Γάμος ομοφυλοφίλων

407
596

Προσωπικά μου φαίνεται αδιανόητο ότι το 2011 μιλάμε ακόμη για τους gay ή για τον γάμο τους! Τα στερεότυπα δε, είναι τόσο ισχυρά που ο περισσότερος κόσμος όταν ακούει για γάμο ομοφυλοφίλων, τους φαντάζεται στην εκκλησία με στέφανα και ρύζια και τον έναν από αυτούς ντυμένο νυφούλα. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική. Στη εκκλησία δεν θα γίνει ποτέ των ποτών τέτοιος γάμος, γιατί πολύ απλά, από ναούς της αγάπης, τους έχουν μετατρέψει, πολλοί από τους αυτοαποκαλούμενους εκπροσώπους του Θεού, σε ναούς της μισαλλοδοξίας και του μίσους γενικότερα.

Αυτό που θέλουν οι ομοφυλόφιλοι, οι οποίοι είναι τόσοι μα τόσοι πολλοί, γεγονός που πρέπει να το καταλάβουν κάποια στιγμή όλοι όσοι ισχυρίζονται τα περί «ανωμαλίας» και να μας εξηγήσουν επιτέλους πως του ξέφυγε του δημιουργού μας τόση πολλή ανωμαλία στον κόσμο, είναι να έχουν όλα τα νόμιμα δικαιώματα που συνεπάγεται ένας γάμος, να είναι ίσοι δηλαδή με τους υπόλοιπους συμπολίτες τους και σε ανθρώπινο και κοινωνικό επίπεδο να σταματήσει μια για πάντα αυτή η απάνθρωπη και παράλογη διάκριση.

Ειδικά για τα νόμιμα δικαιώματα που στερούνται οι άνθρωποι αυτοί, είχα γράψει ένα κομμάτι και παλαιότερα, το 2005 συγκεκριμένα και με την ανοχή του aixmi.gr θα επαναλάβω ένα κομμάτι του και εδώ:

Παρακολουθούσα ένα επεισόδιο της σειράς «Στην εντατική», κατά τη διάρκεια του οποίου, εξελίχθηκε μια ιδιαίτερη, διαφορετική ιστορία. Όχι γιατί τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών ήταν διαφορετικά (πώς να είναι εξάλλου, αφού όλοι οι άνθρωποι μοιραζόμαστε τους ίδιους φόβους, ανάγκες, ελπίδες) αλλά γιατί η κοινωνία, αποφάσισε προ πολλού τον διαχωρισμό, την απομόνωση, την ενοχοποίηση τέτοιων ανθρώπινων ιστοριών.

Μια γυναίκα έφτασε στην εντατική, ύστερα από ισχυρό εγκεφαλικό. Έπρεπε να παρθεί η παρακάτω απόφαση. Είτε να την αφήσουν να πεθάνει φυσικά και γαλήνια, είτε να την κρατήσουν εκβιαστικά στη ζωή με μηχανική υποστήριξη, έως ότου υποκύψει ύστερα από έντονη ταλαιπωρία. Ο νόμος προέβλεπε ότι την απόφαση δικαιούται να λάβει είτε ο σύζυγος, είτε οποιοσδήποτε άλλος συγγενής πρώτου βαθμού. Η γυναίκα είχε μόνο δύο ανθρώπους. Τον αδερφό της, με τον οποίο δεν είχαν καμία επαφή τα τελευταία 10 χρόνια και την επί 27 χρόνια σύντροφο της ζωής της.

Δύο γυναίκες λοιπόν, που έζησαν επί 27 χρόνια ως ζευγάρι, αγάπησαν και φρόντισαν η μια την άλλη πηγαίνοντας κόντρα στις κοινωνικές επιταγές, εισπράττοντας όλες τις δυσάρεστες συνέπειες αυτής της επιλογής.

Είκοσι επτά χρόνια μετά, η μία συνοδεύει την άλλη στη τελευταία μάχη της ζωής της, που δυστυχώς πρόκειται με σιγουριά να χάσει. Δεν δικαιούται όμως να υποδείξει την επιλογή της συντρόφου της, σχετικά με τον τρόπο που επιθυμούσε να πεθάνει, όπως της την είχε εμπιστευτεί την πρώτη φορά που υπέστη ένα μικρότερης σημασίας εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο λόγος που δεν δικαιούται, είναι το γεγονός πως δεν είναι νόμιμα παντρεμένες. Δεν είναι νόμιμα παντρεμένες, όχι γιατί δεν το ήθελαν, αλλά γιατί ο νόμος το απαγορεύει. Έτσι λοιπόν, οι υπεύθυνοι γιατροί εντοπίζουν τηλεφωνικά τον αδερφό της ετοιμοθάνατης γυναίκας, ο οποίος σε αντίθεση με την επιθυμία της και αρνούμενος να μιλήσει με τη σύντροφο της αδερφής του, δίνει την εντολή να την κρατήσουν με κάθε μηχανικό μέσο και για όσο αντέξει στη ζωή.

Κατά συνέπεια, η επί 27ετίας σύντροφός της, παρακολουθεί τον άνθρωπο που όλη της τη ζωή αγαπούσε και φρόντιζε, να αργοπεθαίνει με έναν φρικτό και βίαιο τρόπο που ο ίδιος δεν επιθυμούσε, ανήμπορη να κάνει το παραμικρό εξαιτίας κάποιων απάνθρωπων νόμων, που παραδόξως θεσπίστηκαν από τους ίδιους τους ανθρώπους.

Νόμοι, που εκφράζουν, όχι μόνο την αποστροφή της κοινωνίας για επιλογές ανθρώπων που αφορούν αποκλειστικά τη προσωπική τους ζωή, που όχι μόνο στερούν από τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια επιδόματα και άλλου είδους παρόμοιες παροχές (που δικαιούνται τα παντρεμένα ετερόφυλα ζευγάρια), που όχι μόνο τους στερούν το δικαίωμα για μια κοινωνικά φυσιολογική ζωή, αλλά τους στερούν ακόμα και τα δικαιώματα στο θάνατο. Να μη δικαιούται δηλαδή μια γυναίκα, να πάρει την απόφαση για έναν ανώδυνο και αξιοπρεπή θάνατο της συντρόφου της, μόνο και μόνο γιατί είναι του ιδίου φύλου.

Θέματα όπως αυτό, αποδεικνύουν πόσο πραγματικά πρωτόγονη είναι η θεωρητικά εξελιγμένη κοινωνία μας. Μακάρι η εξέλιξη στα ανθρώπινα θέματα, να ήταν ανάλογη της τεχνολογικής. Άραγε, πως μπορούμε να επιδεικνύουμε τόσο ανοιχτό μυαλό σε ότι αφορά τα άψυχα πράγματα και να είμαστε τόσο στενόμυαλοι και σκληροί σε ότι αφορά τις ψυχές των συνανθρώπων μας;

Όσο δεν πιστεύω ή δεν θέλω να πιστεύω στην κακία, τόσο την συναντώ μπροστά μου. Ποια είναι αυτή η δύναμη που κάνει καλούς ανθρώπους να συμπεριφέρονται με τόση κακία προς τους συνανθρώπους τους; Πώς καταφέραμε να μετατρέψουμε τις ανασφάλειες μας, τα πάθη μας, τους φόβους μας, τις επιλογές μας σε μία ανεγκέφαλη ηθική, που βίαια επιβάλλουμε στους άλλους;

Πώς το παίζουμε Θεοί με τις ζωές των ανθρώπων; Με την καρδιά και την ψυχή τους; Πώς τολμάμε να υποδεικνύουμε ποιον και πώς θα αγαπήσουν; Ποιες θα είναι οι σεξουαλικές τους προτιμήσεις; Από πού πηγάζει η αλαζονεία, να θεωρούμε και να πιστεύουμε πως ο δικός μας τρόπος, οι δικές μας επιλογές είναι οι «σωστές», οι «φυσιολογικές», οι εγκεκριμένες από τον ίδιο Τον Θεό; Πιστέψτε με, κανένας Θεός δεν θα μπορούσε να διαχωρίσει κατά αυτόν τον τρόπο τους ανθρώπους, να είναι τόσο σκληρός μαζί τους, όσο είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι.

Η κοινωνία μας, λανθασμένα κατά την άποψη μου, έχει συνδέσει τον γάμο με την αναπαραγωγή. Αυτή η σύνδεση δε, συμβαίνει σε τέτοιο βαθμό, ώστε όχι μόνο η αναπαραγωγή θεωρείται απώτερος στόχος του γάμου, αλλά αποτελεί προϋπόθεση ο γάμος για την αναπαραγωγή! Ο γάμος όμως, κυρίαρχα είναι η ένωση δύο ΑΝΘΡΩΠΩΝ που αγαπιούνται και που επέλεξαν να ζήσουν μαζί τη ζωή τους.

Το μόνο, που έχουμε δικαίωμα να απαιτούμε από τους συνανθρώπους μας, σχετικά με τις επιλογές της προσωπικής τους ζωής, είναι αυτές να μην λειτουργούν εις βάρος κανενός άλλου.

Φανταστείτε μία κοινωνία με πλειοψηφία ομοφυλόφιλους, όπου οι ετερόφυλοι εισπράττουν χλευασμό, απαξίωση, απομόνωση, μίσος, μόνο και μόνο επειδή είναι αυτό που είναι. Ας μην κάνουμε στους άλλους ότι δεν θα θέλαμε να κάνουν σε εμάς.

Ας σκεφτούν λίγο οι εκπρόσωποι της εκκλησίας (βασικοί υπεύθυνοι της κατάστασης) με κριτήριο την αγάπη, που υποτίθεται πως εκπροσωπούν, και ας πάψουν να επιδεικνύουν και σε αυτό το θέμα, το γνωστό σκληρό και γεμάτο μίσος πρόσωπό τους. Ας σοβαρευτούν λίγο οι διάφοροι τηλεοπτικάντζαροι, οι οποίοι φιλοξενούν και εκφράζουν ομόφοβα, γεμάτα μίσος, μηνύματα.

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους οι πολιτικοί, που όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα για το θέμα αυτό, αλλά ουκ ολίγες φορές κάποιοι από αυτούς, εκφράζουν επίσης ομόφοβες απόψεις, χωρίς να είναι καν αυτός ο ρόλος τους.

Τέλος, ας ανοίξουμε όλοι την καρδιά και το μυαλό μας. Ας σκεφτούμε καθαρά, απαλλαγμένοι από την πολλές φορές, λανθασμένη κοινωνική εκπαίδευση που δεχθήκαμε. Ας μην μεταφέρουμε τον θυμό μας στους άλλους, δεν φταίνε αυτοί που είμαστε θυμωμένοι, εμείς φταίμε. Ας αναλογιστούμε την δυστυχία που προκαλούμε στους συνανθρώπους μας με την συμπεριφορά μας. Ας προτάξουμε την αγάπη και όχι το μίσος, και ας μετατρέψουμε την ανεγκέφαλη, υποκριτική, απάνθρωπη στο θέμα αυτό κοινωνία μας, σε σκεπτόμενη, ειλικρινή, ανθρώπινη.

Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον (σε κάποιες χώρες στον ίδιο με εμάς πλανήτη, ήδη συμβαίνει), θα κοιτάμε πίσω και με την ίδια απορία με την οποία αντιμετωπίζουμε σήμερα το γεγονός πως κάποτε οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου για παράδειγμα, με την ίδια απορία θα αντιμετωπίζουμε τότε το γεγονός πως το 2011 οι ομοφυλόφιλοι δεν είχαν δικαίωμα γάμου και βίωναν ακόμα κοινωνικές διακρίσεις.

 

 

 

407 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αγαπητέ Αντώνη, δεν υπάρχει δύναμη που μετατρέπει καλους ανθρώπους σε κακούς. Υπάρχει προκατάληψη, φθόνος απ όσους δεν αγαπήθηκαν και πολύ απλά, υπάρχουν κακοί συνάνθρωποί μας ελλειμματικής παιδείας και μηδενικής αντοχής που δυστυχώς αυξάνονται ισως γιατί δεν κατόρθωσαν ν αγαπήσουν ούτε τον εαυτό τους.. ‘Οπως επίσης πληθαίνει η ανάγκη για εκδίκηση, εκτόνωση, χλεύη. Ο καλοί άνθρωποι της προσφοράς, της δωρεας και της αυταπάρνησης είναι γύρω μας μια τραγική μειονότητα. Με εκτίμηση, ΕΛΙΖΑ

 2. εξαιρετικος, μεστος, με ουσιαστικα επιχειρηματα
  ευλογοτατο το ερωτημα »Ποια είναι αυτή η δύναμη που κάνει καλούς ανθρώπους να συμπεριφέρονται με τόση κακία προς τους συνανθρώπους τους;»

 3. Μπραβο για το κειμενο. Δυστυχως ετσι ειναι ολοι αρχικα το παιζουν ανετοι με αυτο το θεμα αλλα οταν ερχεται η ωρα να συζητηθει κατι στα σοβαρα,κανουν πισω σκεφτονται το σωστο που τους εμαθε το σπιτι τους και ολα τα σχετικα. Λες και υπαρχει σωστο και λαθος στα αισθηματα.
  Στην τελικη μονο το σωμα αλλαζει.

 4. Φιλε Αντωνη, θα ηθελα παρα πολυ να ακουσω τις αποψεις σου περι υιοθεσιας. Το ξερω οτι διαχωρησες την αναπαραγωγη με τον γαμο, αλλα υπαρχουν και τα ομοφιλοφιλα ζευγαρια που προσπαθουν να υιοθετησουν.
  Να πω εδω οτι συμφωνω με κάθε συλλαβη του κειμενου σου.

 5. Ούτε εγώ σ’το είχα, Αντώνη. Πάντα μου φαινόσουν απ’αυτούς τους «macho» τύπους που με την πρώτη ευκαιρία θα έκραζαν κάποιον, έστω και με μια υποψία ομοφυλοφιλίας… Πολύ ευχάριστη έκπληξη το άρθρο σου. Τώρα σε εκτιμώ ακόμα περισσότερο. Όχι (μόνο) γιατί συμφωνώ σε όλα μαζί σου, αλλά κυρίως γιατί έχεις τα αρχίδια να βγεις επώνυμα και να υποστηρίξεις την άποψή σου, χωρίς να έχεις κανένα συμφέρον και χωρίς να φοβάσαι τι θα πουν οι άλλοι την επόμενη μέρα γι’αυτήν.

 6. και γι αυτους που ειναι εναντια και γι αυτους που ειναι υπερ ολα τα λεφτα και ολο το ζουμι βρισκεται στην περιοδο αυτη με τα εντονα γραμματα… πλεον προσπαθουμε να εξηγησουμε παραστατικα τα αυτονοητα…

 7. I ekklisia to ksekinise, to kratos to sunexizei (giati to sumferei na forologei meionotites xwris na epistrefei parohes kai aforologita pou dinei stous pantremenous) kai i koinonia to anexetai…Den einai mono oti fobatai tin omofilofilia. Genikos fobatai tin diaforetikotita kai oitdipote ksefebgei apo ta stereotupa poy dimiourgei i ekklisia, i paidia kai ta media.

  Elpizo to arthro sas na kanei kapoious anthropous na doune ta pragmata ligo diaforetika. Sugxaritiria.

 8. Αντώνη μου, συμφωνώ απόλυτα με τη σκοπιά από την οποία προσεγγίζεις το θέμα, αρκεί από μόνοι τους οι ομοφυλόφιλοι να μη φτάνουν στο επίπεδο της αυτογελοιοποίησης. Το πρότυπο που παρουσιάζουν, ως επί το πλείστον, γίνεται από μόνο του αιτία αρνητικής κριτικής από τους ετερόφυλους, με αποτέλεσμα να «χάνουν έδαφος»… Μιλάω κυρίως για τα καραγκιοζιλίκια που προβάλλουν καθημερινά τα ΜΜΕ, γιατί υπάρχουν και πρότυπα ομοφυλοφίλων εξαιρετικά αξιόλογοι άνθρωποι! Πιστεύω, τέλος, ότι η αποδοχή από την Εκκλησία και την κοινωνία του ομόφυλου γάμου είναι ένα λεπτής ισορροπίας ζήτημα, που απαιτεί μια έτοιμη και γεμάτη ω ρ ι μ ό τ η τ α κοινωνία.

 9. Αντώνη μου, με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση που σε έχω, θα μπορούσες με μεγάλη ευχέρεια να ασχολείσε με πιο σοβαρά προβλήματα της ανθρωπότητας όπως η ταχεία αλλαγή του κλίματος, ο υποσιτισμός σε πολλές χώρες της γης με αποτέλεσμα να χάνονται παιδιά, μείωση του πιο πολύτιμου αγαθού στον πλανήτη ( νερό )και τόσα άλλα, που αυτά τα προβλήματα που έχουν οι ομοφυλόφιλοι φαίνονται μηδαμινά μπροστά τους. Δεν έχω τίποτε εναντίον τους, απλά δεν ασχολούμε μαζί τους. Είναι απλά ΕΠΙΛΟΓΕΣ που κάνει κάθε ενήλικας νοήμων άνθρωπος. Τα παιδάκια όμως που χάθηκαν λόγω ασητείας, δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα Επιλογής……..
  P.S φανατικός (AMAN)ίστας και τώρα ραδιοαρβυλίστας….keep going dude.

 10. Παλι καλα ποθ θπαρχοθν και ανθρωποι που δινουν ελπιδα, αντι να την κλεβουν. Λιγο να το ψαξει καποιος το θεμα αυτο, θα καταλαβει για τι μεγεθος προβληματος μιλαμε. Στην Ελλαδα, αν και η μονη Ευρωπαικη χωρα με το μεγαλυτερο ποσοστο ομοφυλοφιλων μετα Ολλανδια, εχουμε την πιο κλειστομυαλη σκεπτικη πανω στο θεμα. Τι να πρωτοαναφερει κανεις, πατερες που εγκαταλειπουν τις οικογενειες τους (ή και οικογενειες που εγκαταλειπουν τα παιδια τους), αυτοκτονιες, κοινωνικος αποκλεισμος και ενα σωρο αλλα κοινωνικα προβληματα πηγαζουν απο αυτου του ειδους τον ρατσισμο. Μεγαλο μεριδιο κατα την γνωμη μου εχουν εκτος απο την Πολιτεια και την Εκκλησια, και τα ΜΜΕ. Το μονο «παραδειγμα» ομοφυλοφιλου που εχουμε δει απο την τηλεοραση ειναι αυτος που θα φορεσει τακουνια κ θα μιλαει περιεργα. Και αλλα ακομι παραδειγματα ανθρωπων που βγαινουν στα καναλια και το μονο που καταφερνουν ειναι να γελειοποιηθουν και να χειροτερεψουν την εικονα των ομοφυλοφιλων. Αυτη η συζητηση θα μπορουσε να συνεχιστει για παντα.

  Ευχαριστω κ παλι για το αρθο σας κ.Κανακη, εμπνεει. Ελπιζω να δουμε κ αλλη προσπαθεια μεσα απο την T.V. 😛

 11. A ρε Κανάκη, αδελφομάνα! Εσύ, η Kylie και η Μαντόνα!!! 🙂 🙂

  Πέρα από την πλάκα, συγχαρητήρια.
  Γράφεις από καρδιάς όλα αυτά που σκέφτεσαι.
  Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου, ειδικά στο κομμάτι
  »Πώς το παίζουμε Θεοί με τις ζωές των ανθρώπων; Με την καρδιά και την ψυχή τους; Πώς τολμάμε να υποδεικνύουμε ποιον και πώς θα αγαπήσουν; Ποιες θα είναι οι σεξουαλικές τους προτιμήσεις; Από πού πηγάζει η αλαζονεία, να θεωρούμε και να πιστεύουμε πως ο δικός μας τρόπος, οι δικές μας επιλογές είναι οι «σωστές», οι «φυσιολογικές», οι εγκεκριμένες από τον ίδιο Τον Θεό; Πιστέψτε με, κανένας Θεός δεν θα μπορούσε να διαχωρίσει κατά αυτόν τον τρόπο τους ανθρώπους, να είναι τόσο σκληρός μαζί τους, όσο είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι».

  Από την άλλη πλευρά, αναρωτιέμαι εδώ και καιρό, γιατί ορισμένοι εκφράζουν την άποψη ότι είσαι δήθεν προοδευτικός και υποκριτικά ανοιχτόμυαλος, ενώ εκφράζονται από την εκπομπή σας ρατσιστικά μηνύματα. Εγώ δεν θα το πίστευα σε καμία περίπτωση αυτό, γιατί μπορώ να διακρίνω ποιος είναι τι (και μιλάω για εσένα μόνο, γιατί από τους συνεργάτες σου έχω ακούσει 2-3 υποτιμητικές μπηχτές προς τους gay). Παρακολουθώντας την εκπομπή σου, λοιπόν και αυτά τα χιουμοριστικά βιντεάκια που παίζετε (του τύπου »γεννήθηκαν άντρες, αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια γι’αυτούς»), προβληματίστηκα αρκετά. Όχι για τις απόψεις που πρεσβεύει η εκπομπή και εσύ (οι οποίες έχουν χιουμοριστική προσέγγιση), αλλά για τα μηνύματα που περνάνε στον κόσμο. Ναι, εγώ και πολλοί άλλοι αντιλαμβανόμαστε ότι σατυρίζουν τους de facto υποκριτές και ηθικολόγους, αλλά την ίδια στιγμή σκέφτομαι κιόλας »άραγε η κλασσική ελληνίδα χριστιανή μάνα, να νομίζει ότι έτσι θα γελάνε για τον gay γιο της, πίσω από την πλάτη του»; Και τότε κατανόησα τις ενστάσεις μιας μερίδας της ομοφυλοφιλικής κοινότητας για το Ράδιο Αρβύλα και τους κατανοώ εν μέρει, γιατί η εκπομπή σας παρακολουθείτε και επιρρεάζει αρκετά το νεανικό κοινό και μεγάλη μερίδα βαρβατοετεροφυλόφιλων ανδρών.
  Το δικό μου συμπέρασμα: Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να σταματήσετε την παραγωγή αυτών των gay βιντεακίων, με τα οποία γελάω πάρα μα πάρα πολύ. Στην τελική το χιούμορ είναι για αυτούς που το αντιλαμβάνονται. Όμως. Θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο και καλό, να ξεκαθαρίζονται κάποια πράγματα, από εσένα που τα λες τόσο όμορφα και ωραία, όπως τα λες και για άλλα θέματα, όπως μετανάστες, τρομοκρατία, παπαδαριό, πολιτικοί. Να πεις κάτι, ρε παιδί μου, δεν ξέρω τί… Να κατανοήσει η ελληνίδα μάνα και τα καφράκια στο σχολείο ότι its OK to be Gay! Θα μου άρεσε πολύ ας πούμε να σε ακούσω να λες για μία gay εκδήλωση (το είχες κάνει μια φορά), για το Athens gay pride ή οτιδήποτε άλλο. Στις 14 Φεβρουαρίου, ας πούμε, γίνεται διαδήλωση φιλιών (kiss-in) υπέρ της ισότητας και κατά της ομοφοβίας, από στρ8 και gay που θέλουν να εκφράζουν ελεύθερα τα αισθήματά τους, χωρίς να λογοκρίνονται. Γίνεται στο συντριβάνι, κοντά στο σύνταγμα, Ερμού και Νίκης.
  Aυτά από μένα.
  Μου αρέσεις πάντως πολύ ως τηλεοπτική παρουσία.
  Με εκτίμηση, για το κείμενό σου,
  Κώστας.

 12. Σωστά τα λές Αντώνη μου!Συγχώρεσαι με που μου βγήκε ο ενοικός αλλά με συγκίνησες πάρα πολύ με το άρθρο σου.Έχω να προσθέσω σε όλα αυτά τα αυτονόητα πράγματα οτι ο γάμος είναι ένα απο τα δικαιώματα που μας στερεί τόσα χρόνια η ομοφοβηκή κοινωνία.Άλλο ένα ειναι και η γονε’ι’κότητα,απ’ τα πρώτα ζητήματα που απασχολεί τα ομοερωτικά ζευγάρια και πρέπει να θίγεται και αυτό κάθε φορά που συζητάμε για γάμο.Όλο αυτό στη χώρα μας οφείλεται στην άγνοια όχι τόσο επειδή δεν υπάρχει πουθενά η διαφορετικότητα αλλά και απο την έλειψη παιδείας,συναισθημάτων κ.α. που λείπουν απο την Ελλάδα.

 13. κάτι τέτοια διαβάζω ή ακούω,που κ που,δυστυχώς,θα θελα να συμβαίνει πιο συχνά,κ καθησυχάζω τον εαυτό μου ότι δεν είμαι η μόνη-εξωγήινη(?)-που σκέφτομαι έτσι για κάποια πράγματα γύρω μου…πέστα Αντώνη.

 14. Kύριε Κανάκη,αν δεν κάνω λάθος σε παλιότερες εκπομπές σας το θέμα των ομοφυλοφίλων το είχατε για αστείο.Να σας θυμίσω το σκετς στο ασανσέρ με τις πίτες γύρο? Και ένα σωρό άλλα σκετσάκια από παλιότερες σας εκπομπές που άνετα όποιος θέλει μπορεί να τα βρει στο youtube.

  Η επίθεση στον Μητροπολίτη,για τις απόψεις του,δεν νομίζω πως είναι καλό να γίνονται τέτοιες εποχές γενικής απαξίωσης των πάντων…και πιστεύω πως σε αντίστοιχες ισλαμικές απόψεις δεν θα κάνατε ούτε μια μικρή αναφορά.Γιατί άραγε?
  Προσωπικά δεν με ενοχλούν ούτε οι gay ούτε ακόμα και οι γάμοι τους.Αλλά όμως κύριε Κανάκη,αυτό είναι το θέμα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία αυτή την στιγμή?
  Κάθε μέρα αυτοκτονεί κόσμος από τα χρέη,κάθε μέρα σκοτώνετε και από ένας σε ληστείες,κάθε μέρα υπάρχουν απολυμένοι και περικοπές μισθών.Γενικώς επικρατεί το γκρίζο παντού και εσείς ασχολείστε με τον Άνθιμο και τους gay?
  Aν θέλετε να βοηθήσετε την κοινωνία μέσα από την σάτιρα,σας προτείνω να ξεκινήσετε από το σύνολο της κοινωνίας και όχι από ένα μέρος αυτής.Που ξέρω πως γνωρίζετε έχει ήδη κυριαρχήσει στα ΜΜΕ σε θέσεις κλειδιά.
  Όσο αφορά το θέμα της θρησκείας θα έπρεπε να μην είστε τόσο εμπαθής και να μην ασχολείστε αποκλειστικά με μια.Στην Ελλάδα ξέρετε αυτή την στιγμή υπάρχουν πάνω απο 800 χιλ μουσουλμάνοι,που έχουν τις γυναίκες και τους gay σε χειρότερη μοίρα από ότι η ελληνική εκκλησία.Και βλέπουμε ότι οι πιστοί του ισλάμ διαπράτουν καθημερινά εγκλήματα εις βάρος γυναικών όλων των ηλικιών και σε πολλές περιπτώσεις σε gay που ψάχνουν σύντροφο σε στέκια αλλοδαπών.
  Δεν ξέρω πως είναι η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη,αλλά εδώ στην Αθήνα η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως.Τα βλέπουμε και τα ζούμε,μας έχουν γίνει βίωμα πια.Γυναίκα μόνη της στο κέντρο είναι σαν να στέλνεις πρόβατο στους λύκους.Τι φταίει και γίναμε έτσι,είναι ένα άλλο θέμα.Το θέμα το δικό μας τώρα είναι η επιβίωση και η ασφάλεια μας.Το ποιος ευθύνεται το ξέρετε και το ξέρουμε.Και για αυτό δεν τους πιστεύει πια κανένας και όποτε τους βλέπει ο κόσμος τους γιουχάρει.

  Σας εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσετε να προσφέρετε χιούμορ στα νέα παιδιά (σε εμάς τους παλιούς θα είστε πάντα μέσα στο μυαλό μας με το γέλιο που μας έχετε προσφέρει σε όμορφες εποχές) να έχετε υγεία και πάντα δύναμη εσείς,αλλά και οι συνεργάτες σας.

 15. Επιτέλους ένας λογικός τρόπος σκέψης δημοσιευμένος επίσημα και επώνυμα από έναν άνθρωπο της τηλεόρασης που κοιτάει λιγο παραπέρα.

 16. Φιλε Αντωνη.
  Καταρχην συμφωνω με οσα λες και μακαρι πολλοι να ειχαν την ιδια λογικη και αντιληψη των οσων λες, ειμαι gay (και γουσταρω) και βιωνω την ανωριμοτητα των str8 σε αυτο το θεμα, δεν ξερουν και δεν τους δινω αδικο, ετσι εχουν μαθει….ισως φοβουνται…who knows…Αλλα μερικες φορες το βλεπω και απο την δικη τους γωνια κ θα θελα να σου πω για αυτο.
  Ειναι γνωστο οτι τα περιοδικα κ η τηλεοραση φιαχνουν προτυπα, οκ μεχρι εδω; καποιος που οι δικοι του του εχουν κανει πλυση εγκεφαλου του τυπου «μην γινεις πουστης», του πασαρουν νυφες αριστερα κ δεξια κ.τ.λ (σε πολλους εχει γινει αυτο, πιστευω) και βλεπει ατομα στην τηλεοραση μαζι κ εσας να σπατε τον καρπο, να γλυκαινετε την φωνη, κ.α (το κανετε για πλακα και το καταλαβαινω) θελοντας η μη θα μπει σε ενα τρυπακι του στιλ «αυτο το απομακρινω απο κοντα μου ,το κοροιδευω κτλ.
  Ισως να θελουν το χρονο τους να αποδεχτουν τον γαμο μεταξυ των gay, δεν ξερω,

  Ας ειμαστε ανοιχτομυαλοι ολοι μας. οι δικοι μας οτι κανανε κανανε σειρα μας ειναι παιδια μην τα γαμησουμε…
  Ε;

  φιλια κ ευχαριστω…

  P.S. γουσταρω αρβιλα αλλα το λαθος (κατα την γνωμη μου ) να το λεμε!!!
  P.S. 2. αν πιστευτε οτι κατι χανω κ δεν τα λεω σωστα η ειμαι υπερβολικος η οτιδηποτε θα θελα να το κουβεντιασω.

 17. Ξέρεις κάτι φίλε μου κάλα είναι να εκφράζουμε όλοι την άποψη μας όποια είναι αυτή να ακούγεται από κάθε μέσο είτε είναι internetικό είτε τηλεόρασής ΑΛΛΑ ….
  Το ότι λέμε το σωστό προσπαθόντας να διμιουργήσουμε τις βάσεις ώστε κάποια στιγμή στο μέλλον να αλλάξουμε κάποια μυαλά που μας διοικούνε (Τα οποία εμείς τα βάζουμε να μας διοικούνε) πέρνει πόλύ χρόνο και πλέον δεν έχουμε χρόνο…
  Ενώ άλλες χώρες χωρίζουνε χωροταξικά το φεγγάρι και τον Αρή (τους πλανήτες εννοώ) εμείς ασχολούμαστε διεξοδικά με τον παππά που αποδεδιγμένα είναι «γυμνός» πίσω από τα ράσσα του (Εννοώ πνευμάτικά).
  Ενώ αλλες χώρες βοηθάνε τους πολίτες τους και οι πολίτες το κράτος τους ώστε να πάνε ένα βήμα πιο πρωστά στο μέλλον εμείς λέμε ότι φταεί ο συνταξιούχος που δεν δούλεψε άλλα δύο χρόνια και κλέβει το κράτος με τα 700 ευρώ που παίρνει (480 ευρώ κύρια σύνταξη και το περιφημο ΕΚΑΣ).
  Σας εκλιπαρώ όλους, όλους εσάς που δεν υπακούται σε συμφέροντα ούτε κάν δικά σας δείξτε στον κόσμο ότι το μόνο όπλο που έχει είναι η «μόρφωση» η κοινωνική αλλά και η εκπεδευτική και μάθετε στα παιδιά μας αυτό που δεν έμαθαν σε εμάς ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
  Γιατί μόνο όταν ένας άνθρωπος είναι ελεύθερος ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ μπορεί να πεί Γεία σου «ομοφυλό»φίλε και μόνο τότε ο ομοφυλόφυλλος μπορεί να πεί γεία σου φίλε…..
  Απο έναν αγράμματο πολίτη…

 18. Είναι αλήθεια πως σήμερα στη χώρα μας οι γκει ειναι παρα πολλοι. Ισως να ειναι και αδικο που η νομοθεσια δεν τους προσφερει δικαιωματα που εχουν οι υπολοιποι πολίτες. Προσωπικα δεν ειμαι γκει ουτε ειμαι εναντια στους gay. Ομως οι πολιτικοι που νομοθετουν(δηλ. των 2 μεγαλων κομματων) σκεπτωμενοι την εικονα τους δε θα στηριξουν κατι τετοιο ξεκαθαρα γιατι θα ερθουν σε κοντρα με την εκκλησια. Οι παπαδες απο την αλλη δε προκειτε ποτε να υποστιριξουν τους γκει. Η εκκλησια εχοντας προσχημα την ευαισθησια και την αγαπη δεν θα παρει το μερος τους και αυτο γιατι ο λαος δεν ειναι ευαισθητος. Εαν ηταν θα προσφερε εστω και μερικα ψηλα στον κακομοιρη που καθετε στο φαναρι και περιμενει να καθαρισει το τζαμι του αυτοκινητου αντι να τον βριζει μολις ξεκινησει να καθαρισει χωρις να ρωτησει. Επιπλεον πως γινεται ενα παπας 70 ετων να ταχθει υπερ στο θεμα του γαμου οταν οι αρχες του ειναι οτι ο αντρας και η γυναικα παντρευονται και ολοι οι αλλοι ειναι δημιουργηματα του σατανα; Καταρχην ολοι οι παππουδες και οι γιαγιαδες θα ξεσικωθουν! Που κακα τα ψεματα σημερα μονο αυτοι ακολουθουν τις αρχες τις εκκλησιας. Οσο τους ενοχλουν οι γκει αλλο τοσο τους ενοχλουν οι μακριμαλλιδες με σκουλαρικια στη μυτη στα φρυδια και αυτοι που ντυνονται προστιχα και αυτο γιατι ειχαν μαθει να ζουν σε μια κοινωνια ακρως συντηριτικη. Ομως επειδη κανεις δε μπορει να παει κοντρα στο ρευμα αργα η γρηγορα η νομιμοποιηση των γκει σε γραφειοκρατικα θεματα θα ερθει. Οι γκει εχουν μπει κανονικα στη σημερινη κοινωνια και δε δημιουργουν προβλημα σε κανενα. Η νεα γενια δεν προκειτε ποτε να ερθει εναντια στους γκει εχοντας μαθει να πορευεται μαζι τους. Οποτε αργα η γρηγορα θα ερθει και η «νομιμοποιηση» τους. Εχω μονο μια ενσταση και θεωρω οτι ειναι ο μονος λογος για να προβληματιστουμε. Πως θα διαιωνιζεται το ειδος; Δε λεω, καλη η ιοθεσια αλλα η κληρονομικοτητα εχει συμβαλει αρκετα στη προοδο της ιατρικη…

 19. Καταρχάς συμφωνώ 100% με τα λεγόμενά σου. Θα ήθελα απλά να συμπληρώσω ορισμένα πραγματάκια..Είμαι σίγουρος πως από τους 300 της βουλής -αν και δεν είναι αυτοί οι »κύριοι» το θέμα μας-, ούτε οι 30 δεν θα μπορούσαν να καταστήσουν σαφές στον εγκέφαλό τους ότι ο τελευταίος πρέπει να είναι διαυγής για να ασχοληθούν σοβαρά με ένα τέτοιο θέμα. Τους αφήνουν αυτούς τα σκάνδαλα;…..Τέλος πάντων. Αυτοί οι τύποι της εκκλησίας; Εχμμμμ…γκούχ γκούχ συγγνώμη, της Εκκλησίας Α.Ε ήθελα να πω. Οι ενάρετοι, οι ουμανιστές, οι »ο θεός έχει μια μεγάλη αγκαλιά για όλους» κτλ. δεν είναι καθόλου μα καθόλου έξυπνοι εκτός από υποκριτές και ψεύτες. Με τη λύσσα που τους έχει καταβάλει για εισροή χρημάτων στα ταμεία δεν μπορούν να ανοίξουν τα στραβά τους. Με την μανία του ουτοπικού τους ψευδοκαθωσπρεπισμού έπειτα, κλείνουν το μυαλό τους και την καρδιά τους και κατ’επέκταση το ταμείο τους. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ? Χρήμα δεν θέλουν? Απελευθερωθείτε λοιπόν κύριοι εσείς της θρησκειολατρικής εταιρίας σας, διότι αν δεν επιτρέψετε να τελούνται »μυστήρια» και για τους ομοφυλόφιλους,με αριθμητική πρόοδο θα οδηγηθείτε σε στραπάτσο!
  Ας αφήσω τώρα το χιουμοράκι -σαφώς η περιουσία της εταιρίας της εκκλησίας δεν θα τελειώσει ποτέ και τα ταμεία θα είναι γεμάτα- και ας πω και δυο σοβαροφανείς κουβέντες..
  Κατά τη γνώμη μου αν δεν αποδέχεσαι την συμμετοχή των ομοφυλοφίλων σε οποιαδήποτε κοινωνική πράξη, τότε αυτόματα υποστηρίζεις πως δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Και όσοι υπάρχουν να κρεμαστούν στην πλατεία Συντάγματος ή να εκτελεστούν όπως είχε αναφέρει και ο συμπαθής σε μένα Νίκος Αλέφαντος που με στενοχώρησε μ’αυτά που είπε. Είναι λίγο ωμό αυτό που λέω και κάποιοι καθωσπρέπιστές όπως εσείς κύριοι της Εκκλησίας Α.Ε θα μου πέιτε όχι δεν είπαμε τέτοιο πράμα, δεν σκεφτόμαστε έτσι κτλ…ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ! Απλά βιτρινάρετε την απέχθειά σας προς τους συνανθρώπους σας χρησιμοποιώντας το όνομα του θεού και την καλοκάγαθη πλευρά της θρησκείας (διότι αν χρησιμοποιούσατε την κακοκάγαθη πλευρά της θα ήσασταν τουλάχιστον ειλικρινείς). Δηλαδή υποθέτετε ότι ο κόσμος είναι τόσο ηλίθιος για να μην προσέχει τον διπροσωπισμό σας και την αντιφατική σας ικανότητα; Γίνεται φανερά αντιληπτό ότι στην επιστήμη της Αντιφατικής Θρησκειολογικής Αντίληψης παίρνετε Master!
  Αλλά κυρίως φταίμε εμείς οι ίδιοι που σας επιτρέψαμε τόσα χρόνια στην χώρα που »γέννησε» ή ανέπτυξε τόσα πράγματα όπως την φιλοσοφία και τον υπαρκτό πολιτισμό, να μας περιβάλλετε με τον δογματισμό σας και θα το ξαναπώ τον ψευδοκαθωσπρεπισμό σας.
  Η δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη που ανέφερε ότι οι Η.Π.Α είναι πιο συντηρητική κοινωνία από εμάς και όμως αποδέχεται τις εκδηλώσεις των ομοφυλοφίλων με βρίσκει σύμφωνο. Πιο πουριτανική κοινωνία δεν υπάρχει! Υπάρχει όμως η πιο ψεύτικη…η ελληνική κοινωνία. Αφήστε λίγο ήσυχο τον κοσμάκη από τα δόγματα πια και τις παραδόσεις (με τον τρόπο που γίνονται και για ποιους λόγους γίνονται) και εμφυσήστε στα νέα παιδιά μέσω της παιδείας την ανοιχτή σκέψη, το όραμα για το μέλλον και την μόρφωση. Δεν εννοώ την ακαδημαϊκού τύπου μόρφωση περί επιστημών, αλλά την κοινωνική μόρφωση την οποία ο Έλληνας έχει θάψει εδώ και πάρα πολλά χρόνια επειδή τον φοφίζει ο δογματικός εωτερικός του κόσμος.
  Ναι, σε σας το λέω κύριοι παπάδες, δάσκαλοι, γονείς και λοιποί νουθετιστές των ελληνόπουλων. Αφήστε κατά μέρος την δήθεν φιλολαϊκίστικη και καθωσπρέπει τροπή που δίνετε στα πράματα και αρχίστε να σκέφτεστε! Και κυρίως να διαβάζετε, να επεξεργάζεστε στο μυαλό σας αυτά που διαβάζετε και να αξιολογείτε ό,τι περνάει από τα μάτια σας, τα αυτιά σας και το μυαλό σας βγάζοντας πια αυτήν την ουτοπική βιτρίνα που έχετε δημιουργήσει καθώς και τις μάσκες σας. Αν πάλι βάζαμε εμείς οι νουθετιμένοι καμία μάσκα στην κυριολεξία όπως π.χ ο τύπος στο V for Vendetta τότε πώς θα σας φαινόταν;

 20. Πέφτουμε στην παγίδα να συζητάμε για ανούσια θέματα την στιγμή που τα γεγονότα μας προσπερνούν.
  Η ενασχόληση μας με ένα τέτοιο θέμα που κάνει υπερασπιστές και πολεμίους να τα δίνουν όλα για να υπερασπιστούν τις θέσεις του είναι ανόητες και άνευ αξίας.
  Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε κάτι μια και καλή χωρίς αλαλαγμούς και κραυγές , θέμα γάμου δεν τίθεται γιατί απλά ο γάμος σαν θεσμός είτε θρησκευτικός είτε πολιτικός αποστολή έχει την διαφύλαξη της οικογένειας πέραν από κάθε πνευματική έκφανση του.
  Το να κατοχυρωθούν δικαιώματα ομόφυλων ζευγαριών είναι θέμα καθαρά νομικό και τίποτε άλλο, όποιος όλος αυτό το βαπτίζει ‘’ γάμο’’ απλά σκέπτεται και φέρεται ανόητα .
  Δεν υπαρχή θέμα ‘’γάμου’’ μεταξύ ομοφυλόφιλων παρά μια νομική πράξη άνευ τυπικού – θρησκευτικής ή πολιτικής ιεροπραξίας . Η κατοχύρωση δικαιωμάτων μεταξύ τέτοιων σχέσεων μπορεί να θεσπιστεί από το νόμο αλλά σε καμία περίπτωση να βαπτιστή ‘’γάμος’’ γιατί αυτό θα είναι κωμωδία και εμπαιγμός ενός αρχαιοτάτου θεσμού που ακόμα και στην ‘’ελεύθερη’’ αρχαιότητα ουδέποτε προωθήθηκε .
  Ας αφήσουμε τέτοιου είδους θεατρινισμούς και ας διαφυλάξουμε την διαφορετικότητα των άλλων κρατώντας τις κοινωνικές ισορροπίες για την συνύπαρξη μας στην κοινωνία που ζούμε και πολιτευόμαστε.
  Όποιος προτρέξει να στηλιτεύσει τα σχόλιο μου στο άνω άρθρο περί ‘’γάμου- οικογένειας- υιοθεσία παιδιών ‘’ κλπ απαντώ πως αποδέχομαι την υπόδειξή πως ακόμα και στο ζωικό βασίλειο συναντούμε ομόφυλες σχέσεις όπως μας υπέρ τονίζουν οι υπέρμαχοι της ομοφυλοφιλίας αλλά δεν συναντούμε ‘’ανατροφή’’ από δύο αρσενικά του είδους.
  Με σεβασμό στα δικαιώματα του άλλου καθώς και των ισορροπιών της κοινωνίας που ζούμε ας πορευόμαστε έχω να πω.

