιλάει για το Μνημόνιο και τα μάτια της πετάνε σπίθες. «Ο λαός δε συναίνεσε στους όρους του άθλιου Μνημονίου», λέει. Πιστεύει ότι υπάρχει άλλος δρόμος. «Της διαπραγμάτευσης, όχι της υποτέλειας», σημειώνει χαρακτηριστικά, και δεν κρύβει την εκτίμησή της για τον Αλέξη Τσίπρα.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου δεν κάνει κανένα απολύτως σχόλιο, τον κατατάσσει απλώς στην κατηγορία … «αόρατος», ενώ καταγγέλει το πελατειακό κράτος που έφτιαξαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να παραμυθιαστεί, τελικά, ο Έλληνας ότι με δανεικά και lifestyle θα κάνει τη μεγάλη ζωή. «Θέλουμε πίσω την πατρίδα μας και τον λαό μας», επισημαίνει, ενώνοντας τη φωνή της με τη Χαρούλα Αλεξίου.

– Πιστεύεις ότι υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα πέραν των Μνημονίων; Υπάρχουν περιθώρια για ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση; Εν ολίγοις, έχει μέλλον αυτό που επιχειρεί ο Τσίπρας;

Σαφώς υπάρχει άλλος δρόμος, τον οποίον δυστυχώς ΔΕΝ επέλεξαν οι πολιτικοί των 2 πρώην μεγάλων κομμάτων αγνοώντας προκλητικά τον λαό. Είναι ο  δρόμος της αξιοπρέπειας και της δυνατότητας για αυτοδιάθεση -που είναι ο υπ’ αριθμόν 1 κανόνας της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι ο δρόμος της διαπραγμάτευσης και όχι της υποτέλειας. Θα σας θυμίσω την περίπτωση της Ισλανδίας. Αλλά, βέβαια, η χώρα αυτή ευτύχησε να έχει ηγεσία άλλων αναστημάτων…

Ο λαός ΔΕΝ συναίνεσε στους όρους του άθλιου Μνημονίου. Άναυδος παρακολουθούσε, μέσα από τα ΜΜΕ  της μαύρης διαπλοκής, τους κυρίους αυτούς να αποφασίζουν γι αυτόν χωρίς αυτόν και να του κόβουνε τη ζωή, τις ελπίδες, το μέλλον του.

Ανακατέψανε το νοικοκύρεμα της χώρας με το ξεπούλημά της, τα εγκληματικά λάθη με τις απλές αποφάσεις. Προσπάθησαν να ενοχοποιήσουν  τον  λαό και να τον γεμίσουν τρόμο, γιατί θέλουν να κουκουλώσουν και να θολώσουν το τοπίο της ρεμούλας και της κατάχρησης της δημόσιας περιουσίας. Κάνουν το παν για να σώσουν εαυτούς και ημέτερους και βυθίζουν τη χώρα όλο και περισσότερο.

Ο κόσμος βιώνει τη βαρβαρότητα και την πληρώνει με αίμα και, πολλές φορές, δυστυχώς με την ίδια του τη ζωή.

Πολύ σοφά, λοιπόν, τους πετάει στα σκουπίδια και στρέφει τις ελπίδες του στο καινούργιο, στο άφθαρτο. Ο κ. Τσίπρας, πέρα από το γεγονός ότι δεν φύτρωσε έτσι ξαφνικά (ήταν από τις ελάχιστες φωνές πραγματικής  αντιπολίτευσης αυτά τα 2 1/2 χρόνια), τιμά  την εντολή που του δόθηκε και ήδη έχει αναπτερώσει το ηθικό μας. Μέσω αυτού, επιτέλους, ακούγεται διεθνώς η κραυγή της απόγνωσής μας.

Η φωνή μας ενώνεται με των άλλων ευρωπαϊκών λαών (Γάλλων, Ιταλών, Πορτογάλων, Ισπανών, Ιρλανδών). Βέβαια, από ό,τι βλέπω βιάζονται κάποιοι να τον χαρακτηρίσουν δημαγωγό και ανεύθυνο. Για να δούμε, αν θα δικαιωθούνε. «Καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια», έλεγε η γιαγιά μου….

Εγώ για ένα πράγμα βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Εάν αποκτήσει εμπιστοσύνη αυτός ο λαός σε μια ηγεσία  μπορεί να κάνει θαύματα. Ο πολιτικός αρχηγός που θα κερδίσει την πίστη μας θα  είναι εκείνος που, με μερικές κινήσεις «ρουα ματ» (και αυτό είναι δυνατόν να συμβεί και όλοι το ξέρουμε), θα καθαρίσει το τοπίο από τη σκοτεινιά της διαπλοκής, παίρνοντας την πρωτοβουλία να ελεγχθεί το χρέος της χώρας , να λειτουργήσει η Δικαιοσύνη και να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι  -και έτσι να  δώσει ελπίδα για το μέλλον μας. Και μετά δουλειά από όλους μας. Όχι με  λαϊκισμούς  και  ανταλλαγές, όπως έκανε μετά τη Μεταπολίτευση το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και κατάστρεψαν τη χώρα. Δεν θα την πατήσουμε ξανά έτσι, ωριμάσαμε. Αυτή τη φορά θα είναι ουσιαστικά, τολμηρά, πραγματικά, με αξιοπρέπεια και με τις δυνάμεις μας.

«Θα ψηφίσω πάλι το ίδιο κόμμα»

– Έχεις αποφασίσει τι θα ψηφίσεις αν επαναληφθούν οι εκλογές;

Θα ψηφίσω ό,τι ψήφισα και τώρα και, μάλιστα, είμαι ακόμα πιο σίγουρη ότι έχω επιλέξει σωστά. Και θα ευχηθώ να μην έχουμε 35% αποχή αυτή τη φορά, αλλά 100% προσέλευση, αν είναι δυνατόν. Με την αποχή αποδυναμώνεται η φωνή ενός λαού. Υπάρχουν άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο που ελπίζουν στην αντίστασή μας. Μην το κάνουμε αυτό!

– Τι θα καθορίσει την ψήφο σου; Το πρόγραμμα του κόμματος ή ο θυμός; Το ρωτώ διότι πολλοί σκέφτονται να επιμείνουν δίνοντας «αντιμνημονιακή» ψήφο, ενώ άλλοι θα κινηθούν εκ νέου «φιλευρωπαϊκά».

Ο ελληνικός λαός είναι από τους πλέον φιλοευρωπαϊκούς. Όμως, οι όροι του Μνημονίου δεν συμβαδίζουν με τις αρχές της Ευρώπης και της Δημοκρατίας.

Την ψήφο μου την καθορίζει ο λόγος, η στάση, οι θέσεις, η πρόθεση και η ιστορία των κομμάτων και των πολιτικών εκφραστών τους. Και σαν εμένα, πιστέψτε με, είναι πολύς κόσμος. Πρέπει να πάψουμε να υποτιμούμε τόσο την κριτική σκέψη των Ελλήνων. Παράλληλα, με βοηθάει  και η πληροφόρηση που έχω και που έρχεται από πάρα πολλές πηγές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η κύρια πηγή ενημέρωσής μου είναι το διαδίκτυο, γι αυτό και η πληροφορία έρχεται από παντού…. Και η πληροφορία είναι μια. Το σύστημα που μας έχει οδηγήσει σε αυτά τα αδιέξοδα καταρρέει και, μάλιστα, με γδούπο…

«Πολεμάνε λυσσαλέα τον Αλέξη Τσίπρα»

Ανεξάρτητα απ’ το κόμμα που θα ψηφίσεις, ποιον θα ήθελες να δεις νέο πρωθυπουργό; Πείθει ο Αλέξης Τσίπρας;

Αν δεν έπειθε δεν θα είχε πάρει αυτή την εντολή από τον λαό.. Βέβαια, ξέρω πολύ καλά ότι το κατεστημένο της χώρας και ιδιαίτερα της γενιάς μου, αντί να τον βοηθήσει θα τον πολεμήσει λυσσαλέα. Ήδη το βλέπουμε να συμβαίνει. Ας χαλαρώσουν επιτέλους! Ανήκω, δυστυχώς, κι εγώ στη γενιά των «δεινοσαύρων» και γι αυτό μπορώ να τους καταλάβω. Ξέρω τους κώδικές τους,  αν και θεωρώ ότι ποτέ μου δεν συμπεριφέρθηκα σαν τέτοια.

Η Ελλάδα ανήκει, στους νέους ανθρώπους. Ας παραδώσουμε, επιτέλους, εν ειρήνει τη σκυτάλη… Μη μας πιάνει κόμπλεξ. Ας τους ακούσουμε και ας είμαστε δίπλα τους, όπως κάθε ώριμος άνθρωπος θα έκανε, για να τους βοηθήσουμε και να τους οδηγήσουμε,  όποτε μας το ζητήσουν και όποτε χρειαστεί, με τη γνώση μας και την πείρα μας.

– Από ποια κόμματα θα ήθελες να συγκροτείται η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί;

Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να είναι όλα τα δημοκρατικά κόμματα. Δυστυχώς, απ’ ό,τι βλέπουμε αυτό δεν γίνεται. Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ τους (και δικαιολογημένα) και δεν υπάρχει περίπτωση να τα βρούνε, έστω και αν αυτό είναι το ζητούμενο. Ο λαός, βλέπεις, έχει ωριμάσει πιο γρήγορα από την πολιτική του εξουσία…

Σαφώς πρέπει να είναι κόμματα που προωθούν την κοινωνική ευημερία  και πολεμούν την απληστία.

