Γεραπετρίτης: Πώς θα αφαιρούνται 5-10 βαθμοί για την πολυϊδιοκτησία

0
47

«Mέσα στον Φεβρουάριο θα υπογραφεί συνυποσχετικό με το οποίο η UEFA θα δεσμεύεται ότι θα υποβάλει (ίσως και τον Μάρτιο) έκθεση και προτάσεις για την αναδιοργάνωση του ποδοσφαίρου και η Πολιτεία θα δεσμεύεται να υλοποιήσει τις προτάσεις στο μέρος που την αφορούν, παρέχοντας πολιτική κάλυψη για ό,τι χρειάζεται να γίνει».

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στον Θέμα 104,6. «Το δικό μας στίγμα είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναστολή ή παραχώρηση προς οποιοδήποτε συμφέρον, επιχειρηματικό ή οπαδικό», πρόσθεσε.

Ο υπουργός εξήγησε και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών από ομάδες οι οποίες βρίσκονται σε καθεστώς πολυϊδιοκτησίας. «Εντός ευλόγου χρόνου, όπως προβλέπεται, θα πρέπει να υπάρξει συμμόρφωση όσων παραβίασαν τη διάταξη. Εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση, είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξει ή αυτεπαγγέλτως ή από καταγγελία νέα διαδικασία με την οποία θα διαπιστωθεί μη συμμόρφωση και επανάληψη των κυρώσεων. Δεν θα είναι μια ημέρα, δεν θα είναι και 10 μήνες. Αυτό προβλέπεται από τις γενικές διατάξεις που εφαρμόζονται σε κάθε δικαιοδοτική απόφαση. Θα πρέπει να συμμορφωθούν εντός ευλόγου χρόνου αλλιώς θα υπάρξει επανάληψη ποινής. Υπάρχει σθεναρότατη βούληση για εφαρμογή των κανόνων, που φτάνει μέχρι την αποβολή από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στη λύση πάντως για απειλή εξόδου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το είπαμε ρητά στην UEFA και είναι βασική μας τοποθέτηση. O παραβιάζων πληρώνει».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here