 21. Η κοινωνία μας ανέκαθεν προσπαθεί να αποβάλει οτιδήποτε δεν συμβαδίζει με τα δικά της πιστεύω και θέλω.Το θέμα είναι οτι πλέον σε αυτη την χώρα δεν σεβόμαστε τίποτα ουτε την ηλικία ουτε την διαφορετκότητα όπως και πολλά άλλα.Οποιόν και να ρωτήσεις θα σου πει εγώ δεν έχω πρόβλημα ουτε με τους ομοφυλοφιλους ουτε με τους ξένους,αλλά μόλις βρέθει στον κύκλο του θα κράζει και θα καταδικάζει καθε τι διαφορετικό.Είμαστε ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΟΛΟΙ.

 22. Γεία σου αντώνη.Διάβασα με προσοχή το κείμενό σου,καθώς έχω διχαστεί αρκετά σε ότι αφορά τον γάμο ομοφυλοφίλων.Δεν έχω μπορέσει ακόμη να ερμηνεύσω στο μυαλό μου το τί ακριβώς γίνεται στην ψυχοσύνθεση του εκάστοτε ατόμου ώστε να επιλέξει αυτή την πορεία.Κάποιοι μου είπαν πως είναι μόδα να’σαι ομοφ/λος.Άλλοι μου είπαν πως είναι πάθηση που διορθώνεται σε μικρή ηλικία με φάρμακα ορμονών.Άλλοι μου είπαν ότι όλοι οι άντρες λίγο πολύ θα θελαν να δοκιμάσουν και αυτή την πορεία.Σήμερα φτάσαμε στο να συζητάμε για το γάμο τους.Για τα παιδιά που θα υιοθετήσουν τι γίνεται?πως θα εξελιχθεί η ψυχική ισσοροπία ενός παιδιού μέσα σε τέτοιο ζευγάρι?ποιο θα είναι το πατρικό και ποιο το μητρικό πρότυπο?όσον αφορά τον μιμιτισμό τι ακριβώς θα επακολουθήσει στην σεξουαλική πορεία του ιδίου παιδιού?που πήγε η γονιμοποίηση που θεωρείται ο σκοπός του ανθρώπου?διότι ωραία τώρα θεωρούμε μειοψηφία τέτοιες περιπτώσεις και να βοηθήσουμε,ο μιμιτισμός όμως συνάμα με την σεξουαλική απελευθέρωση δεν θα επιφέρει αυτόματα και υπογονιμότητα της κοινωνίας?δε ξέρω.Συνήθως οι πιο ευαίσθητοι άνθρωποι είναι ή οι ομοφ/λοι ή οι ναρκωμανείς.Τι συμβαίνει??
  Ευχαριστώ εκ καρδιάς.

 23. Σωστά τα είπες Αντωνης Κανάκης, γενικά όσο σε έχω παρακολουθήσει με βρίσκεις σύμφωνο.

  Το θέμα είναι το εξής: Αγαπητή οπισθοδρομική εκκλησία, που τόσο αρέσκεσαι να κανονίζεις τα αισθήματα των ανθρώπων και να τον βάζεις στο «σωστό» δρόμο, άνοιξε μια μέρα (μεσημερι-απογευμα) την τηλεόραση. Θα δεις ένα τσουβάλι πούστηδες. Το «αδελφάτο των ιπποτών» που λέει και ο Γεωργίου. Τυχαίο; Να μη νομίζετε. Να μή νομίζετε καθόλου! Οπότε απανταχού παπάδες, αποδεχτείτε επιτέλους την πραγματικότητα και πάψτε να κρύβεστε πίσω απ’τη στολή Μπάτμαν που φοράτε.

 24. Ρε Αντώνη σκέψου και κάτι ακομα.
  Η νομιμοποίηση των γάμων των ομοφιλοφύλων σημαίνει κατ’επέκταση οτι μπορούν να υιοθετίσουν παιδια.
  Όπως είπε ενας φιλος πιο κάτω απο τη στιγμή που παίρνεις θέση για τους gay καλό θα ηταν να αναφερθείς και σε αυτό το ζήτημα.
  Καλά ειναι τα επιχειρήματα που εχεις, αλλά η ιστορία στην οποία αναφερεσαι με τοσο συναισθηματισμό δεν είναι πραγματική, αλλά προιον της ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ενός σεναριογράφου.
  ΥΓ: αν και σε πάω και παρακολουθω τακτικά την εκπομπή, έχω την αίσθηση οτι ορισμένες φορες εισαι παραπάνω «προοδευτικός» απ’οσο πρεπει.

 25. Καταρχάς φίλτατε Αντώνη, ευχαριστώ.

  Περίμενα με αγωνία εχθές να δώ με ποιόν τρόπο θα σχολιαστεί απο μέρους σας το συγκεκριμένο θέμα.
  Όσον αφορά τα σχόλια εύλογων μουσίτσων και ανάπηρων ιδεαλιστικά, δίχως περιθώρια κρίσης ανθρώπων. ΈΧΩ το δικαίωμα να ζώ με υπερηφάνια και αξιοπρέπεια στην χώρα μου, λαμβάνοντας ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους πολίτες. Η Εκκλησία, η αμάθεια, ο καθωπρεπισμός και προπάντων η απάθεια έχει οδηγήσει τον κόσμο σε ιδεαλιστικό λαβύρινθο. Διαβάζω σχόλια ατόμων που λένε πως ας ασχοληθούμε με την μεγάλη μερίδα και όχι την μικρή. Ο κόσμος δεν ξέρει ΚΑΝ την έννοια της Δημοκρατίας. Ο κόσμος ακόμα γκρινιάζει για τις αναπηρικές ράμπες στις πολικατοικίες, το δικαιώματα των ομοφυλόφυλων, των ζώων, των αλλόθρησκων. Μιλάει για δημοκρατία αποφεύγοντας έννοιες όπως αυτές της ελεύθερης επιλογής, της ανοχής, της κοινωνικής δικαιωσύνης. Μιλάνε για αναπαραγωγή του ανθώπινου είδους και πιστεύουν πως επιχειρηματολογούν. Ε ΛΟΙΠΟΝ έχετε δίκιο! Κι εγώ μαζί σας φίλτατοι. Δεν θα πρέπει να έχουν δικαίωμα στον γάμο οι gay αλλά ούτε και οι στείρες γυναίκες γιατί δεν έχουν την ικανότητα να διαιωνήσουν το είδος, οπότε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ δικαίωμα στην ευτυχία δεν τους αρμόζει! Να απαγορευτούν οι γάμοι ανάμεσα σε κοφούς! Τα παιδιά τους αποδεδειγμένα θα έχουν κληρονομήσει την πάθηση τους και θα τα κοροιδεύουν στο σχολείο! Να ψηφιστεί νόμος που να αρπάζει τα παιδιά απο τα χέρια των μανάδων που τα μεγαλώνουν μόνες τους και να τα κλήνει σε ορφανοτροφεία γιατί σε μια υγειής οικογένεια πρέπει να υπάρχει ΜΑΜΑ και ΜΠΑΜΠΑΣ και θα έχουν ψυχολογικά τα ταλαίπωρα! Στον διάολο τα δικαιώματα των gay που στην τελική είναι μειοψηφεία και τι μας αφορά; Όπως επίσεις στο διάολο και τα δικαιώματα των τυφλών, των αναπήρων ΟΛΩΝ των μοιωνοτήτων! ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ όλα τα δικαιώματα! Ακόμα και αυτό της ψήφου! Ξεριζώστε τις ράμπες απο τα λεωφορεία! Εκτελέστε τους αλκοολικούς και τους ναρκωμανείς. Απαγορέψτε ΜΑΥΡΟΥΣ να παντρεύοντε ΛΕΥΚΕΣ. Τα μιγάκια θα είναι τίγκα στο ψυχολογικό γιατί θα τα κοροιδεύουν. Γιατί ΑΥΤΟ ειναι δημοκρατία! Και μόλις σταματήσουν να μας απασχολούνε ΟΛΑ αυτά τα ζητήματα που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ, τότε θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο για να λύσουμε τα σοβαρά προβλήματα αυτής της χώρας, όπως η οικονομική κρίση και τα παιδάκια που πεθαίνουν απο την πείνα στην Αφρική.

 26. ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ ΜΠΗΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ θΕΜΑ…….ΕΙΜΑΙ 39 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΦΟΝΩ ΕΝΜΕΡΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ….ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ Η ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΠΟΙΚΗΝΩΝΙΑΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΟΝΕ ΜΕ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.ΕΓΩ ΔΕ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 17-18 ΧΡΟΝΩΝ ΜΠΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΚΛΟΜΑ……ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΣΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΜΕ ΓΚΑΙΗ.ΕΤΣΙ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΣΜΑΤΑ ΜΟΥ…… ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΗΔΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΤΕΜΕΚ ΣΤΡΑΙΤ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΙΜΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΝΑΖΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ.ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΜΙΑ ΑΡΩΣΤΙΑ ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ.ΟΧΙ ΠΩΣ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΕΙΣΑ ΕΙΣΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΒΓΑΖΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΙΑ ΘΛΙΨΗ…………

 27. «Πιστέψτε με, κανένας Θεός δεν θα μπορούσε να διαχωρίσει κατά αυτόν τον τρόπο τους ανθρώπους, να είναι τόσο σκληρός μαζί τους, όσο είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι.»

  Κύριε Κανάκη μην μπλέκετε την προσωπική σας άποψη με το τι επιδοκιμάζει ο Θεός και τι όχι. Ο Θεός πράγματι δεν διαχωρίζει τους ανθρώπους εφόσον δεν είναι προσωπολήπτης, αυτό δεν σημαίνει ότι αποδέχεται και επιδοκιμάζει τα πάντα όσων αφορά τις επιλογές των ανθρώπων, ακόμα και αν δεν «λειτουργούν εις βάρος κανενός άλλου.» Σας παραθέτω λοιπόν την άποψη του Θεού όπως αυτή παρατίθεται μέσα στην Αγία Γραφή:
  (Πράξεις 10:34-35) (34)Τότε ο Πέτρος άνοιξε το στόμα του και είπε: «Πραγματικά αντιλαμβάνομαι ότι ο Θεός δεν είναι προσωπολήπτης, (35) αλλά σε κάθε έθνος όποιος τον φοβάται και εργάζεται δικαιοσύνη είναι ευπρόσδεκτος σε αυτόν.

  Έτσι λοιπόν δεν γίνεται να ζούμε από τη μία τη ζωή μας με μόνο κριτήριο τη αρέσει σε εμάς και να νομίζουμε ότι ο Θεός μας δέχεται όπως είμαστε. Από εκεί και πέρα ο Θεός δεν επιβάλει σε κανέναν να ζήσει τη ζωή του με τα δικά του κριτήρια, αλλά ας μην επιβάλουμε εμείς τα δικά μας σε αυτόν για να τα έχουμε τη συνείδηση μας ήσυχη ή για να αυτοδικαιονόμαστε.
  Η Γραφή διδάσκει επίσης ότι όλοι είμαστε υπόλογοι για τις αξίες σύμφωνα με τις οποίες επιλέγουμε να ζήσουμε. Προσέξτε το εδάφιο Εκκλησιαστής 11:9: «Να χαίρεσαι, νεαρέ, στη νεότητά σου, και η καρδιά σου ας σε κάνει εύθυμο στις ημέρες της νεαρής σου ηλικίας, και να περπατάς στις οδούς της καρδιάς σου και στα πράγματα που βλέπουν τα μάτια σου. Αλλά να ξέρεις ότι για όλα αυτά ο αληθινός Θεός θα σε φέρει σε κρίση».

  Τελικός όσων αφορά το θέμα των ομοφυλοφίλων η άποψη της Αγίας Γραφής την οποία και εγώ υποστηρίζω είναι η εξής:
  (1 Κορινθίους 6:9-10) (9) Τι! Δεν γνωρίζετε ότι άδικοι άνθρωποι δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού; Μην παροδηγείστε. Ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτρες ούτε μοιχοί ούτε άντρες που χρησιμοποιούνται για αφύσικους σκοπούς ούτε άντρες που πλαγιάζουν με άντρες (10) ούτε κλέφτες ούτε άπληστοι ούτε μέθυσοι ούτε υβριστές ούτε άρπαγες θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού.

  Με εκτίμηση, Αλέξανδρος (zsniffer@gmail.com)

 28. Έστω ότι παντρεύονται(μαζί σου),έστω ότι κάνουν παιδιά(μαζί σου),έστω ότι κάνουν παρέλαση(πάλι μαζί σου) τι θα αλλάξει στη Θεσσαλονίκη?τα σκουπίδια της?η πόλη που μοιάζει με μάντρα αυτοκινήτων?η έρευνα που δε γίνεται στα πανεπιστήμια κτλ κτλ κτλ που τα ξέρουμε όλοι?τελικά τι είναι πρόοδος?σε ένα ζάσταβα και πόρτες απο φεράρι να βάλεις,πάλι ζάσταβα θα μείνει…Τι σου έκανε ένα επεισόδιο της Εντατικής που να έβλεπες και κανένα κουστουρίτσα?…:p

 29. Αντωνη συμφωνω μαζι σου. Δεν ειναι δουλεια κανενος να ασχολειται με την προσωπικη ζωη του αλλου.Στην κοινωνια του σημερα ομως οι αποψεις αυτες δεν ξεπερνουν το τοιχος της »βαρβατιλας» του ελληνα.Ειμαστε πολυ »σκληροι» για να καταλαβουμε απλα και μονο τη υπαρξη της διαφορετικοτητας,ποσο μαλλον την νομιμοποιηση της με το θεσμο του γαμου.Και οσοι μιλανε περι ιεροσυνης του ναου , της εκκλησιας και τα λοιπα..σιγα ρε παλικαρια , τωρα σας πηρε ο πονος για την εκκλησια!Ο γαμος των ομοφυλοφυλων ειναι που θα την καταστρεψει,δεν φτανουν αυτα που εχει κανει απο μονη της…Απεσταλμενοι του Θεου σου λεει μετα…Ε ρε χαστουκια που θελουνε..!!Και οσο για τα μαγκακια τους Ελληναρες που τους φαινεται αδιανοητο να υπαρχουν τετοιοι γαμοι,ξυπνηστε παιδια!!!Νιωστε λιγο την πραγματικοτητα.Διωξτε αυτα τα ηλιθια και αναχρονιστικα στερεοτυπα απο τα υποσυνειδητα σας! Δεν μπορουμε να αρνηθουμε σε κανεναν την ευτυχια!Και αν νομιζετε οτι με το να μην δινουμε στους ομοφυλοφιλους αυτο που θελουν , θα σταματησουν να υπαρχουν(γιατι ειμαι σιγουρος οτι πολλοι το νομιζουν και αυτο) ειστε πολυ γελασμενοι.Δεν ειναι αρρωστια η ομοφυλοφιλια ενταξει βαρβαταντρες?Ολοι ανθρωποι ειμαστε.Σταματηστε να υποστηριζετε με τις πραξεις σας το αντιθετο.Και παλι μπραβο Αντωνη για το αρθρο.

 30. Εφόσον πράγματι πιστεύεις τα παραπάνω, πράγμα που δεν αμφισβητώ καθώς φαίνονται το λιγότερο ειλικρινή, γιατί η ομοφοβική συμπεριφορά και η προώθηση στερεοτύπων από το ράδιο αρβύλα, σε αρκετά επεισόδια του 2010; (πιθανότατα και πιο πριν). Όπως ορθά έγραψε σ’ ένα κατά τα άλλα ρατσιστικό κι ανεύθυνο σχόλιο ο «Κώστας Αναθασιάδης»: «Kύριε Κανάκη,αν δεν κάνω λάθος σε παλιότερες εκπομπές σας το θέμα των ομοφυλοφίλων το είχατε για αστείο.». Αν καταλαβαίνεις την αντίφαση, θα ήταν πολύ σωστό και σεβαστό, με ένα σύντομο σχολιασμό, να παραδεχόσουν το λάθος σου στον αέρα, για τις προηγούμενες, ίσως ζημιογόνες, συμπεριφορές εκεί. Επιπλέον, δε ξέρω αν είναι απλώς ιδέα μου, όμως έχω την εντύπωση πως οι υπόλοιποι της εκπομπής, όταν αναφέρθηκε το θέμα του γάμου, ένιωσαν αρκετά αμήχανα. Είναι ομοφοβικοί ή απλώς κατάλαβαν την προαναφερθείσα αντίφαση;

  Όσο για το θέμα εκκλησία-θρησκεία, σταματήστε να κατηγορείτε μόνο (και το τονίζω το «μόνο») τους «Παπάδες», ώστε να αποφύγετε να συνειδητοποιήσετε πως η ρατσιστική συμπεριφορά είναι χαρακτηριστικό όχι απλά των εν λόγω μιασματικών εκμεταλλευτών της μάζας, των ιερέων, αλλά ολόκληρης της θρησκείας, του αυθεντικού Χριστιανισμού. Ανοίξτε την αγία γραφή και διαβάστε. Θα βρείτε τέτοιες στάσεις και για τις γυναίκες, και για τους ομοφυλόφιλους, και για άλλα. Αυτός είναι ο λόγος του Θεού. Αν αφαιρέσουμε λοιπόν τη γεμάτη ρατσισμό, μισαλλοδοξία, παραλογισμό, ανακρίβειες και αντιφάσεις γραφή, τι μένει απ’ αυτόν; Τίποτα. Τα ο Θεός δεν θα έκανε το ένα, ο Θεός δεν θα έκανε το άλλο, που δεν στηρίζονται πουθενά παρα στη θέληση μας να είναι αληθινά, είναι στάσεις και συμπεριφορές το λιγότερο παιδικές. Ας αντιλαμβανόμαστε τουλάχιστον πως ο Θεός είναι αυτό που λέει/αυτό που λένε αυτοί που τον δημιούργησαν, όχι εκείνο το οποίο επιθυμούμε να λέει, το οποίο είναι αντίθετο με τον θεωρούμενο λόγο του.

 31. ΑΝΤΩΝΗ,
  ΞΕΚΙΝΑΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΣΕ ΘΕΩΡΩ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ (ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ, ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΝΝΟΩ)ΚΑΙ ΛΑΙΚΙΣΤΗ. ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΣΩ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΓΕΛΑΩ ΠΟΛΥ.
  ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΗΝ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΦΑΝ ΣΟΥ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΝΕΣ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΣΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟΝΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ).
  ΣΤΙ ΔΙΑΤΑΥΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΚΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΙΛΟΥΣ ΓΚΕΙ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΗΣΩ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΦΥΣΗ, ΟΥΤΕ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ. ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ?? ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΝΑ, ΠΑΤΕΡΑ? ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ? ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ? ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΠΑΣ ΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΖΕΙ ΠΩΣ 2 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΙΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ??ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝΤΩΝΗ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΥ Η ΦΩΝΗ ΣΑΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ Η ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΕΝΝΑΤΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΡΙΚΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ.
  ΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ….
  ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΑ
  ΓΙΩΡΓΟΣ

 32. Αντώνη συγχαρητήρια για το άρθρο σου.Επίσης πολύ σωστό το ερώτημα περί ποιας δύναμης κάνει τους καλούς ανθρώπους να συμπεριφέρονται με τόση κακία προς τους συνανθρώπους τους…Οι προκαταλήψεις ξεπερνούν την καλοσύνη των ανθρώπων.Αν μπουν στο μυαλό τότε το μίσος είναι αναπόφευκτο δυστυχώς.Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι η κοινωνία μας δεν είναι 100% έτοιμη για τέτοιες «αλλαγές».Και τι αλλαγές δηλαδή…που έχουν να κάνουν με την ελευθερία επιλογής συντρόφου.Βέβαια την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι δήθεν εκπρόσωποι του Θεού όπως αναφέρεις…οι οποίοι μιλούν για αγάπη προς τον συνάνθρωπο…Εκτός αν υπάρχει και συνέχεια που η αγάπη να αφορά μόνο ετεροφυλόφιλο…
  Και όμως το ημερόλογιο γράφει 2011…
  Συνέχισε την καλή δουλειά και το ξεμπρόστιασμα όλων…

 33. η δημοκρατια του λογου, ειναι για να ακουγεται η γνωμη του καθενος ανεξαρτητος φυλο,θρεισκευμα,χωρα,και πολητευματος,
  αλλα εσεις προτιματε σχολια που σας χαιδεβουν τα αυτια (ξεχασατε τους παπαδες που ασελγισαν σε ανοιληκα παιδακια) οχι μια φορα αλλα συνεχομενα.ξεχασατε την αλειθεια

 34. Αγαπητε Αντωνη,
  Υπαρχουν σημεια στο κειμενο σου με τα οποια συμφωνω και αλλα που διαφωνω.Πριν εκφρασω τις διαφωνιες μου να επισημανω οτι παρακολουθω συνεχεια τις εκπομες σου και μου αρεσει το χιουμορ το οποιο κανεις.Στα του κειμενου,ομως,κανεις ορισμενες παρατηρησεις οι οποιες ειναι λανθασμενες κατα την γνωμη μου.Αρχικα,αναφερεις πως ο Θεος εφτιαξε κατι το οποιο εχει παρει μεγαλες διαστασεις και εμεις το αγνοουμε,την ομοφυλοφυλια δηλαδη.Νομιζω ομως οτι ειναι πολυ λαθος η διαπιστωση σου αυτη καθοτι ο Θεος εφτιαξε τον ανδρα και τη γυναικα και οχι τον ομοφυλοφιλο.Η ομοφυλοφυλια θεωρω οτι ειναι ανωμαλια,αν και δεν κραζω ή απορριπτω τους ομοφυλοφυλους,καθοτι πλεον ειναι πολλοι και βρισκονται αναμεσα μας,οσο ρατσιστικο και αν ακουγεται αυτο.Δεν ειμαι ρατσιστης,δεν μπορω ομως να μου παρουσιαζεις το ανωμαλο ως φυσικο!Στη συνεχεια,για το παραδειγμα που φερνεις για το κλεισιμο των μηχανηματων,δεν θεωρω οτι ειναι δικαιωμα του καθενος να κλεινει τα μηχανηματα ενος ασθενους,γιατι με αυτο το τροπο αφαιρεις το αναφαιρετο δικαιωμα στη ζωη του καθε ανθρωπου.Αλλωστε,υπαρχουν πολλες περιπτωσεις ανανηψης ασθενων μετα απο καποιο χρονικο διαστημα που ηταν σε υποστηριξη μηχανηματων.Ποιος θα παρει την αποφαση να διαπραξει ενα φονο,γιατι περι αυτου προκειται,ειδικα σε ενα τοσο κοντινο του προσωπο??Παραλληλα,ομως,ειναι δικαιωμα και του καθενος να ζει οπως επιθυμει,εφοσον δεν ενοχλει τους συνανθρωπους του.Στην εκκλησια δεν θα γινει ποτε τετοιος γαμος,οχι γιατι κατακλειζονται απο αχρηστους λειτουργους,το οποιο βεβαια συμβαινει αν και αποτελει ατελης γενικευση μια τετοια παρατηρηση!!!,αλλα γιατι ειναι εναντιων των δογματων της τετοιου ειδους γαμοι.Ας αφησουμε τα βαρυγδουπα λογια προς συγκινηση ανθρωπων και καταστασεων,χτυπωντας συνεχως την πιστη ορισμενων ανθρωπων!!Ας γινει ο γαμος μεταξυ ομοφυλοφυλων στο δημαρχειο,οχι ομως και στην εκκλησια,μονο και μονο για τα ματια του κοσμου!!Ποτε δεν πατανε στην εκκλησια και επιθυμουν υστερα τον γαμο τους εκει ισα-ισα για να τους δει ο κοσμος,για το θεαθειναι!!!
  Κλεινοντας θα ηθελα να πω οτι δεν χρειαζεται να ακολουθουμε συνεχως τα αλλα κρατη,οπως ακουω συνεχως να λεγεται.Πρεπει να εξελισομεθα,οχι ομως και να μιμουμαστε καταστασεις αμφιλεγομενες.Αλλωστε δεν μπορουν οι λιγοι να επιβαλλουν την αποψη τους στους πολλους!!,γιατι οπως και να το κανουμε αποτελουν ακομα τουλαχιστον μειονοτητα στην Ελλαδα και οχι την πλειοψηφια,ωστε να μπορουν να επιβαλλουν τν γνωμη τους.Δεν λεω να μην εχουν αποψη,γιατι ζουμε σε ενα δημοκρατικο κρατος,αρκει να μην την επιβαλλουν.Ελπιζω να μην εθιξα κανεναν με τις αποψεις μου και ελπιζω ολοι οι ανθρωποι να ειναι καλα και να τα καταφερουμε,ειδικα σε μια περιοδο οπως αυτη που η αδικια και το μισος και η κριση η γενικοτερη ειναι μεσα πλεον στ σπιτια μας!!
  Με εκτιμηση..

 35. Kurie kanakh , d 3erw kata poso diabazetai t sxolia p sas grafoun oi ka8hmerinoi an8rwpoi, dld oxi modela,h8opoioi,politikoi,a8lhtes k en pash periptwsh an8rwpoi mh diashmoi(celebrities mh xesw) alla ashmadoi ( kata pollous ) foithtes opws egw k an8rwpoi me suni8ismemes doulies , alla telos padwn 8 grayw k egw kati . D 3erw kata poso sas einai oikeia h logikh episthmh g auto 8 para8esw kapoia basika pragmatakia, exeis t a3iwmata dhladh kapoia pragmata p dexesai pws einai alh8eia k ustera me sunduasmo autwn twn alhtheiwn katalhgeis se alles alhtheies p prokuptoun apo tis arxikes, dld opws k stis episthmes dexesai kapoia pragmata k ustera xtizeis panw ts , dld ka8e 8ewrhma anagetai s a3iwmata, h ousia autou p sas lew einai oti t 8ewrhmata d enai tpt allo apo diaforetikoi tropoi ekfrashs ths idias alhtheias p einai t arxika ms a3iwmata, t a3iwmata pali d boroun n aneroun t ena t allo. Ekana olon auto t megalo k kourastiko pisteuw g sas prologo, g n pw t e3hs, ws a3iwma g tis energeies twn an8rwpwn exete parei tn frash,<<>> Pragma p me briskei teleiws sumfwnw omws exete skeftei tis alles morfes ekfrashs auths ths protashs sto plhres fasma ths?? dld exete skeftei t 8ewrhmata p aporreoun apo auth?? dld me poious allous tropous 8 borouse n diatupw8ei k n deite an kapoios apo autous ts allous tropous erxete se adifash me kapoia pisteuw p exete k ms para8etetai etsi wste n deite oti koutoulane t ena m t allo k d exoun nohma, h oti apo tn allh t pisteuw sas einai mia allh morfh ekfrashs tou a3iwmatos sas k odws alh8eoun ?? Auth einai h erwthsh m, 8elei skeyh an mh ti allo k xrono g n tn pragmatopoihsete p d nomizw n sas periseuei, alla an t kanete, isws n deite tn omorfia t, d sas epishmainw kapoio la8os p exete kanei oute sas lew oti exete dikio, aplws sas dinw ena tropo ena ergaleio g n deite an auta p lete einai pragmati swsta g auto t a3iwma p exete k n mhn sas noiazei an kapoioi d sumfwnoun mazi sas s apoyeis sas alla sumfwnoun s oti <<>>. An pali d sumfwnoun oute s auto tote h via einai t mono ergaleio g tn peristash ,auta, k sunexiste etsi me tn ekpomph sas gera me tsabouka…

 36. h ekfrash p ennow oti exete parei san a3iwma k exei xa8ei einai h ( Το μόνο, που έχουμε δικαίωμα να απαιτούμε από τους συνανθρώπους μας, σχετικά με τις επιλογές της προσωπικής τους ζωής, είναι αυτές να μην λειτουργούν εις βάρος κανενός άλλου.)

 37. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ 2 ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
  ΠΡΩΤΟΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΛΥ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΧΙ ΑΔΙΚΑ ΒΕΒΒΑΙΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ. ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΡΩΤΑ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.
  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ.

 38. Καλά τα λες Αντώνη, αλλά εμείς οι Έλληνες έχουμε σαν ‘έθιμο’ να ‘συμβουλεύουμε’ τους άλλους για το τι πρέπει να κάνουν,πως πρέπει να συμπεριφέροντε, ποιος είναι ο σωστός άντρας,ποια είναι η κατάλληλη γυναίκα και πάει λέγοντας.Τέλος πια. Πρέπει να μάθουν που σταματάει η ελευθερία τους και που ξεκινάει του άλλου.Αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο.Κανένας να μην ζεί είς βάρος του άλλου.

 39. Συμφωνώ σχεδόν απόλυτα, με μία διαφορά: πιστεύω πως είναι λίγο επικίνδυνο να χρησιμοποιούμε την έκφραση «επιλογές στην προσωπική τους ζωή». Ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η σεξουαλική μας ταυτότητα δεν είναι επιλογή, είναι απλά η φύση μας. Δεν επιλέγουμε το ποιον θα ερωτευτούμε ή θα βρούμε ελκυστικό όσον αφορά το φύλο του, είναι κάτι που συμβαίνει αυθόρμητα. Δε μου αρέσει η έκφραση «επιλογές» γιατί δίνει ευκαιρία στους στενόμυαλους και μισαλλόδοξους ανθρώπους να θεωρήσουν ότι εφόσον είναι «επιλογή» των ομοφιλόφυλων ανθρώπων, μπορούν απλά να αλλάξουν επιλογή σε κάτι πιο mainstream, το οποίο και δεν είναι καθόλου αλήθεια.

 40. Το «πρόβλημα» λύνεται πολύ απλά με την καθολική κατάργηση της νομικής πλευράς του γάμου. Δεν είναι μόνο οι gay που βιώνουν την αδικία και την ανισότητα, αλλά κάθε είδους ζευγάρι που, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, ΔΕΝ θέλει να παντρευτεί. Δεν θέλει, ρε παιδάκι μου, πως το λένε ; Γιατί να πρέπει όλοι να παντρεύονται ντε και καλά για να ‘ναι νομικά κατοχυρωμένοι ; Το παράδειγμα που έδωσες με το επεισόδιο του ER, θα μπορούσε να ήταν και για ετεροφυλόφιλο ζευγάρι συντρόφων που δεν είχαν παντρευτεί ποτέ.

  Όποιος θέλει να παντρευτεί σύμφωνα με τους κανόνες οποιασδήποτε θρησκείας, ας είναι ελεύθερος να το κάνει. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει αυτόματα να έχει παραπάνω δικαιώματα από κάποιον που επιλέγει να ζει με έναν σύντροφο ζωής (ανεξαρτήτου φύλου) ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, χωρίς να θέλει να υποστεί το τυπικό μέρος του γάμου.

 41. Πρέπει πρώτα να καθορίσουμε τι είναι γάμος και γιατί τον επιλεγούμε. Να δούμε πρώτα από φιλοσοφική πλευρά τι μας προσφέρει και γιατί δημιουργήθηκε ο γάμος και μετά να αποφασίσουμε για το μέλλον των gay.Άσχετα από το πνευματικό μέρος ,ο καθένας μέσα από συμβολαιογράφους και νομικούς μπορεί να καθορήσει ο ίδιος την τύχη των οικονομικών .Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το video και θα αλλάξετε οπτική που βλέπατε τα πράγματα ,να δείτε τι θα έλεγε ο Αριστοτέλης αν σήμερα ήταν μαζί μας
  http://www.ted.com/talks/lang/gre/michael_sandel_the_lost_art_of_democratic_debate.html

 42. ΑΝΤΩΝΗ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!! ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΑΦΟΥ Ο ΓΑΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ GAY ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΘΕΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΙΓΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ?????

 43. Με αφορμη το ολο θεμα και παρακολουθωντας το ραδιο αρβυλα θα ηθελα και γω να παρουσιασω μια λιγο διαφορετικη αποψη απο αυτη του αρθρου.
  Συμφωνω απολυτα με το οτι ΟΛΟΙ ειμαστε ανθρωποι με ισα δικαιωματα ,ανησυχιες ,φοβους ,εχθρες ,αγαπες κτλ κτλ.Συμφωνω απολυτα στο οτι η διαφορετικοτητα καποιου ειναι δακτυλοδεικτουμενο θεμα και αυτη η διαφορετικοτητα ειναι καθαρα θεμα επιλογης του καθενος.Ολοι κανουμε τις επιλογες μας και συμφωνα με αυτες πορευομαστε σε ολη μας τη ζωη.
  Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι πια το θεμα της ομοφυλοφιλιας εχει καταντησει πιο πολυ μοδα και «must» του 21ου αιωνα.Επισης σε χωρους οπως της μουσικης ,της μοδας ,γενικα των «καλων» τεχνων δε νοειται να μην εισαι ομοφυλοφιλος ή να μη σου επιβαλεται εσενα να εχεις περιπτυξεις με καποιον ωστε να «ανεβεις».Δηλαδη δεν υπαρχει μονο η ομαδα των ανθρωπων που ειναι οι straight και ορκισμενοι εχθροι των gay αλλα και η ομαδα των διασημων ομοφυλοφιλων οπου οσο ταλεντο και να χεις αν δεν πλαγιασεις με αυτους δε θα «προχωρησεις».Πιστευω να γινομαι κατανοητος στο τι εννοω.
  Για να ολοκληρωσω τη σκεψη μου γαμος + ομοφυλοφιλος = δινω ολα τα δικαιωματα του γαμου.