Γιατί ο κοινός νους λέει ότι για να ζούμε καλά πρέπει ΟΛΟΙ να ζούμε με αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη.

Γιατί το μέλλον λέει ότι αυτό που μετράει είναι η ανάπτυξη της συλλογικής συνείδησης και όχι τα συμφέροντα ενός σαθρού συστήματος.

Γιατί πρέπει να πάψει το 1% της ανθρωπότητας να ζει εις βάρος του 99%.

Γιατί πρέπει να έλθει κάποια ισορροπία αλλιώς θα εξαφανιστούμε…

«‘Αόρατος’ για μένα ο Γιώργος Παπανδρέου»

– Αν έπεφτες πάνω στον Γιώργο Παπανδρέου τι θα του έλεγες;
Τίποτα…Είναι τέτοιο το μέγεθος της υποκρισίας και τοσο εμφανής ο ρόλος που ανέλαβε να παίξει αυτός και οι “φίλοι” του σε αυτό το έργο που λέγεται εξόντωση του ελληνικού λαού, που πραγματικά δεν έχεις να πεις τίποτα …Για να μη θυμώσω λοιπόν και χάσω την ψυχραιμία μου τώρα που την έχω απόλυτα ανάγκη θα γίνει απλά….αόρατος.  Άλλωστε έτσι κάνω σε αυτές τις περιπτώσεις…

– Αν έπρεπε οπωσδήποτε να επιλέξεις πρωθυπουργό μεταξύ των κυρίων Σαμαρά, Τσίπρα και Βενιζέλου ποια θα ήταν η επιλογή σου και γιατί;

Θεωρείτε ότι πρέπει να σας απαντήσω σε αυτή την ερώτηση;

Νομίζω ότι σας έχω καλύψει από αυτά που έχω πει ήδη… Ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι αξιόπιστο άτομο που θα χαίρει της εμπιστοσύνης του λαού και από πριν θα έχει σχεδιάσει, μαζί με τους άλλους αρχηγούς, μια κοινή στρατηγική για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Όλη η Ελλάδα περιμένει αυτή την εθνική συνεννόηση…

– Τα τελευταία χρόνια άνθρωποι του Πολιτισμού και των Τεχνών μετέχουν ενεργά στα πολιτικά πράγματα. Χρειάζεται η Πολιτική ανθρώπους του Πολιτισμού;

Οι καλλιτέχνες, και γενικότερα οι σκεπτόμενοι άνθρωποι, είναι πάντα παρόντες πολιτικά, διότι μέσα από την Τέχνη τους, εμβαθύνουν στα πράγματα. Μέσα από το έργο τους καλλιεργούν την πνευματικότητα και αναδεικνύουν τις ηθικές αξίες που έχουμε όλοι ανάγκη για να υπάρχουμε. Την ίδια στιγμή έχουν τη δυνατότητα της δημόσιας τοποθέτησης ως αναγνωρισμένες προσωπικότητες. Οι πολιτικοί έχουν διοικητικά χαρίσματα. Μπορούν  να ελίσσονται, να χρησιμοποιούν διπλωματική γλώσσα, να διαθέτουν τεχνοκρατικό ορθολογισμό.

Αυτό που θα έπρεπε να συμβαίνει -παλαιότερα εν μέρει συνέβαινε- είναι η άσκηση της πολιτικής να συνοδεύεται από πνευματικότητα.

Η θλιβερή παγκόσμια πραγματικότητα είναι ότι οι πολιτικοί ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με αριθμούς και όχι με ανθρώπους. Έτσι, η πνευματικότητα των ανθρώπων της Τέχνης και της σκέψης  οφείλει να είναι στο πλευρό , και όχι στη βιτρίνα της πολιτικής και να δίνει τον τόνο “υπενθυμίζοντας” τις ηθικές αξίες  και “επαναφέροντας” τα πράγματα στις ανθρώπινες  διαστάσεις. Δυστυχώς, όμως, οι πολιτικοί προσπαθούν συνήθως  να εκμεταλλευτούν την αξιοπιστία των πνευματικών ανθρώπων.

«Έχω πεί ‘όχι’ σε προτάσεις να πολιτευτώ»

– Σου έχει γίνει ποτέ πρόταση να πολιτευτείς; Θα το έκανες;

Όποτε μου έγινε η πρόταση αυτή, έγινε από ανθρώπους που εκτιμούσα βαθύτατα και, έτσι, μπόρεσα να τους  εξηγήσω τις απόψεις μου. Κατανόησαν απόλυτα τις όποιες αντιρρήσεις μου.

– Η Χάρις Αλεξίου μιλώντας στο aixmi.gr είπε  ότι θέλει να ξαναγαπήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες. Τελικά, πρέπει πρώτα να επανακτήσουμε εμείς την αυτοεκτίμησή μας πριν το κάνουν οι Ευρωπαίοι για μάς;

Η Χάρις εξέφρασε τη στεναχώρια της και ζήτησε, όπως όλοι μας, να μας ξαναφέρουν πίσω τη πατρίδα και τον λαό μας, όπως ήταν πριν τον καταντήσουν έτσι. Για μας τους παλιότερους υπάρχει η ανάμνηση μια άλλης Ελλάδας, πιο αυθεντικής και αθώας, και καμιά φορά μας πιάνει παράπονο αλλά και μεγάλος θυμός. Η πλασματική ευμάρεια και το πελατειακό κράτος που φτιάξανε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια,  μας έφερε στη σημερινή κατάσταση και άντε τώρα να ξαναβρεί ο λαός την πραγματική του όψη… Βλέπεις, «ψηθήκαμε» ότι κάπως έτσι είναι το να ζεις καλά. Με δανεικά, και με life style της εικονικής πραγματικότητας, που μας έτριψε στη μούρη το σκουπιδαριό μεγάλης μερίδας των ΜΜΕ. Δες πού καταλήξαμε και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.  Τέλος πάντων, εγώ είμαι αισιόδοξη γιατί πιστεύω στους νέους και άφθαρτους ανθρώπους Κάθε γενιά είναι οπλισμένη με τα κατάλληλα “αντισώματα” . Αισθάνομαι ότι μέσα από το υγιές κομμάτι της νεολαίας μας θα βρεθούν  και τώρα οι δυνάμεις για να ξαναπάρουμε τα πάνω μας. Ένας λόγος παραπάνω που η γνώση και η κριτική σκέψη είναι προσβάσιμες από παντού. Πολύ γρήγορα, πιστεύω, θα δούμε τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας εξέλιξης.

– Πώς αποτιμάς τη φασαρία που έγινε με τον Γιώργο Νταλάρα και τις δωρεάν συναυλίες του το Μάρτιο;

Αυτοί οι τρόποι αντίδρασης από μέρος του κοινού είναι εντελώς έξω από τον πολιτισμό μου και γι αυτό με βρίσκουν κάθετα αντίθετη. Όπως σας είπα και παραπάνω, εγώ όταν έχω αντιρρήσεις ή και θυμό με κάποια δημόσια πρόσωπα και δεν είμαι σε θέση να εκφραστώ δημόσια δεν μπαίνω σε τέτοιες διαδικασίες  συμπεριφοράς όχλου. Τους διαγράφω παντελώς και δεν τους ακολουθώ όπως και δεν ακούω τίποτα που να έρχεται από αυτούς. Τους αγνοώ και τους κατατάσσω σε μια κατηγορία.

Αυτή των… «αόρατων».

– Ρώτησα και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, στη συνέντευξή μας για το aixmi.gr. Διάλεξε έναν συνθέτη, ένα τραγούδι και έναν ερμηνευτή ή μια ερμηνεύτρια.

Δεν μπορώ να διαλέξω, γιατί υπάρχουν πραγματικά πολλοί άξιοι δημιουργοί και ερμηνευτές. Ήδη ο κόσμος τους έχει διαλέξει, τους υποστηρίζει και τους παρακολουθεί. Μιλάω για πραγματικούς καλλιτέχνες, για εκείνους που δεν έχουν ανάγκη από μιντιακά δεκανίκια. Δεν μιλάω για  τους “εικονικούς” …

«Ο Μητροπάνος;  Γενναιόδωρος – Ο Μπιθικώτσης; Άρχοντας»

– Ο Μητροπάνος είχε πει στην aixmi.gr, λίγες εβδομάδες πριν πεθάνει, ότι θα ήθελε να είχε τη φωνή του Καζαντζίδη και το ρεπερτόριο του Μπιθικώτση. Πες μου μια κουβέντα για τους τρεις κορυφαίους λαϊκούς τραγουδιστές.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν ο τελευταίος από το είδος που λέμε αυθεντικός , έντιμος και γενναιόδωρος λαϊκος τραγουδιστής. Ήταν άνθρωπος με αρχές και αταλάντευτες αξίες. Όλοι νιώθουμε τεράστιο κενό με την απουσία του. Έφυγε πολύ νωρίς, δυστυχώς… Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, με τον οποίο είχα τη τιμή να συνεργαστώ στο ξεκίνημά μου,  ήταν ένας λαϊκός άρχοντας, μια μοναδική φωνή και μια μεγάλη καρδιά. Για τον Στέλιο Καζαντζίδη δεν ξέρω πολλά .Η φωνή του είναι αναμφισβήτητα μεγάλη…

– Είσαι από τις καλλιτέχνιδες που δίνεις ευκαιρίες και βήμα σε νέους δημιουργούς, αφήνοντάς τους να σταθούν στο πλάι σου και να εκφραστούν. Το κάνεις απλώς επειδή πιστεύεις στο «τόπο στα νιάτα!» ή προσπαθείς να προλάβεις και «κινήσεις φυγής» νέων που απογοητεύονται από τη χώρα τους και σπεύδουν να μεταναστεύσουν; Τρώει η Ελλάδα -και καλλιτεχνικά- τα παιδιά της;

Κακά τα ψέματα η χώρα μας διώχνει τα παιδιά της. Γιατί να είναι διαφορετικά στη μουσική;

Όχι, δεν προσπαθώ να τους κρατήσω εδώ, ίσα – ίσα τους παροτρύνω να ανοίξουν τα φτερά τους και να φύγουν.

