Γκάλοπ: Μπροστά με 9 μονάδες η ΝΔ-Στο 20% οι αναποφάσιστοι

0
188

Προβάδισμα 9 ποσοστιαίων μονάδων στη ΝΔ δίνει νέο γκάλοπ τής εταιρείας Pulse, που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο τού ΣΚΑΪ, ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται κατα 11 μονάδες τού Αλέξη Τσίπρα στην ικανότητα διαχείρησης τής οικονομίας.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5% στην πρόθεση ψήφου και ο ΣΥΡΙΖΑ 19,5. Τα ποσοστά και των δυο κομμάτων παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση με τον περασμένο μήνα.

Στη σύγκριση των δυο αρχηγών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τής οικονομίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 32% και ο πρωθυπουργός 21%. Το 29% απαντά κανείς από τους δυο.

Το 28% των πολιτών εκτιμά ότι η χώρα οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση (είναι αυξημένο κατά τρεις μονάδες), ενώ το 61% προς λάθος κατεύθυνση (είναι μειωμένο κατά 2 μονάδες).

Στο θέμα τής αντιμετώπισης τής εγκληματικότητας το 68% δηλώνει μη ικανοποιημένο, ενώ αντίθετη γνώμη εκφράζει το 21%. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρνητικά εκφράζεται και το 52% των οπαδών τού ΣΥΡΙΖΑ.

Αρνητική (56%) είναι η αξιολόγηση των πολιτών και για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί κατά 5 μονάδες. Ικανοποίηση για τους χειρισμούς εκφράζει το 32%.

Τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής με 8,5%, τέταρτο η Χρυσή Αυγή με 7,5% και πέμπτο το ΚΚΕ με 7%.

Οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν από 2%, ενώ αναποφάσιστοι και αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνουν το 20%.

Γκάλοπ: Μπροστά με 9 μονάδες η ΝΔ-Στο 20% οι αναποφάσιστοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here