  Τι εννοω;Και «νυφουλα» να ντυθει που λεει ο λογος εμενα δε με νοιαζει.Αλλα κανοντας ειτε πολιτικο ειτε θρησκευτικο γαμο δινω το δικαιωμα σε δυο ομοφυλοφιλα ατομα να μπορεσουν να υιοθετησουν παιδι.Υιοθετωντας αυτο το παιδια(ή παιδια)δημιουργω προτυπο σε αυτο το παιδι ,αναπαραγοντας αυτη την ομοφυλοφιλικη ταση χωρις καν να υπαρχει και το παιδι να εχει γεννηθει απολυτα ετεροφυλοφιλο.Δε με ενοχλει η ομοφυλοφιλια-ακομη και η ετεροφυλια γινεται ενοχλητικη πχ. τα «χοντρα πεσιματα» που κανουν κατι αβγαλτα κοριτσακια σε αγορακια.Με ενοχλει το να επικροτειται η ομοφυλοφιλια ,να επιβαλεται σε χωρους διασημοτητας , και να μακροχρονιζεται και να επαναλαμβανεται μεσα απο ενα γαμο.

  Αυτοι ειναι οι προβληματισμοι και οι σκεψεις ενος 20-χρονου φοιτητη και ελπιζω να μην περασουν «αφιλτραριστες» απ το μυαλο καποιου που θα τις διαβασει και να κατσει και ο ιδιος να προβληματιστει.

 44. 1) Το να εκφέρει κάποιος προσωπικές απόψεις με τέτοια σιγουριά από την τηλεόραση σαν να είναι απόψεις όλου του κόσμου μου φαίνεται λίγο προσπάθεια επηρεασμού μαζών. Πρέπει να υπάρχει αναφορά στο ότι ειναι προσωπική άποψη και να μην λέγεται σαν να το πιστεύουν οι πάντες.
  2) Για κάποιον που είπε παραπάνω πως το να πιστεύεις και να πηγαινεις εκκλησια ειναι μονο για τους γέρους εχω να πω οτι εγώ είμαι νέος και πιστεύω και πηγαίνω εκκλησία. Και υπάρχουν αμέτρητοι νέοι σαν και μένα. Μην νομίζετε οτι είναι για τους γέρους ολα αυτά και ότι μόνο αυτοί τα ακολουθούν.
  3) Κατ’ εμέ οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι κάτι ομαλό. Και αυτό γιατί πιστεύω πως οτιδήποτε ομαλό είναι αυτό που θα μας βοηθήσει σαν ανθρωπότητα να επιβιώσουμε. Απο την στιγμή που 2 άτομα ίδιου φύλου δεν θα μπορούν ποτέ φυσικά να κάνουν παιδί εγω βλέπω πως στο σύστημα εισέρχεται μια ανωμαλία. Αν όλοι γινόμασταν ομοφυλόφιλοι θα εξαφανιζόμασταν. Ο Θεός κ.Κανάκη δεν έδωσε την «ανωμαλία» όπως λέτε μάλλον ειρωνικά. Έδωσε εντολή για ένωση ενός άντρα και μιας γυναίκας για να επιβιώσει η ανθρωπότητα. Όμως πάντα υπάρχει και η ελεύθερη βούληση. Οι άνθρωποι αλλάζουν και διαστρέφουν την φύση τους. Ο καθένας μας κάνει ελεύθερα τις επιλογές του. Δεν θα κριθεί απο εμάς. Αλλά δεν θα επαινεθεί κιόλας. Πιστευω προσωπικα ότι μπορούν να κάνουν οι ομοφυλόφιλοι κάποιο σύμφωνο συμβίωσης αλλά δεν πρέπει να κατωχυρωθεί από τον νόμο σαν να είναι κάτι που όλοι το δεχόμαστε και δεν μας ενοχλεί.

  Ευχαριστώ

 45. Μια ένσταση…

  Ασφαλώς και έχουν γίνει τέτοιοι γάμοι στην εκκλησία http://freeinquiry.gr/pro.php?id=569 και μάλλον γίνονται ακόμη… Καλούνται όμως «ενώσεις» ή «αδελφοποιήσεις» και όχι «γάμοι»! Και εσύ, ρε Αντώνη, γιατί κολλάς τόσο στον επικρατούντα όρο; 😛

 46. Πολύ σωστό,ανθρώπινο και με επιχειρήματα έγκυρα το άρθρο σου Αντώνη Κανάκη.Αλλά θα ήθελα να προσθεσω μια ακόμη παράμετρο σε όλο αυτό.Την κοινωνική υποκρισία που υπάρχει,η οποία έχει ξεπεράσει κάθε επίπεδο ανοχής πια.Λένε ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη να δεχτεί το σύμφωνο συμβίωσης σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια.Πουλάνε πουθενά κανένα μέτρο που να δείχνει ετοιμότητα ή όχι;Αν ναι,να το αγοράσουμε για να δούμε αν είναι έτοιμη ή όχι.Υποκρισία μέγιστη.
  Ξέρετε πόσοι παντρεμένοι-ες,έχουν παράλληλα ομόφυλη ζωή;Κάντε έναν περίπατο από τα σάιτ κοινωνικής-σεξουαλικής δικτύωσης και θα δείτε πάρα πολλούς-ες.Αυτοί οι παντρεμένοι-ες,είναι οι πλέον κατάπτυστοι,αφού έχουν και την πίτα σωστή και τον σκύλο χορτάτο.Μόνο και μόνο,για να μην τραβήξουν το κάρο της προσπαθειας της ανθρωπότητας προς τα μπρος.Επίσης κατάπτυστοι βέβαια,είναι και αυτοί-ες οι οποίοι συνάπτουν σχέσεις με παντρεμένους-ες ομοφυλόφιλους.Γιατί πολύ απλά,ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερο την ανάπτυξη προβληματικών αλλά και άνευ αισθητικής σχέσεων.Αλλά μάλλον,η κοινωνία μας είναι τόσο υποκριτική,που αυτό μπορέι να το ανεχτεί.»Οταν παντρευτείς,μετά κάνε ό,τι θες.»Αυτό δε λέγανε παλιά;Αυτό δυστυχώς λέγεται και σήμερα,κάτω από άλλο πρίσμα.»Ουαί υμίν….υποκριταί…»!!!!!!

 47. Ola ta lusane sthn Ellada, ta koinwnika themata tous meinane.
  Mias kai blepw polu Ollandika feelings den kanoune kai kanena nomimo coffeshop mpas kai balei sta tameia tou ayto to kratos kana fraggo?
  Pio xrhsimo einai kai toulaxiston ta xrhmat…a den pane pali stous ligous alla stous pollous, sto synolo pou sthn Ellada einai tampou-rwmenoi kai otan pane Ollandia kse-tampou-rwnonte.

  • Πάντως, στην ερώτηση «και τι παιδιά θα βγάλει ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι;», ο Βαλλιανάτος είπε (το αφοπλιστικό): «Και οι σημερινοί ομοφυλόφιλοι από τι ζευγάρια λέτε να προέκυψαν;»
   Ή κάπως έτσι…
   Εγώ θα έλεγα ότι επειδή και μόνο ένα ζευγάρι είναι τυπικά παραδοσιακό (άντρας-γυναίκα), δεν συνεπάγεται ότι έχει δικαίωμα στην αναπαραγωγή. Αυτό δεν σας λέι κάτι;
   ΟΚ, υπάρχουν τα πρότυπα (και όχι οι ‘φιγούρες’ που λένε κάποιοι μεταφράζοντας την Αγγλική φράση) του πατέρα-άντρα και της μητέρας-γυναίκας, αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό -κατά τη γνώμη μου-, ειδικά όταν οι άνθρωποι έχουν ένα σωρό προβλήματα (είναι μεγάλη η λίστα Γιάννη*) που, συνήθως, κληροδοτούν στα παιδιά τους ακόμα και εν αγνοία τους και, πραγματικά, δεν ξέρω τι είναι χειρότερο…

 48. Re kanaki tis mas les twra katefthinomenos apolyta me ths apopsis tou mpoutari eisai psemata einai afto??
  Oti kai an kanei to kalytarh sou o Mpoutaris to vriskeis apolyta swsto an thn apofash afthn thn eplege o Psomiadis tha ton ekreines arnitika dystixws oso kai na thleis na krrhfteis mallon esy eisai enan kryfos antropws..
  Kai ratsistis afou mexri protinos katekrines me antoixtixa videakia tous omofilofilous kai twra afou to eipe o mpoutaris yposthrizeis pws nai prpei na exeis kai esy dikia sou apopsh antwnh mhn eisai katefthnomneos apo to symferon sou kai mono

 49. Μπράβο Αντώνη, πολύ ωραίο το άρθρο σου!! Σε μερικά σημεία συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις σου.! Σ άλλα πάλι δε με βρίσκεις και τόσο σύμφωνη,αυτό όμως δεν έχει και τόσο σημασία καθώς λίγοι έχουν βγει έτσι ανοιχτά να μιλήσουν για τέτοια λεπτά θέματα!!, και πάλι Μπράβο Αναστασία από το ραδιόφωνο ξέρεις.!

 50. ti na sou pw r adonaki??
  eimai mono 15 xronon kai exw filous tou idiou filou!!!!!
  i istoria pou aneferes itan oti eprepe gia na katalavoun kati tin enia t ratsismou se diaforetikes periptoseis k idietera sto ratsismo t idiou filou……:)
  sinexise na mas anigeis ta matia me ta katapliktika sou paradigmata kai me tis sostes sou kouvedes….
  eise katapliktikos kai sinexise etsi kai min akous tous alous…..:)
  just keep walking;)

  • Δε νομίζω κανείς να «επέλεγε» να τον δουλεύουν μια ζωή. Είναι ανθρώπινα δικαιώματα, βέβαια λιγότερο σημαντικά απο τη πείνα και τη φτώχια, αλλά εντάξει αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό.

  • Nomizo oti den exete katalavei tin simasia tou thematos giati theorite kapoia pragmata dedomena,pou gia tous omofilofilous den einai.Nai mporei to gegonos oti paithenoun polla paidakia na einai para poli megalis simasias alla iparxoun kai kapoia themata opos auto pou arnountai kapoioi na to piasoun.POli kala o filos antonis asxolithike me auto.Den prokeitai na lithoun auta ta provlimata an kapoios den asxolithei.I gay koinotita oso parakoloutho exei kanei kapoies prospathies na kerdisei autonooeita gia emas dikaiomata pou ta exoume xronia tora.Min eimaste apolitoi loipon kai min katigoriopioume ta provmimata me to vathmo simantikotitas.Telos den mporoume na asxoloumaste mono me auta, prepei na asxolithoume kai me ta ‘ligotera’ simantika gia esena provlimata!!

  • Φίλε, οι ζωές μας σε σχέση με την ερωτική μας συμπεριφορά δεν είναι ΑΠΛΑ ΕΠΙΛΟΓΕΣ που κάνει κάθε ενήλικας νοήμων άνθρωπος.
   Εσύ επέπεξες να είσαι ετεροφυλόφιλος μετά από σκέψη? Και τα θέματα που θήγει ο Κανάκης είναι πολύ σοβαρά για τις ζωές πολλών από εμάς..
   Αν προτιμάς να ασχολείσαι με «πιο σοβαρά προβλήματα της ανθρωπότητας όπως η ταχεία αλλαγή του κλίματος, ο υποσιτισμός σε πολλές χώρες της γης με αποτέλεσμα να χάνονται παιδιά, μείωση του πιο πολύτιμου αγαθού στον πλανήτη ( νερό )» και όχι με το αν οι άνθρωποι δίπλα σου και γύρω σου είναι δυστυχισμένοι ή αν αδικούνται ως αποτέλεσμα της δικής σου θέσης «απλά δεν ασχολούμε μαζί τους», τότε είναι δικό σου θέμα. Αλλά το αν είμαστε όλοι ίσοι και αν θα έπρεπε ή όχι η πολιτεία να μας βλέπει με τον ίδιο (χωρίς διακρίσεις) τρόπο είναι κάτι ΕΞ ΙΣΟΥ σημαντικό για μια πολιτισμένη κοινωνία…

  • Κύριε Κώστα «η ταχεία αλλαγή του κλίματος, ο υποσιτισμός σε πολλές χώρες της γης με αποτέλεσμα να χάνονται παιδιά, μείωση του πιο πολύτιμου αγαθού στον πλανήτη ( νερό )» αλλά και τα «προβλήματα που έχουν οι ομοφυλόφιλοι» αποτελούν, κατα κάποιο τρόπο, πλευρές του ίδιου νομίσματος. Είναι προβλήματα που προκάλεσαν η δυτική κοινωνία μας και ο τρόπος σκέψης μας. Μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με την αρχή να νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους, να μην σκέφτονται τον συνάνθρωπο και να θεωρούν απειλή οτι διαφέρει απο εμάς και τα πρότυπά μας. Δεν μπορούμε να είμαστε επιλεκτικά ευαίσθητοι και να αγνοούμε συνανθρώπους μας που υποφέρουν απο τον τρόπο σκέψης μας, επειδή «δεν είναι αρκετά σοβαρό το πρόβλημά τους για μας». Όταν αναγνωρίζουμε οτι ο αγώνας κάποιων ανθρώπων είναι δίκαιος δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στο πλευρό τους. Ας μην έχουμε την παράλογη απαίτηση να λυθούν όλα τα προβλήματα του πλανήτη, για να ασχοληθούμε με την έλλειψη ισότητας και δικαιοσύνης στις οποίες εμείς καταδικάζουμε κάποιες ομάδες. Στον Πλανήτη Γη είμαστε όλοι συνάνθρωποι και πρέπει να πολεμούμε την αδικία παντού, όποια μορφή κι αν έχει. Αν κάποιος είναι δίκαιος και ευαίσθητος, είναι με όλους έτσι, κι όχι μόνο με μερικούς. Διαφορετικά, δεν είναι στ’αλήθεια τόσο «δίκαιος και ευαίσθητος» όσο νομίζει…
   Υ.Γ. Απ’ όσο γνωρίζω, η ομοφυλοφιλία δεν είναι επιλογή. Στο κάτω-κάτω ποιος θα διάλεγε να ζήσει μια ζωή υπο τον χλευασμό και τον ρατσισμό των άλλων αν μπορούσε να ζήσει διαφορετικά?

   • Κύριε Αθανασιάδη, ο μόνος λόγος για τον οποίο βλέπετε το ζήτημα ως αντιπερισπασμό σε άλλα σημαντικότερα ζητήματα της κοινωνίας είναι επειδή προφανώς δεν είστε γκέι οπότε και δεν βιώνετε την καθημερινή καταπάτηση των δικαιωμάτων σας. Τι πάει ακριβώς να πει «αυτό είναι το θέμα που απασχολεί την κοινωνία αυτή τη στιγμή;». Είναι ΚΑΙ αυτό, ενώ για ένα όχι αμελητέο ποσοστό ανθρώπων, είναι ΚΥΡΙΩΣ αυτό.

    Όσον αφορά το θέμα της θρησκείας, το τι κάνουν οι χριστιανοί και τι οι Μουσουλμάνοι, καμία σημασία δεν θα έπρεπε να έχει για ένα ζήτημα που είναι αποκλειστικά υπόθεση κοινωνικών δικαιωμάτων και ισονομίας, (επί της ουσίας η όποια εκκλησία φυτρώνει εκεί που δεν την σπέρνουν) αλλά όπως και να το κάνουμε η «εμμονή» του κ.Κανάκη με το πρόσωπο του Άνθιμου πάει πακέτο με το θέμα γιατί άλλωστε και εσείς αν είχατε στην τηλεόραση εκπομπή κοινωνικής σάτιρας, τις πιο γραφικές μορφές της επικαιρότητας και της εξουσίας θα επιλέγατε ως στόχο.

   • Νομίζω ότι υπερβάλλετε λίγο κ.Αθανασιάδη!!Δεν νομίζω ότι το θέμα μας είναι η επιβίωσή μας.Αυτή λίγο-πολύ είναι εξασφαλισμένη για ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.Η κοινωνία όμως δεν μπορεί να περιορίζεται σε ορισμένους τομείς και να αγνοεί κάποιους άλλους.Όλα πρέπει να την ενδιαφέρουν και να προσπαθεί να βρει λύσεις για όλα,να προσαρμόζεται,να αλλάζει,να κοινητοποιείται.Δεν μπορεί επειδή υπάρχει το μεταναστευτικό ζήτημα να πάψει να ασχολείται με τα υπόλοιπα…Έτσι μένει πίσω.Όλα εξελίσσονται και όλα αλλάζουν.Δεν μπορούμε να αγνοούμε και να επιλέγουμε μόνο ό,τι θέλουμε και ό,τι μας βολεύει.Εξάλλου είναι θέμα δικαιωμάτων.Δε γίνεται να το αγνοούμε!!

    • Agapiti fili, de nomizo na sas apagorevse kanis na pistevete ke n agapte to Xristo, tounantion, to idio prepi na isxii kai gia tous gay. Den nomizo na zitane kati idietero. Appla ta idia dikeomata opos oloi oi straight ke loipes mionotites ops exoun idi prosdioristi.
     Filika

  • Μαύρη είν’ η μοίρα – παράπονό μου
   μαύρη είν’ η μοίρα της ζωής
   έξω νυχτώνει
   κλείσαν οι δρόμοι
   πού θα σταθείς;

   Τραλαλά τραλαλό

  • Εν μέρει έχεις δίκαιο, αντί να ασχολούμαστε όλοι μαζί ετερόφυλοι και ομόφυλοι με τέτοιου είδος ζητήματα, δυστυχώς είμαστε πολύ πίσω ακόμα, όταν δεν μπορούμε να επιλύσουμε τα αυτονόητα, και πίστεψέ με οι ομοφυλόφιλοι είναι πολύ ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι (είτε ως καλλιτέχνες, τραγουδιστές, ζωγράφοι, ηθοποιοί, ή ως δικηγόροι, ιατροί ακόμα και πολιτικοί) που νοιάζονται και συμβάλλουν με οποιονδήποτε τρόπο για ένα καλύτερο αύριο. Υγ: δεν το επιλέγουν, ούτε το αγοράζον στο σουπερ μάρκετ, ούτε το παραγγέλλουν από τον κατάλογο, να τελειώνουμε μ’ αυτό, γιατί εγώ δεν θυμάμαι να επέλεξα την ετεροφυλία, με βρήκε από πριν! Δεν πρόκειται να σωθεί κανένα ζώο, κανένα φυτό και κανένα παιδί (ετερόφυλο ή ομόφυλο, η αμφίφυλο) εάν δεν φύγουν πρώτα οι διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων!

 51. » Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον (σε κάποιες χώρες στον ίδιο με εμάς πλανήτη, ήδη συμβαίνει), θα κοιτάμε πίσω και με την ίδια απορία με την οποία αντιμετωπίζουμε σήμερα το γεγονός πως κάποτε οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου για παράδειγμα, με την ίδια απορία θα αντιμετωπίζουμε τότε το γεγονός πως το 2011 οι ομοφυλόφιλοι δεν είχαν δικαίωμα γάμου και βίωναν ακόμα κοινωνικές διακρίσεις.»

  Μόνο αυτή τη φράση σας θα σχολιάσω κύριε Κανάκη, προσθέτοντας το παρακάτω: «με την ίδια απορία θα αντιμετωπίζουμε τότε το γεγονός πως το 2011 τα ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ στην Ελλάδα:
  ΔΕΝ είχαν δικαίμα να ανατρέφονται και από τους ΔΥΟ γονείς τους, όπως όλα τα υπόλοιπα,
  ΔΕΝ είχαν δικαίωμα να βλέπουν τον πατέρα τους κάθε Σαββατοκύριακο, όπως οι βαρυποινίτες
  ΔΕΝ βρέθηκε ένας πολιτικός, ένας καναλάρχης, ένας μεγαλοδημοσιογράφος να υποστηρίξει με θάρρος το αυτονόητο δικαίωμά τους να ανατρέφονται και από τους ΔΥΟ γονείς τους, όπως εξάλλου προβλέπεται από τις Διεθνείς Συμβάσεις που έχει υπογράψει η Ελλάδα, και όπως ισχύει σήμερα σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., και βίωναν ακόμα κοινωνικές διακρίσεις».

  Και φυσικά τα αντίστοιχα ισχύουν κε Κανάκη και για τα δικαιώματα των γονέων (στη συντριπτική πλειοψηφία τους πατέρες) που χωρίς κανένα λόγο τους αφαιρείται το δικαίωμα να ασκούν την επιμέλεια των παιδιών τους, όπως συνήθως γίνεται στα Πρωτοδικεία αυτής της χώρας.

  Βοηθήστε και εσείς να τεθεί ένα τέλος στις διακρίσεις εναντίον παιδιών και πατέρων.
  http://www.patrotis.gr

 52. An i Ellada akomi filodoxei na thewreitai hwra Eurwpaiki, prepei na prohwrisei se antilipseis kai prokatalipseis. O sintiritismos kai oi diakriseis (eite autes aforoun to hrwma/fylo/sexoualiki protimisi,ktl) den ehoun hwro stin koinwnia tou 2011.
  Makari kai alloi gnwstoi na eihan to kouragio na grafan etsi ti gnwmi tous gia ena toso simantiko zitima.

 53. Εμπρός όλοι μαζί!!!
  Με παραδείγματα…
  Πάνας και Αίγας…
  Πασιφάης και αγνώστου Ταύρου…
  Να γίνουμε και εμείς Κένταυροι και όμοιοι της Σφίγγας…
  Όταν η μυθολογία επαναλαμβάνεται ως ιστορία!!! Όταν το παρελθόν συναντά το παρόν
  και πέρνει την θέση του μέλλοντος!!!
  Τότε οι ιδέες γίνονται προτάσεις, οι προτάσεις σχέδια και τα σχέδια πράξεις…
  Γιατί όχι λοιπόν…
  ΝΑΙ στην παιδοφιλία…
  ΝΑΙ στην κτηνοβασία…
  ΝΑΙ στην νεκροφιλία…
  ΝΑΙ στον δημόσιο σοδομαζοχισμό…
  ΝΑΙ στην δουλοκτησία… (δεν μπρορεί, τόσα χρόνια αρχαία ιστορία κάτι παραπάνω θα ήξαραν αυτοί)

  ΟΧΙ στα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ κάποιους τους κάψανε ΤΕΛΙΩΣ!!!

 54. Δε ξέρω αν πιστεύω ή δε πιστεύω, αλλά αν έχω έστω και λίγο ‘μυαλό’ θεωρώ ότι ο Θεός ΠΟΤΕ δε θα ‘κανε διακρίσεις ανάμεσα στους ανθρώπους. Αν όντως, είμαστε κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Ιδίου σίγουρα δε θα μας ξεχώριζε ανάμεσα σε άντρες, γυναίκες που μεταξύ μας επιτρέπεται μόνο το μοτίβο άντρας+γυναίκα και οτιδήποτε πέραν αυτού ……. απλά δεν είναι αποδεκτό!!! Εμείς οι ίδιοι πρέπει να επιτέλους, να σταματήσουμε να ‘στεναχωρούμε’ ο ένας τον άλλον, να σταματήσουμε να θέλουμε να ‘επιβαλλόμαστε’ ο ένας στον άλλον και να θεωρούμε ότι ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ έχουμε δίκιο..Δεν με νοιάζει ποιος κοιμάται με ποιον, δεν με νοιάζει ποιος αγαπάει ποιον και πως ο καθένας προτιμάει το καθετί. Με ενδιαφέρει μόνο ότι o καθένας από εμάς θα έχει τα ίδια δικαιώματα με όλους γύρω του και τις ίδιες υποχρεώσεις. Αν θέλουμε να εκφράζουμε την αγάπη μας μέσω του γάμου αφήστε τον καθένα από μας είτε ετεροφυλόφιλο είτε ομοφυλόφιλο ΑΠΛΩΣ να έχει το δικαίωμα να το πραγματοποιεί….Αντώνη πραγματικά, με εκφράζει απόλυτα το κείμενο σου!!!!

 55. Αυτό που εχει σημασία ειναι να αποφασιζω εγω για τον εαυτό μου,
  και οχι κάποιος άλλος με προσωπικό όφελος!!
  ΟΥΤΕ ΑΣΠΡΟ ΟΥΤΕ ΜΑΥΡΟ τσακ στη μέση!

 56. ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΩΝ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΟΙΚΤΟΜΥΑΛΟΣ (Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ).ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΕΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΩ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΕΝΟΣ ΟΜΟΦΥΛΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ(ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΙ 17 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ’ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΗΣΑ ΕΝΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ),ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΙΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ «ΙΕΡΑ» ΔΕΜΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ.ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΑΠΛΟ, ΚΑΘΩΣ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΑΝΑΠΤΗΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΙΣΕΩΝ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ,(Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ) ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΕΜΦΑΝΕΙΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.Η ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΤΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ…ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΚΩΣ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΑΙ ΦΙΛΕ ΚΑΝΑΚΗ ΔΙΟΤΙ Η ΑΡΧΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΩΣ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤHΣ «ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ»

 57. Στην τηλεοπτική σας εκπομπή όμως κύριε Κανάκη εσείς και οι συνεργάτες σας κάθε άλλο παρά σάτιρα κάνετε σε σχέση με τους ομοφυλόφιλους. Ατάκες του στυλ “γεννήθηκαν άντρες αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια” δεν είναι σάτιρα κε. Κανάκη, είναι βίαιη γελοιοποίηση και έκφραση ομοφοβίας χάριν πλακίτσας και αστεϊσμού.
  Λυπάμαι αλλά θεωρώ ότι δεν πιστεύετε λέξη από όσα παραπάνω γράφετε ότι υποστιρίζετε.
  Ελπίζω στο μέλλον οι πράξεις σας να δείξουν το αντίθετο γιατί από λόγια …. χοράτασαμε.

 58. Αντώνη,

  Για να μπω κατευθείαν στο θέμα. Συμφωνώ με αρκετά από όσα λες, όσον αφορά την ανεκτικότητα και τον απομονωτισμό που δείχνει μεγάλο μέρος της κοινωνίας στους ομοφυλόφιλους.
  Νομίζω όμως ότι στη χώρα μας έχουμε προσπαθήσει πολύ, και για αυτό φταίνε οι λαϊκιστές και οι αρέσκοντες αυτόν, έτσι ώστε να διαπραγματευόμαστε το αυτονόητο. Για παράδειγμα αναφέρω την άποψή σου σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και τη συζήτηση για την αλλαγλη του θεσμικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο.
  Για το θέμα μας, στη χώρα μας έχει θεσπιστεί το Σύμφωνο Ελεύθερης συμβίωσης που ρυθμίζει όλα όσα αναφέρεις στο επεισόδιο «της Εντατικής» και δεν αναφερέρεις καθόλου στην ανάλυσή σου. Όλα τα νόμιμα δικαιώματα που δίνει ο γάμος σε ένα παντρεμένο ζευγάρι ετερόφυλων κατοχυρώνονται μέσα από αυτή τη διαδικασία, πράγμα που αναιρεί πολλά απο τα επιχερήματα σου.
  Δέχομαι απόλυτα τις σεξουαλικές προτιμήσεις κάθε ανθρώπου. Είναι κάτι που το δημιουργεί η φύση, αναπτύσσεται από το ανθρώπινο ένστικτο. Είναι ανούσιο να κατακρίνουμε με τη λογική και τα δικά μας χαρακτηριστικά τα συναισθήματα και την ερωτική συμπεριφορά κάθε ανθρώπου. Δέχομαι ότι δυο ομοφυλόφιλοι μπορούν να ζήσουν μαζί, να διαθέσουν όπως θέλουν την περιουσία τους κλπ κλπ. Η κόκκινη γραμμή είναι η υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Ένα παιδί για να αναπτυχθεί πρέπει να βιώσει και το αρσενικό και το θηλυκό πρότυπο συμπεριφοράς. Τα επιδόματα γάμου, που αναφέρεις, δίνονται από την πολιτεία πρωτίστως για να δημιουργηθούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη διαπαιδαγώγηση και την ανατροφή των παιδιών. Υπάρχουν άλλες μορφές ενίσχυσης των άγαμων, κοινωνικά και οικονομικά αδύνατων μελών της κοινωνίας, που δε διαχωρίζουν τους ομοφυλόφιλους.
  Όταν εκφράζεται δημόσια μια θέση είναι καλό να είναι εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη με πλήρη στοιχεία…

 59. Πως μπορουμε να μιλαμε για ελευθερια στο 2011 οταν ακομη ενα μεροσ του πληθυσμου στερειται στο δικαιωμα στο γαμο και σε οτι αυτο συνεπαγεται…πρειπει καποια στιγμη αυτοι που αναφερουν τους εαυτους τους σαν εκπροσωπουσ του θεου να συμπεριφερθουν με αγαπη και κατανοηση σε ολους τουσ ανθρωπους…

  • Αγαπητέ μου Ιάκωβε το ότι δεν είμαι γκέι δεν σημαίνει ότι δεν καταπατούνται καθημερινά τα Δημοκρατικά μου διακαιώματα,που δεν αφορούν μόνο εμένα,αλλά και εσάς.
   Δεν είναι άλλο από αυτό της ασφάλειας του να ζει κάποιος σε ένα Δημοκρατικό πολίτευμα.
   Το θέμα το έχω διατυπώσει πιο πάνω.Όσο αφορά τις σεξουαλικές προτιμήσεις του καθένα,αυτό είναι ένα ατομικό θέμα και δεν ενδιαφέρει πια κανέναν άλλο εκτός από τους ίδιους.
   Και βέβαια έχουν τα ίδια δικαιώματα και δεν πρέπει να έχουν την κατακραυγή της κοινωνίας.
   Δεν έχω αντίρρηση σε αυτό.
   Το θέμα με τον Άνθιμο έχει καταντήσει κουραστικό ακόμα και για εμένα που δεν είμαι χριστιανός

   • ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΩΝΗ!ΑΡΓΗΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ.ΠΑΙΔΙΑ.ΠΑΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ!ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ 100ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ….ΟΛΑ ΤΑ ‘ΧΟΥΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΑΝΕ……ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΜΕ….ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΛΟ ΘΑ ΤΑΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΧΙ ΠΙΣΩ…ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΠΛΑΝΗ ΜΑΣ ΠΟΡΤΑ!ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ‘ΤΡΩΕΙ’,ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΛΛΟΥΣ!ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ GAY,MH ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ!!! ΑΝΤΩΝΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΟΥ,ΘΑΥΜΑΖΩ ΠΟΛΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

  • κ.Πολυλά,
   καλώς ή κακώς ζούμε σε μια χώρα που η θρησκεία (στην καθαρή της μορφή και όχι όπως την έχουν καταντήσει) είναι άμεσα συνδεμένη τόσο με την ιστορία της όσο και με την ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων.
   Σαφώς και οι ομοφυλόφιλοι έχουν δικαιώματα, σαφώς και το κράτος πρέπει να μεριμνήσει για την ισότητα τους μέσα στην κοινωνία. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Παρόλ’αυτά κατά την προσωπική μου γνώμη η κοινωνία μας δεν είναι αρκετά ώριμη για «αγκαλιάσει» με αγάπη αυτήν την κοινωνική ομάδα.
   Επιπρόσθετα θα ήθελα να μου υποδείξετε (να με ενημερώσετε αν θέλετε) που ακριβώς καταπατούνται τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων πέραν του γάμου, καθώς οι σεξουαλικές προτιμήσεις είναι ενα ιδιαίτερα προσωπικό θέμα που εκ των πραγμάτων δεν βγαίνουν προς τα έξω.
   Απ’όσο γνωρίζω οι ομοφυλόφιλοι δεν στερούνται το δικαίωμα ψήφου, δεν στερούνται την προσωπική τους ελευθερία, δεν στερούνται το δικαίωμα στην δουλειά, δεν στερούνται το δικαίωμα στην έκφραση του λόγου κλπ.
   Επίσης για να αναφερθώ και στο θέμα των άλλων θρησκειών. Σίγουρα οι άλλες θρησκείες δεν είναι μέτρο σύγκρισης ή ένα μέτρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά απο την σύγκριση που γίνεται προκύπτει οτι η Ελληνική κοινωνία είναι σαφώς πιο συνειδητοποιημένη απέναντι στο θέμα. Όχι στο βαθμό που θα θέλαμε ίσως, αλλά είναι σίγουρα στο σωστό δρόμο.

   Τέλος και για να μην σας κουράσω άλλο, ο κ. Κανάκης θα μπορούσε να ασχοληθεί με κάποιο άλλο θέμα ωστόσο προτίμησε, για τους δικούς του λόγους, να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο. Δεν χρειάζεται να απολογηθεί γι’αυτό. Στο επόμενο άρθρο θα ασχοληθεί με κάτι άλλο. Το αν θα είναι σοβαρό ή οχι το κρίνουν οι αναγνώστες αλλά τελικά δεν έχει σημασία. Το μόνο που μετράει είναι οτι κάποιος μπαίνει στην διαδικασία να αρθρογραφήσει δίνοντας σε όλους εμάς την ευκαιρία να κάνουμε διάλογο και να εκφράσουμε τις απόψεις μας.

   Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
   Εντελώς φιλικά και καλοπροαίρετα.

 60. φυσικα συμφωνω μαζι σου Αντωνη.ειμαι 18 χρονων και αυτο που με θλιβει ειναι οτι πολλοι ανθρωποι της ηλικιας μου εχουν τελειως διαφορετικες και οπιστοδρομικες αποψεις,πραγμα που σημαινει πως η κοινωνια μας μαλλον θα αργησει πολυ να εξελιχθει σχετικα με αυτο το ζητημα, και σε θεματα ρατσισμου γενικοτερα

 61. ΕΡΩΤΗΜΑ=Ποιος ανθρωπος γυρω μας ειναι αποδεκτος 100% απο τους αλλους???Κανεις.Ολοι προσπαθουν να βρουν ατελειες στους αλλους με σκοπο να τον μειωσουν.Π.χ λογω εμφανισης,λογω οικονομικης καταστασης,λογω καταγωγης,λογω μορφωτικου επιπεδου.Χαρακτηρισμοι οπως=χοντρος,μυτογκας,ταπας,στοκος,καραβλαχος,αλβανοφατσα..που ολοι τους εχουμε ακουσει ή πει ή ακομα σκεφτει για καποιον που ειναι διπλα μας.Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ανθρωποι με «φυσιολογικη» ζωη(συμφωνα με τα δεδομενα της φυσης=βιολογιας..ανδρας με γυναικα.) αντιμετωπιζουν και οι ιδιοι την κριτικη των αλλων καθημερινα ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ αν ενας ανθρωπος εχει επιπρσθετως και διαφορετικες σεξουαλικες προτιμησεις.Αρα ειναι απολυτως φυσιολογικη ανθρωπινη αντιδραση να μην τον αποδεχονται.Ετσι ειναι ο ανθρωπος και δεν μπορει να αλλαξει.Οσο για μερικους που το παιζουν ανοιχτομυαλοι λεγωντας οτι δεν εχοθν προβλημα με τους γκει σιγουρα πιστευουν αυτα που λενε..ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ=1)μακρυα απ’τον κωλο μας..2)ο δικος μου γιος να βγει ο γαμιας της γειτονιας και να εχει τις καλυτερες γκομενες.

 62. Υπαρχουν αυτη τη στιγμη δυο διαφορετικα πραγματα. Το ενα αφορα το γαμο ατομων του ιδιου φυλου και το δευτερο την υιοθετηση παιδιων απο το εν λογω ζευγαρι.
  Οσον αφορα το πρωτο, φανταζομαι οτι συμφωνουμε ολοι μας οτι ο κανονας ειναι το ετεροφυλοφιλο ζευγαρι και οχι το ομοφυλοφιλο, γιατι η φυση πολυ σωστα εποιησε και τα δυο φυλα, που αλληλοσυμπληρωνουν το ενα το αλλο. Ενας γαμος μεταξυ ατομων του ιδιου φυλου, προφανως αφορα τη σχεση και τη ζωη των δυο συγκεκριμενων ατομων και ως ενηλικες εχουν δικαιωμα στο να κουμανταρουν οπως θελουν την προσωπικη τους ζωη, εφοσον δεν βλαπτουν τα δικαιωματα συνανθρωπων τους.
  Η υιοθετηση ομως παιδιου απο ζευγαρι ομοφυλοφιλων αποτελει κατα την ταπεινη μου γνωμη παντα, ενα ΕΓΚΛΗΜΑ για το υιοθετημενο, καθοτι κανεις δεν μπορει να ζητησει τη γνωμη του για το αν θα επιθυμουσε να εχει γονεις του ιδιου φυλου. Φανταστειτε το τραυματικο σοκ και την επιδραση στην ψυχολογια και προσωπικοτητα του παιδιου που θα επιφερει ενα τετοιο συμβαν. Σε αυτην την περιπτωση προκειται περι βιασμου ψυχης και μια καταφανεστατη καταπατηση των δικαιωματων του παιδιου.

  • Συμφωνώ και επαυξάνω στη κριτική σας περί γελοιοποίησης πολλών άλλων. Ναι στα ίσα δικαιώματα, ναι στην ίση μεταχείρηση των ανθρώπων (αλίμονο!), αλλά γιατί θα πρέπει να αποδεχτώ ομοφυλόφιλους που καταλήγουν να γίνονται καρικατούρες στη συμπεριφορά και στην εμφάνιση;;; Γιατί θα πρέπει να υιθετούνται παιδιά που θα έχουν πρότυπα γονείς του ίδιου ή ακαθορίστου, αν θέλετε, φύλου;(και μη μου επαναλάβετε την καραμέλα περί προβληματικών ετερόφυλων ζευγαριών ή εγκατάλειψης παδιών…) Ποιος έχει το δικαίωμα να τους επιβάλει τέτοια ψυχολογική σύγχυση; Αυτά τα παιδιά τα ρώτησε κανείς αν θέλουν να μεγαλώσουν με το συκεκριμένο πρότυπο; Επιτέλους, αγαπητοί μου, πρόοδοος δεν είναι η ισοπέδωση των πάντων!!