Θα πω για άλλη μια φορά πως, ό,τι δίνω στους νέους ανθρώπους, το παίρνω αμέσως πίσω μέσα από τη μουσική τους. Η σχέση μου, λοιπόν, με τους νέους είναι επί ίσοις όροις- τουλάχιστον μουσικά. Με ενδιαφέρει πολύ η μουσική και θέλω συνεχώς να εξελίσσομαι μέσα από αυτόν τον “διάλογο” με τις νεότερες γενιές των μουσικών.

– Πώς βρίσκει τη Δήμητρα η διαδρομή από το «Δικαίωμα» στο «Χάραμα» και από κει στη συνεργασία με τον Vassiliko των Raining Pleasure;

Τώρα συνειδητοποιώ ότι έχουν μεσολαβήσει κοντά 20 χρόνια! Από το «Χάραμα» και μετά πιστεύω ότι είναι η πιο δημιουργική περίοδος της  ζωής μου. Και ευτυχώς συνεχίζεται, γιατί διαπιστώνω όλο και περισσότερο ότι σ’ αυτά τα χρόνια έχω ανοίξει έναν διάλογο με τις νεώτερες γενιές -πράγμα που με έχει γεμίσει όρεξη και δύναμη. Η πιο πρόσφατη μαγική στιγμή σε αυτόν τον διάλογο με τους νέους είναι η συνάντηση με τον Βασσιλικό που αποτυπώθηκε και σε έναν δίσκο (Live στο GaZarte),  αποσπώντας  εξαιρετικές κριτικές από παντού.

– Ετοιμάζεις κάτι αυτή την περίοδο; Πόσο επηρεασμένο και «εμπνευσμένο» είναι από τις σημερινές συνθήκες;

Ετοιμάζω πολλά και ονειρεύομαι ακόμα περισσότερα…!

Κατ’ αρχήν το καλοκαίρι μια σειρά συναυλιών με τη Χαρούλα Αλεξίου σε όλη την Ελλάδα για να κλείσουμε, με αυτόν τον τρόπο, την τόσο αγαπημένη συνεργασία και για να μπορέσει να μας δει όσο γίνεται περισσότερος, ακόμα, κόσμος. Την ίδια στιγμή (μέχρι τέλος Ιουνίου) κυκλοφορεί σε διπλό cd η ζωντανή ηχογράφηση  των παραστάσεων που κάναμε στο «Παλλάς» τον χειμώνα.

Παράλληλα γράφουμε τραγούδια και μουσικές με τον Χρυσόστομο Μουράτογλου σε στίχους Παρασκευά Καρασούλου για έναν δίσκο με συγκεκριμένο concept, που ευελπιστούμε να βγάλουμε έως το τέλος του χρόνου. Δουλεύω και άλλα εξαιρετικά δημιουργικά πράγματα που ακόμα είναι σε ένα στάδιο σχεδιασμού.

Κλείνω, απαντώντας στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης. Κάθε καλλιτέχνης είναι μέρος της κοινωνίας, ζει και αναπνέει μαζί της. Δεν μπορεί να μένει ανεπηρέαστος από όσα συμβαίνουν. Θέλει δεν θέλει, αυτό που ζει, αυτό που ζούμε όλοι μας, καταγράφεται στο έργο του και το επηρεάζει ανάλογα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠοδαρικό με το… δεξί για τον Ολυμπιακό
Επόμενο άρθροΌταν οι γενίτσαροι* επιστρέφουν
Ο Βαγγέλης Λιακόγκονας γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Σπουδάζοντας αυτοματισμό – τηλεπικοινωνίες αποφάσισε να στραφεί τελικά στην επικοινωνία εισβάλλοντας στη δημοσιογραφία, σπουδάζοντάς την, και τελικά «παντρεύοντάς την» με τα νέα μέσα. Είναι φοιτητής του Ανοικτού Πανεπιστημίου στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Έκανε πρακτική άσκηση καλύπτοντας ρεπορτάζ αυτοδιοίκησης σε τοπικά έντυπα και ενημερωτική εκπομπή στο TV Magic Πειραιά. Συμμετείχε στην εκπομπή ζαχαροπλαστικής του Mega «Γλυκές αλχημείες». Έχει εργαστεί ως συντάκτης πολιτιστικών –και μη- στηλών στις Εκδόσεις Λυμπέρη και στον ΑΝΤ1. Από το Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2016 εργάστηκε στο Mega Channel, αρχικά για την καθημερινή πρωινή ενημερωτική εκπομπή ''Κοινωνία ώρα ΜEGA'' και στη συνέχεια για το δελτίο ειδήσεων του καναλιού. Από τον Ιούνιο του 2016 και έως τον Ιανουάριο του 2018 εργάστηκε ξανά στον ΑΝΤ1. Έπειτα, για δύο χρόνια στο LiFO.gr. Τον Μάρτιο του 2020 επέστρεψε στο Mega TV. Αρθρογραφεί στο aixmi.gr από την ίδρυσή του.

87 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μπράβο, Δήμητρα!
  Γενναίο και διαρκές ματζόρε!!! Μπράβο.

  Εύγε και σε σας, κ. Λιακόγκονα, γιατί πάιρνετε καλές συνεντεύξεις.

  Και ΤΟ θέμα από την χθεσινή σύσκεψη Παπούλια και αρχηγών, που προκάλεσε εντύπωση και ερωτηματικά:

  «Τι λέει το υπόμνημα Παπαδήμου, που έδωσε ο Παπούλιας να διαβάσουν οι αρχηγοί»- http://gkdata.gr/?p=17291

 2. εμένα προσωπικά βαγγέλη μου δεν μου αναπτέρωσε καθόλου το ηθικό ο Τσίπρας.
  (ωραία η συνέντευξή σου πάντως)

 3. Υπάρχει μια υποκρισία απο ορισμένους φτασμένους γνωστούς καλλιτέχνες που μπορεί να ξεκίνησαν δειλά στην αρχή της καριερας χαρακτηρισμένοι παιδιά του λαου .Εξελίχθηκαν όμως όλα αυτά τα χρόνια , ευκατάστατοι ,ίσως και εκατομμυριούχοι.
  Μέσα απο ένα κοινωνικόπολιτικό σύστημα που καμία σχεση δεν έχει με αριστερές η σοσιαλιστικές ιδέες.
  Δεν έχω τίποτα με την κυρία Γαλάνη η τον κύριο Νταλάρα,αντίθετα τους θαυμαζω.Έχω μοιρασθεί αρκετές φορές την συντροφια τους.
  Προβληματίζομαι όμως αν αυτές οι πολιτικές παρεμβασεις κρύβουν κατα κύριο λόγο έναν διαφημιστικό σκοπό.Και μάλιστα αυτήν την περίοδο.

 4. Ναι, υπήρχε κι άλλος δρόμος, κυρία Γαλάνη. Να αρχίσουμε να πηδάμε ένας ένας στο γκρεμό. Στη χώρα του τίποτα και της αρπαχτής, καλά θα ήταν να προσέχουμε τι λέμε και ειδικά εάν ζούσαμε εκμεταλλευόμενοι τη χαλαρή ζωή των Ελλήνων.

 5. ποσο θελω να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και να μας διωξουν απο το ευρω! να μας αγορασουν οι ξενοι με το συναλλαγμα τους οπως εκαναν οι γερμανοι και αλλοι βορειοι το ’60-’70 στη πελλοπονησσο! να γινουν οι πλουσιοι πλουσιοτεροι και οι φτωχοι φτωχοτεροι αφου οσοι εχουν βγαλει εξω τα χρηματα τους θα τα φερουν μεσα 10πλασια! ποσο θα χαρω που δεν θα πληρωνονται μισθοι και συνταξεις αφου τρεχω ελλειματικα με 3 δις και δεν φτανουν! τι ρομαντικα που θα ειναι χωρις ρευμα και αυτοκινητα αφου κανεις δεν πιστωνει μια χρεοκωπημενη χωρα για να παρουμε πετρελαιο ασε που χρειαζεσαι συναλλαγμα για να το αγορασεις! θα πηγαινω να ακουω την κα Γαλανη να τραγουδα τραγουδια ελπιδας και αγωνα με το εισητιριακη που αγορασα 2.000.000 δραχμες η μια σφαγμενη κοτα!
  Αλλα ΟΧΙ!!! Εγω δεν θα κατσω εδω να βιωσω ενα αναχρονιστικο συστημα που μονο η Β. Κορεα εχει μονο πια, εγω τη κανω για εξω αφου εχω τη δυνατοτητα. κλεινω την επιχειρηση μου, και παιρνω την οικογενεια και γεια σας! Καταστρεφετε τη χωρα μου κομμουνιστες, τεμπεληδες, νυν συνδικαλιστες και αυριανοι ειτε φτωχοι ειτε νεκροι ειτε πολιτικοι των αχρειων!
  Μπορει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να μας εβαλαν μια θηλεια στο λαιμο για τισ επομενες γενεες, αλλα ο Τσιπρας θα κλωτσησει την καρεκλα.
  Θεε μου, κανε να ξαναγινουν εκλογες να τον ψηφισω προτου την κανω για εξω!

