Γκάλοπ: 12 μονάδες μπροστά η ΝΔ, τρίτο το Κίνημα Αλλαγής

0
203

Προβάδισμα 12 μονάδων στη ΝΔ δίνει, όπως και τον Νοέμβριο, το μηνιαίο βαρόμετρο του Πανεπιστημίου Μακεδονία, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Σκάι. Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη κινείται στο 30% (από 30,5%) και ο Σύριζα στο 18% (από 18,5%).

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί,όμως, να ελπίζει σε καλύτερο ποσοστό στην κάλπη, καθώς είναι λογικό να αυξηθεί η συσπείρωση του κόμματός του. Σήμερα το ποσοστό όσων τον ψήφισαν το 2015 και δηλώνει ότι θα τον επέλεγε ξανά είναι μόλις 48%. Ωστόσο, μόνο το 9% έχει ήδη περάσει στη ΝΔ και το 2% στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Το 28,5% δηλώνει ακόμη αναποφάσιστο -σε αυτό το τμήμα (στο σύνολό του ή μερικώς) μπορεί να προσβλέπει ο πρωθυπουργός.

Τρίτο κόμμα είναι, πλέον, το Κίνημα Αλλαγής, με αρχηγό τη Φώφη Γεννηματά. Το γκάλοπ του δίνει 9,5%. Το επιλέγει η συντριπτική πλειοψηφία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά μόνο ένα τμήμα όσων είχαν ψηφίσει το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. Τον προηγούμενο μήνα το διάδοχο σχήμα του ΠΑΣΟΚ συγκέντρωνε 8.5%, στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονία.

Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 7,5% (από 7%) και το ΚΚΕ (6,5%). Κάτω από το όριο του 3% είναι η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη (2,5%), οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου (2%) και η ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη με 1,5%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, πολίτες δίνουν 30% στον Κυριάκο Μητσοτάκη και 21% στον Αλέξη Τσίπρα. Το 4% απαντά «κανένας από τους δυο».

Γκάλοπ: 12 μονάδες μπροστά η ΝΔ, τρίτο το Κίνημα Αλλαγής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here