 63. Αντώνη! έχεις ανθρωπιά. Δεν με εξέπληξε το άρθρο σου και δεν με αφορά αν εσύ η ο οποιοσδήποτε Αντώνης γεννήθηκε αρσενικός (33%) θηλυκός (33%) η ουδέτερος (33%) -αχ όμορφη και δίκαια ελληνική γλώσσα – γιατί τέτοια είναι περίπου τα ποσοστά που αρνείται να καταλάβει η κοινωνία και ειδικά «οι υπηρέτες του δημιουργού». Σάς παρακολουθώ τα περισσότερα βράδια ( Ράδιο αρβύλα) όχι απλώς για να γελάσω λίγο αλλά περισσότερο να μάθω τι γίνετε στην αιμοβόρα κοινωνία μας.
  Μπράβο σου, ν’άσε καλά ….όλοι μας ( το 100%) σε χρειαζόμαστε!
  Δημήτρης Κατσέτος, Η.Π.Α

 64. Ευχάριστη έκπληξη μου προκάλεσε αυτό το κείμενο καθώς κι εγώ από την εκπομπή των Κανάκη – Καλυβάτση είχα την εντύπωση ότι υπήρχαν αρκετές ομοφοβικές μπηχτές. Κατ’ αρχήν θέλω να πώ ότι είμαι ομοφυλόφιλος, 40 ετών. Αυτό το κείμενο λέει πολλά από όσα εμείς οι ίδιοι θέλουμε να πούμε και συχνά δε βρίσκουν βήμα δημοσιότητας. Κατ’ αρχήν θέλω να πω για όσους λένε ότι τώρα έχουμε πιο σοβαρά προβλήματα και λένε πρώτα να έρθει ο Παράδεισος επί της Γης, να λυθεί το περιβλλοντικό, η κλιματική αλλαγή, η πείνα, οι πόλεμοι και όλα όσα θα ζητούσε ένα παιδί από τον Άγιο Βασίλη, ότι αυτά είναι ένα πρόχειρα συγκαλυμμένο μίσος για τους ομοφυλόφιλους. Ας γίνουν τότε οι νομοθετικές ρυθμίσεις και παρεμβάσεις που θα βελτίωναν τη θέση των ομοφυλοφίλων γρήγορα-γρήγορα και μετά θα έχουν όλο το χρόνο να λύσουν όλα τα προβλήματα της Γης. Η γυναίκα αυτή δεν πρόλαβε. Εγώ έχω σχέση 7 χρόνια και στον ίδιο παρονομαστή θα καταλήξω, στηρίζομαι δηλαδή στην κατανόηση και την ευσπλαχνία άλλων. Πέρα από αυτές τις δύσκολες στιγμές, ο ομοφυλόφιλος βομβαρδίζεται με ένα δηλητήριο από την ώρα που αρχίζει να καταλαβαίνει τις συνομιλίες των άλλων, από παιδί. Και αφού δεν είμαι ο τελευταίος, υπάρχουν τέτοια παιδιά, με ομοερωτική κλίση. Πριν καταλάβει ότι αυτά τον αφορούν, αφού κι εκείνος προσελκύεται από το ίδιο φύλο. Τέτοιο σφυροκόπημα δε δέχεται ο νέος που ανοίκει σε εθνοτικές ή θρησκευτικές μειονότητες, διότι εκείνος τουλάχιστον έχει «στήριξη της ταυτότητας» από την οικογένεια, ενώ ο ομοφυλόφιλος επί χρόνια προσπαθεί να αρνηθεί την ταυτότητά του. Γι’ αυτό και η κριτική για το αν κάνουν σοβαρές σχέσεις οι gay κλπ, είναι ευπρόσδεκτη, και μια πλάκα να έχεις πάνω σου έχεις χρέος να παλέψεις για να την πετάξεις, αλλά μη μου πείτε ότι περπατούν χέρει-χέρι τα αγόρια ή τα κορίτσια, του ίδιου φύλου, στο σχολείο! Οι διαδρομές είναι πολύ διαφορετικές. Οι gay νέεοι στερούνται παντελώς θετικών προτύπων. Μια παρένθεση ακόμα, σήμερα πλέον είναι γνωστό ότι δεν επιλέγεις αν θα σε ελκύει το ίδιο φύλο, αλλά αν και πώς θα υλοποιήσεις την έλξη αυτή. Άλλωστε δεν μπορείς να επιλέξεις αν θα σου αρέσει κάτι. Όλοι η αγωγή που λαμβάνουν οι νέοι, λοιπόν έχει σα σκοπό να τους τραβήξει στον ετεροφυλόφιλο τρόπο ζωής. Και αν μεν όντως είναι ετεροφυλόφιλοι, τι είχαν τι έχασαν. Αλλά αν έχουν ομοφυλοφιλική κλίση, το ζητούμενο από αυτούς είναι να μπουν σε έναν κατ’ επίφαση ετεροφυλοφιλικό τρόπο ζωής. Αυτό είναι λάθος και όμως η πίεση από το κοινωνικό περιβάλλον προς τα εκεί είναι. Όσοι ενδιαφέρονται λοιπόν για τα παιδιά, ας μας πουν αν έχουν υπ’ όψη τους τι περνάνε κάποια παιδιά από οικογένεια, σχολείο κλπ, και αφού ενδιαφέρονται, τι σκέπτονται για αυτό, αλλιώς το ενδιαφέρον είναι προσχηματικό και ελλιπές. Σχετικά με το τι είναι φυσιολογικό, και ζητώ συγγνώμη για τις παρενθέσεις, αλλά είναι τόσα πολλά αυτά που έχουν ειπωθεί, είναι γνωστό πλέον ότι και οι διάφορες συμπεριφορές, η κατάθλιψη κλπ είναι περισσότερο δευτερογενείς, από τη βία και τον αποκλεισμό και λιγότερο εγγενείς. Επίσης έχουν περιγραφεί ομοφυλόφιλες συμπεριφορές σε πολλά ζώα. Δεν επεκτείνομαι, μπορείτε να δείτε λίγο στο animal homosexuality, από ακαδημαϊκό ενδιαφέρον. Στις σύγχρονες κοινωνίες άλλωστε, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων έχουν βάση επιστημονική και νομική. Οι διακρίσεις σε βάρος μας πάμπολλες. Στο στρατό όλοι λογίζονται ως στρέιτ. Επισήμως η ομοφυλοφιλία θεωρείται ασθένεια, κι ας έχουν αυτά καταρριφθεί επιστημονικά 40 χρόνια πια. Στη δουλειά, μη μου πείτε για τις περσόνες των ΜΜΕ, οι οποίες ούτως ή άλλως προβάλλουν ένα στρεβλό και σαχλό πρότυπο, μπορείτε να σκεφτείτε την κοινοποίηση της σεξουαλικότητας, ενός γιατρού, δικηγόρου, δασκάλου, κάθε είδους υπαλλήλου, εργάτη, ηλεκτρολόγου, υδραυλικού (γνωρίζω τέτοια άτομα και γι’ αυτό φέρνω τα παραδείγματα, εγώ είμαι γιατρός) αν θα έχει θετικές ή αρνητικές συνέπειες; Όλοι ζουν κουτσά στραβά μισές ζωές. Σχετικά με την κοινοποίηση, δεν εννοώ ότι υπάρχει λόγος να τα κοινοποιώ σε αγνώστους, σε ασθενείς ποτέ, ή σε συναδέλφους. Ούτε φυσικά στη λεπτομέρεια, αλλά τη σημασία της κοινοποίησης του σεξουαλικού προσανατολισμού εν γένει, ότι είμαι με έναν άνθρωπο και όχι μόνος, θα την καταλάβετε αν προσπαθήσετε δοκιμαστικά να μη φανεί ότι έχετε μια σχέση, να μην κλάψετε όταν χωρίσετε, να μη φιληθείτε δημόσια, να μην αγγίξετε ούτε ως εκ λάθους, να πάτε στο γάμο κάποιου γνωστού/συγγενούς ως αμετανόητος εργένης κλπ. Απαιτεί πολυετή εκπαίδευση, σα μια φυλακή χωρίς εμφανή σίδερα, μην το ψάχνετε, είναι ένας άλλος κόσμος, άλλη ζωή. Γι’ αυτό και πολλοί στρέιτ δικαιολογημένα έχουν παραστάσεις μόνο από κάποιες περσόνες του λάιφ στάιλ κλπ. Εδώ, στα ΜΜΕ το ΕΣΡ έχει επιβάλει πρόστιμα για ένα φιλί μεταξύ ανδρών (το οποίο ακυρώθηκε στο ΣτΕ) και περιφρουρεί σαν τους φρουρούς της Ιρανικής Επανάστασης μήπως εμφανιστεί ένα θετικό gay πρότυπο -προσέξτε το αυτό- επιτρέπεται μόνο η εικόνα της καρικατούρας.
  Πράγματι λοιπόν, πρέπει και εμείς οι gay να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Εγώ πηγαίνω στο pride, κι ας είναι εκεί πολλοί που δε θα συναναστρεφόμουν, ή που δεν ταιριάζω. Και παρακολουθώ και γράφω σχετικά, ;opvw t;vra. Πρέπει τα αιτήματα να τίθενται με νόμιμα μέσα πολιτικά και νομικά. Έχουν γίνει προσφυγές στο ΕΔΑΔ γιά το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι ασθενέστατο από νομική άποψη και έτσι όπως είναι έχει λίγη ουσία. Πρέπει να σκεφτούμε μήπως ψηφίζουμε και εμείς οι ίδιοι πολιτικούς σαν αυτούς που λέει ο κ. Κανάκης και καμαρώνουμε κιόλας χωρίς να υπάρχει λόγος και κουβαλάμε νερό σε αυτόν το μύλο…
  Τέλος, για τις υιοθεσίες, ειλικρινά πιστεύω ότι ο λόγος που δεν πρέπει να γίνουν προς το παρόν είναι μόνο το βάρος της δυσμενούς διάκρισης σε βάρος του παιδιού από τρίτους και όχι η ακαταλληλότητα των ομοφυλοφίλων, αρκετών, όχι όλων, εξαρτάται. Αν δηλαδή κάποιος έχει καταστραφεί ως προσωπικότητα από το δηλητήριο των κοινωνικών στερεοτύπων, κάτι που είναι ευθέως ανάλογο του συντηρητισμού της κοινωνίας από την οποία προέρχεται, πιθανά να έχει καταστεί ακατάλληλος. Όσο πιο ανεκτική η κοινωνία, τόσο πιο καλά λειτουργεί το gay parenting, δίνω το λήμμα για να το ψάξουν όσοι ενδιαφέρονται, η εμπειρία διεθνώς είναι κάμποση πλέον και ικανοποιητική.
  Για να ευθυμήσουμε, θέλω να θυμίσω ότι πρόσφατα έγινε λόγος για το αν υπάρχουν ντιντήδες (που τη θυμήθηκαν τη λέξη…) στη Βουλή. Κάποιοι που περί αυτών τυρβάζουν έχουν κάνει όργια στη δημόσια θέση που κατείχαν. Έτσι είναι, γι’ αυτό χρεοκοπήσαμε. Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών είναι ανοικτά gay και έχει σύμφωνο συμβίωσης με άντρα και σχεδόν παντού (και εδώ όταν ήρθε) πάει με το σύντροφό του. Η διαφορά είναι αβυσσαλέα. Δεν είναι οι gay που κάνουν τη διαφορά, είναι το άλλο επίπεδο αρχών δικαίου. Δεν είναι τυχαίο, ότι από αυτούς γυρεύουμε δανεικά. Σκεφτείτε το, μήπως η χρεοκοπία απαιτεί και μια ανακαίνηση αξιών, περί δημοσίου συμφέροντος και όχι νταηλίκια, ποιός φοράει παντελόνια και τέτοια.

 65. Πάνω από όλα είναι η ΑΓΑΠΗ, η κινητήρια δύναμη όλων. Τί σημασία έχει, ίδιο φύλο ή διαφορετικό; Ο έρωτας, ο προπομπός της αγάπης, ανάμεσα σε δύο ανθρώπους δεν κάνει διακρίσεις, στο θέμα του έρωτα δεν υπάρχει ρατσισμός, μόνο αισθήματα αληθινά, βαθιά, έντονα και μακάρι, σε κάθε περίπτωση, αμοιβαία..
  Όλα αυτά που σχολιάζετε, όσον αφορά την αντιμετώπιση του θέματος ξεκινούν για τον καθένα από έμάς κατά βάση από το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώσαμε.
  Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που χειρίζεται ο κυριος Κανάκης το θέμα αυτό, με δυναμισμό αλλά διακριτικά και εύχομαι ο καθένας από όσους διαβάσουν το παρόν άρθρο να προβληματιστούν και να σκεφτούν μόνο με τη καρδιά τους.. είναι η μόνη που λέει την αλήθεια!

  • Ναι, αλίμονο να θέλουμε να εξαλείψουμε το απαίσιο μίσος για το συνάνθρωπο από την κοινωνία μας εν έτει 2011! Μα τι στο καλό μας πέρασε από το μυαλό;; Σε λίγο θα θέλουμε και ίσο μισθό για την ίδια εργασία οι γυναίκες. 😛 Το μίσος πρέπει ΠΑΝΤΑ να ισοπεδώνεται όπου κι αν το βρίσκουμε.

 66. Κυριε Κανακη συμφωνω με ορισμενες απο τις αποψεις αλλα με κατι προτασεις σαν και αυτες δε μπορω παρα να διαφωνησω

  Στη εκκλησία δεν θα γίνει ποτέ των ποτών τέτοιος γάμος, γιατί πολύ απλά, από ναούς της αγάπης, τους έχουν μετατρέψει, πολλοί από τους αυτοαποκαλούμενους εκπροσώπους του Θεού, σε ναούς της μισαλλοδοξίας και του μίσους γενικότερα.

  Η εκκλησια ειναι ναος της αγαπης. Σωστα το λετε. Ειναι ομως ναος της αγαπης διοτι ειναι ναος του Θεου και ο Θεος μας ειναι η αγαπη. Εαν καποιοι ανθρωποι θελουν να επισημοποιησουν τη σχεση τους κανενα προβλημα. Ο καθενας ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του σε αυτη τη ζωη. Σε εκκλησια μεσα μια τετοια επισημοποιησει πολυ απλα δε μπορει να συμβει. Στην εκκλησια πας για να λατρεψεις το Θεο και για να τελεσεις τα μυστηρια του Θεου. Ολοι μιλαμε για ενα Θεο αλλα ο καθενας τον βλεπει οπως νομιζει εκεινος. Μεσα στη κενη διαθηκη αναφερει οτι

  Οποιος με αγαπαει τηρει τις εντολες μου (και θυμαται τα ρηματα τους στοματος μου) οι οποιες ειναι πολυ απλες

  Αγαπησεις το Θεο σου και το πλησιον σου ως σεαυτον.

  Η επισημοποιηση αυτη που Θελουν να κανουν οι ομοφυλοφυλοι δε μπορει να ειναι αγαπη. Δε το λεω με κακια αυτο το πραγμα. Απλα ειναι μια καταξιωση του εγωισμου τους. Εαν διαβασετε τους Αγιους Πατερες μας θα δειτε οτι ολες οι αμαρτιες ειναι συνεπειες του ασυγκρατητου εγωισμου μας. Το μονο καλο που μπορει να κανει ο καθε ανθρωπος ειναι να βρει ενα καλο πνευματικο παππουλη και να παει σε αυτον να του ανοιξει τη καρδια του. Μετα θα καταλαβει πραγματικα τι παει να πει ειρηνη στη ψυχη του και χαρα.

 67. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΤΩΝΗ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ . ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ Η ΑΔΙΚΙΑ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ Η ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΝΩ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΗΝΥΓΟΥΝΤΑΙ ΣΑΝ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ. ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ.ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΠΡΙΝ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΕΜΑΤΟΣ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΕΝΑ ΕΡΕΙΠΙΟ ΤΟΥ 16 ΑΙΩΝΑ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΕΓΡΑΦΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΟΥ ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΚΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΙΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΦΗΜΗ. ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΜΕ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΣΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ ΑΘΗΝΑΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΒΡΑΒΕΙΑ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΜΟΥ.ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ ΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΝΑ ΣΥΝΟΜΟΤΟΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΥΧΩ……Η ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΜΟΥ. ΒΡΗΚΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΝΕΚΡΟ ΜΕ ΔΩΔΕΚΑ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ…. ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ ΜΟΥ. ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΩΡΑΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΥΤΟΥΝ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ….. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΙΔΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΜΕ ΠΙΚΡΑΝΑΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..ΓΙΑ 8 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΛΟΓΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ…ΠΡΙΝ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΕΝΩ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΖΟΥΣΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΦΟΒΟΣ,ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΝΑ ΜΕ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΕΓΙΝΑ ΔΥΝΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ. ΕΓΩΗΜΟΥΝ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΗΣΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ… ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ.ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΔΕΧΟΤΑΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ. ΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΑΔΕΡΦΗ ΑΠΟ ΑΝΕΥΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ Ο ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΜΕ ΤΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΚΡΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΔΙΚΙΑ ΤΟΣΗ ΖΗΛΕΙΑ ΤΟΣΟ ΦΘΟΝΟΣ ΤΟΣΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΟΥ.΄¨?….. ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΖΟΜΑΙ ΤΩΡΑ ΕΔΩ……ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΜΩ ΕΞΩ ΕΙΧΟΝ Α ΟΤΑΝ ΕΧΤΙΖΑΝ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΞΩ….. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ .ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΘΡΗΝΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΝΟ ΣΙΩΠΗ…. ΜΑ ΜΙΑ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ΛΕΕΙ… ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΛΛΟΙ ΦΤΑΙΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΖΟΥΓΚΛΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΒΟΥΒΟΣ ΣΤΟ ΑΔΙΚΟ ΣΤΕΚΩ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΧΑΖΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ…ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΜΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΙΑ Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΤΟΣ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΝΤΩΝΗ

  • δεν γίνεται να παντρεύονται άνθρωποι και να μην θέλουν οι περισσότεροι να υιοθετήσουν παιδί.κάποτε δεν δεχόμασταν τους ομοφ/λους.σήμερα δεν δεχομαστε το γαμο τους αλλα τον συζηταμε και αυριο το ιδιο θα συμβει και με τις υιοθεσίες.ωραία τοτε θα συμφωνήσω να παντρεύονται όμως να μην υιοθετούν και παιδιά.αυτο είναι ακομη πολύ δυσκολο γιατί δε γνωρίζουμε τι προβλήματα θα επιφέρει κατι τετοιο.προσωπικά δεν εχω κανενα προβλημα με τετοια ατομα.Οι περισσότεροι είναι ψυχάρες και ευαίσθητοι.Το γιατί δεν το ξέρω.Όμως νομίζω πως είναι.όσον αφορά τον μιμιτισμό που λέγαμε.Γεννιέσαι σε straight γονείς όμως γίνεσαι gay ίσως γιατί το βλέπεις τοσο πολύ να κυριαρχεί γύρω σου.Λες αύριο μεθαύριο να αντιστραφεί τόσο ώστε να γεννιέσαι σε gay γονείς και να γίνεσαι straight λόγω μαγκιάς?

 68. Συμφωνω απολυτα με την τοποθετηση του Αντωνη Κανακη και εχοντας διαβασει ολα τα σχολια των αναγνωστων,θα ηθελα να κανω δυο τοποθετησεις.
  Ειναι αληθεια πως η ομοφυλοφιλια εχει χρησιμοποιηθει στο παρελθον και απο τους ΑΜΑΝ και στο παρον απο το Ραδιο Αρβυλα ως θεμα για χιουμοριστικα σκετσακια ή σχολια,ομως δεν ειναι το ΜΟΝΟ θεμα που χρησιμοποιηθηκε ή χρησιμοποιειται.Τα παντα σε αυτη τη ζωη μπορουν να αποτελεσουν αντικειμενο σχολιασμου και αστεϊσμου (και καλοπροαιρετου,οπως ειναι το θεμιτο,αλλα και κακοπροαιρετου,διοτι η σκεψη και η εκφραση του καθενος ειναι απολυτως ελευθερη,οχι τοσο απο το νομο,οσο απο την ατιθαση ανθρωπινη φυση).Γιατι λοιπον να δεχεται κριτικη ή αμφισβητηση η αποψη του Αντωνη Κανακη επειδη σχολιαζει καποτε αστειευομενος την gay φυση;Οταν ο ανθρωπος τοποθετειται σοβαρα επι του θεματος,με τα επιχειρηματα του και με τα ολα του και ειναι προφανες πως μιλαει σοβαρα και οχι ασκοντας εκεινη την ωρα το κυριο επαγγελμα του,που ειναι η σατιρα και ο σχολιασμος της επικαιροτητας,αλλα μιλοντας απλα σαν ενας Ελληνας και Παγκοσμιος πολιτης και οχι σαν επαγγελματιας του θεαματος,δεν βρισκω τον λογο που καποιοι τον αμφισβητουν για οσα λεει.
  Θεμα για αστεϊσμο αποτελει ολοκληρη η ζωη,με ολα της τα συστατικα,τα σεα της και τα μεα της.Αυτο δεν σημαινει πως δεν την παιρνουμε στα σοβαρα και δεν μαχομαστε με νυχια και με δοντια για αυτην.Ολοι μας καθημερινα σχολιαζουμε τις κακες γυναικες οδηγους,τις χοντρες,τους αλκοολικους,τα πρεζονια,τις πουτανες,τους σκυλοτραγουδιστες,τους πολιτικους,τους παπαδες,τους μεταναστες(γενικως),τους Αλβανους(ειδικοτερα-ωρες ωρες νομιζω πως οι ανθρωποι που καταγονται απο την Αλβανια αντιμετωπιζονται ειτε ως εξωτικα ζωα,ειτε ως καποια εξωγηινη μορφη ζωης,στη χωρα μας),τους αντρες,τις γυναικες,τους δολοφονους,τους γιατρους,τους μπατσους κλπ κλπ (χρησιμοποιω τις λεξεις που ολοι μας χρησιποποιουμε για αυτες τις ομαδες ανθρωπων στην καθημερινοτητα και δη οταν κανουμε πλακιτσα)Ολοι μας ομως,ή ανηκουμε σε μια ή περισσοτερες απο τις παραπανω ομαδες, ή χρειαζομαστε καποιους απο αυτους, ή αγαπαμε καποιους απο αυτους, ή ειναι το παιδι μας καποιος απο αυτους….Θελω λοιπον να καταληξω πως νοημονες και μορφωμενοι ανθρωποι,εν ετει 2011,ειμαστε σε θεση να ξεχωρισουμε την «πλακιτσα» απο το σοβαρο,να εκτιμουμε την βαρυτητα των λογων του αλλου και την σοβαροτητα της καταστασης.
  Οσον αφορα στην αναγκη αποκτησης απογονων,δεν θα κουρασω πολυ,θα πω ομως τα εξης: τα παιδια για να μεγαλωσουν χρειαζονται ΑΓΑΠΗ.Και αυτην μπορουν να την προσφερουν τοσο οι straight οσο και οι gay.Ανθρωποι ειμαστε ολοι και η αγαπη ειναι η ιδια.Ειναι δηλαδη προτιμοτερο τα παιδια να μενουν σε ετεροφυλες οικογενειες που ολη μερα παιζουν ξυλο μεταξυ τους,ειναι μισαλλοδοξοι,ρατσιστες,καταπιεστικοι,στενομυαλοι,αδιαφοροι κ.α.,αλλα πανω απο ολα ειναι «κανονικοι» και οχι «ανωμαλοι»…;Αγαπη,σεβασμος και ανοιχτα μυαλα ειναι το προτυπο.Και αυτο το προσφερουν εξισου και οι ομοφιλοφυλοι και οι ετεροφιλοφυλοι συντροφοι-γονεις.Το κριτηριο για την υιοθεσια ενος παιδιου πρεπει να ειναι το κατα ποσον εχουμε να κανουμε με υπευθυνους ανθρωπους,οχι το με ποιον πλαγιαζουν το βραδυ στο κρεβατι τους.Αλλωστε μην φοβαστε φιλοι μου,η ομοφιλοφυλια ειναι φυση,οχι ασθενεια,συνηθεια ή προτυπο,οποτε το παιδι της ομοφιλοφυλης οικογενειας δεν προκειται να «μαθει» απο τους γονεις του ή να ακολουθησει το δρομο τους αν η καρδια του,το σωμα και το μυαλο του δεν του υπαγορευουν κατι τετοιο.
  Ας ανοιξουμε λοιπον την καρδια μας,τα μυαλα μας (και ας τα κατεβασουμε λιγο απο τα κακγελα γιατι σαν πολυ αερα πηρανε και μου φαινεται θ’αραπξουν και καμια πουντα)και τα αυτια μας και ας δουμε σφαιρικοτερα το ζητημα των gay,γιατι δεν ειναι μοδα,ειναι φυση,πραγματικοτητα.

  Αννα,22
  Αθηνα.

 69. ΚΥΡΙΕ ΚΑΝΑΚΗ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΣΑΣ ΝΥΦΟΥΛΑ.ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΣΑΣ.ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΓΝΩΜΗ Κ. ΚΑΝΑΚΗ

 70. sigxaritiria antoni mou…simfono apolita me oti les…kai vlepo oti polloi pou afinoun ta sxolia tous simfonoun mazi sou..vlepo eftixos oti stin ellada mas iparxoun polla anixtomiala atoma pou omos prepei na enothoume gia na min perasei kai pali afto pou theloun oi «ligoi» pou vgainoun kai mas to pezoun dimokrates xoris omos na exoun idea ti simainei o oros «dimokratia»…

 71. Αξιότιμε Κύριε Κανάκη,
  Είμαι μαθητής λυκείου με όνειρο για μια Ελλάδα που θα είναι αξιόλογη οικονομικά αλλά και θα αποτελείτε από μορφωμένους και ανοιχτόμυαλους πολίτες .Παρακολουθώ την εκπομπή σας από τότε που πρωτοξεκίνησε και συνεχίζω να την παρακολουθώ ακόμη και τώρα με το ίδιο ενδιαφέρον .Mέσω αυτής της εκπομπής προσφέρετε γέλιο και συνάμα τροφή για σκέψη τόσο για την πολιτική όσο και για ανοιχτόμυαλες ιδέες .Πιστεύω όμως ότι ορισμένα πράγματα δεν πρέπει να τα δεχόμαστε χωρίς σκεπτικισμό.
  Διαβάζοντας το άρθρο σας εντόπισα ορισμένα σημεία που διαφωνώ ως προς τον τρόπο με τον οποίο τα εκφράσατε .Ξεκινώντας θα ήθελα να πω πως ο Θεός έφτιαξε τον άντρα και τη γυναίκα και όχι το ενδιάμεσο .Το αν θα γίνει κάποιος ομοφυλόφιλος είναι στην ελεύθερη βούληση του καθενός και όχι στον προσχεδιασμό του από το Δημιουργό .Αναφέρατε επίσης ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν ενοχλούν κανένα με την ύπαρξη τους ,το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για άτομα που κάνουν χρήση ναρκωτικών .Επηρεάζουν μόνο τον εαυτό τους και είναι προσωπική τους επιλογή ,πιστεύω όμως ότι είναι το ίδιο άσχημο να βλέπεις έναν χρήστη ναρκωτικών σε μια γωνία εξασθενημένο από τα ναρκωτικά όσο έναν άντρα ντυμένο με φούστα και βαμμένο (φέρνω παράδειγμα με άντρα ομοφυλόφιλο γιατί είναι πιο συνηθισμένο).Μας λέτε επίσης ότι πολλά ξένα κράτη έχουν υιοθετήσει τέτοια ιδεολογία που αποδέχονται τους ομοφυλόφιλους όμως πόσο καλό κάνει αυτή η ιδεολογία; Είναι σαν να λένε στους εαυτούς τους ότι είναι λογικό να σε ελκύει ένας του ίδιου φύλλου ξεχνώντας ότι αν αυτό γινόταν από παλαιότερα με μεγάλη απήχηση δεν θα υπήρχαν οι ίδιοι για να πιστεύουν σε αυτήν την ιδεολογία .Η κοινωνία τους θέλει να έχει ανοιχτό μυαλό και να αποδέχεται τους ομοφυλόφιλους αλλά συνάμα να υπάρχουν και ετεροφυλόφιλοι για την διατήρηση του ανθρώπινου γένους .Πως όμως θα συνεχίσουν να υπάρχουν ετεροφυλόφιλοι όταν με τόση ευκολία και άνεση τα Μ.Μ.Ε. παρουσιάζουν τους ομοφυλόφιλους ως κάτι φυσιολογικό ;Αυτή η προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε. μπορεί να οδηγήσει και στο αντίθετο ,στο παράδειγμα που φέρατε εσείς, μια κοινωνία που η πλειοψηφία είναι ομοφυλόφιλοι και χλευάζουν τους ετεροφυλόφιλους .Βέβαια αυτή η κοινωνία δεν θα άντεχε και πολλή στο πέρας το χρόνων.
  Για αυτό καταλήγω ότι αν επιτραπούν οι γάμοι ομοφυλοφίλων το θετικό αποτέλεσμα θα είναι βραχύ για τις κοινωνίες ,τα αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να αργήσουν να φανούν μπορεί και να μην φανούν καθόλου μπορεί αυτό το τρικ των εταιριών καλλυντικών για να μεγαλώσουν την αγορά τους να λήξει και μαζί του να λήξει και η προπαγάνδα υπέρ τον ομοφυλόφιλων .Τέλος μην ξεχνάμε ποτέ την ιστορία η Ρώμη, η Κωνσταντινούπολη και πολλές άλλες κατέρρευσαν μέσα στο μεγαλείο τους τόσο λόγο των οικονομικών ατασθαλιών όσο και της ακολασίας που επικράτησε σε αυτές.

 72. κανάκι τον Θεο μην τον πιάνεις στο στόμα σου αυτός και αν κατακρίθηκε και αν άδικος σταυρώθηκε τελικά. και ακόμα χλευάζεται από άτομα σαν εσένα που αν δεν τον πιστεύεις τουλάχιστον θα έπρεπε να σέβεσαι το ότι είναι νεκρός… εσύ λες άλλους ρατσιστές αλλα είσαι ο πιο μεγάλος ρατσιστής απόλους κοροϊδεύοντας τους χριστιανούς συνεχεια οι οποιοι κατακρίνονται πολύ περισσότερο στην κοινωνία μας σήμερα από ότι οι gay.. και εκτος αυτόν χρονια τώρα κατακρίνεις και κοροϊδεύεις οποιονδήποτε μέσο τον εκπομπών σου κύριε τέλειε, τώρα σε έπιασε η ευαισθησία για τους gay? τους έχεις κοροϊδέψει πολλές φορες στο παρελθόν!! αλλα βεβαια το μεροκάματο να βγαίνει!!
  όπως πάει το ρεύμα είσαι και εσύ ότι πουλάει.. κατευθυνόμενος προπαγανδιστής!!
  ο κύριος κανάκης ο ευαίσθητος ρε τι άλλο θα ακούσουμε!!!

  • 1) Άρα να μη λέει κανείς στην τηλεόραση την άποψη του και να μην την υπερασπίζεται γιατί θα κατευθύνει τις μάζες. (Ξεχνάς ότι οι μάζες, οι ανθρώπινες μάζες έχουν μυαλουδάκι και αν δε συμφωνούν αλλάζουν κανάλι)Φυσικά και δεν το πιστεύουν όλοι, είναι αυτονόητο αυτό. Έδειξε τις απόψεις 2 ατόμων που δε συμφωνούσαν.
   2)Ουδέν σχόλιον, μαγκιά σου. Ενημερώνω πως η θρησκεία έχει πει κάτι για τη λατρεία στα υλικά αγαθά ως μέγιστη αμαρτία (βλ. αρκετούς παπάδες με bmw), τη μοιχεία ως αμάρτημα «ου μοιχεύσεις» (βλ. 2ους γάμους, διαζύγια κλπ). Και πάει λέγοντας. Οι 10 εντολές λένε ου μοιχεύσεις κλπ κλπ δε λενε «ου ομοφυλοφιλίσεις». Ο Θεός φαίνεται είχε άλλες προτεραιότητες απο το να κράζει τους γκέι.
   3) Και πάλι το θέμα με τα παιδιά! Πιστεύω πως ο κόσμος θα αντέξει με λίγα παιδιά λιγότερο, μιας και υπάρχει κάτι που λέμε «υπερπληθυσμός». Επίσης, οι γκέι μπορούν να υιοθετήσουν, να χρησιμοποιήσουν τεχνολογία που υπάρχει για να δημιουργήσουν ένα πολυπόθητο τέκνον για την κοινωνία που το ‘χει ανάγκη. Problem solved.
   4) Αν βάλεις μπρος τη λογική σου θα δεις ότι δε τίθεται θέμα επιλογής. Δε νομίζω ότι εσύ πήρες χαρτί και μολύβι και έγραψες τα υπερ και κατά των γυναικών και μετά απο περίπλοκες διαδικασίες κατέληξες στο «υπερ» και έτσι αποφάσισες να τις παντρευτείς!
   5) Λες ότι ο Θεός έφτιαξε τον Αδάμ και την Εύα που ήταν στρέιτ. Επίσης ο Θεός έφτιαξε τον Αδάμ και την Εύα που ήταν λευκοί. Όλοι οι μαύροι και οι κινέζοι λοιπόν είναι ανώμαλοι και ενοχλητικοί. Αυτός είναι ο συλλογισμός σου! Και μου φαίνεται αστείος…
   6) Σου ορκίζομαι ότι η ανθρωπότητα έχει αρκετούς στρέιτ άντρες και γυναίκες για να διαιωνιστεί. Αλλά και να είναι η ομοφυλοφυλία κολλητική και να σε κολλήσω εσένα και όσους με διαβάζουν «λεσβιιτιδα» τότε υπάρχει αυτό που λέμε «τεχνολογία».

  • Κι εμένα με ενοχλεί καλέ μου που πιστεύεις εν έτη 2011 πως ο Θεός έπλασε τον ανδρα και την γυναίκα απο λάσπη και χώμα και που αισθάνεσαι περηφάνια που κατάγεσαι απο τα ίδια δομικά υλικά ενός τούβλου άλλα δεν κάνω έτσι…

  • Αυτό που λες δεν είναι το σύμφωνο συμβίωσης….. μάλλον η άδεια επιβίωσης…κι αφού δεν θα αναγνωρίζεται τότε ποιός ο λόγος ‘ύπαρξης….για κούνα λίγο το κεφάλι σου να δεις αν υπάρχει κάτι μέσα…κι αν ακούγεται κάτι σαν γκλινγκ γκλανγκ….να ανησυχήσεις!!!!

 73. Καταρχάς θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Κανάκη για την σοβαρότητα και ευαισθησία που αντιμετωπίζει το ζήτημα των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών. Με εξέπληξε ευχάριστα, γιατί τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πολύ σημαντικό θέμα για να το προσεγγίζουμε με ομοφοβικούς αστεϊσμούς και σαρκαστική διάθεση.
  Όσον αφορά τον γάμο, στις δημοκρατικές κοινωνίες υπάρχει σαφής διαφοροποίηση ανάμεσα στον θρησκευτικό και τον πολιτικό γάμο:
  Ο γάμος ως θρησκευτικός θεσμός έχει να κάνει με τις αρχές και τους κανόνες κάθε θρησκείας και κάθε δόγματος. Κάθε θρησκεία μπορεί να ορίζει τον γάμο όπως επιθυμεί και να θέτει περιορισμούς στους πιστούς που συνειδητά επιλέγουν να ζήσουν με βάση αυτούς τους κανόνες.
  Ο γάμος ως πολιτικός θεσμός όμως, πρέπει να είναι ισότιμος για όλους τους ανθρώπους με τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις. Μια πολιτεία που δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα στον γάμο ατόμων του ίδιου φύλου κάνει απαράδεκτη θεσμική διάκριση στην βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού. Αποτέλεσμα είναι τα ομόφυλα ζευγάρια να μην έχουν το δικαίωμα του στενότερου συγγενή στα νοσοκομεία, συνταξιοδοτικά-ασφαλιστικά δικαιώματα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κοινή φορολογική δήλωση και πολλά άλλα που για τα ετερόφυλα ζευγάρια είναι δεδομένα. Το κράτος δηλαδή τιμωρεί όσους θέλουν να μοιραστούν την ζωή τους με έναν άλλο άνθρωπο, μόνο και μόνο επειδή αυτός είναι του ίδιου φύλου!! Έχει δίκιο ο κ. Κανάκης! Αυτό το 2011 είναι αδιανόητο!
  Αν η Εκκλησία διαφωνεί με τον γάμο ατόμων του ίδιου φύλου, έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί να τον ιερολογήσει. Δεν μπορεί όμως, σε καμία περίπτωση, να απαγορεύσει στην Πολιτεία να φέρεται ισότιμα σε όλους του πολίτες! Στις δημοκρατίες δεν νομοθετούν οι ιερείς και οι νόμοι δεν βασίζονται σε θρησκευτικά κείμενα. Τέτοιο ρόλο το ιερατείο έχει σε θεοκρατικά καθεστώτα όπως στο Ιράν, όπου το δίκαιο έχει την βάση του στην Σαρία. Στην Ευρώπη αντίθετα το δίκαιο βασίζεται στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!
  Και για όσους θεωρούν ασυμβίβαστη την ομοφυλοφιλία με τον Χριστιανισμό, ας πληροφορηθούν ότι οι χριστιανικές Εκκλησίες άλλων χωρών ευλογούν τα ζευγάρια του ίδιου φύλου:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Blessing_of_same-sex_unions_in_Christian_churches

 74. Φανταστείτε τον εαυτό σας να συνοδεύετε το γιό σας στην εκκλησία για να εισέλθει εις γάμον κοινωνίαν με έναν άλλο άντρα.
  Φανταστείτε τον εαυτό σας να παίζετε με το υιοθετημένο εγγονάκι σας επειδή ο γιό σας παντρεύτηκε έναν άλλο άντρα.
  Εγώ πάντως ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου……
  Δεν έχω τίποτε εναντίον των ομοφυλόφιλων αλλά όχι και σε γάμο……..μη τρελαθούμε.

 75. θα συμφωνήσω απόλυτα!!!
  Ένα μεγάλο ποσοστό του Ελληνικού πληθυσμού θεωρεί τους gay ανώμαλους…δεν γίνετε σε μια σύγχρονη κοινωνία να μην μπορούν να αποδεχτόυν με ευκολία τα gay άτομα!!!Οι περισσότεροι straight έρχονται στους χόρους μας και μας ενοχλούν,δεν μας σέβονται όπως σεβόμαστε εμείς αυτους!!! Ποτέ δεν αναγκάσαμε κανέναν να γίνει σαν και εμάς…και πάντα πιστεύαμε πως μια μέρα θα μας δεχτούν ως ίσους και δεν θα μας κοιτάν αφ υψιλού!!!
  Το θέμα με τον κ.Μπουτάρη και την συνέντευξη του στο περιοδικό screw σχολιάστηκε θετικά από εμάς,αλλά σήμερα στο σχολείο άκουσα αρκετά αρνητικά σχόλια και κατάλαβα οτί ακόμα και νέα παιδία έχουν πρόβλημα με ότι αφορά τους ομοφυλόφιλους!!!
  Έχουμε μείνει πολύ πίσω σαν κοινωνία…

 76. Καλό το άρθρο σου αλλά θεωρώ πως κάνεις ένα μεγάλο λάθος. Αναλύεις κυρίως τη κοινωνική και ηθική του διάσταση ενώ το ζήτημα είναι καταρχήν οικονομικό. Προσωπικά (και νομίζω και πλειοψηφία της κοινωνίας) έχω ξεπεράσει από καιρό παρόμοιες προκαταλήψεις (αναφέρομαι στο θέμα του γάμου και όχι της υιοθεσίας). Πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη τις οικονομικές συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης. Τι σε κάνει να πιστεύεις πως -ιδιαίτερα σε μια οικονομική συγκυρία όπως η τωρινή- θα επιτρεψουν σε μια μεγάλη μερίδα -όπως σωστά ανέφερες και εσύ- πολιτών να αποκτήσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα ή φοροελαφρύνσεις στην μεταφορά περιουσίας όπως συμβαίνει στα υπόλοιπα ζευγάρια? Και για δώσω και μια χιουμοριστική διάσταση στο θέμα. Αναλογίσου τι θα συμβεί όταν μέτα τις κατατρεγμένες κορασίδες του πρώην ανατολικού μπλοκ που παντρεύονταν σάψαλα για να αποκτήσουν σύνταξη και ιθαγένεια, κατακλυστούμε από μαντράχαλους που θα παντρεύονται πουρογκέι. Οι μισοί αφρικανοί της Ομόνοιας θα αποκτ΄σουν επιτέλους υπηκοότητα.