 6. Κυρία Γαλάνη,
  λέτε στην πραγματικά εξαιρετική συνέντευξη, εδώ στην αιχμή.
  » Για τον Στέλιο Καζαντζίδη δεν ξέρω πολλά, η φωνή του είναι αναμφισβήτητα μεγάλη…».
  Πόσα πολλά θα έπρεπε να ξέρετε, πόσα περισσότερα από όσα γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες απανταχού της γης; Μοιάζει λίγο…εστέτ η φράση, διακρίνω και μια απαξία. Τέτοια λέτε και καμιά φορά μας στεναχωρείτε, εμάς που είμαστε stand by και απίκο σε κάθε σας παρουσία, συμμετέχουμε στη χαρά της δημιουργίας σας πάντα. Δεν τον ξέρω καλά σημαίνει δεν θέλω να τον ξέρω καλά, δεν έψαξα όσο έπρεπε να τον γνωρίσω, δεν άξιζε τον κόπο ίσως.Δεν θεωρώ τον Καζαντζίδη τοτέμ της μουσικής, όμως νομίζω ότι θα του άξιζε μια παραπάνω κουβέντα από σας. Διαβάστε δηλώσεις του Δημήτρη Μητροπάνου για τον Καζαντζίδη, που δικαίως μιλάτε με τόσο θερμά λόγια γι’αυτόν.
  Δεν είχα την τύχη, λόγω ηλικίας,να ακούσω τον Καζαντζίδη ζωντανά, ίσως τώρα παρασύρομαι από το παραμύθι του, αυτό το παραμύθι που ανακατασκεύαζε τον μύθο και την ανάμνησή του.
  Τέχνη, ξέρετε, του δικού σας βεληνεκούς, δεν κάνουν ΜΟΝΟ οι παρέες και οι διάφοροι, αδιάφοροι γνωστοί γύρω,γύρω.
  Κατά τα λοιπά, συντάσσομαι απόλυτα μαζί σας, χαίρομαι που τα λέτε καθαρά και ξάστερα.
  Σας ευχαριστώ θερμά.

 7. Εγώ θα έλεγα στους καλλιτέχνες γενικά αντί να κοιτάνε το πως θα διορθώσουνε το πολιτικο οικονομικό σύστημα της Ελλάδας.
  Γιατί δεν αρχίζουν να διορθώσουν το hollywood κάτι που τους αφορά έμμεσα για την χλιδή σπατάλης κοινωνικού κεφαλαίου σε ένα μικρό ποσοστό ατόμων του επαγγέλματος τους. Aφήνόντας τους πολιτικούς σαν τον Τσίπρα, Καμμένο, παπαρήγα να σώσοούν τον φτωχό,κουτο,ανυπεράσπιστο πληθυμό τις γης, με μπροστάρη μαρτυρα τον Ελληνικό Λαό.
  Εδώ που φτάσαμε μπορεί να γίνουμε οι kαινούργοι «πλανήτοκρατορες» της λαϊκηs οχloκρατίας.
  Δύναμη, k Σ’ανωτερα.

 8. Πολλές φορές όταν αναφερόμαστε στην Ελλάδα μιλάμε λες και δεν ζούσαμε εδω μέχρι το 2009.Δηλαδή η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών μέχρι το 2009 δεν είχε εθιστεί στην διαφθορά και την διαπλοκή.Να υπενθυμίσουμε και την διαφθορά και τις μίζες στους Δήμους,στις Πολεοδομίες,στις μαιμου συντάξεις αναπηρικές και μη,στα φάρμακα,στις προμήθειες των νοσοκομειακών υλικών,στα φροντιστήρια με τους καθηγητές που κάνουνε μάθημα το πρωι να κάνουνε στα ίδια παιδιά το απόγευμα φροντιστήριο,στις Εφορίες,στα κλειστά επαγγέλματα όπου πλήρωνανε τεκμαρτό φόρο,στις προσλήψεις σε ένα κράτος τεράστιο που δεν τις χρειαζότανε,στην Αστυνομία όπου δίπλα απο το αστυνομικό τμήμα κυκλοφορούν παράνομες εκδιδόμενες γυναίκες και πόσα άλλα έχω ξεχάσει.Ολοι αυτοί που προανέφερα δεν είναι πολιτικοί αλλά Έλληνες πολίτες που αρμέγανε την Ελλάδα. Και αυτοί οι Έλληνες πολίτες μας κλεψανε τα όνειρα και μας τα κλέβουνε ακόμα και οχι ο Παπανδρέου που προσπάθησε να τα σταματήσει ολα αυτά και παράλληλα να κρατήσει την χώρα στο Ευρώ.

 9. ean o laos ithele na kivernithi apo ton zyriza ke ton tsipra tha tou edine 30-40 tis ekato.16 tis ekato tou edose ke afto to 16 tis ekato antiprosopevi ke tipota perisotero.den to akousa na leei oti den theli ta danika.na mas dinoun sinexeia danika ke agyrista oi ksenoi,etsi giati imaste oreoi ke mages ,xwris kanena oro.tous orous tha tou vazoume emeis oi ksipnoi.apo tsapma mages exoume xortasei.antonis new york

 10. Είναι απίστευτο το πόσο έχει περάσει, και μάλιστα σε αξιόλογους ανθρώπους η μπρουρδολογία του ΣΥΡΙΖΑ σαν πραγματική εναλλακτική λύση, που μάλιστα «πρέπει να πάμε όλοι να ψηφίσουμε, μην το κάνουμε αυτό…..» Απελπίζομαι ρε γαμώτο με την επιχειρηματολογία της «μισής αλήθειας», την απόδοση όλων των δεινών της Ελλάδας σε δύο κόμματα και όλων των φοβερών «αναστημάτων» στα κόμματα της αριστερής φυγής από την πραγματικότητα. Δεν συνέβαλλε άραγε η αριστερα σε παρασιτικές νοοτροπίες που μας κρατάνε δέσμιους? Στα πανεπιστήμια που η αριστερά κυριαρχεί είναι περήφανη γιά το δείγμα γραφης της? Δεν συνέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΙΚΟΣ λαικισμός κατά του μνημονιόυ στην άνοδο της ΧΑ? Το ιδιο κύμα αγανάκτησης δεν καβάλησε με τους Ναζί γιά να ψηλώσει? Η κυρία Γαλάνη όταν κοιτάζει τον Τσίπρα βλέπει έναν αγέρωχο νέο και όχι έναν αμετροεπή δημαγωγό που αδιαφορεί γιά οποιαδήποτε μορφή συνεννόησης και συνύπαρξης?
  Με πραγματικη συμπάθεια στο πρόσωπο της συντευξιασθείσας τα λέω αυτά…….

 11. ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΞΕΡΕΤΑΙ ΤΙ ΕΝΟΩ ΑΛΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩ ΕΣΕΙΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΙ ΘΑ ΛΕΤΕ
  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΚΑΝΕ ΣΦΑΣΛΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΗΓΕ ΔΡΑΧΜΗ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 12. Αμα νομιζετε κ.Γαλανη μου οτι το συνονθυλευμα των ροζ χμερ του Τσιπρα παρεα με Τατσοπουλο,μαοικους,τροτσκιστες και αλλους γραφικους εθνομηδενιστες,θα κυβερνησουν την δολια πατριδα μας τοτε τι να σας πω,θλιβομαι για την καταντια μας.

 13. Όταν πάψουν τα ΜΜΕ να την πέφτουν στον ΣΥΡΙΖΑ, τότε και μόνο τότε, θα ψαχτώ μήπως έκανα λάθος που τους ψήφισα. Για αυτό αδέρφια παρουσιαστές των 1.000.000 ευρώ το χρόνο(νταξ,παλιές καλές εποχές για εσάς με την ελπίδα να επιστρέψουν πάλι για εσάς και μόνο), βαράτε όσο θέλετε για να σωθεί ο μισθός σας .
  Η ευρώπη που έφτιαξαν αυτοί που στηρίζεται δεν την γουστάρουμε ορέ. Μας φοβερίζετε και από πάνω μη μας πετάξουν έξω. Πόσο λιανά θα πρέπει να σας το κάνουμε για να το you know?

  Ή θα την αλλάξουν οι λαοί ή να πάει στον αγύριστο αυτή και το ευρώ της..

