Γαλλία: Μοναχικός λύκος του ISIS, ο 18χρονος τζιχαντιστής που αποκεφάλισε τον καθηγητή

0
39

Tις σχέσεις του 18χρονου τζιχαντιστή με την τρομοκρατική οργάνωση, Ισλαμικό Κράτος, επιβεβαιώνει δημοσίευμα των Sunday Times, σύμφωνα με το οποίο  o Τσετσένος ισλαμιστής έστειλε φωτογραφίες του κομμένου κεφαλιού του 47χρονου θύματός του στα κανάλια του Telegram του ISIS στην Τσετσενία. Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, Ζαν-Φρανσουά Ρικάρ, ο οποίος είναι επικεφαλής της έρευνας, η θετή αδελφή του δράστη Αμπντουλάχ Ανζόροβ, είχε ταξιδέψει στη Συρία το 2014 για να ενταχθεί στους τζιχαντιστές.

Tο θύμα του τζιχαντιστή ήταν ο Σαμουέλ Πατί, ένας 47χρονος καθηγητής ιστορίας-γεωγραφίας, σε Λύκειο στο Κονφλάνς-Σεντ-Ονορίν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός, αποκεφαλισμένος, στις 5:00 το απόγευμα της Παρασκευής. Ο καθηγητής είχε διοριστεί στο σχολείο αυτό πριν από πέντε χρόνια.

Ο δράστης, σκότωσε τον καθηγητή για ένα μάθημα που παρέδωσε στο σχολείο για την ελευθερία της έκφρασης, στο οποίο και παρουσίασε τα σκίτσα του Μωάμεθ που είχε δημοσιεύσει το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Ο καθηγητής φαίνεται πως βρέθηκε στο στόχαστρο ορισμένων γονέων στις 5 Οκτωβρίου, αφότου παρέδωσε το εν λόγω μάθημα στους μαθητές του, στο οποίο και παρουσίασε τα σκίτσα του Μωάμεθ.

Πατέρας ενός 13χρονου μαθητή, μιλώντας στο Reuters, ο είπε ότι ο Πατί είχε καλέσει τους Μουσουλμάνους μαθητές να φύγουν από την αίθουσα πριν να δείξει τα επίμαχα σκίτσα της σατυρικής εφημερίδας Charlie Hebdo. Κατά λάθος, όμως, κάποιος παρέμεινε και ενημέρωσε τους Μουσουλμάνους γονείς του, οι οποίοι υπέβαλαν επίσημη καταγγελία για τον 47χρονο εκπαιδευτικό.

Αίσθηση προκαλεί η συμπεριφορά του νεαρού δράστη, μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή. Ο 18χρονος δημοσίευσε στο twitter φωτογραφία του πτώματος του εκπαιδευτικού, συνοδευόμενη από ένα μήνυμα που αναλάμβανε την ευθύνη για τον φόνο. Σύμφωνα με τον Ρικάρ, ο λογαριασμός ανήκει στον δράστη.

Λίγα λεπτά αργότερα, η αστυνομία τον πυροβόλησε και τον σκότωσε στο προάστιο Κονφλάν Σεντ Ονορίν, ενώ η ανάρτηση κατέβηκε γρήγορα από το Twitter.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here