 77. Αγαπητέ κύριε Κανάκη,
  δε συμφωνώ σε όσα λέτε και έχω να πω τα εξής:
  Κατ’ αρχάς ο γάμος θα μπορούσαμε να πούμε είναι η νόμιμη κάλυψη
  που έχουν οι κληρονόμοι προκειμένου να μοιρασθούν περιουσιακά στοιχεία
  του γονέα. Ο θεσμός του γάμου καθιερώθηκε για να ευνοήσει την αναπαραγωγή
  η οποία είναι μία απόλυτα φυσιολογική λειτουργία μιας κοινωνίας. Νομίζω
  πως υπάρχει το νομικό πλαίσιο και οπλοστάσιο, αν κάποιος θέλει να δώσει
  κληρονομιά σε κάποιον ομόφυλό του, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, υπάρχουν άλλωστε
  και οι διαθήκες και οι αποκληρώσεις.
  Δεν κάνετε όμως καμία αναφορά στο θέμα υιοθεσίας παιδιών
  από ομοφυλοφίλους οι οποίοι τυπικά αν έχουν συνάψει τέτοιο γάμο θα μπορούν
  να υιοθετούν παιδιά. Ένα παιδί πρέπει να έχει πρότυπα και από τα δύο φύλα τα πραγματικά.
  Σε ένα τέτοιο περιβάλλον θα αποκτήσει λανθασμένα πρότυπα τα οποία θα του καθορίσουν με λάθος τρόπο
  τη ζωή του. Όταν λέμε γάμο, εννοούμε ό,τι νομικά σημαίνει εκκλησιαστικός,
  πολιτικός ακόμα και σύμφωνο συμβίωσης. Επίσης μια κοινωνία στην οποία
  οι ομοφυλόφιλοι είναι πλειοψηφία προφανώς καταδικασμένη σε υπογεννητικότητα
  και τελικά σε αφανισμό.
  Το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι προσωπικό θέμα, άλλωστε δε νομίζω οι ίδιοι να έχουν
  κάποιο πρόβλημα πλην του κουτσομπολιού που δέχονται,
  πολλοί μάλιστα από αυτούς έχουν και ανώτατα αξιώματα.

 78. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ GAY ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ!!!
  ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΕ «ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ» ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΟΤΡΟΠΙΕΣ «ΚΟΡΟΪΔΕΥΤΙΚΕΣ» ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ GAY ¨Η ΛΕΣΒΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟ ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ¨Η ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΟΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ!!! ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!
  ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΑΛΟΝΙΑ!!!
  ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ!!!
  ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ!!!
  ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ GAY FESTIVAL!!!
  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ…. ΟΤΑΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ…
  ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΧΑΔΙ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΖΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ!!!
  ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ!!!
  Η ΑΓΑΠΗ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΙΚΑ!!!

  • Επειδη ειναι μια μεγαλη κουβεντα και μεσω ιντερνετ ισως και να θελει πολλες σελιδες και αναλυσεις για να γινω κατανοητος οσων αφορα το 1ο για τον 21ο αιωνα ,οχι δεν αναφερομαι στον 21ο αιωνα και μονο.Απλα τωρα εχει γινει πλεον αποδεκτο το να εισαι ομοφυλοφιλος ειναι καθαρα επιλογη σου(στους περισσοτερους ανθρωπους οσο και να μη θελουν να το παραδεκτουν).Επισης συμφωνω στο οτι οπως ενας ομοφυλοφιλος μπορει να σε πλησιασει για να σε «εκμεταλλευτει»(μιλαω για τους κυκλους των τεχνων και της δημοσιοτητας)με τον ιδιο τροπο μπορει και ενας ετεροφυλοφιλος.
   Ανοιγοντας ομως την τηλεοραση μου περισσοτερους ομοφυλοφιλους βλεπω πια ως δημοσια προσωπα αλλα και ως προτυπα δημιουργωντας μου και μενα καποιες εντυπωσεις και προβληματισμους.

   Οσων αφορα το «τα ομοφυλοφιλα ατομα που μεγαλωσαν σε ετεροφυλοφιλες οικογενειες ΠΩΣ εξηγουνται» πρεπει να ξερεις οτι η ομοφυλοφιλια προερχεται απο την επικρατηση των γυναικειων ορμονων στο σωμα του αντρα.Οποτε ενας αντρας γεννημενος με λιγοτερα ανδρογονα ειναι φυσικο να εχει τασεις προς την αντιθετη μερια.Οπως αντιστοιχα και μια γυναικα.
   Αλλα αν καλλιεργεις την ομοφυλοφιλια ψυχικα σε ενα παιδακι ,οπως και να εχει γεννηθει(ειτε αντρας ειτε γυναικα)το ωθεις προς την αντιθετη μερια.

   Τελος αναρωτησου.Γιατι υπαρχει αντρας και γυναικα;Γιατι σε ολο το ζωικο βασιλειο υπαρχουν το αρσενικο απο τη μια και το θηλυκο απο την αλλη;Χιουμορ:Γιατι εχουμε τον Αδαμ και την Ευα ως πρωτους ανθρωπους και οχι τον Αδαμ και τον Κωστα;

   Θεωρω πως θελουμε να εθελοτυφλουμε ωρες ωρες ως ανθρωποι και να κανουμε πως δεν καταλαβαινουμε αν κατι ειναι φυσιολογικο.Σεβομαι ολες τις επιλογες ολων των ανθρωπων αλλα δε θα τις δικαιολογησω αλλα ουτε και επικροτησω οπως εχουμε φτασει να κανουμε.

   Ελπιζω να σε καλυψα 🙂

 79. Αναμενόμενα αυτά που διάβασει από πολύ κόσμο που εκφράζει την άποψη του χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για το θέμα.Η βασική λοιπόν αρχή της δημοκρατίας είναι ότι πρέπει να μπορούμε να εκφράζουμε την άποψη μας αλλά η ελευθερία μας τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου!
  Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.Η ομοφυλοφιλία όπως και η ετεροφυλοφιλία δεν είναι επιλογή,αυτό πρέπει να τον κατανοήσουν κάποιοι όσο και αν δεν το θέλουν…και έχει ανακοινωθεί επίσημα εδώ και δεκαετίες,από εκεί και πέρα αν κάποιοι θεωρούν ότι κάποιος ή κάποια ξυπνάει μία ωραία μέρα και λέει»τι να κάνω σήμερα,βρε δε γίνομαι ομοφυλόφιλος/η έτσι για αλλαγή»τι να πω τότε…Επίσης καλό είναι να καταλάβουμε ότι η αποδοχή της ομοφυλοφιλίας από την κοινωνία δεν είναι προτεραιότητα μας,αλλά δεν έχει να κάνει με την αποδοχή το όλο θέμα,όπως λέει σωστά ο Αντώνης είναι ένα δικαίωμα και είναι παράλογο να μην έχει δωθεί ακόμη,σε ανθρώπους που έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με τους ετεροφυλόφιλους,προς το κράτος και την κοινωνία.Άρα δεν υφίσταται η δημοκρατία που μας λένε…όχι ότι πιστεύει και κανείς ότι υφίσταται!Τώρα σε ότι έχει να κάνει με την εκκλησία δεν καταλαβαίνω γιατί δημιουργείται θέμα.Μια εκκλησία που ουδεμία σχέση έχει με τον Χριστό και όσα αυτός κύρηξε με ποιο δικαίωμα μιλάει?Προσωπικά είμαι άτομο που γνωρίζει πολύ καλά από θεολογία και πιστεύω πραγματικά στο θεό(αν και η πίστη είναι κάτι προσωπικό και όχι μέτρο σύγκρισης)αλλά αυτό δε σημαίνει ότι με αντιπροσωπεύει η εκκλησία!Διάβασα μάλιστα και κάποιον ο οποίος παραθέτει ένα απόσπασμα από την Καινή Διαθήκη υποστηρίζοντας ότι είναι ο ίδιος ο λόγος του θεού…!!!Έχω ακούσει πολλές βλακίες αλλά αυτή ήταν πολύ πετυχημένη…ακόμη γελάω!!!Φαίνεται πολύ φυσιολογικό για κάποιους »χριστιανούς»ο άνθρωπος και θεός που κύρηξε την αγάπη,το σεβασμό και την ελευθερία να κύρηξε τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό…Δεν υπάρχει σεξουαλική επιλογή,αλλά προσανατολισμός,οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι ούτε ζητιάνοι δικαιωμάτων,ούτε καρναβάλια με τάση στο αλλοπρόσαλο και γυναικείο ντύσιμο,είναι άνθρωποι που από την πρώτη στιγμή που γεννιούνται σε αυτόν τον κόσμο,μαθαίνουν τι θα πει ρατσισμός,υποκρισία και ψέμμα,υποχρεώνονται να κρύβουν τμήμα της προσωπικότητας τους και να στερούνται βασικών διακαιωμάτων είτε είναι ένας γάμος είτε μια απλή βόλτα με τον σύντροφο τους,και όλα αυτά στο όνομα μιας ψευτοηθικής που επινοήθηκε από το μίσος και την κακία κάποιων!Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ο γάμος και είμαι ενάντια σε αυτό το θεσμό,αλλά θέλω όλοι οι άνθρωποι που επιθυμούν να επισημοποιήσουν τη σχέση τους με αυτόν τον τρόπο να έχουν το δικαίωμα να το κάνουν είτε είναι ετεροφυλόφιλοι είτε ομοφυλόφιλοι…καλή συνέχεια!!!

 80. Εξηγήστε μας κύριε Κανάκη πως γίνετε να παρουσιάζεστε υπέρ των ίσων δικαιωμάτων -ισονομίας και ισοπολιτείας- όλων των πολιτών (συμπεριλαμβανομένων και των gay) στο πιο πάνω άρθρο σας, όταν στην εκπομή που συμμετέχετε εκφράζετε κάτι σαν αυτό :
  http://www.youtube.com/watch?v=EePqHmdVXZk

  Ευχαριστώ
  Χ.Γ.

 81. ΠΟΛΥ ΦΟΒΕΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΑΝΤΩΝΗ, ΜΠΡΑΒΟ.
  ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ ΤΟ 99% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΤΟ ΟΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ, ΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΙΤΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ, ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΛΕΟΝ, ΟΤΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΟΤΙ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Η ΒΕΝΖΙΝΗ, ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΚΡΙΒΑΙΝΟΥΝ, ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ, Η ΥΓΕΙΑ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ, ΤΟ ΟΤΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΡΜΑΙΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ ΚΛΠ ΔΕΝ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΑ. ΕΝΩ ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. ΔΕ ΛΕΩ ΑΝΤΩΝΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ.
  ΑΣ ΛΥΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ GAY ΓΑΜΟΙ ΚΑΙ GAY ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ.
  ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ ΕΙΜΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΘΕΑΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΕΚΕΙ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

 82. file antoni se sinxero prota pola gia to ti anthropos eisai kai bravo sou! se pola simofono mazi sou…. pistevo oti oi omofilofiloi safos exoun dikeomata.. auto den prepi kan na to sizitame.. safos prepi na patrevonte,,, omos iparxi mia lepti isoropia sto 8ema… einai i apoxtisi pedion meso iothetisis. pistevo oti ka8e pedi sto kosmo pou geniete theli tin mana tou.. i an oxi to patrio tou i tin mitria tou.. den to lew me kanena egosimo pros tous omofilofilous alla etsi einai i fisi mas i apo tin exelixi i apo ton idio ton dimiourgo….auti einai i tapini mou apopsi mpori na exw lathos

 83. Αντώνη συμφωνώ απόλυτα με την θέση και τα επιχειρήματα σου. Ο γάμος πρέπει να αποτελεί την θέσπιση της αγάπης και όχι την κατοχύρωση της. Αν δύο άτομα αγαπιούνται αληθινά και θέλουν να κάνουν αυτό το βήμα θα πρέπει να το πράξουν χωρίς φόβο και περιορισμούς.Η αγάπη είναι δυσέρευτη σε όποιαδηποτε μορφή είτε φιλική είτε ερωτική και θα πρέπει να την διεκδικούμε. Οι ομοφυλόφιλοι ΈΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ως άνθρωποι, ως πολίτες αυτής της ούτως καλούμενης δημοκρατικής κοινωνίας να εκφράζονται και να δρούν ελεύθερα,να διεκδικούν θέσεις εργασίας και επιδόματα και να χαίρονται την ελευθερία τους. Και όσον αφορά το θέμα της υιοθεσίας ή της απόκτησης παιδιών, ένα παιδί χρειάζεται αγάπη, στοργή και κατανόηση απο τους γονιούς του και αυτά δεν αποτελούν ιδιοκτησία των ετερόφυλων ζευγαριών αλλά όσων είναι διατεθιμένοι να τα δώσουν ανιδιοτελώς.

  • Κοίτα, πολύ λίγα αστεία δεν θα προσβάλουν και δεν θα γελοιοποιήσουν με κάποιο τρόπο.
   Ανέκδοτα με τυφλούς, κουτσούς κλπ δεν έχεις ακούσει; Σάτιρα ίσως να μην είναι αλλά
   είναι απλά ανέκδοτα!

   Δηλαδή στο μέλλον απαγορεύεται ο Αντώνης να κάνει άλλα αστεία για ομοφυλόφιλους
   γιατί αλλιώς ακυρώνει αυτό το άρθρο; Δεν το νομίζω!

 84. Ζητω συγγνώμη για τα ορθογραφικά που ίσως(σίγουρα) εντοπίσετε!

  Από τι στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι με συγκεκριμένες προτιμήσεις(όπως και αυτή του να είσαι ομοφιλιφιλοs) η οποιαδήποτε πεποίθηση η νομοθεσία που θα προσπαθήσει να τους περιορίσει είναι λάθος…
  Σαν άνθρωποι και αυτή έχουν τα ακριβώς ίδια δικαιώματα με τους υπολοιπους, τα ανθρώπινα δικαιώματα…
  Αν ο οποιοςδήποτε είναι εναντιίον τους μπορεί απλά να συνεχίσει να είναι και να το υποστηρίζει με τον δικό του τρόπο και με την ανάλογη ελευθερια, όμως η ελευθερια κάποιου τελειώνει εκεί που αριχιζει η ελευθερια του αλλου!
  Δηλώνω εναντίας τις ομοφυλοφιλίας, πολύ απλά επειδή πιστεύω ότι δεν είμαστε φτιαγμένη να λειτουργούμε έτσι, κάθε πλάσμα στην γι έχει ως σκοπό την διαιώνιση του και η φύση έχει δώσει σε κάθε είδος έναν τρόπο να το καταφέρει!
  Εμείς όπως και πολλά αλλα οντα μέσω τις συνευρέσεις δυο αντιθετων φίλων (ανθρώπων) το καταφέρνουμε, σε μια ομοφυλοφιλική σχέση αυτό δεν επιτυγχάνεται, εκτος αν επέμβει η επιστήμη σε πολύ «extreme» επίπεδο!
  Κάτι στο οποιο επίσης δηλώνω εναντίον!
  Ένας Ιός εγκαθίσταται σε έναν οργανισμό εξαντλεί όλες τις πηγες ενέργειας, τον παραμορφώνει και ίσος τον σκοτώνει…
  Έτσι λοιπόν λειτουργούμε και εμείς στην φύση και στην γι, σαν ιός, την αλλάζουμε την τροποποιούμε, εξαντλούμε οτιδήποτε μπορεί να μας προσφέρει και ψάχνουμε αλλου να πάμε το που, άγνωστο ίσος στην σελήνη ίσος στον ari, οπουδήποτε θα μπορούσε!
  Για αυτό λοιπόν είμαι εναντίον στην πεποίθηση ότι θα πρέπει η τεχνολογία και η γνώση ενός ανθρώπου να εμπλέκεται στον τρόπο με τον οποιο η φύση τον έχει ορίσει να λειτουργεί και εξελίσσεται, κάτι που για μένα προκαλεί πολλές αρνητικές συνέπειες μια από αυτές και ο ομοφιλοφιλισμος!
  Αλλα όπως προ-είπα, δεν έχω το δικαίωμα να αναγκάσω ΚΑΝΕΝΑΝ να μην ακολουθήσει αυτό που θέλει…
  Και αν θα κατηγορούσα κάτι για το φαινόμενο αυτό(ομοφιλοφιλισμος), είμαστε εμείς η ίδιοι και τα πρότυπα που προωθούμε!
  Όπως λοιπόν θέτω όλους τους ανθρώπους ικανούς να ακολουθήσουν και να υποστηρίξουν αυτό που θέλουν ανενόχλητοι, έτσι απαιτώ το ίδιο να μπορώ να κάνω και εγώ που είμαι εναντίον τους (με δημοκρατικούς τρόπους εκφράσεις)
  Και το λέω αυτό γιατί έχω αρχίσει να παρατηρώ ότι όχι μονο δεν υπάρχει τώρα πια μεγάλο ποσοστό ανρθώπων ρατσιστικά αντιθετων με τον ομοφιλιφιλισμο, αλλα τελικά ρατσιστική και περιφρονητική συμπεριφορά εναντίον των αυτόν που είναι εναντίον τους, κάτι που θεωρώ το ίδιο απαράδεκτο!

  Και πάλι συγγνώμη για τα ορθογραφικά, ελπίζω να πάρω απαντήσεις πάνω σε αυτά που είπα, και ιδιαιτερα από κ.Κανάκη!

 85. Κι αυτό για την ομογονε’ι’κότητα!Η ανασύσταση της οικογένειας μπορεί να πάρει και άλλες μορφές, μέσα από τη συμβίωση ατόμων του ίδιου βιολογικού φύλου. Εξάλλου η ανάπτυξη των τεχνικών εξωσωματικής γονιμοποίησης και της εμφύτευσης εμβρύου σε οποιαδήποτε μήτρα δίνει πρακτικά σε όλους τη δυνατότητα να αποκτήσει παιδί και να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια.Πηγή: http://www.lesbian.gr/scene.php?t=politics&id=166

 86. Επίσης να προσθέσω ότι δεν κατακρίνω την πράξη του «ομοφιλοφιλισμου» γιατί ούτε αυτό έχω φυσικά το δικαίωμα να κάνω, δηλώνω εναντίον του πάει να πει ότι εγώ δεν είμαι και δεν υποστηρίζω το είναι και άλλη άνθρωποι! Παρόλα αυτά δεν έχω κανένα απόλυτος πρόβλημα να μιλήσω να κάνω ανταλλαγή απόψεων και να διατηρήσω φιλική σχέση με κανέναν άνθρωπο οποιασδήποτε πεποιθήσεως και προτίμησης, μέχρι αυτές να μην προσβάλουν εμενα τις ιδέες μου και την ελευθερια μου!

  Δεν είμαι ρατσιστής σε κανέναν τομέα και ομοίως και σε αυτόν, απλά είμαι εναντίων κάποιων πραγμάτων, όχι όμως φανατικά!
  Αυτό ξεχωρίζει εμενα και τα πιστεύω μου από αυτό που αποκαλούμε ρατσιστή! Τουλάχιστον έτσι πιστεύω και ελπίζω, γιατί δηλώνω εναντίον κάποιων πραγμάτων έτσι δηλώνω και εναντίον του ρατσισμού!

  • Εσυ που σου προκαλεσα τοσο πολυ γελιο πρεπει να εισαι απο τους ανθρωπους που δεν σεβονται τις αποψεις των αλλων,αλλα παραλληλα χλευαζουν κιολας αυτες με τις οποιες διαφωνουν!!Εγω διαφωνισα με τον Κανακη,δεν τον χλευασα,ομως,αν και ειχα τη δυνατοτητα να το κανω…Αυτη ειναι η διαφορα και απο οτι φαινεται αυτη σου η συμπεριφορα ειναι αποτελεσμα της παιδειας και της αγωγης που εχεις λαβει..!!!

 87. Αλλίμονο, η θλιβερή μου διαπίστωση είναι ότι εν έτει 2011 και ενώ η ιστορία του κόσμου έχει αποδείξει περισσότερα από αρκετά για το τι έχει γίνει με αφορμή τη δήθεν αγάπη των δήθεν θεών, για το πού έχουν οδηγηθεί οι άνθρωποι που κάνουν διακρίσεις με βάση το φύλο, τη θρησκεία, το χρώμα, την καταγωγή και ο,τιδήποτε άλλο διαχωρίζει τους ανθρώπους, υπάρχουν ακόμα -δυστυχώς- κάποιοι που δεν έχουν μάθει και δεν έχουν καταλάβει τίποτα…
  Δεν έχουν καταλάβει ότι η διαφορετικότητα (το να/ότι είναι δηλαδή ο καθένας ξεχωριστός) δεν σημαίνει τίποτ’ άλλο, τίποτα περισσότερο ή λογότερο από αυτό που είναι… Ούτε καλό, ούτε κακό (αποκλειστικά ή απαραίτητα).
  Το απίστευτο «χαστούκι» που έφαγε ο Χίτλερ στους Ολυμπιακούς του Βερολίνου όταν ο Τζέσσε Όουενς έκανε τους «Άρειους» να φαίνονται σαν να περπατάνε, όταν τερμάτιζε πρώτος στα 100 μέτρα, δεν τους έχει πει τίποτα…
  Τέλος, να πω ότι η αξιοπρέπεια δεν εξαρτάται από τις προσωπικές ερωτικές προτιμήσεις του καθενός αλλά από το γενικότερο επίπεδο, την παιδεία και τον πολιτισμό που έχει (ή έχει κατακτήσει) κάποιος, από το αν νοιώθει ελεύθερος να είναι και να επιλέγει με το δικό του μυαλό, τη δική του καρδιά και τη δική του ψυχή και όχι με τα παραμύθια που κατά καιρούς κυκλοφορούν (συνήθως όχι ανιδιοτελώς) από διαφόρους επιτήδειους…
  Τα παραμύθια (και όχι όλα) είναι καλά μέχρι μια ηλικία, αλλά κατόπιν είναι επικίνδυνο να μην διακρίνουμε τη διαφορά με την πραγματικότητα…

  Αντώνη, νά ‘σαι καλά!

 88. Αγορια (οσοι γεννηθηκαν αγορια και η μοιρα τους επεξε ασχημο παιχνιδι), μην μενετε στην αφάνεια. Μη φοβαστε να ερωτευθητε, να αγαπησετε και να σας αγαπησουν. Παρτε τη ζωη στα χερια σας και βγειτε στους δρομους. Η ζωη ειναι πολυ συντομη. Μη σκεφτεσε τι θα πει ο διπλα σου. Ζησε τη ζωη σου για σενα, οχι για τον αλλο που σε βλεπει περιεργα. Κατακληστε εκκλησιες, παρκα, σχολεια, πανεπιστημια, δημοσιες υπηρεσιες, βουνα, βουνοκορφες, βουνοπλαγιες και αγαπηθητε, ερωτευτητε, φιλιθητε, ξεσκιστητε. Οταν το ματι εξασκηθει στο ασυνηθηστο τοτε το ασυνηθηστο γινεται συνηθησμενο και σιγα σιγα αποδεκτο. Ο ανθρωπος μονος του φτιαχνει τη μοιρα του και μονο ο ιδιος μπορει να την αλλαξει.

  • Όντως μεγάλο το σοκ για τα παιδιά που τα μεγαλώνουν gay γονείς….καλύτερα να τα αφήσετε να μεγαλώνουν στα ιδρύματα…..εκεί θα βρουν όλη τη ζεστασιά και την αγάπη που χρειάζονται για να ζήσουν.
   Φίλε…τέτοιες απόψεις σαν τη δική σου είναι ΕΓΚΛΗΜΑ!

  • «Φανταστειτε το τραυματικο σοκ και την επιδραση στην ψυχολογια και προσωπικοτητα του παιδιου που θα επιφερει ενα τετοιο συμβαν. Σε αυτην την περιπτωση προκειται περι βιασμου ψυχης και μια καταφανεστατη καταπατηση των δικαιωματων του παιδιου.»
   Exete diavasei kapoia meleth psyxologias sxetikh me to 8ema mas kai gnwrizete me stoixeia to pws ephrazetai h psyxologia kai h proswpikothta enos paidiou apo to megalwma mesa se omofylofilh oikogeneia ? 8a h8ela na mou th dei3ete sas parakalw.
   Viasmos psyxhs kai katapathsh dikaiwmatwn ? Ma eiste me ta kala sas ? Paidia pantou ston planhth pwlountai kai agorazontai, parenoxlountai me ka8e pi8ano tropo, apo vrefh akoma viazontai, e3anagkazontai na douleuoun apo th stigmh pou 3ekinane na perpatane, peinane kai pe8ainoun epeidh den exoun oikogeneia, sapizoun se orfanotrofeia kai paleuoun gia mia a3iopreph zwh kai polla apo auta einai teleiws 3egrammena apo ta ETEROFYLA-«fysiologika» zeugaria pou ta efere sth zwh kai gia esas einai egklhma na parei sthn agkalia tou ena omofylofilo zeugari ena paidaki kai na to megalwsei me a3ioprepeia, agaph kai frontida ??? Ma pragmatika mexri ekei ftanei to myalo sas ??

 89. Monsieur Κανάκη, ευχαριστώ για αυτό το κείμενο. Συμφωνώ με κάθε λέξη του και ναι, είναι παραπάνω από ό,τι περίμενα από σένα, κρίνοντας από την τηλεοπτική σου πορεία. Δεν ξέρω αν στ’ αλήθεια εννοείς αυτά που γράφεις, μπορεί όντως απλά να εκφράζεσαι όπως εκφράζεσαι μόνο και μόνο στα πλαίσια μιας κόντρας με τον Άνθιμο, ή ίσως εν είδει «εξιλέωσης» για όλη τη «χιουμοριστική» ομοφοβία που έχουμε δει να προβάλλεται και στο (προσφιλές μου κατά τα άλλα) ΑΜΑΝ και στο ραδιο-Αρβύλα, ή απλά να είσαι ένας από εκείνους τους «στα λόγια» ανοιχτόμυαλους – φιλο-γκέι αρκεί να μη μας βγει το δικό μας παιδί πούστης κτλ. Στ’ αλήθεια δεν ξέρω πόση ειλικρίνεια υπάρχει μέσα στο κείμενό σου αλλά στ’ αλήθεια δε με νοιάζει κιόλας. Αυτό που με νοιάζει είναι ότι λες αυτά που πρέπει να ειπωθούν, δυνατά και ξεκάθαρα. Ότι αυτό το κείμενο θα μπορούσα να το δώσω αύριο να το διαβάσει ο πατέρας και η μάνα μου (ή άνθρωποι σαν τον πατέρα μου και τη μάνα μου), που επιμένουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι επιλογή, «ανωμαλία», «διαστροφή», και ότι οι γκέι είναι «λιγότερο άντρες» και «λιγότερο γυναίκες» αντίστοιχα – και δεν ξέρουν ότι αυτή η τόσο αρνητική τους στάση δεν είναι απέναντι σε ένα μακρινό και άπιαστο στερεότυπο, είναι απέναντι σε ανθρώπους πραγματικούς, μεταξύ των οποίων και η κόρη τους.

  Έχοντας διαβάσει τα περισσότερα σχόλια, έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:

  – Αυτό το «δε με νοιάζει τι κάνουν στο κρεβάτι τους, αλλά αυτά είναι προσωπικά και δεν αφορούν κανέναν», όσοι τα λέτε για «προοδευτικά», πλανάστε πλάνην οικτράν. Αυτή ακριβώς η αντίληψη είναι που μας κάνει τη ζωή δύσκολη, αυτή η αντίληψη είναι που μας στερεί δικαιώματα που για τους ετεροφυλόφιλους είναι αυτονόητα. Είτε στρέιτ είτε γκέι, η σχέση σου με τον/την σύντροφό σου δεν περιορίζεται «στο κρεβάτι σας», αντίθετα επηρεάζει πολλές εκφάνσεις της ζωής σου. Όμως, ενώ αυτό για τους στρέιτ είναι κάτι κοινώς αποδεκτό, για τους γκέι θέλει θάρρος να πεις πχ «χτες είχαμε πάει θέατρο με τον/την σύντροφό μου», στα πλαίσια ενός φιλικού διαλόγου με κάποιον που «δεν ξέρει». Με λίγα λόγια, αν θες να είσαι «καλός γκέι» που «δεν προκαλεί με τη σεξουαλικότητά του», λίγο πολύ θα πρέπει να αποσιωπάς τους εκάστοτε συντρόφους σου στην κοινωνική σου ζωή. Εσείς, οι στρέιτ, πόσο άνετα θα νιώθατε με κάτι τέτοιο; Και θα μου πείτε ναι, αλλά αυτό δεν είναι στέρηση δικαιώματος. Ωραία ναι, αλλά η στέρηση του δικαιώματος στο γάμο και στην από κοινού υιοθεσία, ναι είναι στέρηση πολύ βασικών δικαιωμάτων.

  – «Αρκεί να μην προκαλούν»…άλλο ένα παραμυθάκι στα πλαίσια της «ανοχής» των γκέι. Βασικά το αίτημα «να μην προκαλούν» από μόνο του είναι απολύτως λογικό, το θέμα είναι το τι θεωρείται πρόκληση! Γιατί για τον στρέιτ «πρόκληση» είναι το να πηδηχτεί στη μέση του δρόμου, «πρόκληση» για τον γκέι είναι να φιλήσει τον σύντροφό του μέσα σε μία καφετέρια. Ή, καμιά φορά, «πρόκληση» για τον γκέι είναι και μόνο ότι υπάρχει. Έχω γνωρίσει αγόρια που η θηλυπρέπειά τους ήταν ηλίου φαεινότερη, πλην όμως δεν ήταν «performance» και φυσικά δεν είχε να κάνει καθόλου με το αν ήταν «σοβαροί άνθρωποι». Πολλοί νομίζετε ότι οι «γυναικωτοί» το κάνουν επίτηδες – γιατί να το έκαναν επίτηδες αλήθεια; για να τους φωνάζουν λούγκρες και πούστηδες; για να τους δέρνουν στο σχολείο οι «φυσιολογικοί άντρες»; για να περνάνε μια φρικτή εφηβεία (και κάποιες φορές και ενήλικη ζωή) στην οποία προσπαθούν να αλλάξουν το πώς μιλάνε/κινούνται/φέρονται για να «μη φαίνονται τόσο»; Και στην τελική, και επίτηδες να το κάνουν, ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα; Το να σηκώσει κάποιος μοϊκάνα και να κάνει 789689098 piercings/tattoos είναι σε μεγάλο βαθμό αποδεκτό, παρότι το αισθητικό αποτέλεσμα πολλές φορές ξεφεύγει αρκετά από το λεγόμενο «μέσο όρο». Αλλά αν βάλει άντρας κανένα ροζ φουλάρι και σπάσει λίγο τη φωνή, ξαφνικά γίνεται «προκλητικός». Άλλο να μη συμφωνεί η αισθητική σου με το ντύσιμο ή το φέρσιμο ενός ανθρώπου, άλλο το να θεωρείς ότι επειδή ένας άνθρωπος δεν ανταποκρίνεται στα δικά σου αισθητικά πρότυπα είναι προκλητικός και άρα άξιος χλευασμού. Και εν πάση περιπτώσει, «καλοί οι γκέι αρκεί να μην προκαλούν», φτάνει η «πρόκληση» να ορίζεται με τον ίδιο τρόπο για όλους, ασχέτως σεξουαλικότητας.

  – «Ανοχή» απλώς σημαίνει «είσαι λάθος αλλά εγώ που είμαι σωστός, επειδή έχω μεγαλείο ψυχής και πνεύματος, σου επιτρέπω να υπάρχεις, στο βαθμό βέβαια που δε με ενοχλείς ή δε νιώθω να με απειλείς». Επί της ουσίας, είναι ένας πιο εύσχημος τρόπος για να πεις «μη αποδοχή». Είναι ντροπή για μια κοινωνία να «ανέχεται» μια μερίδα πολιτών της, απλά και μόνο γιατί ανήκουν σε μια μειοψηφία. Η αποδοχή είναι το ζητούμενο.

  – «Η αγία γραφή λέει ότι…» Ας λέει ό,τι θέλει. Δεν είναι θεοκρατικό το κράτος μας, ούτε θα έπρεπε να είναι. Ούτε και είμαστε όλοι οι πολίτες χριστιανοί. Συνεπώς, το τι λέει και τι δεν λέει η Βίβλος για σωστό ή λάθος, δεν αποτελεί στ’ αλήθεια επιχείρημα, εκτός βέβαια αν το θέμα συζήτησής μας είναι το αν οι γκέι πάνε στον παράδεισο ή θα καούν στα καζάνια της κολάσεως. Όσο το θέμα μας είναι τα δικαιώματα και η ποιότητα ζωής των γκέι στο μάταιο κι εφήμερο ετούτο επίγειο κόσμο, τα θεολογικά επιχειρήματα δεν έχουν απολύτως καμία θέση.

  – Όσο για τα περί υιοθεσίας…Ξέρω ότι είναι κάτι που πολλούς τους κάνει να νιώθουν άβολα. Δεν καταλαβαίνω γιατί. Υπάρχουν τόσα και τόσα παιδιά που μεγαλώνουν με ένα μόνο γονιό (δηλαδή…χωρίς μαμά ΚΑΙ μπαμπά), ή ακόμα και χωρίς γονείς. Πέρα από αυτό όμως, ο σεξουαλικός προσανατολισμός ούτε η ταυτότητα φύλου επηρεάζονται από το φύλο ή τη σεξουαλικότητα των γονιών – αν ήταν έτσι, δε θα υπήρχαν ούτε γκέι ούτε τρανς άνθρωποι. Όμως, ένα παιδί που μεγαλώνει με γκέι γονείς, ανθρώπους δηλαδή που κατά πάσα πιθανότητα έχουν ζήσει στο πετσί τους την καταπίεση λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, θα δεχτεί σαφώς λιγότερες πιέσεις από το οικογενειακό του περιβάλλον για να γίνει στρέιτ/γκέι/μπάι. Θα έχει ανθρώπους δίπλα του που ξέρουν το πόσο σημαντικό είναι να στηρίζεις το παιδί σου και να το ενθαρρύνεις να γίνει ο καλύτερος εαυτός του – όχι το καλύτερο όπως εσύ το ορίζεις, το καλύτερο όπως το ορίζει η ίδια η φύση του. Και αν μη τι άλλο, θα έχει ανθρώπους που το απέκτησαν γιατί το επέλεξαν και το επιδίωξαν συνειδητά, όχι «κατά λάθος», όχι ύστερα από τις πιέσεις του σογιού και του κοινωνικού περιβάλλοντος «πότε θα κάνετε παιδάκι;», όπως συμβαίνει με αρκετά παιδιά σε στρέιτ οικογένειες. Και, στο κάτω κάτω, τα παιδιά για να μεγαλώσουν σωστά, πιο πολύ από όλα χρειάζονται αγάπη. Και η αγάπη δε γνωρίζει περιορισμούς, ούτε φύλου ούτε σεξουαλικότητας.

  Όσο εμείς εδώ συζητάμε αυτά, η Ισλανδία ας πούμε έχει λεσβία πρωθυπουργό, παντρεμένη με τη σύντροφό της. Ο γάμος ομοφύλων έχει ψηφιστεί ομόφωνα στην εκεί βουλή, πράγμα που αντανακλά τη νοοτροπία μιας κοινωνίας όπου η πραγματική αποδοχή των γκέι είναι κοινός τόπος. Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα μη ομοφοβικής χώρας. Υπάρχουν κι άλλες…όχι δεν έχουν καταστραφεί ως άλλα Σόδομα και Γόμορρα.

  • Δε νομίζω ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν αισθάνονται καλά από μικροί γι’αυτό που είναι…μου φαίνεται υπερβολικό και παράξενο.Όσον αφορά τα παιδιά που μεγαλώνουν σε οικογένειες ομοφυλόφιλων,η αναπτυξιακή ψυχολογία έχει αποδείξει ότι δεν παρουσιάζουν καμία διαφορά με τα παιδιά των ετεροφυλόφιλων οικογενειών ούτε βγαίνουν ομοφυλόφιλα.

   • Αν διαβάσεις αναπτυξιακή ψυχολογία,θα καταλάβεις γιατί τα παιδιά ομοφυλόφιλων δε διαφέρουν καθόλου στην αναπτυξιακή τους πορεία.Εξάλλου στις ΗΠΑ υπάρχουν ήδη εκατομμύρια οικογένειες ομοφυλόφιλων ζευγαριών….

    • Με μια διαφορά. Ο «χοντρος,μυτογκας,ταπας,στοκος,καραβλαχος,αλβανοφατσα…» κλπ δεν στερούνται τα δικαιώματά τους. Δεν ζητάμε καθολική αποδοχή. Μόνο ίσα δικαιώματα!

  • Καταρχήν θέλω να σε ευχαριστήσω απο τα βάθη της καρδιάς μου για όλα όσα μου έγραψες.Έχεις διευρύνει τους ορίζοντες της ψυχής μου.Νομίζω πως θα συμφωνήσω σε πολλά απο όσα λες.Η αλήθεια είναι πως έτσι όπως το θέτεις όντως έχεις δίκιο σε σχέση με τις υιοθεσίες.Είναι σίγουρα πόλύ προτιμότερο να μεγαλώνει σε σπίτι παρά σε ορφανοτροφείο αν έχει την αγάπη που του αξίζει.Το άρθρο σου με βοήθησε να καταλάβω πως ναι και οι ομοφυλόφυλοι έχουν δικαιώματα.Δεν ήταν μια απλή επιθυμία λόγω εποχής να γίνουν ομοφ|λοι αλλά κάτι το οποίο ήταν άνω των δυνάμεών του.Μακάρι η χώρα μας να βοηθήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους.