  Υ.Γ. καθίστε σε ένα τραπέζι κύριε Κουβέλη και κύριε Καζάκη με τον Τσίπρα. Απόψε όχι αύριο.. Τα κοινά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από τα άλλα που δυστυχώς μας χώρισαν..Είναι Η ευκαιρία για τους πολίτες αυτής της χώρας μπας και αναπνεύσουν..

 14. Το σημαντικό πλέον είναι να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα σοβαρό Κράτος…
  Κράτος με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ απλά ΔΕΝ μπορεί να φτιαχτεί…
  Χωρίς κράτος είτε μείνουμε στο ευρω είτε φύγουμε… χαμένοι θα είμαστε.

 15. Να ρωτήσω πότε άρχισε να πέφτει το ηθικό σας κα Γαλάνη ? Προσοχή , ΟΧΙ πότε στεναχωρηθήκατε ή συμπονέσατε . Πότε προσωπικά και για ποιούς λόγους ?

 16. Άντε όλοι μαζί γερά να βγει ο Τσίπρας να αρχίσουμε πάλι τις επιδοτούμενες συναυλίες, πού ‘σαι ρε Αντρέα μεγάλε..

 17. Μπραβο στη Δημητρα συμφωνω μαζι της για το προσωπο του Τσιπρα .Ειναι ενας νεος ανθρωπος και μας γεμιζει ελπιδα . Τα μελη του κομματος και οι δηλωσεις τους που φασκουν και αντιφασκουν μας ανησυχουν Αραγε θα τον αφησουν να γραψει την ιστορια του ενωνοντας τις συνιστωσες και φτιαχνοντας ενα κομμα ενιαιο με αρχες που θα δωσει την ελπιδα σε καθε νεο που πιστευει στις αρχες της αριστερας ή θα μεινουμε με τα ονειρα;

 18. Κι εμένα μου έχει αναπτερώσει το ηθικό ο Αλέξης. Πιστεύω ότι αν βγει πρώτο κόμμα θα συνεχίσω να τρώω σε βάρος των κορόιδων. Δεν ξέρω πως αλλά το πιστεύω. Κάποια μαγκιά θα κάνει ο Αλέξης. Δεν μπορεί… θα τους τη φέρουμε των σκατόψυχων κουτόφραγκων κάπως.
  Α, σας το είπα ότι ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ πλέον; Το ΠΑΣΟΚ μας πρόδωσε. Ζήτω το Νέο ΠΑΣΟΚ!

 19. Δηλαδη το 16,5% ειναι εντολη να κυβερνησει κ. Γαλανη;Πρωθυπουργος με αυτο το ποσοστο….ενδιαφερον…

 20. Περίμενα μια πιό ώριμη γνώμη απο την Δ. Γαλάνη. Είναι έυκολο και πουλάει να κατηγορεί κανείς το μνημόνιο. Συνεχίζουμε να μην θέλουμε να δούμε δύο πράγματα: α. Τον λόγο της ύπαρξής του β. Την συνειδητά ελλειπή εφαρμογή του απο τον ΓΑΠ και την παρέα τνω διαβουλύσεων. Για το «α» οι μόνοι υπεύθυνοι είμαστε εμείς (αλλά μας άρεσε η καλπέραση με δανεικά και όλα τα παρελκόμενα). Για το «β» όποιος κάνει το κόπο να διαβάσει τα κείμενα (είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο) θα δεί καινελπίζω να ανγνωρίσει την υποκρισία και την κακοήθεια του ΓΑΠ που ότι δεν έκοβε απο τον δημόσιο τομέα (λίστες Πάγκαλου για οργανισμούς προς συγχώνευση / κατάργηση κλπ κλπ) τα φόρτωνε στους συνταξιούχους και μισθωτούς. Είναι ωραία να ουρλιάζεις ή στην περίπτωση της Δ. Γαλάνη να τραγουδάς με τους λύκους, όλοι είναι υπερ σου. Αλλά δεν βοηθάς κανέναν, μόνο καιροσκοπικά και για λίγο τον εαυτό σου….

 21. Τωρα πως γινεται να ψηφιζει τον κομμουνιστη περιοχης Διονυσου η κυρια Γαλανη με σπιτι που εχει εσωτερικη πισινα, σαουνα, εξοπλισμενο γυμναστηριο (αναξιοποιητο απ’ οτι φαινεται) και μονιμη υπηρεσια, ειναι λιγο δυσκολο. Αν αυτο πρεσβευει ομως η Αριστερα, και εγω μαζι σας τοτε!!!
  Α, και πριν πει καποιος για κιτρινισμο, ας κοιταξει το αφιερωμα του ‘οικια και διακοσμηση’.

 22. Δήμητρα μπράβο, αλλά κυρίως μπράβο Βαγγέλη για την ωραία αυτή συνέντευξη!!! Δεν θα με θυμάσαι, κάναμε μαζί πρακτική στο TV MAGIC Πειραιά, όταν σπουδάζαμε ακόμα. Σε είδα και στην εκπομπή του Mega με τον Αναγνωστακη-Χασαποπουλο. Φαινόταν από τότε οτι αξίζεις μεγάλα πράγματα.Συνέχισε έτσι-η ομογένεια σε παρακολουθεί αρθρογραγικά και τηλεοπτικά… (σημ: δεν με «χώρεσε» το ελληνικό σύστημα και είμαι πια Καναδά σε ομογενειακή εφημερίδα). Εις το επανειδείν!!

 23. Κυρία Γαλάνη εσείς είστε υπέρ του κυρίου Τσίπρα και καλά κάνετε. Δεν σας κοστίζει άλλωστε και τίποτα. Δουλέψατε σκληρά στη ζωή σας (είναι αλήθεια) έχετε ένα καταπληκτικό ταλέντο, τραγουδάμε τα τραγούδια σας και είναι μέσα στη ζωή μας και βγάλατε αρκετά λεφτά ώστε να μην ανησυχείτε για το υπόλοιπο της ζωής σας. (και πολύ κάνατε διότι το αξίζατε με τη δουλειά σας) Πολύ πιθανό να μην σας ενδιαφέρει αν θα έρθει ο κύριος Τσίπρας στην εξουσία, του οποίου το πρόγραμμα αν εφαρμοστεί μας οδηγεί κατ΄ευθείαν εκτός ευρώ, διότι έχετε εξασφαλίσει την περιουσία σας και δεν θα θιγείτε από ενδεχόμενη χρεωκοπία και μετατροπή του νομίσματος.

  Είμαστε όμως κυρία Γαλάνη και μια τεράστια μάζα εξαθλιωμένων, ανέργων, με λίγες καταθέσεις που δουλέψαμε με κόπο τόσα χρόνια τα οποία δεν έχουμε τη δυνατότητα να τα πάμε στο εξωτερικό που θέλουμε και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ η Ελλάδα να μείνει στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη με κάθε κόστος. Όχι όμως κόστος να μας κόβουν μισθούς και συντάξεις για να προσλάβει ο κύριος Τσίπρας 100.000 νέους δημοσίους υπαλλήλους, ούτε για να αντιμάχεται με πάθος και λυσσαλέα κάθε μεταρρύθμιση που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ να γίνει σε αυτή τη χώρα ώστε να λέγεται σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα.

  Αν εσάς σας δίνει ελπίδα το μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ με τις 12 συνιστώσες του, που οι περισσότερες έχουν εκπεφρασμένη άποψη για έξοδο από το ευρώ και σοσιαλιστικού τύπου οικονομία (όχι ελεύθερη δηλαδή) με γεια σας με χαρά σας. Σας το είπα και πριν, είναι ανέξοδο διότι είστε εξασφαλισμένη. Για όλους εμάς όμως τους εκατομμύρια Έλληνες, που η επιβίωσή μας εξαρτάται από την ΑΝΑΠΤΥΞΗ της χώρας και την παραμονή στην Ευρώπη δεν μας δίνει καμία μα καμία ελπίδα. Αντίθετα μας γεμίζει φόβο και μαύρη απαισιοδοξία. Το διαβατήριό μου είναι έτοιμο και στις 18/6 ετοιμάζομαι να φύγω μια για πάντα από τον τόπο που μεγάλωσα.

 24. Ο κ. Τσίπρας δηλώνει στους ΝΥΤ ότι «σπούδασε» οικονομικά δίπλα στους συντρόφους του στα χαρακώματα (sic) των οικονομικών επιτροπών του Συνασπισμού.
  ETΣΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΦΟΥΣΚΩΘΑΛΑΣΣΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΘΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ.

