Γεωργιάδης: Να σταματήσει η διαπραγμάτευση αν η ονομασία δεν είναι erga omnes

0
47

Να σταματήσει η διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, αν η ονομασία δεν είναι erga omnes, τόνισε μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα» ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων παρουσίασε τη θέση του κόμματός του για το Σκοπιανό, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ζάεφ ότι δεν αλλάζει το Σύνταγμα και πως θα υπάρχει διπλή ονομασία, ο κ. Γερωγιάδης τόνισε πως οι δηλώσεις αυτές δείχνουν δεινή διπλωματική ήττα για την Ελλάδα και επεσήμανε, «δεν μπαίνουμε σε καμία συζήτηση αν το όνομα δεν είναι erga omnes. Αν ο κ. Τσίπρας συζητά για όνομα που δεν είναι erga omnes να μην σας πω τι διαπράττει. Δεν θέλω να λέω βαριές κουβέντες. Αν γίνεται συζήτηση από τον Έλληνα πρωθυπουργό για όνομα που δεν είναι erga omnes τότε o κ. Τσίπρας έχει προχωρήσει σε μια πράξη που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια και πρέπει να σταματήσει τη διαπραγμάτευση«.

«Στην ενημερωση που έκανε ο κ. Κοτζιάς έχει πει τα εντελώς αντίθετα. Γιατί χθες δεν είχαμε ανακοίνωση μετά τη συνέντευξη Ζάεφ;» αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στη θέση της ΝΔ για το Σκοπιανό τόνισε ότι «θα αφήσουμε το όνομα τελευταό και θα λύσουμε όλα τα άλλα. Θα αναθεωρήσουν πρώτα το Σύνταγμά τους για να βγάλουν όλο τον αλυτρωτισμό τους«.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here