 90. Μπράβο σας κύριε Κανάκη!
  Τι σιχαμένοι και υποκριτές είναι όσοι διαχωρίζουν τους ανθρώπους για την σεξουαλικότητα τους, ενώ στην πραγματικότητα οι ίδιοι μπορεί πχ. να χτυπανε τα παιδιά τους, να βλέπουνε 10χρονα παιδάκια και να τα λιμπίζονται, να πηγαίνουν κρυφά με γκέι ή τραβεστί-ενώ φυσικά οι ίδιοι δεν είναι…, να λαδώνονται στην δουλειά τους, να εκβιάζουν, να εκμεταλλεύονται κτλ
  Η Υποκρισια, το Συμφέρον, η Παραπλάνηση, ο Φοβος και η Ημιμάθεια με εφαρμοστές της, την εκκλησία (προσοχή: όχι την θρησκεία),την πολιτική και την τηλεόραση, είναι οι σαθρές βάσεις πάνω στις οποίες στηρίζεται όλο το υπάρχων σαρκοβόρο σύστημα υποταγής του ανθρώπου.
  Οσο για τον αν θα έκανε παιδί ο Κανάκης -απ ότι δείχνει- θα το αγαπουσε και θα το στήριζε με τεράστια φροντίδα, άσχετα με το αν θα ήταν γκέι ή ψευδό ή σημαιοφόρος ή κοντό ή πρώτος στα αθλήματα ή μαύρο ή κακός μαθητής ή μεγάλος γκομενιάρης ή με σύνδρομο down…κτλ
  Ζούμε σε μία κοινωνία ανθρώπων που σπανίζουν οι Κανονικοί Ανθρωποι…

  • Όχι απλά την κάλυψες….την επικάλυψες. Τι σαχλαμάρες είναι αυτές οι αρλούμπες που τις δίνεις και με τρόπο δήθεν επιστημονικό για να πιάσεις ψάρια. Από πότε τα γονίδια είναι θέμα επιλογής; Κι από πότε η ποσότητα των σεξουαλικών ορμονών θα σε κάνει άντρα ή αδερφή….θα μας τρελάνεις; Έχω δει άντρες σαν γορίλες και είναι gay και σ’ αυτούς η τεστοστερόνη βαράει ταβάνι.Αν ήταν θέμα επιλογής τότε θα κάβλωναν με γυναίκες αλλά επειδή έτσι τους τη βάρεσε επιλέγουν να τον πάρουν….έτσι για να πάνε κόντρα στο σύστημα….μην τρελαθούμε.
   Όσο για το αν τα παιδιά επηρρεαστούν ως προς τη σεξουαλική τους ταυτότητα από την σεξουαλικότητα των γονέων…αυτό κι αν δεν είναι παροχυμένη προπαγάνδα των 80’ς. Σήμερα υπάρχουν και έρευνες και στατιστικά που κλίνουν στο ότι η σεξουαλική ταυτότητα των γονέων δεν παίζει ρόλο στη διαμόρφωση της σεξουαλικής συμπεριφοράς των παιδιών τους….απλή λογική θέλει…αν ήταν όπως τα λες τότε όλα τα str8 ζευγάρια έπρεπε να τεκνοποιούν str8 παιδιά….κι αφού οι gay δεν τεκνοποιούν….πως πολλαπλασιάζονται;

  • «πρεπει να ξερεις οτι η ομοφυλοφιλια προερχεται απο την επικρατηση των γυναικειων ορμονων στο σωμα του αντρα»

   η άποψη σας έχει ξεπεραστεί επιστημονικά εδώ και δεκαετίες. Σας διαβεβαιώ δεν επικρατεί καμία γυναικεία ορμόνη στο σώμα μου και παρ’ όλα αυτά είμαι ομοφυλόφιλος. Επίσης υπάρχουν άτομα που υπερισχύουν γυναικείες ορμόνες στο σώμα τους (βλέπε π.χ. γυναικομαστία) αλλά ΔΕΝ είναι ομοφυλόφιλοι. Θα πρέπει μάλλον να κάνετε ένα μικρό update στους ορισμούς σας και το τι νομίζετε ότι σημαίνουν. Ελπίζω να μην έχετε κιόλας την πεποίθηση ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι μόνο οι θηλυπρεπείς γιατί σίγουρα θα βρεθείτε προ εκπλήξεως κάποια στιγμή στη ζωή σας!

 91. @ Xρηστος Γογγυλης

  Κυριε Χρηστο, επιτρεψτε μου να απαντησω εγω στο παραπανω ερωτημα. Αν δεν καταλαβαινετε τον σαρκασμο, και την σατυρα, που οι καιροι το επιτρεπουν, δεν σας φταιει κανεις. Πολυ φοβαμαι οτι και αν σας το αναλυσω, παλι δεν θα το καταλαβετε. Χωρις να θιξω την νοημοσυνη σας.

 92. NIKOS KSENOPOULOS ………. argisa na se diabaso alla GELASA file !!!!!!!,kseperases kai ton psatha stin grafi komodias. Kai na kseris pos exo fitrosei, ara anomali ontotita ,epomenos dixos gonois miden paidia ,megalonontas arpaksa oti exo mathi apo anthropous san ki esena ke ixa ftasi se simio na sixatho ton kosmo olo alla ki emena ,eytixos pou ime anomalos kai pleon eyxaristimenos kai eytixismenos meta apo ta tosa pou epatha apo anthropous san ki esena me katanoisi me eleftheri skepsi kai me paidia .

 93. Δεν περίμενα μεστό άρθρο από σένα, είναι αλήθεια. Και δικαιώθηκα.
  Όλες οι αιτιάσεις σου με βρίσκουν σύμφωνο, εκτός από τη βασική: ΓΑΜΟΣ.
  Ο καθένας πρέπει να έχει το δικαίωμα να ορίζει τη ζωή του όπως επιθυμεί,δηλαδή με ποιόν θα συζεί, με ποιόν θα κοιμάται, σε ποιόν θα εμπιστεύεται τη ζωή του, σε ποιόν θα αφήσει την περιουσία του (έλα τώρα , αφού γι αυτό γίνεται όλο το νταβαντούρι)κλπ. ΝΟΜΙΚΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΟΙ GAY ΘΕΛΟΥΝ ΓΑΜΟ; Ο γάμος είναι μία τελετή με συγκεκριμένη κοινωνική απήχηση και συγκεκριμένη ιστορία. Μπορούν κάλλιστα να ιδρύσουν δικά τους κέντρα τελετών και εκεί μέσα να κάνουν ό,τι θέλουν. Δεν θέλω να τους επιβληθώ, δεν θέλω να μου επιβληθούν. Αυτή δεν είναι άλλωστε και η ουσία της διαφορετικότητας, την οποία τόσο σθεναρά υπερασπίζονται;
  ΥΓ. Τα παιδιά δεν μπορούν να επιλέξουν και ποτέ δεν θα μάθουμε αν ήθελαν να έχουν δύο μαμάδες ή δύο μπαμπάδες, γι αυτό ας τα αφήσουμε στην ησυχία τους…
  ΥΓ2. Βαρέθηκα τα σοβαρά. Όταν με το καλό @@@ με τον Κωστάκη, φωνάξτε μας για τα ρύζια…!

   • Ωραία….ας δεχτούμε ότι η Βίβλος είναι Outofdate……..όλα τα υπόλοιπα «φιλελεύθερα» πιστεύω που είναι «up to date», τι όμορφο που έχουν κάνει τον κόσμο μας και την κοινωνία μας ιδιαίτερα…..επιτρέψτε μας να έχουμε μια διαφορετική άποψη κ. Σάκο μου, ειδικά αν έχουμε μεγαλώσει σε μια ομήγυρη που διαβάζει τη Βίβλο, πιστεύει στον Ιησού Χριστό και, δόξα τω Θεώ, μέχρι τώρα δεν έχουμε να μετανιώσουμε για τίποτα από τα πιστεύω μας αφού σε κάθε βήμα της ζωής μας αποδεικνύεται ότι ο Θεός μας αγαπά και μας προστατεύει….κάθε ένας έχει δικαίωμα επιλογής και εννοείται το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα την επιλογή του, το ίδιο και όσοι πιστεύουν στο Χριστό…Σας ευχαριστώ.

   • Κυριε Σακο, μάλλον δεν κατάλαβες καλά τι έγραψα, γιατί πρώτον εγώ δεν έφερα προσωπική κρίση απέναντι σε κάποιον άμεσα ή εμεσα, καθώς δεν θεωρώ ότι είναι δική μου αρμοδιότητα. Από εκεί και πέρα παρέθεσα την άποψη της Αγίας Γραφής την οποία και αποδέχομαι προσωπικά, και βάση του μηνύματος μου θα δεις ότι Άλλος είναι αυτός που κρίνει. Ωστόσο και πάλι ο καθένας μπορεί να πιστεύει αυτό που επιλέγει και καλό θα ήταν να μην προσπαθεί να επιβάλει την δική του οπτική γωνία στους άλλους. Όπως το ότι θεωρείς ότι η Βίβλος είναι απαρχαιωμένη και δεν έχει καμία αξία για εμάς σήμερα. Θα σου πρότεινα ωστόσο αν θέλεις να αποδείξεις αυτή την άποψη στον εαυτό σου καθώς φαντάζομαι ότι περα από κάποια στοιχεία, δεν την έχεις μελετήσει.

    • Ρε Φάμπιο σκέψου και κάτι ακόμα: Πόσα παιδιά βρίσκονται σε ορφανοτροφεία; Πόσα παιδιά είναι εγκαταλελειμμένα; Πολλά. Δεν ξέρω αριθμό αλλά πολλά! Σαν άνθρωπος που έχω μεγαλώσει σε ορφανοτροφείο τα πρώτα 5-6 χρόνια της ζωής μου, σε ενημερώνω πως όλα τα παιδιά εκεί θα προτιμούσαμε να μεγαλώσουμε με πούστιδες ή λεσβίες παρά στο ίδρυμα. Φαντάσου τους γκέι σαν «διορθωτές» των σφαλμάτων των στρέιτ.
     Επίσης. Τέτοια περιστατικά έχουν συμβεί. Είχα διαβάσει για μια περίπτωση οπου μια γιαγιά κυρία αποκομμένη απο όλους, χωρίς οικογένεια δικιά της, (μόνο αδερφια ή κάτι τέτοιο) και είχε μια σύντροφο σε όλη της τη ζωή. Όταν πέθανε στη διαθήκη της τα άφησε όλα στη σύντροφο της, αλλά παρόλαυτα τα πήραν κάτι συγγενείς που την είχαν γραμμένη όλο αυτόν τον καιρό και στη σύντροφο της δεν άφησαν τίποτα. Είχε ζητήσει να της δώσουν τουλάχιστον κάτι τετράδια-ημερολόγια της και της το αρνήθηκαν.
     Αδικίες φίλε Φάμπιο συμβαίνουν, το θέμα είναι πόσο σοβαρά θες να τις πάρεις.

    • Όχι και προοδευτικός ο Κανάκης!!!Άκου να δεις…έχω ακούσει ότι στον ελεύθερο χρόνο του βρίσκει gay και τους κρεμάει από το Πύργο το Λευκό…..κι όλα αυτά γιατί τους μισεί κι ενώ μας παραμυθιάζει με την κόντρα του με τον Άνθιμο τους έχουν δει στα μπουζούκια να τα πίνουν παρέα….Τον κόβεις εσύ τώρα για προοδευτικό άνθρωπο;

   • Είναι αμαρτία να πιστεύεις ότι η βίβλος δεν είναι αληθινή, γιατί μέσα στη βίβλο γράφει ότι η βίβλος είναι αληθινή!

    • Η πιο μεστή άποψη που έχω διαβάσει μέχρι τώρα.
     Κι αν το πάμε και λίγο παρακάτω….τις πραγματικές ανισότητες τις βιώνουν οι απανταχού singles σε σχέση με τα παντρεμένα ζευγάρια (σήμερα τα str8 αύριο και τα gay)… ως προς τα νομικά, φορολογικά κ.α. δικαιώματα και προνόμια.

 94. Πε παιδια τι εγινε και δεν καταλαβα?Εγω δεν ειμαι gay.Ε και??Δεν ειμαι διαφορετικος?Η διαφορετικοτητα ειναι μια μεγαλη ευλογια του ειδους μας και δεν μπορει να μου την στερησει κανεις.Ζω την ζωη μου φυσιολογικα νομιζω.Καταλαβατε?????ΝΟΜΙΖΩ.Το φυσιολογικο ειναι μια ενοια υποκειμενικη.Ο καθενας θεωρει τον εαυτο του και την ζωη του φυσιολογικη.Αμ’δε.Για ρωτηστε και τον διπλα.Ολοι ειμαστε διαφορετικοι.Ενοικοι σε εναν κοσμο δυστυχος για πολυ λιγο.Γι’αυτο ρε παιδια ας μην ψαχνουμε γωνιες στον κυκλο.Ας κρατησει την κριτικη ο καθενας για τον εαυτο του μπας και γινουμε ολοι καλητεροι.ΦΙΛΙΑ στα μουτρα και να θυμαστε παντα πως «Οταν η δυναμη της αγαπης ξεπερασει την αγαπη για δυναμη ο κοσμος μας θα γινει καλητερος»

 95. Αγαπητέ Κανάκη,
  εδώ δεν υπάρχουν ακόμη ίσα δικαιώματα μεταξύ ανδρών και γυναικών στη κοινωνία μας, πως να κατανοήσει ο λαός αυτά που εξηγήσατε παραπάνω; Εδώ, η γυναίκα με το που παντρεύεται «φεύγει» απο τη φορολογική δήλωση του πατέρα και μεταφέρεται σε νούμερο «2» ως «σύζυγος» στη φορολογική δήλωση του συζύγου ο οποίος αποκαλείται «υπόχρεος»….εαν θές να το βγάλεις αυτό και άλλα πολλά τραγικά προς τα έξω, στείλε μου email και θα σε ενημερώσω πλήρως. Μερικά άρθρα μου:

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=72&artid=255113&dt=23/04/2009
  http://www.naftemporiki.gr/audionews/listenstory.asp?id=1669006

  Εδώ κύριε Κανάκη, όταν παντρευτεί μια γυναίκα, ακόμη και να μην εργάζεται ο σύζυγος υποχρεούται να βάλει το όνομα της κάτω απο του συζυγου ο οποίος ακόμη και σήμερα αποκαλείται «ο υπόχρεος» ενώ η γυναίκα «η συζυγος». Και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα…………..και άλλα πολλά

  Ευχαριστώ,

  Δρ Δανάη Χαρμαντά

 96. Αν όλοι οι άνθρωποι είχαν γίνει ομοφυλόφιλοι πριν 100 χρόνια, τώρα θα μετρούσαν αντίστροφα για το τέλος του ανθρώπινου είδους. Αυτό θα ήταν πρόοδος…

  • Ως προς την τεκμηρίωση της άποψής του, ήθελα να επισημάνω ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στο σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης από τον Αντώνη, που αποτελεί έναν opinion leaderμε ό,τι αυτό συνεπάγεται. Νομίζω ότι είναι υπερβολική και ανυπόστατη η αναφορά σου για το ότι ψεύδομαι. Από συζητήσεις με καθηγητή πανεπιστημίου ψυχολογίας έχω εξάγει τα παραπάνω συμπεράσματα.

 97. Η μονη που ειπε κατι το σωστο σχετικα με τους ομοφυλόφιλους ειναι η Οριανα Φαλλατσι «φαινεται οτι οι ομοφυλόφιλοι εχουν εγκεφαλο κοτας, διοτι δεν ειναι ικανοι κα καταλαβουν οτι αν ηταν ολη η κοινωνια γκει, οπως τοσο πολυ θα ηθελαν, το …ανθρωπινο ειδος θα ειχε εξαφανιστει». Δυστυχως η Οριανα δεν ηξερε οτι οχι μονο οι ομοφυλλοφιλοι εχουν μυαλο κοτας αλλα και καποιοι αλλοι, οπως εδω ο Κανακης. Απο αυτο που αφηγειται απο το σηριαλ, καθε λογικος ανθρωπος θα εβγαζε το συμπερασμα οτι πρεπει να αλλαξει ο νομος και οτι οχι μονο ο συζηγος πρεπει να αποφασιζει σε τετοιες περιπτωσεις μα ακομα και ο μονιμος συντροφος. Οχι, αν ο νομος εχει παρωπιδες πρεπει να τον αφησουμε και να παντρεψουμε και αυτους που δεν εχουν καμια σχεση με τον θεσμο του γαμου… Μα ποσο χαζοι μπορουν να ειναι οι ανθρωποι? Δευτερη βλακεια που διαβασα στο αρθρο. Οτι υπαρχουν τοσοι πολλοι ομοφυλοφιλοι σημαίνει οτι ειναι νορμαλ, διοτι αλλιως ο θεος πως θα μπορουσε να κανει τοση ανωμαλια? Με την ιδια λογικη κοτας οι ρατσιστες, οι ναζιστες, οι δολοφονοι, οι ιστερικοι, οι κλεφτες, παλαιότερα οι αρωστοι απο λεπρα, οι φυματικοι, ολοι αυτοι εινε νορμαλ και οχι αποτελεσμα μιας αρωστημενης και αφυσικης ανθρωπινης κοινωνιας, διοτι ο θεος δεν μπορει να δημιουργει ανωμαλιες. Χαζοκουτι Κανακη, ολα αυτα ειναι ανθρωπινες δημιουργιες και οχι του θεου. Γκει που παντρευονται υπαρχουν μονο στην ανθρωπινη κοινωνια.

 98. katarxas ego yper ton omofilofilon den exo kanena provlima mazi einai dikaioma tou kathe enas na zei opos theli alla ego pisteuo pos den mpori den ginete oute nomima oute thriskeutika na enothoun oi anthropoi dioti paei kontra stin fusi tou anthropou otan paei ena zeugari dio antron h oi ginaikon na panteutoun politika sto mellon tha mporesoun na apoktisoun paidi me parentheti mitera paradeigma sunxrono o elton john exei paidi me antra meso alli miteras gia fantastite pos tha megalosei auto paidi den tha tou dimiourgithoun arages psixologia provlimata ? ara oi gei mporoun na zoun opos theloun alla prepi na vlepoume kai ta metepita dioti mpori na diourgithi koinoniki katakraugi oso gia to thema ekklisia oyte ston aiona ton apanta den pezi na to dexti kai na to xonepsi auto

 99. Συμφωνώ μαζι σου Αντώνη σε όσα γράφεις και χαίρομαι που διαβάζω ενα τέτοια κειμενο απο σένα, σε πάω ακόμα περισσοτερο. Θέλω όμως να απαντησω σε όσους εθιξαν το θέμα της υιοθεσιας και να τους θυμίσω ότι δεν τίθεται θέμα ένα παιδι να μεγαλώσει σε οικογενεια με ομοφυλοφιλους γονεις αντι ετερόφυλους αλλα σε οικογενεια με ομοφυλόφιλους γονεις αντί στο ορφανοτροφείο. Εστω και αν τα πρότυπα δεν ειναι το κλασικο της μητέρας και του πατέρα θα παίρνουν την αγάπη και τη φροντίδα που χρειάζεται κάθε παιδί για να μεγαλώσει και απο τη στιγμή που ο γεννιέσαι γκει ή οχι ο σεξουαλικος προσανατολισμός του παιδιού δεν πρόκειται να αλλάξει λόγω των θετών γονιών του.

 100. Συμφωνώ απόλυτα με τον Αντώνη καθώς με πολλούς από τους σχολιαστές. Θέλω να πω λοιπόν πως, εκτός από τα ζώα και τον άνθρωπο, στη φύση υπάρχουν και τα φυτά… Τα οποία εκτός από αρσενικό και θυληκό για να γίνει η παραγωγή του καρπού, υπάρχουν και τα ερμαφρόδιτα που δεν χρειάζονται 2 «γονείς» για να γίνει το «παιδί-καρπός». Όπως επίσης υπάρχει και ιπποκάμπος, που στο συγκεκριμένο είδος το αρσενικό γεννάει τα παιδιά. Είναι και αυτά παράλογα λοιπόν!!! Και αν το να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος το θεωρούμε κατακριτέο, πρώτα από όλα καταπατούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουμε εμείς οι ίδιοι ορίσει να ισχύουν για όλους τους ανθρώπους. Εκτός και αν οι ομοφυλόφιλοι δεν θεωρούνται άνθρωποι και συνεπώς έχουμε και το δικαίωμα να εφαρμόσουμε την θανατική ποινή για να μην υπάρχουν πλέον στον κόσμο!!! Αυτά που μας έχει περάσει η κοινωνία μέσα στα τόσα χρόνια, έχουν ήδη ειπωθεί από άλλους ανθρώπους, οι οποίοι ήθελαν απλά να περάσουν το δικό τους μήνυμα για κάποιο προσωπικό τους συμφέρον!! Ο μόνος άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι έχει το αλλάθητο σε ότι πει είναι ο Πάπας και αυτό το ανακοίνωσε ο ίδιος, αφού είχε «καθαρίσει» όλους όσους κλώνιζαν το θρόνο του στο Βατικάνο, με την Ιερά Εξέταση!!!
  Αν, λοιπόν, ο γάμος είναι κάτι που γίνεται από νόμικης έννοιας σήμερα, η εκκλησία προφανώς δεν μπορεί να πάρει θέση. Αν πάλι η εκκλησία θέλει να πάρει θέση, θα πρέπει να θυμηθεί αυτό που ήρθε ο Χριστός να μας διδάξει, την αγάπη! Και από όσο θυμάμαι, ο Χριστός δέχτηκε στο Βασίλειο του μία πόρνη και έναν κλέφτη. Αυτό θέλει να μας δείξει πως όσο χαμήλα και να έχουμε φτάσει στα μάτια των άλλων, για τον Θεό είμαστε όλοι ίδιοι και έχουμε όλοι τα ίδια δικαιωμάτα.
  Θέμα με τη θρησκεία δεν υπάρχει, γτ οι θρησκείες σαν θρησκείες από ανθρώπους έχουν δημιουργηθεί και αυτές, με βάση κάποια ιστορικά γεγονότα που έγιναν σε κάποια ιστορική περίοδο πιο πριν από εμάς. Γενικά ότι υπάρχει πριν από εμάς από ανθρώπους έχει γίνει και έχει ειπωθεί. Προς Θεού, δεν αμφισβητώ τις Γραφές. Απλά θέλω να πω, ότι και παραπάνω, κάποιοι άλλοι μας έχουν περάσει σαν «σωστά» αυτά που ξέρουμε σήμερα με βάση κάποιο προσωπικό συμφέρον που μπορεί να είχαν.
  Και στο κάτω κάτω, ο γάμος έτσι όπως έχει φτάσει να γίνεται στην σημερινή κοινωνία δεν είναι τπτ άλλο πέρα από μια παπάτζα, να τα παίρνουν οι παπάδες, οι φωτογράφοι και άλλοι παρατρεχάμενοι. (και στην Κρήτη και το ζευγάρι :P)

 101. Πάντως θα χαιρόμουν αν έβλεπα και στα αλλά θέματα που βάλανε αξιόλογοι άνθρωποι εδώ στο αιχμή τον ίδιο αριθμό απαντήσεων και προβληματισμών . 270 απαντήσεις στο θέμα του ομοφυλοφιλίας και στα άλλα , τι ;
  Μήπως επειδή είναι το θέμα του Κ. Κανακη πιο επίκαιρο από τα άλλα θέματα ; Η μήπως επειδή το έγραψε ο Αντώνης ; Πραγματικά διερωτούμε. Το ίδιο ισχύει και για μένα . Από ότι πάντως φαινετε ο Αντώνης έχει πιο πολλούς φιλάθλους.!!
  Να είστε πάντα καλά

 102. Aγαπητή Λυδία

  Καταρχήν χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκω έναν άνθρωπο με το ίδιο όνομα και τις ίδιες απόψεις!

  Όταν η ομοφυλοφιλία ενοχοποιείται και ποινικοποιείται έτσι από το πρώτο «κύτταρο» αυτής της κοινωνίας και το ίδιο το σπίτι και η οικογένεια συμπεριφέρεται έτσι τότε η αντίδραση του παιδιού θα γίνει ακόμα πιο έντονη με αποτέλεσμα συμπεριφορές που θίγουν το ίδιο άτομο και την αξιοπρέπειά του (τον φίλο σου). Δεν μπορώ όμως να τον κατηγορήσω αφού είναι μια πληγωμένη ψυχή που ουσιαστικά αποζητά την αποδοχή και νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας του από την ίδια την κοινωνία. Η αποστροφή που δείχνει το συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας είναι φόβος. Γιατί ο άνθρωπος φοβάται το άγνωστο με αποτέλεσμα η συμπεριφορά του να γίνεται επιθετική προς οτιδήποτε άγνωστο. Και έτσι στο τέλος έχουμε έναν φαύλο κύκλο επιθετικότητας με βία,όλο και περισσότερη βία. Η μεν «στρέιτ» κοινωνία βίαια απομονώνει τους ομοφυλόφιλους και η δε «γκέι» κοινότητα επιδεικτικά και χυδαία προκαλεί χωρίς να τη νοιάζει. Η κοινωνική συνοχή χαλαρώνει και οι ίδιοι οι άνθρωποι χωρίζονται σε στρατόπεδα.
  Και εγώ έχω έναν κολλητό που είναι ομοφυλόφιλος και έχει μια πολύ τρυφερή και γλυκιά σχέση χωρίς να χρειάζεται να προκαλεί άν και ο ίδιος επίσημα δεν το έχει παραδεχτεί στο οικογενειακό του περιβάλλον. Δεν μπορείς να φανταστείς πόση γλύκα ένιωσα όταν είδα ένα φιλί στη μέση του πεζοδρομίου με πολύ κόσμο γύρω γύρω και χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν να νυχτώσει και να μπουν σε κάποιο στενό. Περπατούν αρκετά συχνά πιασμένοι χέρι χέρι και όλοι μπορούν να καταλάβουν την τρυφερότητα που υπάρχει μεταξύ τους στα βλέμματά τους και στις κινήσεις φροντίδας από τον έναν προς τον άλλο.
  Αυτό που θέλω να πω είναι πως η γελοιότητα που λες είναι αποτέλεσμα μιας κοινωνίας που δεν είναι εκπαιδευμένη. Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορώ να πω πως η κοινωνία αυτή είναι ομοφοβική αφού έχω συναντήσει πολλούς ανθρώπους ακόμα και τρίτης ηλικίας με πολύ ανοιχτές απόψεις που συνοψίζονται στην εξής ατάκα που μου είπε μια 70χρονη γιαγιά :
  «Αν είναι καλός άνθρωπος γιατί να τον κρίνω από το ποιόν βάζει στο κρεβάτι του ?»

 103. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους που διάβασαν το άρθρο μου και μπήκαν στον κόπο να γράψουν και κάτι σχετικό. Το ευχαριστώ δεν πάει μόνο σε όλους όσους μου έγραψαν έναν καλό λόγο, αλλά και σε όσους διαφώνησαν μαζί μου συνολικά ή μερικά. Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο και μια ευχάριστη αλλαγή, ειδικά για το περιβάλλον του διαδικτύου, όταν οι άνθρωποι συζητούν, προβληματίζονται, διαφωνούν με τόσο ωραίο και ευγενικό τρόπο, με επιχειρήματα και απόψεις και όχι με θυμό και βρισιές όπως συνήθως γίνεται πλέον στο διαδίκτυο.

  Τις ελάχιστες παραφωνίες στα σχόλια τις προσπερνώ, γιατί διαφορετικά θα αδικήσω το σύνολο. Τους εύχομαι απλά, να βρουν τον τρόπο στο μέλλον να εκφράζονται, να συζητούν και να διαφωνούν χωρίς να γίνονται επιθετικοί, ειρωνικοί και αγενείς.

  Διάβασα όλα τα σχόλια σας μέχρι στιγμής με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ελπίζω πως καταλαβαίνετε πως δεν μπορώ να αναφερθώ σε όλα , γιατί είναι πάρα πολλά. Θα ήθελα να σταθώ σε ένα σημείο το οποίο το συνάντησα σε αρκετά από τα σχόλια σας και το έχω ξανακούσει και στο παρελθόν και να διευκρινίσω κάποια πράγματα σχετικά. Νομίζω πως αξίζει τον κόπο να εκμεταλλευτώ αυτήν την αφορμή, γιατί δεν αφορά μόνο εμένα, αλλά την αντίληψη του χιούμορ και την σάτιρα γενικότερα.

  Κάποιοι φίλοι λοιπόν, εντοπίζουν μια αντίφαση μεταξύ του άρθρου μου και των σατιρικών ή κωμικών στιγμών με αναφορές σε ομοφυλόφιλα πρόσωπα στις εκπομπές μας στο Ράδιο Αρβύλα ή στο Α.Μ.Α.Ν. παλαιότερα, χαρακτηρίζοντας τις σατιρικές αυτές στιγμές ομοφοβικές. Θα ήμουν ψεύτης αν δεν έλεγα πως με εκπλήσει και με στεναχωρεί αυτή η άποψη. Αν και δεν το έχω κάνει ποτέ στο παρελθόν, να εξηγώ δηλαδή πράγματα σχετικά με την σάτιρά μας ή το χιούμορ μας και αν και κάποιοι φίλοι ήδη στα σχόλια τους είπαν πάνω κάτω αυτά που θέλω να πω και εγώ, θα το κάνω τώρα μέσα στο πλαίσιο αυτού του ωραίου διάλογου που εξελίχθηκε με αφορμή το άρθρο μου αυτό.

  Καταρχήν απορώ πραγματικά και διαφωνώ κάθετα με αυτή την αντίληψη που κάποιοι έχουν υιοθετήσει, πως οποιαδήποτε σατιρική, κωμική, χιουμοριστική αναφορά σε ομοφυλόφιλους, είτε μέσω του λόγου, είτε μέσω δραματικοποιημένων σκετς είναι ομοφοβική. Είναι απολύτως άδικη, ισοπεδωτική και επιδερμική η αντίληψη αυτή. Ομοφοβική μπορεί να χαρακτηριστεί η σάτιρα, η παρωδία, η διακωμώδηση, το σκετς, οι χιουμοριστικές αναφορές, μόνο όταν όντως περιέχουν ομοφοβικά μηνύματα, όχι μόνο και μόνο επειδή ασχολούνται με ομοφυλόφιλους χαρακτήρες! Προσωπικά πιστεύω πως δεν περιείχε ποτέ ομοφοβικά μηνύματα η δουλειά μας.

  Διάκριση δε, θα ήταν να εξαιρούσαμε για οποιοδήποτε λόγο τους ομοφυλόφιλους από την σάτιρα, την παρωδία και την κωμωδία γενικότερα. Στις δουλειές μας σατιρίζουμε και διακωμωδούμε ξανθιές, ταξιτζήδες, ηλικιωμένους, μάτσο μάγκες, ετερόφυλους, γιάπηδες κ.τ.λ. Φαντάζομαι πως δεν σκέφτηκε κάνεις πως όλα αυτά είναι ετεροφοβικά ή ταξιτζοφοβικά ή ξανθοφοβικά, για παράδειγμα. Γιατί, λοιπόν, ο,τιδήποτε ανάλογο έχει ως πρωταγωνιστές τους ομοφυλόφιλους, βαπτίζεται από κάποιους αυτομάτως ως ομοφοβικό; Εξάλλου το χιούμορ και ειδικά το καλοπροαίρετο, εξορκίζει το οποιοδήποτε κακό που μπορεί να συνοδεύει το εκάστοτε θέμα.

  Όταν δε, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε όλα τα όντως ομοφοβικά μηνύματα, που διάφοροι χρησιμοποιούν στην κοινωνία μας, όπως για παράδειγμα, στην περίπτωση του σχετικού ψαλμού του Άνθιμου που παρουσιάσαμε, τότε νομίζω πως είναι κάτι παραπάνω από φανερό πως το κάνουμε για να σατιρίσουμε τα ίδια τα πρόσωπα που χρησιμοποιούν τα ομοφοβικά αυτά μηνύματα -τον Άνθιμο δηλαδή στο συγκεκριμένο παράδειγμα- αλλά και τα ίδια αυτά καθεαυτά ομοφοβικά μηνύματα, με σκοπό βέβαια να τά και να τούς ξεμπροστιάσουμε και καυτηριάσουμε.

  Θα μου επιτρέψετε να πω, πόση εντύπωση μου κάνει όταν αυτό δεν γίνεται αντιληπτό, έστω και από αυτούς τους λίγους φίλους.

  Τέλος, για το θέμα της παρουσίασης των ομοφυλοφίλων ως καρικατούρες από την τηλεόραση και όχι μόνο και εγώ συμφωνώ σε αυτό, αλλά και πάλι θα μου επιτρέψετε να πω, πως το Α.Μ.Α.Ν. δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν την κατηγορία, για τον απλούστατο λόγο πως στο Α.Μ.Α.Ν. όλους, μα όλους τους χαρακτήρες, τους παρουσιάζαμε ως καρικατούρες. Όχι μόνο τους ομοφυλόφιλους, αλλά και τους ετερόφυλους, τη γιαγιά, τον δημοσιογράφο, τον πολιτικό, τον αθλητή, τον μάγκα, ήταν όλοι καρικατούρες στο Α.Μ.Α.Ν..

  Το πρόβλημα υπάρχει, όταν παρακολουθείς μια ταινία, για παράδειγμα, και ενώ όλοι οι χαρακτήρες εμφανίζονται κανονικοί και ρεαλιστικοί, ο ομοφυλόφιλος και μόνο αυτός, εμφανίζεται ως καρικατούρα.
  Νιώθω παράξενα που έκανα όλες αυτές τις διευκρινίσεις, γιατί μέσα μου όλα αυτά είναι αυτονόητα, αλλά και γιατί δεν μου αρέσει να διευκρινίζω πολλά για την δουλειά που κάνουμε. Αλλά όπως προανέφερα, επειδή τη συναντώ συχνά αυτή την παρεξήγηση, και επειδή δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά τη σάτιρα και κωμωδία γενικότερα, πιστεύω πως άξιζε τον κόπο.

  Και πάλι ευχαριστώ πολύ όλους από καρδιάς.

  • Κι εσύ κύριε καραstr8 από πότε πήρες το γάμο με αποκλειστικά πνευματικά δικαιώματα; Ο γάμος είναι μόνο για αναπαραγωγή λένε πολλοί….τότε γιατί παντρεύονται τα άκληρα str8 ζευγάρια; Μα φυσικά γιατί αγαπιούνται. Και μπορεί ο γάμος να είναι και θρησκευτικός και η Εκκλησία να μην καταφέρει ποτέ να αποδεχτεί τους ομοφυλόφιλους, όμως έχει και η πολιτεία τους δικούς της τρόπους να ενώσει 2 άτομα με τα δεσμά του γάμου….τουλάχιστον αυτή η πολιτεία που δέχεται τις αρχές της ισονομίας και ισοπολιτείας για όλους τους ανθρώπους.

   Τα ίδια κάναν παλαιότερα οι λευκές αρσενικές πλειοψηφίες και με τα ίσα δικαιώματα για τους μαύρους ανθρώπους αλλά και με το ήμισυ της ανθρωπότητας, τις γυναίκες. Τελικά οι λευκοί, str8, άντρες πρέπει να είναι τα πιο φοβισμένα πλάσματα στον κόσμο….και τα πιο κομπλεξικά!

   • Θα συμφωνήσω απόλυτα με μία επιφύλαξη: Στο βιβλίο σεξουαλικής αγωγής των παιδιών μου
    θέλω να γίνεται κατανοητό ότι η ομοφυλοφιλία αποτελεί μία απόκλιση του φυσιολογικού
    η οποία οφείλεται σε άγνωστη (μέχρι σήμερα!) αιτία και η οποία δεν αποτελεί
    συνειδητή επιλογή. Τουλάχιστον από τα όσα διάβασα παραπάνω καταλαβαίνω ότι
    και οι θερμότεροι υποστηρικτές της άποψης για το γάμο, αλλά ακόμα και την υιοθεσία
    παιδιών, από ομοφυλόφιλα ζευγάρια συμφωνούν με τα παραπάνω.

    Παλιότερα σε μία ανάλυση του έργου του Καβάφη είχα διαβάσει ότι τα ποιήματα του
    χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες, μία από τις οποίες είναι τα ερωτικά. Έλεγε λοιπόν
    η φοβερή αυτή ανάλυση ότι τα ερωτικά δεν διδάσκονται στο σχολείο γιατί οι διδασκαλία
    τους από τους εκπαιδευτικούς θεωρείται ακόμα και επικίνδυνη για τους νέους.
    Νομίζω ότι αρκετοί πλέον (όχι όλοι βέβαια!) θα έχουν πειστεί ότι η ομοφυλοφιλία
    δεν είναι ούτε κολλητική ούτε καλλιεργείται και συνεπώς η ανάλυση έλεγε μεγάλες μπούρδες.

    Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το βιβλίο της σεξουαλικής αγωγής πρέπει να λέει ότι
    οι ομοφυλόφιλοι είναι για τους ετεροφυλόφιλους ό,τι οι αριστερόχειρες για τους
    δεξιόχειρες (δηλαδή απλά μία μειοψηφία διαφορετικότητας η οποία δεν αποκλίνει
    από κάποιο φυσιολογικό δείκτη) γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν επίσης άκυρο!

    • Οπότε αν ο κύριος Κανάκης αποφασίσει να μιλήσει για ένα θέμα που αφορά τα ΑΜΕΑ, επειδή είναι ένα θέμα που δε σας αφορά…παύει να έχει ενδιαφέρον; Τότε για να ασχοληθούμε με τα ΑΜΕΑ θα πρέπει να κουλαθούμε όλοι μια κι έξω.

     Συγχαρητήρια….είστε του κόμματος της αλληλεγγύης;

     ΖΟΝΓΚ

    • Κυριε Ιωάννη ας μιλήσουμε για απλά δικαιώματα. Είμαι δασκάλα ομοφυλόφιλη. Δεν έχω καμία όρεξη να προκαλέσω αλλά πως νομίζετε οτι θα με αντιμετώπιζαν οι γονείς των παιδιών στο σχολείο που διδάσκω αν μάθαιναν οτι συγκατοικώ με την σύντροφό μου; Αρκετοί γνωστοί μου, όταν απλά τους δήλωσα οτι δεν έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους, θεώρησαν εξωφρενικό το γεγονός πως κάποιος που επηρρεάζει τα παιδιά άμεσα μπορεί να έχει τέτοιες ιδέες. Που και να ήξεραν για μένα, ή ακόμα χειρότερα να έκανα μαθημα στα παιδιά τους. Για πολλούς είναι δεδομένο οτι δεν έχω δικαίωμα να δουλεύω ως δασκάλα. (δικαίωμα δουλειάς που αναφέρατε) Κι όμως, όσο οι γονείς δεν ξέρουν για μένα, αρκετοί απο αυτούς παραδέχονται οτι κάνω καλή δουλειά.
     Ή μήπως έχουμε δικαίωμα για κάποιες μόνο δουλειές; Έχω παρόμοια παραδείγματα και για τα άλλα δικαιώματα που αναφέρατε αλλά πολύ φοβάμαι οτι δεν πρόκειται να σας πείσω με αυτόν τον τρόπο. Το καλύτερο θα ήταν να κάνετε μια μικρή έρευνα και μόνος σας

     • Νίκο υπέροχο αυτό το βίντεο. Δεν είχα παρακολουθήσει το συγκεκριμένο και πολύ χάρηκα που το είδα έστω και αργά! Ελπίζω να το δουν κι άλλοι.