 25. Αγαπητή Δήμητρα

  Κατ΄αρχάς δηλώνω θαυμαστής σου. Οχι μόνο γιατί εχεις φωνή φωνάρα αλλά και γιατί εχεις προσέξει το επιπεδο της δουλειας σου και εχεις σεβαστει το κοινο σου.
  Οσον αφορά το πνευμα του αρθρου σου βασικά διαφωνώ.
  Διαφωνώ για τις αναφορες σχετικά με τον Τσίπρα.
  Είναι λαικιστης και δημαγωγος. Είναι ορατο δια γυμνου οφθαλμου.Ειλικρινά δεν το αντιλαμβάνεσαι;
  Καταλαβαινω όλους τους συμπολιτες μας που βρίσκονται στην αβυσο. Καταλαβαινω οτι στην απογνωση τους θα πιστεψουν οποιον τους ταζει λαγους με πετραχιλια.Καταλαβαινω τον θυμό τους.
  Εσυ ομως αγαπητή Δήμητρα εισαι εξυπνος ανθρωπος και καταλαβαινεις περι τίνος προκειται.
  Ο Τσίπρας ειναι επικυνδινος ανθρωπος.
  Διότι η εν γνωσει του μας λεει ψεματα και μας δουλευει όλους μαζι η ειναι άσχετος.
  Διαλεγεις και περνεις.
  Εγώ θα ηθελα να ακουσω τι θα κανει στο δημοσιο ετσι ωστε να εξυπηρετειται ο Ελληνας πολίτης , πως θα αντιμετοπισει την διαφθορα σε ολο το μηκος και το πλατος του δημοσιου τομέα.
  Μεχρι τωρα ολα αυτα που λεει ο Τσιπρας ειναι λογια που χαιδευουν τα αυτια μας , δεν εχει πει κατι που να μας πονα.
  Πραγματι τα δυο μεχρι προτεινος κοματα εξουσιας ευθυνονται για το χαλι της χωρας.
  Ομως και ο ΣΥΡΙΖΑ αν ηταν κομα εξουσιας τα ιδια θα εκανε.
  Τελος θα ηθελα να ρωτησω το ΚΚΕ το θεωρεις δημοκρατικο κομα;
  Ως γνωστο ειναι χαρακτηρισμενο Σταλινικο. Αν παρ΄ολα αυτα ειναι δημοκρατικό σου συνιστώ να δεις το εργο » οι ζωες των άλλων.

 26. Κυρία Γαλάνη
  Είστε πολύ καλή τραγουδίστρια αλλά εάν πιστεύετε ότι ο κύριος Τσίπρας σας «αναπτέρωσε» το ηθικό να μου επιτρέψετε να πώ ότι σε τούτη την χώρα αλλά και σε κάθε χώρα που βρίσκεται σε κρίση ισχύει τελικά το:»ο πνιγμένος απο τα μαλλιά του πιάνεται».

 27. Το πρόβλημα με τους πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι προέρχονται από την κομμουνιστική αριστερά που ήταν πάντα και είναι ακόμη βαθιά αντιευρωπαϊκή. Οι υποστηρικτές και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να το γνωρίζουν αυτό. Μην παραμυθιάζονται ότι το κόμμα αυτό θα παλέψει για να μας κρατήσει μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ και ότι θα προσπαθήσει να βελτιώσει τους άδικους όρους του μνημονίου. Θα οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο και αναγκαστικά θα βρεθούμε σε πολιτική και οικονομική απομόνωση, Αλβανία του ’60 θα γίνουμε. Για τα κόμματα εξουσίας τα τελευταία 30 χρόνια, τι να πω, έχουν τόσο μεγάλη ευθύνη για το πελατειακό κράτος, τη διαφθορά, τους πρασινοφρουρούς και τα γαλάζια παιδιά που θα ήταν κανονικά ένοχοι για εσχάτη προδοσία. Είναι γνωστό ότι ο Ελληνικός λαός δεν έχει ούτε μνήμη ούτε κρίση βεβαίως και ότι τώρα έχει χαρεί γιατί νομίζει ότι κάνει αντίσταση και επανάσταση απέναντι στο κατεστημένο του κεφαλαίου. Μην ξεχνάτε όμως ότι είμαστε μπατίρηδες με δική μας τεράστια ευθύνη και των άχρηστων ηγετών μας που τους στηρίξαμε επί δεκαετίες γιατί βολευτήκαμε μια χαρά όσο τρώγαμε τα λεφτά των Ευρωπαίων και το παίζαμε πιο μάγκες από τους άλλους τους ξενέρωτους ε? Τώρα λοιπόν πρέπει να βρούμε τη θέση μας μέσα στο πλαίσιο που ορίζουν αυτοί που έχουν τα λεφτά και τους χρωστάμε τα άντερά μας. Υπάρχει έξυπνος τρόπος να το κάνουμε αυτό. Δεν μας βγάζει πουθενά να χτυπάμε τον τοίχο με το κεφάλι μας μέχρι να ανοίξει και να κάνουμε ηρωικό φινάλε μένοντας μόνοι και έρημοι. Τι εξωτερική πολιτική, τι ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία μετά τίποτα δεν θα έχει νόημα. Όλα θα αποκτήσουν νέα διάσταση, θα τρίβουμε τα μάτια μας και δεν θα πιστεύουμε αυτά που ζούμε, περιμένετε και θα δείτε. Ψηφίστε σαν να ήσαστε ο μόνος ψηφοφόρος στη χώρα και από εσάς αποκλειστικά εξαρτάται το μέλλον των παιδιών σας και των υπολοίπων Ελλήνων. Μην βάλετε την υπογραφή στην καταδίκη της Ελλάδας ψηφίζοντας τους τσάμπα μάγκες του ΣΥΡΙΖΑ. Προτιμήστε νέους ανθρώπους, -υπάρχουν έστω πολύ λίγοι αξιόλογοι από το κάθε κόμμα- και μην υποκύψετε ούτε στο σκουπιδομάζεμα του Σαμαρά ούτε στην υποκρισία του ΠΑΣΟΚ συνολικά. Ξεχωρίστε αυτούς που πραγματικά έχουν στόχο τις μεταρρυθμίσεις, την εξαφάνιση του πελατειακού κράτους, την επικράτηση της αξιοκρατείας, την ισονομία, την εφαρμογή των νόμων. Τόσων πραγμάτων που θα έπρεπε να κάνουμε από μόνοι μας και όχι να έχουμε τον μπαμπούλα τρόικα να μας επιβάλλει τα αυτονόητα. Παρακαλώ αν κάποιος έχει κάποιο σχόλιο να κάνει, να μην είναι λαϊκίστικο, ούτε τραμπούκικο ούτε βλακώδες αν είναι δυνατόν. Έχω χορτάσει από την ανθρώπινη βλακεία που εκτός από απέραντη είναι και ακαταμάχητη ως γνωστόν. Ευχαριστώ.

 28. Οι πολιτικές επιλογές των καλλιτεχνών (Θεοδωράκης, Σαβόπουλος, Νταλάρας, Γαλάνη, Αλέξίου, κ.λπ.) έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα αν μελετηθούν σε βάθος χρόνου. Δεν ξέρω αν σε αυτές θα έπρεπε να προτεθούν και άλλες (Βούρος, Μπέζος, Φασουλής, Χαϊκάλης κ.λπ.) ή και περιπτώσεις όπως των γνωστών αοιδών Μπεζεντάκου, Τζούλιας και Ντούβλη. Τι κάνει την κάθε μια σημαντική και τι όχι, εκτός από την αναγνωρισιμότητά τους; Ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν ότι αυτοπεποίθηση σου δείνει η επιτυχία που έρχεται μετά από σκληρή δουλειά και όχι από τα λόγια τρίτων, ακόμα και αν αυτοί τραγουδάνε ωραία.

 29. Λοιπόν μια και ολοι το ρίξαν στα σενάρια,να κάνω και εγώ ενα.

  1940 …ο κύριος γιώργος(τυχαίο το ονομα),μόλις ακούει οτι ειπε ΟΧΙ ο καταραμένος(θα δούμε γιατί)Μεταξάς,ετοιμάζεται να πάρει την εταιρία του και να την κάνει απο την χώρα.
  Οι περισσότεροι Ελληνες μέσα στην καλή χαρά(δεν ξέρουν τί τους περιμένει)ανεβαίνουν στα τραίνα και πάνε στο μέτωπο.
  Αυτήν την εγκληματική και καταστροφική για την Ελλάδα στιγμή,αντί να την εχουμε στις μαύρες σελίδες και κάθε χρόνο να βαράμε το κεφάλι μας στον τοίχο,την κάναμε Εθνική εορτή και την τιμούμε.
  Κάτι δεν πάει καλά στην ολη ιστορία,ετσι;
  Ας τα πιάσουμε λοιπόν τα πράγματα εν τάχυ απο την αρχή.
  Μετά το ΟΧΙ του Μεταξά,ειχαμε χιλιάδες νεκρούς στην Αλβανία και στην γραμμη Μεταξά, σε πρώτη φάση.
  Σε δεύτερη,ειχαμε χιλάδες νεκρούς απο την πείνα και εκατομύρια Ελληνες εξαθλιωμένους.Αλλα τα κακά δεν σταματάνε εδώ.Ειχαμε και διάφορες κουμουνιστικές οραγνώσεις να οπλίζονται και να διεκδικούν την Κυβέρνηση της Χώρας .Και ολα αυτά σε μόλις 4 χρόνια.
  Αν νομίζετε ομως οτι τα κακά τελειώσαν μετά τον πόλεμο,κάνετε λάθος,οσοι Ελληνες μείνανε ζωντανοί αποφασίσαν με μεγάλη βία να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους,οχι για το καλό της χώρας,αλλα για ισμούς,μικροσυμφέροντα και υπηρεσίες σε ξένες δυνάμεις.Και το πιό ωραίο ειναι οτι οι δασίλογοι και συνεργάτες των Γερμανών,ενω σε ολες τις αλλες χώρες κόπηκαν στο ξύρισμα,εδώ ξέπλυναν τις αμαρτίες τους κυνηγόντας τους τύπους με τα κονσερβοκούτια.
  Οι δέ μαυραγορίτες γίναν ευηπόληπτοι πολίτες.
  Αποτέλεσμα,αντί το τραυματισμένο κορμί της χώρας να αρχίσει να γιάνει,αυτό αρχισε να σαπίζει.Το κόστος ηταν τεράστιο και σε ανθρώπινο δυναμικό και σε εξέλιξη.
  Και ολα αυτά γιατί ο Μεταξάς(εδώ κολάει το καταραμένος) ειπε ΟΧΙ.

