Γαλλία: 1.428 νεκροί σε μια ημέρα – Θετικοί στον ιό 668 ναύτες του αεροπλανοφόρου Charles-de-Gaulle

0
34

Τουλάχιστον 17.167 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό στη Γαλλία από τις αρχές Μαρτίου, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γενικός Διευθυντής των υπηρεσιών υγείας. Αναλυτικότερα, 10.643 άνθρωποι έχουν πεθάνει σε νοσοκομεία και 6.524 σε οίκους ευγηρίας. Οι αριθμοί αυτοί συνιστούν μεγάλη αύξηση καθώς καταγράφονται 1.428 νεκροί σε σύγκριση με τον απολογισμό της Τρίτης, όμως το γεγονός αυτό εξηγείται από την «αναθεώρηση» των στοιχείων, εξήγησε ο Ζερόμ Σαλμόν.
Στο μεταξύ αριθμός των ασθενών είναι μειωμένος κατά 513 ανθρώπους, επειδή πολλοί ασθενείς ανάρρωσαν και πήραν εξιτήριο. 

Την ίδια ώρα αναστάτωση προκλήθηκε στο γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles-de-Gaulle καθώς περισσότεροι από το 1/3 των ναυτών που υπηρετούν σε αυτό βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, μετά την εσπευσμένη επιστροφή τους στη Γαλλία. Μέχρι το βράδυ της 14ης Απριλίου, είχαν εξεταστεί 1.767 ναύτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων υπηρετούν στο αεροπλανοφόρο. Από αυτούς οι 668 βρέθηκαν θετικοί στον SARS-CoV-2 και οι 31 νοσηλεύονται στο στρατιωτικό νοσοκομείο Σεντ Αν της Τουλόν. Ο ένας έχει διασωληνωθεί.
Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πώς μολύνθηκαν οι ναύτες. Το πλήρωμα δεν είχε επαφή με κανέναν αφότου έπιασε στο λιμάνι της Βρέστης στις 13 Μαρτίου, απ’ όπου απέπλευσε δύο ημέρες αργότερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here