     • Φιλε niko, επιτελους! Σ’ευχαριστω που πλεον αναδεικνύεις το πραγματικο ερωτημα που πρεπει να απαντηθει: τι ειναι γάμος. Προτείνω το βιβλίο του Ντιντριχ Χενς «η καταπιεστικη οικογενεια» που καταρριπτει πολλους μυθους για το τι είναι ο γάμος. Προσωπικα θεωρω τη προσεγγιση του κ Κανακη επιδερμικη για το θεμα αυτο. Και προσθετω και το εξης: αν αυτες οι 2 γυναικες στο παραδειγμα μας ηταν οχι συντροφοι αλλα κολλητες φίλες τι θα επρεπε να γινει;; Να παντρευονται και οι φιλοι μεταξύ τους ή να επιτρεπουν οι νόμοι σε τετοιες περιστασεις τη ληψη αποφασεων και απο φίλους; Και με ποια κριτηρια θα γινοταν δεκτη η αποφαση τους απο το γιατρο; Και ποια θα ειναι τα νομικα κριτηρια για τον χαρακτηρισμο καποιου ως φιλου; Και θα διδεται διαγνωστικη αρμοδιοτητα στο γιατρο να κρινει το χαρακτηρισμο αυτο;; Βλεπετε λοιπον κ.Κανακη οτι εν προκειμενω αναφυονται πολλα προβληματα και δεν ειναι τα πραγματα τοσο απλα οσο θελετε να τα παρουσιαζετε. Ο γαμος συνιστα μια συμβαση και οχι γλυκαναλατη εκφραση αγαπης, συνδεεται με δικαιωματα κ υποχρεωσεις μεταξυ συζυγων και κρατους, εξυπηρετει συγκεκριμενους σκοπους και αξιες. Και πιστεψτε με θελει πολυ διαβασμα για να αποκτησει κανεις συγκροντημενη αποψη επι του θεματος.

     • Γιωργο τσ γραφεις «Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι πια το θεμα της ομοφυλοφιλιας εχει καταντησει πιο πολυ μοδα και «must» του 21ου αιωνα.Επισης σε χωρους οπως της μουσικης ,της μοδας ,γενικα των «καλων» τεχνων δε νοειται να μην εισαι ομοφυλοφιλος ή να μη σου επιβαλεται εσενα να εχεις περιπτυξεις με καποιον ωστε να «ανεβεις».Δηλαδη δεν υπαρχει μονο η ομαδα των ανθρωπων που ειναι οι straight και ορκισμενοι εχθροι των gay αλλα και η ομαδα των διασημων ομοφυλοφιλων οπου οσο ταλεντο και να χεις αν δεν πλαγιασεις με αυτους δε θα «προχωρησεις».Πιστευω να γινομαι κατανοητος στο τι εννοω.» Δηλαδη αυτο το να πρεπει να μαμηθεις για ν ανεβεις σεδιαφορετικα κυκλωματα ειναι του 21 αιωνα? και το προβλημα ειναι να μαμηθεις με καποιον του ιδιου φυλλου ? Δηλαδη για να κανεις καριερα επρεπε να στηθεις για αντιθετου φυλλου ατομο θα ηταν μια χαρα?! το να μιλας για μια απαραδεκτη συμπεριφορα που εχει να κανει με κακιστη χρηση της οποιας εξουσιας μεσα σ ενα κυκλωμα αυτο δεν ειναι ιδιωμα της εποχης η των ομοφυλοφιλων ειναι των ανθρωπων εν γενει και των ανθρωπων με θεση ειδικοτερα Οσο για το «Υιοθετωντας αυτο το παιδια(ή παιδια)δημιουργω προτυπο σε αυτο το παιδι ,αναπαραγοντας αυτη την ομοφυλοφιλικη ταση χωρις καν να υπαρχει και το παιδι να εχει γεννηθει απολυτα ετεροφυλοφιλο» ΕΑΝ ισχυει αυτο ΤΟΤΕ τα ομοφιλοφυλα ατομα που μεγαλωσαν σε ετεροφυλοφιλες οικογενειες ΠΩΣ εξηγουνται?

    • «Επιπρόσθετα θα ήθελα να μου υποδείξετε (να με ενημερώσετε αν θέλετε) που ακριβώς καταπατούνται τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων πέραν του γάμου»

     Δεν πρόκειται περί δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, αλλά περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα οποία καταπατούνται (ή ως δια μαγείας παύουν να ισχύουν) όταν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος.

     Λέτε «πέραν του γάμου», αλλά προφανώς δεν σκέφτεστε ότι η έννοια του γάμου (πέρα από τη θρησκευτική της έννοια που εδώ δεν αφορά κανέναν) είναι ένα κοινωνικό συμβόλαιο το οποίο μεταφράζεται σε μια σειρά από θεσμοθετημένα προνόμια. Τι εννοώ; Επειδή η πολιτεία μου απαγορεύει το γάμο, φορολογούμαι περισσότερο, πληρώνομαι λιγότερο (όταν διάφοροι συνάδελφοι μου παίρνουν επίδομα γάμου και στο ενδιάμεσο το κέρατο πάει σύννεφο) και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όλα τα φιλικά μου στρέιτ ζευγάρια έκαναν πολιτικό γάμο με σκοπό την έγκριση του στεγαστικού τους δανείου από την τράπεζα, ενώ εγώ όπως καταλαβαίνεται έφαγα πόρτα, και ας συζώ τρία χρόνια με τον άνθρωπό μου, και ας έχουμε κοινό ταμείο και κοινή ζωή, όχι δεν δικαιούμαστε στεγαστικό δάνειο γιατί επισήμως για την εξουσία και τους θεσμούς είμαστε μονάδα και όχι ζευγάρι.

     Όπως καταλαβαίνεται όλα τα παραπάνω είναι κόντρα στην αρχή της ισονομίας που είναι και βασική υπόθεση κάθε δημοκρατίας και εύλογα δημιουργούν κοινωνίες πολλαπλών ταχυτήτων και πολίτες β’ διαλογής. Και αναφερθήκαμε μόνο στο γάμο και σε κάποιες από τις πτυχές του, γιατί αν το πιάσουμε και από την κοινωνική του πλευρά….

   • Αυτο που λες,πως τα παιδια χρειαζονται αγαπη,ειναι το πιο σωστο απο ολα.Συμφωνω απολυτα! Αλλα δυστυχως καποιοι δεν το καταλαβαινουν ισως αρνουνται να το καταλαβουν ή ισως φοβουνται . Παιδια παρατημενα απο ετεροφυλους γονεις,κακοποιημενα παιδια,δυστυχισμενα δεν μετρανε; Κοιτα να δεις οι ετεροφυλοι γονεις! Κανεις δεν ειναι τελειος και πρεπει πια να σταματησουμε να αποφασιζουμε για τις ζωες αλλων. Και οσον αφορα για το αν ειναι σοβαρο θεμα αυτο, ισως να μην ειναι για τον κυριο Χ και να μην τον αφορα αμεσα, αφορα ομως τον διπλανο του και ΟΦΕΙΛΕΙ να το σεβαστει αυτο αν θελει να λεγεται ανθρωπος. Επιχειρηματα του στυλ «εχουμε αλλα προβληματα» ειναι τουλαχιστον αστεια.

    • ΦΙΛΗ ΣΤΕΛΛΑ,Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ!ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΤ ΤΕΤΟΙΟ!ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ «ΚΑΠΟΙΟΥΣ» ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ….

 104. Κε Κανάκη.
  Εγώ διαφωνώ με τις απόψεις σας στο θέμα αυτό, και εννοώ για γάμο ομοφύλων , χωρίς να τους παραγνωρίζω το δικαίωμα στην ελευθερία της σεξουαλικής τους επιλογής ή του συντρόφου τους.
  Όμως το άρθρο σου και μόνο που είχε σχεδόν 300 σχόλια καταλαβαίνεις πόση απήχηση έχει στον κόσμο και σε αυτούς που διαφωνούν και σε αυτούς που συμφωνούν.
  Αυτό και μόνο είναι μια πρόοδος και εν πάση περιπτώσει ένα κοινωνικό πρόβλημα που αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει ,που αφορά μια μεγάλη μερίδα του κόσμου και δεν το κρύβουμε με φόβο και αποτροπιασμό κάτω από το χαλί, είναι πολύ κοντά στη λύση του.
  Νάσαι καλά.

 105. Ola auta pou les Antonh diadramatizontai s’auth thn tainia : PRAYERS FOR BOBBY

  Me thn diafora omws pws edw einai o pater pou simvouleuei thn mhtera na apodextei to paidi ths kai oti den fteei auto pou einai «diaforetiko» kai oti o 8eos agapaei ola ta paidia tou !

  Exw klapsei polu m’auth thn tainia …

  Filia !

 106. Για μενα ειναι εγκλημα να επιτραπει ενας γαμος ανωμαλιας και ποσο μαλλον να επιτραπει σε τετοιους ανθρωπους να υιοθετουν παιδια. Εχουμε φτασει σε σημειο να θεωρουμε σωστο και καθαγιασμενο ο,τι πιο αθλιο και διαστρεβλωμένο. Δεν ειπα οτι πρεπει να τους μισουμε αλλα οχι και να τους χαιδευουμε τα αυτια πως ταχα δεν ειναι ανωμαλο αυτο που κανουν. Προσωπικα εχω γνωρισει εναν γκει και ο ανθρωπος ειναι για λυπηση καθως μονος του καθιστα τον εαυτο του αυτο που αποκαλουμε αξιο περιφρονησης. εκτος αυτου ειμαι βεβαιη πως ενας ανθρωπος που εχει μεγαλωσει σωστα δεν θα γινοταν ποτε του γκει. Για μενα η ομοφυλοφιλια ανηκeι στην ιδια κατηγορια με την κλεψια τη δολοφονια τη διαφθορα. δεν ειναι τυχαιο αλλωστε οτι ενα σημαντικο μερος του πολιτικου κοσμου διατηρει ομοφυλοφιλικες σχεσεις… Ελεος πια με τη νομιμοποιηση της αηδιας και τη διαστρεβλωση καθε αξιας… Οσο για τον Κανακη που συμφωνει καμια εντυπωση δε μου κανει καθως τον συγκεκριμενο κυριο μονο αξιολογο και αξιοπιστο δεν μπορεις
  να το χαρακτηρισεις. Πραγματικα κι εγω θεωρω οτι ολοι εχουμε ιδια δικαιωματα αλλα το δικαιωμα βασιζεται στο δικαιο και δεν υπαρχει κατι δικαιο σε μια τοσο επαισχυντη πραξη οπως την υιοθετηση ενος αθωου παιδιου.Οχι οτι ενα παιδι τη σημερινη εποχη μεγαλωνει ασχημα μονο με γκει γονεις αλλα σιγα σιγα ολα μας τα φερνουν ετσι ωστε να μας αλωσουν ηθικα και πνευματικα και να δεχομαστε ο,τι μας σερβιρει ο καθενας. Δυστυχως το θεμα ειναι πως η πλειοψηφια του κοσμου αποδεχεται αυτες τις αηδιες χωρις να ψαχνει και να ερευνα για την αντιθετη αποψη. Εχουμε χασει την κριτικη μας ικανοτητα και θα το πληρωσουν οι μελλοντικες γενιες…

 107. ειμαι 22 χρονων εργαζομενη απο τα 15 σε μια χωρα που εχει φτασει πλεον στην εξαθλιωση και δεν δινει ευκαιριες ουτε στους νεους ουτε στους γερους,και που το μονο που προσφερει στους πολιτες της ειναιπουλημα πεποιθησεων,πλυση εγκεφαλου γαι το πως πρεπει να ειναι το προτυπο και ολοι κοιμουνται και τους πλασαρουν οτι θελουν αυτοι να πιστευουν συμφωνα με το τι πιτευουν αυτοι πως ειναι νορμαλ και πρεπει να ‘πασσαρουν’ στον κοσμο για το δικο τους συμφερον παντα .θα ηθελα απλα να παραθεσω τη γνωμη μου οσον αφορα τις αναφορες στηνα αρχαιοτητα και τη θεση που εχουν στη κοινωνια αυτοι οι ανθρωποι…για την ιστορια λοιπον οι ομοφυλοφιλοι στην αρχαιοτητα δεν ηταν κοινωνικα αποδεκτοι τους αποκαλουσαν κυναιδους και τους τιμωρουσαν για παραδειγματισμο με τον προφανως γνωστο τροπο τον οποιο δεν χρειαζεται να αναφερω..ας μη διαστρεβλωνουμε γεγονοτα ευρεως γνωστα..προσωπικα θεωρω πως αν ο θεος και η φυση ειχε ως φυσιολογικη και ομαλη την ομαδα αυτη ανθρωπων θα τους εδινε την δυνατοτητα να τεκνοποιουν και δεν θα προβαινανε σε υιοθεσιες αμοιρων για μενα παιδιων που θα μεγαλωσουν σε ενα περιβαλλον ακαταλληλο για την ανατροφη τους.ο καθενας μπορει να κανει οτι θελει αλλα οχι να το βαφτιζει και φυσιολογικο.και για τον δολοφονο ο φονος ειναι κατι φυσιολογικο,για τον βιαστη επισης,για τον κλεφτη επισης..εν ετη 2011 πρεπει λοιπον ολοι μας να οδευσουμε στην εξαθλιωση και βαλουμε ενα λιθαρακι για να καταστρεψουμε τα παιδια των επομενων γενιων?για να τους μαθουμε τι?οτι αν δεν εισαι ομοφυλοφιλος δεν κανεις λεφτα?οτι αν δεν εισαι ομοφυλοφιλος δεν αναγνωριζεται η δουλεια σου ακομα κ αν εισαι ο καλυτερος μουσικος παραγωγος,σκηνοθετης,μουσικος κτλ..που ειναι το μεμπτο λοιπον?αρνουμαι να συμφωνησω,και θεωρω πως αυτος ο λαος θα πρεπει να αποκτησει ιερο και οσιο,και να παψει να τα πουλαει ολα στο βωμο του χρηματος,και τη ψυχη και το κορμι του,και να υπερασπιζεται τους γκευ για να εχει μια ευκαιρια να ανελιχθει στη θεση που θελει,καθως αυτοι εχουν ανεβει πολυ ψηλα στην ιεραρχια της διοικησης στους περισσοτερους χωρους στη χωρα μας…προτιμω να αγωνιζομαι για αυτα που εχω παρα να ανεχομαι καταστασεις που δεν ειναι αποδεκτες και φυσιολογικες για μενα..ευχαριστω..

 108. katarxas kanaki sigxaritiria as tarakunisei kapoios merikus
  an loipon den simfwnite g tin uparksi gey i kai g to gamo tus apla min simfwnisete
  o kathenas sto spiti t sti zwi t kai sto kravati t kani oti thelei
  den exei kanenas to dikaiwma na epivali se opoiodipote anthrwpo kai poso mallon na t sterei to dikaiwma na zeisi opws thelei kai na ine eterofilos i omofilofilos i oti autos theli efoson den enoxli kai den epireazei kanenos alou ti zwi alla mono ti diki t kai t sintrofu t..
  kai etsi metaksi mas i eterofiloi gonis oi zeugaria pu kapoioi t thewroun fisiologika autoi kanun paidia me yuxologika afu eite xwrizun eite kavgadizoun eite apla san oikogeneia den mporun na megalwsun swsta t paidia tus
  den iparxun idanika zeugaria ute gonis ute tpt uparxei oti emis thelume……….
  kai ws eterofiloi an k den m aresei na katatasw kapu ton eauto m ime iper se opoiadipote apoyi mporei na ferei xara estw k se ena antrwpo k to kani na exei ti zwi p epithimei

 109. Ωραία η έκθεση ιδεών σου, Αντώνη, και συμφωνώ σε όλα, αλλά λίγο ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ μου φαίνεται, καθώς έχω βαρεθεί να σε βλέπω κι εσένα και την παρέα σου στην εκπομπή σου (και στις παλαιότερες που έχεις κάνει) να σατειρίζεις και να ειρωνεύεσαι τους θηλυπρεπείς ομοφυλόφιλους.

  Αν δεν είχε βγει ο Μπουτάρης δήμαρχος και δεν ήθελες και να την πεις στο παπαδαριό κι εσύ ανώμαλους θα μας κατέβαζες, πουστάρες θα μας κατέβαζες.

 110. Πιστευω οτι το 10% απο τους ομοφυλοφιλους γεννιεται ετσι,δηλαδη συμβαινει ενα λαθος της φυσης και πραγματικα αυτες οι περιπτωσεις γινονται αντιληπτες απο πολυ μικρη ηλικια,δηλαδη βλεπεις ενα αγορακι που εχει κοριτσιστικα χαρακτηριστικα,λεπτη φωνη..Τωρα το υπολοιπο 90% γινεται..λογω βιασμου..τυχαια εμπειρια υπο την επηρεια αλκοολ..λογω ασχημων οικογενειακων συνθηκων π.χ μαναδες καταπιεστικες και αυταρχικες..Και οπως λεει το ρητο αν τη φας..μετα δεν ξαναγυριζεις πισω.Προκειται για ανθρωπους ψυχικα ασταθης που αμφιταλατευονται για το αν εχουν παρει τη σωστη αποφαση στη ζωη τους ή οχι,ανθρωποι που σκεφτομαι πως θα ηταν η ζωη τους αν επελεγαν τον αλλο δρομο..φοβουνται.Εγω πιστευω οτι οι ιδιοι δεν τα εχουν βρει με τον ευατο τους..γι’αυτο ακριβως το λογω ζητουν να επιτρεπονται οι γαμοι..οι υιοθεσιες..για να αποδειξουν στον ευατο τους οτι ειναι «νορμαλ» και οχι στους στρειτ..Οσο για τις αγαπες τις ατελειωτες κ μοναδικες που περιγραφουν..Λιγο ρεαλισμος δεν βλαπτει..ζευγαρια φυσιολογικα,που εχουν ολη την καλη ενεργεια γυρω τους..σωστες και ρεαλιστικες βασεις για να δημιουργησουν οικογενεια και παλι πολλες φορες αποτυγχανουν..Δηλαδη ενα ζευγαρι ομοφυλοφιλο που εχει σαν εχθρο του την ιδια τη ζωη..τη φυση την ιδια αυτοπροσωπως να του «απαγορευει» να αποκτησει οικογενεια..ΠΩΣ αυτο το ζευγαρι θα γινει ευτυχισμενο..Τι πιθανοτητες υπαρχουν?ποσο εγωιστες ειναι να ζητουν κατι τετοιο?Προσωπικα η λογικη πρεπει να υπερβαινει τον ατομισμο και τα πιστευω μας,γι’αυτο ειμαστε ανθρωποι και οχι ζωα.

 111. Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο σου … και θέλω να επισημάνω κάτι σε όλο τον κόσμο παραπάνω. Ο κύριος λόγος που οι γκέι (ομοφυλοφιλία είναι ψυχιατρικός όρος για την «ψυχική ασθένια») δεν είμαστε συνήθως αποδεκτοί είναι γιατί όλοι νομίζουν ότι είναι επιλογή μας. Ρε παιδιά ειληκρινά πιστεύεται ότι σηκώθηκα ένα πρωί και είπα θα κάνω την ζωή μου δύσκολη? Είναι όπως το χρώμα των ματιών … όταν είσαι σε παιδική ηλικία ακόμα διαμορφώνεται μετά δεν αλλάζει …, μόνο αν βάλεις φακούς επαφής αλλά και πάλι φαίνεται ότι είναι ψευτικοι.

  Και πάλι μπράβο Αντώνη

 112. opos les agapite Antoni Kanaki ine to ligotero gelio stis meres mas na milame gia pragmata pou tha eprepe na ine dedomena opos i prosopiki epilogi tou kathenos mas na ZISI ti zoi tou KAI NA TIN MIRASTI me opion sintrofo epileksi o idios ke ohi opion tou epivali i pseutosintiritiki kinonia.
  OSO OMOS I ELINES OMOFILOFILI KRIVONTE PISO APO ETEROFILOUS GAMOUS toso akoma tha iparhoun afta ta kinonika fenomena.
  BRAVO STO FOTI SERGOULOPOULO POU ME MEGALI AKSIOPREPIA VOULOSE TO STOMA TOU PETROU kostopoulou KE TON OMION TOU …… oli katalavame to iponooumeno oti afti pou krazoun tous omofilofilous ine i idioi pou to vradi plakonoun sto ksilo ti gineka tous.
  ke den mporo na akouo gia lathi tis fisis …ELEOS latho miala iparhoun ke katapiesmenes epithimies pou vriskoun »tiho» sta stegana tis dithen igiis sexoualikis simperiforas.

 113. Αντώνη εγω θα είμαι λακωνικός… απλά θα προτρέψω τους φίλους να »χάσουν» 5 λεπτά απο τον χρόνο τους και να ακούσουν το ΄΄Ένα τραγούδι για τον χειμώνα» του Τζίμη Πανούση!!!
  Συνέχισε έτσι Ψηλλλλλέεε… θα τα πούμε του χρόνου Θεσσαλονίκη, θα με θυμηθείς!!! 🙂

  • Η μόνη επιστημονική μελέτη στην Ελλάδα σχετικά με την πρόσβαση των ομοφυλοφίλων στην εργασία είναι του Νίκου Δρυδάκη από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Μπορείτε να βάλετε το όνομα, τα λήμματα ομοφυλόφιλοι, εργασία κλπ και το google θα σας τη βρεί. Εκεί αποδεικνύεται το αναμενόμενο: οι gay έχουν σημαντικά μικρότερες πιθανότητες να προσκληθούν για συνέντευξη για εργασία ή να πάρουν τη δουλειά. Οι αντιλήψεις όπως οι δικές σας, το διασφαλίζουν αυτό. Οι gay, εκτός πιο κι αν είναι τελείως κρυφοί, δεν υποστηρίζονται από τις οικογένειές τους. Από πού τέλος πάντων προκύπτει αυτό το στερεότυπο ότι οι gay έχουν λεφτά; Πάλι από κάποιες περσόνες των ΜΜΕ ή της δημόσιας ζωής που δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που έχει ο απλός gay που θα γελάσει θέλοντας και μη με τα ομοφοβικά αστεία των συναδέλφων του. Σε ό,τι αφορά την αρχαιότητα, γενικός κανόνας είναι ότι γνωρίζουμε γι’ αυτήν ό,τι μας επέτρεψαν να γνωρίζουμε οι αιώνες που μεσολάβησαν. Η αναμετάδοση και αναπαραγωγή των πληροφοριών, με αντιγραφές έργων, αποσιωπήσεις άλλων, μεταφράσεις κλπ πάντα υπόκειντο στην «καλήν αλλοίωσι» κατά το δοκούν εκείνων που την έκαναν και φαντάζεστε ποιά είναι αυτή. Επί πλέον η αρχαιότητα ακόμα και η Ελληνική, δεν είναι κάτι ενιαίο, αλλά είχει πολλές και διαφορετικές εκφάνσεις. Οι αρχαίοι Έλληνες, καθ’ όσον γνωρίζω, αποδέχονταν την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά, εφ’ όσον αυτή δε συνοδεύονταν από μια κοινωνική δυσλειτουργία του ατόμου. Γενικά αντιπαθούσαν τα πάθη και εξήραν τις συμπεριφορές που συνέτειναν στον ηρωισμό. Γνωστό είναι ότι οι κατά ζεύγη πολεμιστές του Ιερού Λόχου ήταν και ερωτικά ζεύγη και η ρήση του Φιλίππου του Β’ «δυστυχής όποιος νομίζει ότι οι άνθρωποι αυτοί έκανα ή υπέφεραν κάτι ατιμωτικό». Εν πάσει περιπτώσει, το τι γινότανε στην αρχαιότητα ή σε άλλους πολιτισμούς δεν είναι πρόκριμα για το σήμερα. Αλλά η σκόπιμη απόκρυψή του σαφώς αποσκοπεί ώστε σήμερα να καθίσταται αδιανόητη κάθε σκέψη που ξεφεύγει από το ετεροκανονικό πρότυπο. Εν κατακλείδι, όλοι μας λένε ότι είναι «άντρες με παντελόνια». Κανείς έως πρόσφατα δεν τόλμησε να μιλήσει για τους gay, μόνο οι υβριστές. Κι όμως, από εκείνους που παντρεύονται οι gay, γυρεύουμε δανεικά. Έχουμε χρεοκοπημένες αξίες και χρειαζόμαστε έναν νέο κανόνα, ο οποίος για μένα δεν μπορεί να είναι άλλος από το Ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Δεν μπορώ να φανταστώ με επλίδα την Ελλάδα ούτε σαν τις μαφιοζοκρατούμενες πρώην Σοβιετικές χώρες, ούτε σαν τη Μέση Ανατολή.

  • Φαίη είσαι ανιστόρητη. Προφανώς δεν έχεις διαβάσει ούτε το Συμπόσιο του Πλάτωνα. Διάβασε το.

   Όσο για τα «άμοιρα παιδιά που μεγαλώνουν σε περιβάλλον ακατάλληλο για την ανατροφή τους», ορίστε ένα:

   http://www.youtube.com/watch?v=b451nsksSC4

   πολύ ευτυχισμένο μου φαίνεται εμένα.

   Είναι θλιβερό μια τόσο νέα κοπέλα να είναι στενόμυαλη και να εκφράζει γνώμη για πράγματα και ανθρώπους που δε γνωρίζει καν. Θλιβερό.

  • Γιατί οι ημιμαθείς της αμάθειας είναι ΠΑΝΤΑ χριστιανοί; Φαίη καλή μου, ζητάς επιχειρήματα απο τους άλλους όταν τα δικά σου είναι μόνο:
   α) ρατσιστικές εικασίες για μια Μακιαβέλικη-Gay εκδοχή της Αποκάλυψης με μπόλικα στοιχεία θεωρειών συνομοσίας και β) η επίσιμη θέση του χριστιανισμού για το τι είναι αμαρτία. Αυτά τα έχουμε ξανακούσει. Κάτι άλλο στο πιό ψαγμένο;

 114. Είναι πράγματι ένα θέμα που χρειάζεται η κοινωνία να το δει σοβαρά..Δεν μιλάμε για το «κρεβάτι» αλλά για τη ζωή…τη ζωή δυνατά, ειλικρινά και όμορφα.
  Πολλά παιδιά, όπως και εγώ, δεν έχουν σχέσεις (ΑΚΟΜΗ) με τους γονείς τους, επειδή ποτέ δεν μπόρεσαν να αποδεχθούν την ομοφυλοφιλία τους…

 115. Καλημέρα Αντώνη,

  Μου επιτρέπεις να σου μιλάω στον ενικό άλλωστε νιώθω ότι σε ξέρω μέσα από τη δουλειά σου, φυσικά.Διάβασα το άρθρο σου και θα ήθελα να εκφράσω και εγώ κάποιες σκέψεις πάνω στο ζήτημα της ομοφυλοφυλίας. Κατ’αρχήν να σου πω ότι συμφωνώ απόλυτα με όσα έχεις γράψει, εφ’όσον ο γάμος υποτίθεται ότι είναι η ένωση, ενώπιον Θεού και ανθρώπων, δύο ανθρώπων που αγαπιούνται γιατί να απαγορεύται στα ομόφυλα ζευγάρια?Εκτός και αν οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας θεωρούν ότι δύο άνθρωποι του ίδιου φύλου δεν μπορούν να αγαπιούνται!!!!Στην περίπτωση τώρα που η ομοφυλοφιλία θεωρείται αφύσικη έχω να πω ότι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι υπάρχουν από τότε που δημιουργήθηκε ο κόσμος και σε ορισμένους πολιτισμούς θεωρούνταν ακόμη και θεικοί γιατί συνδύαζαν το αρσενικό με το θηλυκό στοιχείο.Στην αρχαία Ελλάδα συγκεκριμένα(όχι δεν είμαι fan του Αδωνη!!!) τους ονόμαζαν τα παιδιά του Ερμή αλλά και σε άλλους πολιτισμούς η ομοφυλοφιλία δεν ήταν ποτέ κατακριτέα,αντιθέτως ήταν απολύτως αποδεκτή.Αρχισε να θεωρείται κακό με την επικράτηση του Χριστιανισμού και συγγνώμη αν αυτό που λέω ενοχλεί κάποιους αλλά είναι η αλήθεια!!!Αν δεν κάνω λάθος είναι στο Λευιτικό ευαγγέλιο,στην Παλαιά Διαθήκη, που γράφει ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να πεθάνουν, είναι καταραμένοι και άλλα τέτοια ωραία λόγια αγάπης που σε εμένα ακούγονται πολύ παράξενα δεδομένου ότι ο Χριστιανισμός είναι, υποτίθεται, μια θρησκεία αγάπης!!!Χώρια που δείχνει αυτό που έλεγα και πριν ότι ομοφυλόφιλοι πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Ανοίξτε τα μάτια σας και την καρδιά σας όλοι εσείς που λέτε ότι η ομοφυλοφιλία είναι έξω από τη φύση μας!!!Ανοίξτε τα και δείτε ότι σας διαψεύδει η ίδια η φύση!!!! Και επειδή κάποιοι φίλοι έθιξαν και το θέμα της απόκτησης παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια ρωτώ:Γιατί δύο άτομα του ίδιου φύλου δεν μπορούν να μεγαλώσουν σωστά ένα παιδί???Δύο άτομα διαφορετικού φύλου εξ’ορισμού μπορούν???Με συγχωρείτε αλλά αυτά που ακούω κάθε μέρα στις ειδήσεις για κακοποίηση παιδιών σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική…όλα αυτά τα παιδάκια straight γονείς τα γέννησαν και τα μεγαλώνουν.Θα μπορούσα να παραθέσω εδώ πολλές επιστημονικές απόψεις πάνω στο ζήτημα της ομοφυλοφιλίας και της διπλής σεξουαλικότητας(bisexual) αλλά δεν θέλω να κάνω κατάχρηση του χώρου και της υπομονής σου.Απλά πληκτρολόγησε στη google τους όρους gay ή bisexual και θα βρεις πολύ υλικό. Πολλά φιλιά και καλή επιτυχία σε ό,τι και αν κάνεις!!!

 116. Εύα αφού ο χριστιανισμός είναι τόσο κακός,οπισθοδρομικός και συντηρητικός με μισσαλοδοξία ε τότε να υιοθετήσουμε τις απόψεις του »ανεκτικού» Ισλάμ όπου τόσο πολύ αγαπάνε τους gay που τους κρεμάν και τους λιθοβολούν από… αγάπη φυσικά αν δεν αντέχεις την »κακή»,»σκοταδιστική» και »οπισθοδρομική» Ελλάδα πήγαινε σε καμιά ανεκτική Ισλαμική χώρα όπου τα λόγια των μουφτήδων αποτελούν »όαση» αγάπης και »ανθρωπισμού».Ούτε σε έχω ακούσει κύριε Κανάκη να καταγγέλεις ή να σατυρίζεις τον Ισλαμικό φονταμενταλισμό και Ισλαμικό φασισμό που λιθοβολούνε γυναίκες, καίνε ζωντανούς ομοφυλόφιλους και αποκεφαλίζουν άπιστους που ο λόγος του Κορανιού είναι τόσο ρατσιστικός που σε πολλές αναφορές του θυμίζει ομιλία του Χίτλερ.
  Είμαι υπέρ να έχουν το δικαίωμα συμβίωσης οι ομοφυλόφιλοι και να απολαμβάνουν όλα τα νομικά δικαιώματα όπως και οι υπόλοιποι πολίτες άνθρωποι είναι και αυτοί αλλά μην φτάσουμε σε άλλες ακρότητες περί γάμου και υιοθεσίας παιδιών γιατί γινόμαστε γραφικοί.
  Με την ίδια λογική και οι παιδεραστές έτσι γεννήθηκαν με αυτήν την σεξουαλική επιλογή αποτελούν μέρος της κοινωνίας με αυτές τις σεξουαλικές ιδιαιτερότητες γιατί να μην έχουν και αυτοί δικαίωμα να παντρεύονται με 5χρονα και 6χρονα καταπατούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα τους.Όπως και οι κτηνοβάτες μέλη της κοινωνίας είναι που θέλουν να πάνε με ζώα γιατί να μην έχουν και αυτοί το δικαίωμα να παντρευτούν με ένα γάιδαρο ή με ένα σκύλο και να υιοθετούν παιδιά;Σε πολλές μουσουλμανικές χώρες ο άντρας παντρεύεται με 5-10 γυναίκες γιατί να μην το κάνουμε και εδώ και να μπορούν να υιοθετούν παιδιά;Έχετε μπερδέψει τα ανθρώπινα δικαιώματα με μια φυσιολογική βιολογική λειτουργία που οδηγεί σε τεκνοποίηση το ότι οι gay έχουν και πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους όπως και στην συμβίωση δεν σημαίνει πως είναι κάτι το φυσιολογικό και οι asexual είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα να αποφεύγουν το σέξ για την υπόλοιπη ζωή τους αλλά δεν αποτελεί φυσιολογική λειτουργία του ανθρώπου, ‘οπως και εγώ έχω το δημοκρατικό δικαίωμα να περπατάω στα τέσσερα σαν τον σκύλο και να γαυγίζω αλλά δεν θα αποτελώ πρότυπο φυσιολογικού ανθρώπου.

 117. Νομίζω ότι δεν αξίζει πλέον να χυθεί άλλο ηλεκτρονικό μελάνι τσάμπα, μιας και πολλά και δυστυχώς νέα άτομα είναι με το μυαλό σε κώμα. Λίγο φταίνε οι ομοφοβικοί γονείς, λίγο η ομοφοβική κοινωνία, πολύ η καραομοφοβική και ταυτοχρόνως κρυπτομοφυλόφιλη εκκλησία….πάντως όποιος και να φταίει το κακό έχει γίνει….τα μυαλά καήκανε και μαζί μ’ αυτά κάθε σωστή κριτική ματιά και κάθε λογική του αυτονόητου….το ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ίσος απέναντι σε νόμους του κράτους κι απέναντι στο Θεό.
  Οπότε μέχρι να ξεπεράσει ο ομοφοβικός τον φόβο, απέχθεια, μίσος που νιώθει για τους ομοφυλόφιλους συνανθρώπους του, θα πρέπει να τον αγνοούμε….τουλάχιστον.
  Το θετικό είναι ότι ο κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο….και μπορούμε να ελπίσουμε ότι σύντομα η πλειοψηφία θα είναι στο σωστό δρόμο και ότι οι νόμοι θα το επιβεβαιώσουν. Γραφικοί τύποι πάντα θα υπάρχουν….όμως σήμερα περιθωριοποιούνται από μόνοι τους…ευτυχώς.Το σημαντικότερο όλων όμως πιστεύω ότι είναι το ότι οι ομοφυλόφιλοι άντρες και γυναίκες σήμερα είναι συνειδητοποιημένοι και δεν αρκούνται πλέον στο να παίζουν το ρόλο του θύματος και αντιδρούν δυναμικά όπως πρέπει σε κάθε πρόκληση-πρόσκληση.Και αυτό είχε τα αποτελέσματα που βλέπουμε σήμερα.

 118. ΜΠΟΥΡΔΕΣ…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΜΟΦΟΒΙΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ,ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΙ ΜΥΘΟΥΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΑΛΛΙΩΣ..ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ Κ ΑΦΟΡΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΟΥΝ,ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΟΓΡΟΘΟΣ Κ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΣΩΝ ΛΕΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ (ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΟΘΩΝΕΣ ΜΑΣ) ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ.
  ΥΓ.ΑΝΤΩΝΗ,ΩΡΑΙΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ,ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ Κ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ…
  ΤΓ.2 ΜΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΦΟΡΜΗ,ΓΕΝΝΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ.

  ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ.

 119. Πολύ »δημοκρατική» άποψη έχεις για τις γυναίκες Μάριε μήπως θα ήταν καλύτερο να τις φορούσες καμιά μπούρκα και ύστερά να λιθοβολούσες κάνα δυο για πλάκα μωρέ για να περνά η ώρα έτσι κι΄αλλιως γυναίκες είναι άρα »κατώτερες» μωρέ σύμφωνα με την λογική σου ευτυχώς που είσαι και »προοδευτικός» φίλε γιατί αν ήσουν συντηρητικός τι θα έκανες θα έβγαζες καμιά χατζάρα και θα ούρλιαζες αλλάχ ακμπάρ στο σύνταγμα;

 120. ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΞΕΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΛΛΥΣΙΔΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ,ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ,ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ……ΠΟΛΛΑ…ΒΟΛΕΥΕΣΑΙ ΣΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΣΥΝΗΘΩΣ Η ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ,ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ,ΤΟ ΠΟΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΕΙ…ΑΠΛΩΣ ΛΕΕΙ…ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΞΕΦΥΓΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ …ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΟΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΕ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙΕΣ, ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ,Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ,Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Τ.Λ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝ-ΤΑΞΕΙ…ΑΛΛΑ……

 121. STIN KOINWNIA PLEON OI OMOFYLOFILOI EINAI PISTEBW APODEKTOI APO TON KOSMO..TO 8EMA EINAI OTI KAI I IDIA H THLEORASI PROBALEI TETOIA PROTYPA,POU KALWS H KAKWS DIXAZOUN TON KOSMO.I PROSWPIKI MOY APOPSI EINAI POY EXYPIRETI ENAS GAY GAMOS? 8EWRO POS OLO AYTO POU GINETE EINAI KA8ARA SYNAIS8HMA EPIVEVAIWSEIS,ALLIWS TI NOIMA EXEI?? ETAIROFYLOI DEN PADREVOTE POTE GIATI POLY APLA 8EWROUN PWS TPT DEN ALLAZEI..TOTE GIATI ? PROS 8EOY POTE DEN EIXA PROVLIMA ME A8RWPOUS DIAFORETIKIS SEXOUALIKOTHTAS APLA KAPOIES STIGMES NIW8W OTI PROKALOUN KAI LIGO TON KOSMO.ISWS PISTEBOUN OTI ME AYTO TO TROPO 8A GINOUN 8ELOUME DEN 8ELOUME APODEXTOI,ALLA DEN EINAI ETSI. PREPEI OLOI MAS KAI OI OMOFYLOFILOI KAI OI ETAIROFYLOI NA SEVOMASTE TO DIAFORETIKO. TELOS EXEI TYXEIS POLLES FORES NA VRE8W ANTIMETOPOI ME OMOFYLOFILA ATOMA,POY TA OPOIA XLEYAZAN KAI ISOPEDWNAN TOUS »STR8» GIA AYTO AS ANOIXOUME KAI OI 2 PLEYRES TA MYALA MAS..