  Αν ελεγε ΝΑΙ το πιθανότερο ειναι ο κύριος Γιώργος να πέρναγε τον δευτερο παγκόσμιο πίνοντας εσπρεσο και φραπέ με τους Ιταλούς και να μαθαίνε τα μυστικά της πίτσας.

  Φανταστικό το σενάριο(δεν υπάρχει τέτοια χώρα για τους κ.Γιώργηδες)οπότε μπορούμε να αλλάξουμε ησυχοι πλευρό.

 30. «Tsipromania» στα διεθνή ΜΜΕ! Βερολίνο: «Ούτε στον Ομπάμα δεν ήρθαν τόσο πολλοί δημοσιογράφοι»- http://gkdata.gr/?p=18071

  Το νέο αστέρι της Ευρωπαικής Αριστεράς 2012!!!

  Αλέξης Τσίπρας: «Θα καταργήσουμε τους νόμους του μνημονίου»

  Αίσθηση προκάλεσε στο Βερολίνο η επίσκεψη του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ
  Από τον Νίκο Χειλά (ΒΗΜΑ)

  Ενα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη, το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Όλες οι δυνάμεις της γερασμένης ηπείρου έχουν ενωθεί στον αγώνα εναντίον της ελληνικής Αριστεράς για να αποτρέψουν τη νίκη της στις εκλογές της 17ηςΙουνίου» δήλωσε o Αλέξης Τσίπρας – παραφράζοντας την πρώτη φράση του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου» των Μαρξ και Ένγκελς – την Τρίτη στην αίθουσα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Die Linke (Η Αριστερά) στο Βερολίνο.

  «Εμείς επιμένουμε όμως να ανοίξουμε δρόμους ελπίδας για όλη την Ευρώπη, ώστε να σταματήσουν τα προγράμματα λιτότητας και οι καταστροφικές συνέπειες τους στην κοινωνική συνοχή» πρόσθεσε. Οι παριστάμενοι βουλευτές τον καταχειροκρότησαν. «Δεν είναι μόνο ο καλύτερος, αλλά και ο ωραιότερος Έλληνας πολιτικός» τον επαίνεσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Γκρέγκορ Γκίζι. «Και ο πιο ποπ» συμπλήρωσε νεαρή βουλευτής του κόμματος.

  Read more… http://gkdata.gr/?p=18071

 31. Πράβο κα Γαλάνη
  Συνδυασμος καλλιτεχνη, ευαίσθητου πολίτη και αμφισβητία
  Μπράβο και πάλι μπράβο για το φως που διαχέεις

 32. Είναι λυπηρό όταν καλλιτέχνες μεγάλου βεληνεκούς δεν τολμάνε να πούνε αλήθειες για το πως φτάσαμε εδω σήμερα.Επιλέγουνε τον ευκολο δρόμο να κρύβονται πίσω απο τον Γιώργο Παπανδρέου δίχως να αναγνωρίζουνε ακόμη και σήμερα τα λάθη τους τα οποία στιγματίσανε τις επόμενες γενιές.

  Αλήθεια ποτε ακούσαμε φωνές καλλιτεχνών την ωρα που τα πολιτικά κόμματα επικροτούσανε και συντηρούσανε το πελατειακό κράτος να αντιδρούνε?Ποτέ!!Και έρχονται σήμερα κατόπιν εορτής να μας διδάξουν δήθεν τρόπους για το πως θα ξαναχτιστεί η κοινωνία μας.Που ήτανε τόσα χρόνια?

  Μήπως και όλοι αυτοί οι μεγάλοι καλλιτέχνες είχανε βολευτεί τόσα χρόνια και ο Παπανδρέου τους χάλασε το βόλεμα?

 33. Κυρία Γαλάνη ,υποθέτω ό,τι είστε αρκετά ώριμη να θυμάστε ,πώς το 1981, επαναλαμβάνεται…!! Όταν κάποιος ανεπάγγελτος νέος έταζε λαγούς με πετραχήλια στον δοκιμασμένο και πεινασμένο ελληνικό λαό και αργότερα έγινε ο φυσικός αυτουργός της κατάστασης την οποία ζούμε σήμερα. Αμάν πια ήρθε η ώρα ,η γενιά σας, η γενιά του Πολυτεχνείου, να μας αφήσετε να αναπνέυσουμε και να κάνετε στην άκρη…

 34. Το ίδιο παραμύθι πάλι, παραμύθι που τελευταία πουλάει, που χτυπάει στο συναίσθημα, στην απελπισία, στη δυστυχία. Ένα παραμύθι που ντύνεται σκόπιμα «προοδευτισμό», «ανατροπή», «εναλλακτική προοπτική», «ριζοσπαστισμό». Φτηνά επικοινωνιακά «κολπάκια» της ρούγας που εκπορνεύονται για ίδιους μικροπολιτικούς συμφεροντοσκοπούς αισχρά, ανερυθρίαστα και ασύδοτα τις ελπίδες ενός βαθιά δοκιμαζόμενου λαού και μιας κατεστραμμένης γενιάς και του υπόσχονται μεσσιανικά και ανέξοδα στην εμποροπανήγυρη των συναισθημάτων την χαμένη αξιοπρέπεια που δεν μπορούν να του δώσουν. διανθισμένο με ευαίσθητες καλλιτεχνικές φωνές, άλλο «κολπάκι» που πάλι πουλάει καλά.
  Το γνωστό παραμυθάκι του «αυτοί» οι παλιοί και ο «νέος» Τσιπρας: Ο Τσίπρας από καμμιά πλευρά δεν είναι νέος. Εκφράζει ακριβώς την αναβίωση του πλέον φθαρμένου, παλιού, σάπιου καθεστώτος της αρπαχτής, του βολέματος, της υφαρπαγής των εντυπώσεων, του ογκώδους και δυσκίνητου διεφθαρμένου κρατικού μηχανισμού, των κηφήνων της βολεμένης και πανίσχυρης κομματικής νομενκλατούρας. Εκφράζει και θέλει να αναβιώσει όλην ακριβώς εκείνη την αντιπαραγωγική σαπίλα που μας έφερε μέχρι εδώ. Τον κομφορμισμένο κομματόκοσμο που διέλυσε τη χώρα και τη φόρτωσε τόκους και δανεικά για να συντηρεί τους εικονικούς παραδείσους που υποσχέθηκε. Μην ακούτε τα μεγάλα, παχιά λόγια, τέτοια ακριβώς έλεγαν και αυτοί που μας πρόδωσαν τότε. Πίσω απο τέτοιες όμορφες μάσκες κρυβοντουσαν κι αυτοί. Ο Συριζα έρχεται να αναβιώσει το παλιό, κακό παρελθόν. Μοιάζει με μια φτιασιδωμένη περίτεχνα εκατόχρονη κυράτσα που στολίζεται, σοβατίζεται και μπογιατίζεται για να κρύψει τους άρρωστους, τοξινωμένους, σάπιους ιστούς της. Τίποτε περισσότερο. Μην θαμπώνεστε, προσέξτε καλά πριν γίνετε συνεργοί στην καταστροφή της χώρας και του μέλλοντος των παιδιών σας. 

 35. Για να μπορει να μιλάει η κ.Γαλανη ,με αυτο τον απόλυτο τροπο για την οικονομία και τη πολιτικη ,τι επιστημονικά προσόντα έχει και τι αξία στη παγκόσμια καλλιτεχνική σκηνή? απλώς ακόμη ένας νεοελληνικός λόγος με λαϊκίστικες κορόνες και ιδεοληψιες

 36. Πραγματικά μένω έκπληκτος που συγκρίνει την Ισλανδία με το φαινόμενο Τσίπρα. Θλίβομαι από τα σχόλια που διαβάζω γιατί αποδυκνείεται ότι δεν υπάρχει μέλλον σε αυτή τη χώρα.

  Κυρία Γαλάνη, υπάρχει και άλλος δρόμος εκτός του μνημονίου και του Τσίπρα. Δεν ξέρω τι συμφέροντα εξυπηρετείτε, αλλά όντας 29 χρονών, οικονομολόγος και βιώνοντας καθημερινά τα αποτελέσματα του μνημονίου και φυσικά του φαινομένου Τσίπρα δηλώνω κατηγορηματικά ότι πολιτικές τύπου τσαντιριού, οι οποίες εφαρμόστηκαν τα τελευταία 40 χρόνια όχι μόνο δεν αναπτερώνουν το ηθικό μας αλλά μας κάνουν να ντρεπόμαστε που είμαστε Νεοέλληνες.

 37. Η πλασματική ευμάρεια και το πελατειακό κράτος που φτιάξανε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια, μας έφερε στη σημερινή κατάσταση και άντε τώρα να ξαναβρεί ο λαός την πραγματική του όψη…
  ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙΤΟΝ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ ΝΑ ΚΕΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΑΝΕΙ..
  ΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΟΣΤΙΖΕ 20 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ 150 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΤΟ ΟΥΙΣΚΙ ΣΤΙΣ ΜΠΟΥΑΤ, ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΧΡΥΣΕΣ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΚΥΡΙΑ ΓΑΛΑΝΗ ΜΟΥ;

 38. Σημερινή είδηση:
  «4.786€ και 6.753€ το 2008 και το 2009 δήλωσε η Δήμητρα Γαλάνη, η οποία έχει ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία 407.212€. »

  Ισχύει;

 39. 4.786,32 € (δηλωθέν) εισόδημα το 2008 και 6.735,00€ (δηλωθέν) εισόδημα το 2009. Στο όριο της φτώχειας κυρία Γαλάνη? Να πούμε στον Τσίπρα να κάνει έναν έρανο…

 40. Τι καθαρό εισόδημα δήλωσε στην εφορία η αγανακτισμένη? :
  για το 2008=4786 ευρώ
  για το 2009=6753 ευρώ!!

  ΠΙΣΣΑ και ΠΟΥΠΟΥΛΑ στα παράσιτα!

 41. Φανατικός τις Δήμητρας Γαλάνη.
  Στο στρατό ειδική άδεια για να έρθω από ομοτηνή που υπηρετούσα στην όμορφη νύχτα, στην Καισαριανή.
  Μετά στην Μέδουσα μία φορά το μήνα καθιερωμένο.
  Εκπληκτος από τις θέσεις όμως.
  Πως είναι δυνατόν να κατηγορείς το πελατιακό κράτος και να υποστηρίζεις αυτόν που δε θέλει να το αλλάξει?
  Να θυμίσω δε στην κυρία Γαλάνη πως στην Ελλάδα ζούμε εδώ και χρόνια ένα ιδιότυπο κομουνιστικό καθεστώς όπου η αριστερά έχει το απυρόβλητο και όλα τα άλλα είναι βρωμερά και τρισάθλια.
  Και να μην τις φαίνεται παράξενο που νέοι υποστηρίζουν ακροδεξιούς σχηματισμούς.
  Είναι η αντίδραση στην αριστερή δακυβέρνηση τις χώρας ουσιαστικά καθώς οποιαδήποτε αλλαγή σκοντάφτει στην αντίδραση τις.
  Εμένα οι γονείς μου δεκαετίες ολόληρες δούλεψαν με τα 20 τους νύχια για να είμαι σε μία Ελλάδα μέλος τις Ευρώπης. Αν τα δύο μεγάλα κόμματα έκανα τραγικά λάθει είανι υπόλογα, αλλά τι είναι χειρότερο? Να βλέπεις πως ο δρόμος που περπατάς είναι λάθος και να πας να τον αλλάξεις ή να θέλεις να συνεχίσεις στο λάθος δρόμο ενώ ξέρεις πως οδεύεις στο γκρεμό?
  Λυπάμει ειλικρινα για τις θέσεις τις κυρίας Γαλάνη. Θα περίμενα να είναι πιο σκεπτική από το να υποστηρίζει αυτό που κατηγορεί!!!!

 42. Η Συμπαθέστατη Δήμητρα Γαλάνη, η απίστευτη ερμηνεύτρια, οφείλει να απαντήσει για τα χρήματα που δηλώνει στην εφορία, διότι όλοι μας λίγο πολύ, ξέρουμε πόσα βγάζουν οι καλλιτέχνες, ειδικά του διαμετρήματος της και εγώ μπορώ να θυμηθώ την ιδεολογική μου προέλευση και να το παίζω καθοδηγητής, παρόλα αυτά, θα πρέπει πριν το κάνει αυτό ο καθένας μας και ειδικά η αγαπητή Δήμητρα, να κοιτάξει στα μάτια τον κόσμο που κοροϊδεύει με αυτές τις συνεντεύξεις και μετά να τα ξαναπεί. Κρίμα για την πορεία της.

  Άν η λίστα είναι σωστή, τότε πρέπει να αρχίσουμε να επιλέγουμε και το σε ποιους καλλιτέχνες δίνουμε όχι μόνο το Ευρώ μας, αλλά ιδιαίτερα την ψυχή μας.

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3992445363492&set=a.1301082601105.2045382.1051622121&type=1&theater

 43. Συγχαρητηρια στην κα Γαλανη και σ ολους τους συανδελφους της κατα κυριω λογο αρισετρο κουλτουριαρηδες για το χρονιο κατακλεψιμο στην εφορια!!!!κι εμεις τα ζωα μισθωτοι συνταξιουχοι να πληρωνουμε μεχρι δεκαρας κι αυτοι οι »εξυπνοι» και »πεφωτισμενοι» ταγοι να κλεβουν απο παντου και να χουν λογο ασκωντας κριτικη σε ολα!!!!μπραβο μας σαν λαος!!!!οτι μας αξιζει περνουμε τελικα σε ολα!!!!

 44. ολοι τουτοι οι «καλλιτεχνες » που κανεις δεν τους ξερει περα απο τα συνορα της χωρας εχουν την αισθηση οτι εχουν την παιδεια και τις γνωσεις για να σχολιαζουν το πολιτικο και οικονομικο γιγνεσθαι της Ελλαδας….συνηθισμενοι τοσα χρονια να τους παρεχεται ασυλια λογω «αριστεροσυνης» για οτι αρλουμπα τους κατεβαζει η κουτρα τους συνεχιζουν ακαθεκτοι το ευγενες εργο τους….αρκετα πια !!! η μονη απαντηση των νοημονων ανθρωπων (οχι των κομματοσκυλων ,ειναι πληρες σαμποταζ των συναυλιων της ,των δισκων (?????) της και της ιδιας…κι αφου ειναι τοσο φανατικια της αριστερης ιδεολογιας υπαρχει η κουβα ,η βορεια κορεα η εστω η κινα οπου μπορει να παει και να συνεχισει το θεαρεστο εργο της

 45. Mπράβο στην Κα Γαλάνη, απλώς την επόμενη φορά που θα αρχίζει να ηθικολογεί, να μας επισημαίνει πως το «νομιμο είναι και ηθικό», ώστε να έχει εταιρείες και να μην πληρώνει. Και να μην μας το παίζει και αριστερή όταν κάνει «καπιταλιστικά» τρικ για να γλυτώνει τους φόρους. Αρκετά με αυτή την υποκρισία…

 46. ΤΩΡΑ ΚΙ ΕΣΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΜΟΔΑΤΟ ΤΣΙΠΡΑ….ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΔΑ ΤΩΡΑ…ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΕΣ….; ΠΗΓΑΙΝΕ ΟΠΟΥ ΘΕΣ…ΑΛΛΑ Η ΕΦΟΡΙΑ ΕΦΟΡΙΑ…..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 47. ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ

  ΕΧΕΤΕ ΘΡΑΣΟΣ ΧΙΛΙΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ !!!!
  ΑΦΟΥ ΑΝΕΒΕΙΚΑΤΕ ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ’70 ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΓΕΝΙΑ (ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ) ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΖΗΣΑΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΑΡΙΣΑΜΕΝΗ ΕΡΧΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ!!!
  ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΣΙΩΠΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΣΚΑΣΤΕ!!!!!
  ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΣΥΝΟΣΤΙΖΟΣΑΣΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ |ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ???
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΘΡΑΣΟΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ !!!
  ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ (ΕΣΕΙΣ ΠΙΟ ΚΟΥΛΤΟΥΡΕ ΠΟΠΟΛΟ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΙΟ ΛΑΙΚΟ)
  ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΨΕΛΛΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ , Ο ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΡΖΗΣ ΗΤΑΝ ΚΟΡΟΙΔΑ?? Η ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟ ΝΟΜΟ??? ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ? ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!!
  Η ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΕΜΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!! ΑΛΛΑ Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ 2010 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ 70 ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ-ΗΡΩΩΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΖΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΣΑΣ !!!!!!

 48. Περισευει η υποκρισια.
  Κριμα τα τραγουδια γιατι στην πλειοψηφια τους εχουν καλο στιχο και ειναι απο σπουδαιους συνθετες

 49. Κυρία Γαλάνη,

  βροντερές δηλώσεις «αντίστασης», σιωπηλές δηλώσεις εισοδήματος!
  Τα υπόλοιπα είναι για τα καφενεία και τους συμπαθείς τους θαμώνες.

  Υ.Γ τουλάχιστο κάποια τραγούδια σας είναι κάλα

 50. Παραμονές εκλογών του 2000 που επικράτησε το ΠΑΣΟΚ μόλις με 70000 ψήφους διαφορά, ο Σημίτης κινητοποίησε και γνωστούς καλλιτέχνες που η κάμερα τους έδειξε να δηλώνουν ανοιχτά και κατηγορηματικά υπέρ του ως την μόνη ενδεδειγμένη λύση. Δύο ήταν οι επιφανείς : Ο Καφετζόπουλος (που μετά την νίκη του χρηματοδότησαν μία ταινία του) και η Γαλάνη (που αμέσως μετά της δόθηκε το Μέγαρο). Τώρα η Γαλάνη αποκαλεί φαύλα τα κόμματα που συνεργάσθηκε (sic) και προσδοκά …ανάσταση με τον νέο της σωτήρα Τσίπρα. Καλή συνέχεια!και συνέπεια…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here