 122. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ 100% ΑΝΤΩΝΗ! ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ, ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΑΡΓΥΡΙΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ ΒΑΣΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΨΕΥΤΕΣ ΜΕ ΑΚΡΙΒΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΟΥΣ…

 123. Κατ’αρχας Ε Λ Ε Ο Σ ΜΕ ΤΑ GREEKLISH, ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ! Απο αυτο κ μονο φαινεται πως εχουμε καταντησει λαος του αρπα-κώλου , της πριοχειρότητας του σταρχιδισμού και της τεμπελιάς !!!

  Στο θεμα μας τωρα, σύμφωνώ 1000% για το οτι πρεπει να εχουν διακιωματα οι ομοφυλόφυλοι, το αυτονόητο δηλαδή. Δεν ειναι πολιτες μιας αλλης κοινωνιας και δεν πρεπει να τους αντιμετωπίζουμε ως εξωγηινους. Αν ειναι ποτε δυνατον σε μια πολιτισμένη (??…) χώρα να ειναι δαχτυλοδεικτουμενοι κ να κατακρινονται ζευγαρια ιδιου φύλου! Ξερετε ομως τι γινεται, με προσχημα τα αυτονόητα, ξεφευγουμε στο αλλο ακρο. Σαφως κι η διαφορετικοτητα δεν ειναι ασθένεια αλλά πρέπει να προάγεται ως πρότυπο πολλες φορες απο «προοδευτικους» συμπολίτες μας? Ειναι δυνατον π.χ. να μεγαλώνει καποιο παιδί μην ξεροντας (ναι δεν θα ξερει) τους ρόλους που εχει ο καθε γονεας ξεχωριστα? Δεν εννοω τα περι «ποιος κανει κουμάντο»΄η τα περι ασθενές φύλλου αλλα τους πολλους ουσιώδεις κ ξεχωριστούς ρόλους καθε γονέα!
  Ναι, καθε ζευγαρι ιδιου φύλλου ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να κατοχυρωθεί νομικά και η κοινωνία ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να τους εντάξει κ επίσημα. Το θεμα της οικογενειας ομως ειναι πολυ πιο περιπλοκο γιατι ειτε το θελουμε ειτε οχι για να γεννηθει ενα παιδι θελει την «συνδρομή» 2 ετερόφυλλων ατόμων. Αυτο το παιδι σαφως κ πρεπει να μεγωλώσει σε αυτα τα πλαίσια κ εφόσον ενηλικίωθει να μπορει ΕΛΕΥΘΕΡΑ να επιλέξει τον σύντροφό του. Ας βγάλουν επομένως μερικοι τα γυαλιά του «δηθεν προοδευτισμού» κ ας δουν τα πράγματα ως ειναι. Η υιοθεσία ενος παιδιου απο ομοφυλόφυλο ζευγάρι ειναι απολύτως βέβαιο οτι θα επιφέρει μεγάλο «μπέρδεμα» στην σωστή ανατροφή του (δεν εννοω τα «χριστα ήθη κτλ.) , στον ψυχισμο αλλά και στην αντιμετώπιση της ίδιας της ζωής! Μην ξεχνάτε οτι ενα παιδι ειναι τοσο ευαισθητο και δεν σκέφτεται οπως ενας ενήλικας (ασχετως αν μερικες φορες σκεφτεται καλυτερα κ απο μερικους…).
  Η υιοθεσία ενος παιδιου λοιπον ειναι παρα πολυ σοβάρο θέμα για να αντιμετωπίζεται τοσο επιπόλαια απο μερικους ψευτοπροοδευτικους και πρεπει να γίνεται με γνώμονα το ιδιο το παιδι και οχι τις πατρικές/μητρικες ανάγκες ενος ενήλικα…

 124. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ
  ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ.
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ.
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ(ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΙ)
  Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ , ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ.
  ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΖΟΥΜΕ(ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΛΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ).
  ΣΑΣ ΒΑΖΩ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΔΊΛΗΜΜΑ.
  ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΤΕ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ Η ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ?
  ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΑΙ Η ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ?
  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΖΕΙΣ.
  ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ?
  ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΙΧΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΖΕΙ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ( ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ)
  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ,ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ,ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΣΑΤΕ.
  ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΝΑΚΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΙΧΑΝ.

 125. Συνονόματε κ. Κανάκη, δεν θα μπω στην διαδικασία να αναλύσω όλα αυτά τα ανόητα στερεότυπα περι ομοφυλοφιλίας γιατί το θεωρώ άκαιρο και άστοχο.Υπάρχει μια μεγάλη δύναμη τριγύρω μας, που ονομάζεται Φύση.Δεν είμαι οικολόγος, ούτε ιδεολογικά ούτε πολιτικά μα, πιστεύω στην ουσιαστική έννοια της λέξης «Φύση» γι’ αυτό άλλωστε και την γράφω με κεφαλαίο αρχικό.Αν η ομοφυλοφιλία ήταν «ανωμαλία» ή «παραφύσιν», τότε η Φύση θα το είχε εξαλείψει και δεν θα περιμέναμε από τους εγκεφαλικά μεσαιωνικούς να μας το πουν.Ένα φαινόμενο παρατηρείται μέχρι και στα ζώα τότε καλό είναι να το σέβεσαι.Όταν, ακόμα και η ιατρική δεν δέχεται πλέον την ομοφυλοφιλία δεν είναι άδικο, εμείς οι «άντρακλες» να θίγουμε ένα τόσο λεπτό ζήτημα????Θα ήθελα πολύ να συζητήσουμε διάφορα θέματα πάνω στην επικαιρότητα, αλλά αμφιβάλλω πολύ αν θα δείτε αυτό το μήνυμα.

  Υ.Γ.Το να αποκαλείς κάποιον ομοφυλόγιλο είναι από μόνο του ρατσιστικό.Δηλαδή έναν «straight» τον αποκαλεί κανένας «ετεροφυλόφιλο»?

 126. Η κοινωνια μας απο οπου κ να την δεις εχει προβληματα κ καταπιεζει τον κοσμο της με καθε τροπο.Το θεμα ειναι να υπαρχει παιδεια κ ομορφια στις ανθρωπινες σχεσεις.Οι σεξουαλικες προτιμησεις δεν πρεπει να αφορουν τις κοινωνικες πραξεις.Η αγαπη δεν εχει καλουπια κ δεν πρεπει να εχει.Καθε ανθρωπος πρεπει να κατοχυρωνεται νομικα.Αλλωστε ομοφυλοφυλια υπαρχει κ στη φυση…το εχουν αποδειξει αρκετα ντοκυμαντερ.Οσον αφορα την υοθεσια πρεπει να καταλαβουμε πως υποφερουν τοσα παιδακια χωρις τα απαραιτητα για τη διαβιωση τους,κ τοσα σπιτια περιμενουν ειτε ετεροφυλων ειτε ομοφυλοφυλων.Κ τελικα ειναι τοσο σκ@τενια η κοινωνια που ζουμε που δεν ειναι αξια να κρινει κανεναν κ τιποτα.

 127. Αγαπητέ Αντώνη,

  Ζούμε σε μια χώρα όπου το συντριπτικό ποσοστό των ελλήνων πολιτών δηλώνουν ορθόδοξοι χριστιανοί. Επομένως συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς πολιτικοί, δικαστές, δήμαρχοι, πιθανώς και ο νομοθέτης κτλ. Το πρόβλημα προκύπτει όταν οι ως άνω άνθρωποι (μεταξύ άλλων) που είναι υπεύθυνοι για την θέσπιση και την εφαρμογή των νόμων, συγχέουν τις δύο αυτές ιδιότητές ήτοι του πολίτη (κοινωνική ιδιότητα) και του χριστιανού ( θρησκευτική ιδιότητα).
  Και το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό διότι το αποτέλεσμα δεν είναι απλά κοινωνική περιθωριοποίηση αλλά κοινωνικός αποκλεισμός δηλαδή αποκλεισμός μεγάλης μερίδας πολιτών από κοινωνικές παροχές-δικαιώματα που ως τέτοιες θα έπρεπε να ισχύουν άμεσα και προς όλους μας.
  Με αυτό λοιπόν το σκεπτικό είναι όχι μόνο ανήθικο αλλά και παράνομο το να αποφεύγει η πολιτεία στο σύνολό της να δώσει την αυτονόητη λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα οχυρωμένη πίσω από μεσαιωνικές πεποιθήσεις οι οποίες εμφανίζονται ως κρατούσες διότι δυστυχώς μόνο αυτές προβάλλονται.
  Βέβαια θα αναρωτηθεί κανείς : οι δύο ως άνω ιδιότητες πρέπει απαραιτήτως να συγκρούονται? το να είσαι χριστιανός σημαίνει πως πρέπει να είσαι και πολέμιος της ιδέας περι γάμου ατόμων του ιδίου φύλου?
  Η αυτονόητη απάντηση είναι βεβαίως και όχι. Αυτό όμως το αυτονόητο για πολλούς δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό διότι στον χριστιανισμό η ομοφυλοφιλία δεν είναι ανεκτή και ( διορθώστε με αν κάνω λάθος) μάλλον ο ομοφυλόφυλος δεν θα πρέπει να αναμένει την αναχώρησή του προς τόπους χλοερούς.
  Η εύλογη απορία μου όμως είναι η εξής: Το μη θρησκευτικά ανεκτό πρέπει να είναι και κοινωνικά ανήθικο η κοινωνικά ΄΄ανώμαλο΄΄?
  Ανεξάρτητα από το αν κάποιος συμφωνεί ή όχι με την συγκεκριμένη θέση του χριστιανισμού θα πρέπει ως χριστιανός να αναρωτηθεί το εξής: Αν υποθέσουμε πως όντως αυτοί οι πολίτες δεν έχουν πολλές πιθανότητες λόγω της ιδιότητάς τους να αντικρύσουν τον Παράδεισο, αυτό δεν θα πρέπει να είναι ένας λόγος παραπάνω για να φροντίσω είτε ως άνθρωπος είτε ως χριστιανική κοινωνία να τους βοηθήσω ακόμη περισσότερο σε αυτήν την ζωή ?
  Η απάντηση πρέπει να είναι ναι και μόνο ναι. Δεν είναι ούτε λογικό ούτε και ανθρώπινο να επιδιώκουμε την τιμωρία της κοινωνικής κόλασης μέσω της στέρησης κοινωνικών δικαιωμάτων.
  Από την άλλη όμως μεριά δεν πρέπει να είμαστε κοινωνικά άδικοι με το θρησκευτικό τυπικό της εκκλησίας. Ετσι δεν θα πρέπει να αξιώνουμε την θέσπιση θρησκευτικού γάμου των ομοφυλοφίλων και την αλλαγή του δόγματος με το οποίο βεβαίως μπορεί να διαφωνούμε. Αν πχ εγώ θέλω να παίξω μπάσκετ προφανώς θα πρέπει να συμορφωθώ με τους κανόνες του αθλήματος αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πρέπει να αναγορεύσω σε κατακριτέους και περιθωριακούς όλους τους υπόλοιπους που προτιμάνε το ποδόσφαιρο ή το ίδιο το ποδόσφαιρο. Αντίθετα θα πρέπει να φροντίσω και αυτοί οι άνθρωποι να έχουν τις κατάλληλες υποδομές για να εκφράσουν την αθλητική τους προτίμηση και να πηγαίνω να τους εμψυχώνω καθισμένος κόσμια έστω στις κερκίδες και μη όντας αρνητικά προδιατεθειμένος σε περίπτωση που συμβεί και το αντίστροφο.
  Ως συμπέρασμα λοιπόν θεωρώ πως οι πολιτικοί γάμοι των ομοφυλοφύλων έπρεπε εδώ και πολύ καιρό τώρα να έχουν θεσπιστεί διότι είναι ή τουλάχιστον πρέπει να θεωρούνται και από τον νομοθέτη πως είναι απόλυτα συμβατοί με την κοινωνία.
  Μην ξεχνάμε πως κάποτε και η δουλεία θεωρούνταν για την τότε ΄΄κρατούσα΄΄ πλην απόλυτα ρατσιστική άποψη κοινωνικά συμβατή.Επομένως η εμμονή μας σε αναχρονιστικές κοινωνικές αντιλήψεις δεν είναι και ο καλύτερος οδηγός μας για το μέλλον.
  Τέλος θα ήθελα να εκφράσω κάποιες σκέψεις μου για την μετά θάνατον ζωή.
  Προσωπικά πιστεύω πως αν κάποτε βρεθεί αντιμέτωπος με την κρίση του Θεού
  κάποιος ομοφυλόφυλος συμπολίτης μας που προσπάθησε στην ζωή του όσο μπορούσε να είναι αξιοπρεπής και να μην προκαλεί κακό στους συνανθρώπους του, η απάντηση του Θεού μας δεν μπορεί να είναι πως ΄΄όντως προσπάθησες να μην είσαι άδικος και σκληρός με τους συνανθρώπους σου και έζησες μία έντιμη ζωή όμως αδυνατώ να σε δεχθώ επειδή γεννήθηκες ή επέλεξες να γίνεις ομοφυλόφυλος΄΄.
  Βεβαίως αυτή είναι μία προσωπική άποψη που δεν μπορώ να γνωρίζω αν ισχύει. Υπάρχει όμως κάποιος που να γνωρίζει με βεβαιότητα το αντίθετο?
  Ας τους δώσουμε λοιπόν την δυνατότητα να ζήσουν με κοινωνική αξιοπρέπεια.

  Ευχαριστώ πολύ
  ένας 30χρονος ac/dcάκιας.

 128. Περί των γάμων, μεταξύ ομοφυλοφίλων προσωπικά δεν έχω αντίρρηση. Αν θέλουν 2 άνδρες ή 2 γυναίκες να λένε ότι είναι παντρεμένοι, ας το κάνουν. Μέσα στην έννοια του γάμου περικλείονται και κληρονομικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και από τη στιγμή που 2 άτομα διαβιούν σαν ένα οποιοδήποτε άλλο παντρεμένο ζευγάρι δεν έχω το δικαίωμα να τους τα αρνηθώ.

  Εννοείται βέβαια ότι τα δεσμά του γάμου θα πρέπει να είναι πολιτικά και όχι θρησκευτικά. Το γράφω αυτό γιατί έχουν γραφτεί διάφορα για το θέμα τα οποία φτάνουν σε επίπεδο παραλογισμού. Σκεφτείτε μόνο ότι όλες οι θρησκείες και όχι μόνο η δική μας έχουν θεσπίσει το θεσμό του γάμου ευλογώντας (με ή χωρίς εισαγωγικά) τη φυσιολογική ένωση ατόμων του αντίθετου φύλλου με τη λογική που περιέγραψα παραπάνω για το τι είναι φυσιολογικό και τι παρέκκλιση από αυτό. Επιπλέον όλοι το καταλαβαίνουμε και πιστεύω το αποδεχόμαστε σε γενικές γραμμές ότι θρησκεία ίσον ΔΟΓΜΑ, δηλαδή αντιλήψεις και κανόνες που δε μπορούν να αλλάξουν για κανέναν. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν η ομάδα των gay να ζητάει από την οποιαδήποτε θρησκεία να αλλάξει το δόγμα της μόνο και μόνο για να διώξει τις δικές της ενοχές που της δημιουργεί επι της ουσίας η απόρριψη, ή ακόμα χειρότερα ο χαρακτηρισμός της ιδιαιτερότητάς τους ως ΑΜΑΡΤΙΑ. Καταλαβαίνω πολύ καλά την πίκρα ενός τέτοιου ανθρώπου, ο οποίος ενώ πιστεύει π.χ. στο Χριστό, η εκκλησία αρνείται να ευλογήσει την ένωσή του με το ταίρι του. Καταλαβαίνω το σαράκι που τρώει την καρδιά ενός τέτοιου ανθρώπου, ο οποίος αγαπάει π.χ. το Χριστό, αλλά η σεξουαλικές του προτιμήσεις απορρίπτονται (δες χαρακτηριστικά και Α΄ προς Κορινθίους κεφάλαιο ΣΤ΄στίχος 9). Το να ζητάει όμως κάποιος από μία εκκλησία να αλλάξει το δόγμα της και να το προσαρμόσει επάνω στις αντιλήψεις και τον τρόπο ζωής του είναι όπως και να το κάνουμε απολύτως παράλογο και ίσως και υστερικό.

  Στο θέμα της υιοθέτησης παιδιών από ζευγάρια ομοφυλοφίλων δεν αρνούμαι ότι κάποιοι ομοφυλόφιλοι μπορεί να είναι πολύ καλύτερα μορφωμένοι, πιό έξυπνοι, με πολύ καλύτερο ψυχικό κόσμο, πιό ευγενικοί, πιό ηθικοί, πιό ευκατάστατοι από αρκετούς άλλους straight. Ίσως αυτοί οι άνθρωποι να μπορούν να γίνουν άριστοι γονείς και να έχουν μέσα τους και έντονο τον πόθο της ανατροφής ενός παιδιού. Εκεί ίσως θα έπρεπε οι αρμόδιες αρχές να κάνουν δεκτές αιτήσεις για υιοθεσία από ζευγάρια ομοφυλοφίλων κάτω από ένα ιδιαίτερα αυστηρό πρίσμα (και με ένα επίπεδο δυσκολίας παραπάνω από ετεροφυλοφιλικά ζευγάρια, τα οποία ωστόσο πρέπει να εξετάζονται εξίσου αυστηρά).

  Το θέμα εν προκειμένω έχει να κάνει Αποκλειστικά με τα πρότυπα που θα αποκομίσει το παιδί από τους γονείς του κατά τα χρόνια της ανατροφής του από αυτούς. Ένα κοινωνικό σύστημα, αν μη τι άλλο έχει την υποχρέωση να μεριμνά για την διαιώνισή του (να σέβεται μεν τη διαφορετικότητα, αλλά να κοιτάει πρωτίστως «το δικό του συμφέρον»). Έτσι πάντα κατά την άποψή μου, τα ορφανά παιδιά λογικό είναι να πρέπει να αποκτούν τα πρότυπα της πλειοψηφίας των μελών της κοινωνίας, προκειμένου να μπορέσουν να ενταχθούν ομαλά σε αυτήν. Δεν είναι θέμα ομοφοβίας, μίσους, κομπλεξισμού, ρατσισμού, σκοταδισμού.

 129. Καταρχήν θα ήθελα να δηλώσω ότι πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη που οι κοινωνίες του κόσμου έχουν βαφτίσει ΘΕΟ, ΑΛΛΑΧ, ΒΟΥΔΑ κτλ μέχρι αποδείξεως του εναντίον από την επιστήμη. Δεν είμαι θρήσκος, αλλά μου αρέσει ως Έλληνας που είμαι να κρατώ κάποιες τυπικές θρησκευτικές παραδόσεις γιατί με κάνουν να νιώθω όμορφα και χαμογελώ ή κλαίω ανάλογα την περίσταση. Τέτοιες περιπτώσεις είναι κηδείες, μνημόσυνα, ευχέλαια της μάνας ή της πεθεράς, εγκαίνια, λειτουργία τη Μεγάλη εβδομάδα, βαφτίσεις συνεπώς και… γάμοι! Αν και δεν είμαι ομοφυλόφιλος, ούτε και είχα ποτέ την περιέργεια να γίνω, καταλαβαίνω απόλυτα την ανάγκη αυτών των ανθρώπων να είναι μαζί… να είναι μαζί στη ζωή όμως τους κάνει σύντροφους και όχι παντρεμένους! Είναι δεδομένο ότι χρειάζονται κάποια δικαιώματα και ευνοϊκούς όρους όπως οι παντρεμένοι σε θέματα δανείων, κληρονομιάς και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο… οπότε θα μπορούσε να έχει βγει κάτι αντίστοιχο με τον πολιτικό γάμο που γίνεται στα δημαρχεία όπως για παράδειγμα δήλωση και συμβόλαιο συμβίωσης! Με αυτό τον τρόπο δεν είναι απαραίτητο να είναι ομοφυλοφιλικό το ζευγάρι… έχω στο μυαλό μου δύο φίλους του πατέρα μου για παράδειγμα που είναι μαγκούφηδες και είναι κολλητοί τόσα χρόνια, πρέπει με το ζόρι να γίνουν ομοφυλόφιλοι και να παντρευτούν για να αποκτήσουν δικαιώματα συμβίωσης; Το τελευταίο που θέλω να πω για το γάμο, είναι ότι σαφώς προορίζεται για άντρα και γυναίκα γιατί, όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε ο Αντώνης, έσονται οι δύο εις σάρκαν μίαν μόνο για τεκνοποίηση. Θεωρώ ότι οι περισσότεροι αν όχι όλοι που διαβάζουν το http://www.aixmi.gr είναι νοήμονες άνθρωποι… θέλω λοιπόν να θυμίσω ότι η εκκλησία από τότε που δημιουργήθηκε είχε σκοπό να βάλει όρια και νόμους υπό τη σκέπη και το φόβο του Θεού μόνο και μόνο για να μπορέσει ο ατίθασος λαός να λειτουργεί πολιτισμένα… σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ο καθένας θα μπορούσε να τεκνοποιεί με τη γυναίκα του καθενός, ωραίο θα ήταν τώρα που το ξανασκέφτομαι αλλά θα είχαμε πολλούς κερατάδες συνεπώς πολλούς δολοφόνους και θύματα! Είτε συμφωνούμε, είτε όχι… εκείνο τον καιρό μόνο έτσι μπορούσε να σταθεί η κοινωνία, κάτω από την επίβλεψη της εκκλησίας! Στις μέρες μας φυσικά δεν είναι ο ρόλος της εκκλησίας αυτός και δεν θα έπρεπε να είναι… επειδή ζούμε όμως στην κοινωνία θεωρώ ότι είναι καλό και όμορφο να τηρούμε κάποιες παραδόσεις, ήθη και έθιμα κι ας μην έχουν λειτουργική σημασία (σήμερα δεν λέμε τα κάλαντα για να φύγουν οι καλικάντζαροι)… Εν κατακλείδι, η θέση μου είναι ότι είμαι στο πλευρό των ομοφυλόφιλων ή όχι ανθρώπων που θέλουν να συμβιώσουν με όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις από και προς την κοινωνία… αλλά όχι με την ιδιότητα του γάμου, με ένα άλλο όνομα!

 130. Ean den mporoume na apodextoume tin «diaforetikotita» as prospathisoume toulaxiston na tin katalavoume kai tha doume oti telika oi anthropoi autoi den einai kai toso diaforetikoi, den einai anomaloi kai sigoura den proerhonai apo allon planiti.
  O theos tou kosmou den kanei diakriseis anamesa se straight kai gay den kanei diakriseis anamesa se antres kai gynaikes, oi «ekprosopoi» omos tou dikou mas theou ohi mono kanoun ti diakrisi alla proagoun to misos ti misalodoxia kai ton koinoniko ratsismo san tropo sotirias. As spasoume ti fouska pou mas perivalei kai as agapisoume tous anthropous gia auto pou pragmatika einai.

 131. Είδα σήμερα το θέμα και πραγματικά έχω να πω ότι ο κόσμος έχει μάθει να κρίνει πίσω από τα προσωπεία του ανώμαλου λες και είναι ανώμαλο να αγαπάς έναν άνθρωπο.Για τις ιδέες μου ως προς την ομοφυλοφιλία έχω γίνει το μαύρο πρόβατο στις όποιες συζητήσεις έχουν γίνει.Όχι δεν είμαι ομοφυλόφιλη αλλά κάποτε πέρασα μία κρίση ταυτότητος και σε ορισμένες των καταστάσεων μπορώ να καταλάβω πως νιώθουν μερικοί εξ αυτών.Για να τους αποδείξω πως η ομοφυλοφιλία είναι καθαρά κάτι που ξεκινάει εγκεφαλικά έκατσα και έψαξα ορισμούς και έννοιες…Βρήκα σελίδες στο ιντερνετ και αποσπάσματα από κείμενα και παραθέτω κι εδώ το εξής: «Σύμφωνα λοιπόν με τον πατέρα της Ψυχανάλυσης, μια ομοφυλόφιλη σχέση δεν είναι απλά μια ερωτική επαφή μεταξύ δύο ανδρών με την οποία ικανοποιούν τις σεξουαλικές ορμές τους. Είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό, μιας και εμπλέκει μια βαθύτερη συναισθηματική και ψυχολογική σύνδεση των δύο ατόμων, όπως ακριβώς μιλάμε και για τις ετεροφυλόφιλες σχέσεις. Φυσικά η οπτική γωνία από την οποία έβλεπε τις ομοφυλόφιλες σχέσεις ήταν εντελώς διαφορετική από αυτήν των ετεροφυλόφιλων σχέσεων, αλλά σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι ο Φρόιντ εξέφρασε αρκετά προοδευτικές ιδέες για την εποχή του.»
  Στην αρχαία ακόμα Ελλάδα όσοι ήταν φίλοι θεωρούνταν εραστές με την έννοια ότι είναι κοντά γιατί ερωτεύονταν και θαύμαζαν ο ένας το πνεύμα του άλλου.Δεν απέχει και πολύ από το σήμερα…

  Μπορεί να μην συμφωνώ με τον γάμο γιατί είμαι γενικά κατά του κοινωνικοθρησκευτικού περιορισμού μέσα από έναν κύκλο εγγράφων και χρημάτων για μία τελετή της μιας ώρας!Αν και όταν ήμουν μικρή ονειρευόμουν κι εγώ να ντυθώ νύφη μα αργότερα διαπίστωσα πως είναι καθαρά απόρροια του γυναικείου προτύπου που μας διδάσκουν.Σημασία έχει να βρίσκεις έναν άνθρωπο να σε καταλαβαίνει,να σε νιώθει και να σε στηρίζει,όπως και να τον λένε,όποια και να είναι η ηλικία του,όποια και νά’ναι η προέλευση του,όποιο και να είναι το φύλο…

  Υποσημείωση:Αναφέρομαι σε καθαρές και αγνές σχέσεις και όχι σε εκείνους που δηλώνουν ότι είναι κάτι η μπαίνουν σε αυτή την κατηγορία επί σκοπού. [ ο νοών νοείτο]

 132. Κύριε Κανάκη δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο θέλετε να τα παρουσιάζετε.Κανείς δεν είπε ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν θα πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους ετεροφιλόφιλους.Όμως όσον αφορά το δικαίωμά τους στην υιοθεσία ενός παιδιού νομίζω πως είναι τρομερά εγωιστκό να θέλει κάποιος να υιοθετήσει ένα παιδί.Έτσι καταργούνται τα πρότυπα Ένα παιδί θα πρέπει μέσα στο χώρο που ζει να έχει και το αντρικό και το γυναικείο πρότυπο.Η συγκατοίκησή του με δύο άτομα του ίδιου φύλου μπορεί να προκαλέσει μεγάλα τραύματα στον ευαίσθητο ψυχισμό του.Πόσο μάλλον όταν δεν το έχει επιλέξει το ίδιο. Η περιθωριοποίηση που θα υποστεί το ίδιο το παιδί από φίλους, συμμαθητές, θα του δημιουργήσει πολλά προβλήματα.και στο κάτω κάτω δεν είναι εντελώς ρατσιστικό να μην έχει επιλέξει το ίδιο το παιδί μια τέτοια κατάσταση.Άλλωστε την άποψη αυτή την έχουν εκφράσει όλοι οι παιδοψυχολόγοι. Αυτά και ευχαριστώ πολύ

 133. Θα σου πω κι εγώ μια ιστορία. Είναι δύο αδελφικές φίλες, όχι gay, μοναχικές, η μία έχει μόνο την άλλη, για 27 χρόνια, η μία δίπλα στην άλλη, και η μία από τις δύο αρρωσταίνει. Πάλι η αδελφική της φίλη πρέπει να πάρει την απόφαση, αλλά ο νόμος για τους γάμους των gay δεν βοηθά, διότι δεν είναι gay!!! Αλλά το hollywood δεν σου διηγήθηκε αυτήν την ιστορία, σου είπε την άλλη. Κι έτσι αναγκάζομαι τώρα εγώ να σου συμπληρώσω την σκέψη, που σου την άφησε μισή το hollywood.

 134. Συμφωνώ με την αναγνώριση του δικαιώματος γάμου, προφανώς πολιτικού, μεταξύ ομοφυλόφιλων και την απόκτηση όλων των συνεπακόλουθων δικαιωμάτων πλην ενός, που είναι η υιοθεσία παιδιών, με το εξής σκεπτικό.
  Εφόσον η ίδια η Φύση δεν επιτρέπει την αναπαραγωγική διαδικασία μεταξύ ομοφυλόφιλων, δεν δικαούνται ούτε οι ομοφυλόφιλοι να ζητούν να αναθρέψουν παδιά ούτε η κοινωνία να θεσπίσει νόμους που να το επιτρέπουν.

 135. ΚΑΛΗΜΕΡΑ Η ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ::
  ΤΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΜΩΡΟ (ΚΟΡΙΣΤΑΚΙ Η ΑΓΟΡΑΚΙ) ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΙΛΟΦΙΛΟΙ Η ΟΧΙ.
  ΤΟ ΑΝ ΔΕΙΣ ΔΥΟ ΑΝΤΡΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΓΟΡΑΚΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΜΕ?????
  ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ:
  ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΕ ΘΑ ΑΠΟΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΙΑΦΕΡΕΙ!?!?!?!!??!
  ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΥ ΕΡΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΙ ΔΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΣ ΠΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ!!?!?!???!?!?! Ο ΠΑΤΕΡΑΣ Η Η ΜΗΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΑΝΔΡΩΝ ΟΜΟΦΙΛΟΦΙΛΩΝ!!?!??!!??!?!?!? ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΡΗΣ ΑΝΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ…… ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΜΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΤΟ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ!?!?!!?!?!?!?!?!!?!?!?!!?!?!!?!?
  ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ!!!!!!!
  ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΠΡΟΣΒΑΛΑ Η ΛΥΠΗΣΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ!!!!!
  ΑΛΛΑ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΚΑΤΙ:::: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΑΛΙΤΣΕΣ Η ΕΙΔΗ ΕΝΔΥΣΗΣ

 136. Tελικα για να αλλαξουμε διαθεση η oμοφυλοφιλοι ειναι το μοναδικο ειδος στον κοσμο αυτο που πολλαπλασιαζονται και αυξανονονται χωρις να γεννουν >

 137. Ο γάμος ιστορικά θεσπίστηκε μεταξύ άντρα και γυναίκας.Κάτι άλλο να βρουν,που να τούς καλύπτει κάποια κληρονομικά και άλλα νομικά ζητήματα και νομίζω κάτι ισχύει.Αφήστε τον γάμο μεταξύ των δύο φύλων ,τα οποία γεννούν ή τίκτουν και παιδιά.Αυτό το νόημα έχει ο γάμος.Άφήστε που πάσχει πιά σαν θεσμος ,στην εποχή μας.Γιατί να θέλουν σώνει και καλά να κάνουν γάμο; Καλόπιστη απορία έχω και επειδή το έχω σκεφτεί ,δεν βρίσκω λογική απάντηση.

 138. Να ξεκαθαρίσω κάτι δεν έχω κάποιο μίσος ενάντια στους ομοφυλόφιλους.
  Όταν όμως μιλάς για γάμο σημαίνει οικογένεια, την δημιουργία ζωής με σκοπό φυσικά την συνέχεια της ζωής,διότι αν αυτό συμβεί έξω από τον γάμο θεωρείται μοιχεία.Με τον γάμο όμως ευλογείται η πράξη αυτή.Ως προς την αγάπη και την σχέση μεταξύ ομοίων φύλλων κανένα πρόβλημα, αλλά όταν ζητάς από τον Θεό να ευλογήσει μια πράξη που πρακτικά και λόγω φυσικών νόμων είναι αδύνατον να υπάρξει ζωή!

  Ακόμη με την επιλογή της ομοφυλικής ζωής απαρνείσαι αυτό που είσαι (άντρας ή γυναίκα),αυτό που σου έδωσε ο Θεός και κηνυγάς να ενταχθείς σε κάποιον άλλο ξεχωριστό τρόπο ζωής.

  Ξανά λέω οτι να αγαπάς έναν άντρα σαν γυναίκα και ίσως κάτι παραπάνω δεν φυσικά καθόλου κακό η ακόμα να ζεις μια ομοφυλική ζωή.Δεν πρέπει όμως παιδιά να τα ισοπεδώνουμε όλα και εδώ δεν μιλάμε για στερεότυπα αλλά για ιερά και όσια!!!

  Αυτή είναι η αποψη ενός 17χρονου, όχι απαραίτητα σωστή, τέτοια όμως ώστε να πορεύσει με ασφάλεια σε ένα πολύ δύσκολο δρόμο την ζωή.

  Ευχαριστώ πολύ…

 139. Ο γεροντας ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ¨¨¨¨ http://www.porphyrios.net/?p=1181 Δὲν εὐθύνεται μονάχα ὁ ἄνθρωπος γιὰ τὰ παραπτώματά του. Τὰ λάθη, οἱ ἁμαρτίες καὶ τὰ πάθη δὲν εἶναι μόνο προσωπικὰ βιώματα τοῦ ἐξομολογούμενου. Ὁ κάθε ἄνθρωπος ἔχει πάρει μέσα του καὶ τὰ βιώματα τῶν γονέων του καὶ εἰδικὰ τῆς μητέρας, δηλαδὴ τὸ πῶς ζοῦσε ἡ μητέρα του, ὅταν τὸν κυοφοροῦσε, ἂν στενοχωριόταν, τί ἔκανε, ἂν κουραζόταν τὸ νευρικό σύστημα τοῦ ἐμβρύου της. Ὁπότε, ὅταν γεννηθεῖ τὸ παιδὶ καὶ μεγαλώσει, παίρνει μέσα του καὶ τὰ βιώματα τῆς μητέρας του, δηλαδὴ ἄλλου ἀνθρώπου.

  Δημιουργεῖται μία κατάτασταση στὴν ψυχὴ τοῦ ἀνθρώπου ἐξαιτίας τῶν γονέων του, ποὺ τὴν παίρνει μαζί του σ’ ὅλη του τὴ ζωή, ἀφήνει ἴχνη μέσα του καὶ πολλὰ πράγματα ποὺ συμβαίνουν στὴ ζωή του εἶναι ἀπόρροια τῆς καταστάσεως αὐτῆς. Τὰ φερσίματά του ἔχουν ἄμεση σχέση μὲ τὴν κατάσταση τῶν γονέων του. Μεγαλώνει, μορφώνεται, ἀλλὰ δὲν διορθώνεται. Ἐδῶ βρίσκεται μεγάλο μέρος ἀπὸ τὴν εὐθύνη γιὰ τὴν πνευματικὴ κατάσταση τοῦ ἀνθρώπου.

  Ὑπάρχει ὅμως ἕνα μυστικό. Ὑπάρχει κάποιος τρόπος ν’ ἀπαλλαγεῖ ὁ ἄνθρωπος ἀπ’ αὐτὸ τὸ κακό. Ὁ τρόπος αὐτὸς εἶναι ἡ γενικὴ ἐξομολόγηση, ἡ ὁποία γίνεται μὲ τὴ χάρη τοῦ Θεοῦ. Μπορεῖ, δηλαδή, νὰ σοῦ πεῖ ὁ πνευματικός.

  – Πῶς θὰ ἤθελα νὰ ἤμασταν σ’ ἕνα ἥσυχο μέρος, νὰ μὴν εἶχα ἀσχολίες καὶ νὰ μοῦ ἔλεγες τὴ ζωή σου ἀπ’ τὴν ἀρχή, ἀπὸ τότε ποὺ αἰσθάνθηκες τὸν ἑαυτό σου, ὅλα τὰ γεγονότα ποὺ θυμᾶσαι καὶ ποιὰ ἦταν ἡ ἀντιμετώπισή τους ἀπὸ σένα, ὄχι μόνο τὰ δυσάρεστα ἀλλὰ καὶ τὰ εὐχάριστα, ὄχι μόνο τὶς ἁμαρτίες ἀλλὰ καὶ τὰ καλά. Καὶ τὶς ἐπιτυχίες καὶ τὶς ἀποτυχίες. Ὅλα. Ὅλα ὅσα ἀπαρτίζουν τὴ ζωή σου.

  Πολλὲς φορὲς ἔχω μεταχειριστεῖ αὐτὴ τὴν γενικὴ ἐξομολόγηση καὶ εἶδα θαύματα πάνω σ’ αὐτό. Τὴν ὥρα ποὺ τὰ λὲς στὸν ἐξομολόγο, ἔρχεται ἡ θεία χάρις καὶ σὲ ἀπαλλάσσει ἀπ’ ὅλα τὰ ἄσχημα βιώματα καὶ τὶς πληγὲς καὶ τὰ ψυχικὰ τραύματα καὶ τὶς ἐνοχὲς διότι, τὴν ὥρα ποὺ τὰ λές, ὁ ἐξομολόγος εὔχεται θερμὰ στὸν Κύριο γιὰ τὴν ἀπαλλαγή σου.

  Τὸ χάρισμα τῆς διάκρισης στὴν Ὀρθόδοξη πνευματικὴ καθοδήγηση, σελ. 106-107

  “Στὴν ἐξομολόγηση νὰ μὴ λέμε μόνο τὰ ἁμαρτήματά μας ἀλλὰ καὶ τοὺς διάφορους λογισμούς, π.χ. φόβου, λύπης, χαρᾶς, στενοχώριας, ποὺ περνᾶμε ἀπὸ διάφορα γεγονότα ἢ συμβάντα, ὅπως σεισμούς, θανάτους, γάμους, ὀλιγοπιστίες κ.λπ.”

  Ἀνθολόγιο Συμβουλῶν Γέροντος Πορφυρίου, σελ. 173

 140. Ο σημερινός γάμος δεν είναι τελετουργικό, εν πολλοίς ούτε καν «μυστήριο», αλλά σόου, διαδικασία και διακανονισμός. Τώρα μιλάμε για μια σειρά βημάτων, βήματα επάνω σε πασαρέλα, σε ομαλό πεδίο δίχως κακοτοπιές, δίχως ρήγματα και αβύσσους. Η λέξη «γάμος» χρησιμοποιείται ακόμη βέβαια. Όμως η χρήση της είναι όπως το φως ενός νεκρού άστρου που συνεχίζει να φτάνει στα μάτια μας μέχρις ότου οι τελευταίες ακτίνες του καλύψουν την απόσταση, τα έτη φωτός μεταξύ μας.Γάμος των ομοφυλοφίλων… Στους Αρχαίους το ρήμα «γαμέω» αφορούσε τη συνεύρεση άντρα και γυναίκας, και μόνον.Γάμος των ομοφυλόφιλων λοιπόν. Γιατί όχι; Όταν τον γάμο των «ομοφυλοφίλων» τον δούμε ως «γάμο» των ομοφυλοφίλων, τότε ίσως αναγνωρίσουμε ότι το πάθιασμα και ο ντόρος και τα μεγάλα λόγια ήταν «για ένα πουκάμισο αδειανό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here