Γερμανία: Τριβές στην υπηρεσιακή κυβέρνηση από ένα φυτοφάρμακο

0
66

Νέα ένταση αναμένεται να προκαλέσει στην υπηρεσιακή κυβέρνηση η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συνέχιση της χρήσης του αμφιλεγόμενου ζιζανιοκτόνου γλυφοσάτη για τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι τριβές οφείλονται στο γεγονός πως η Γερμανία μέσω του χριστιανοκοινωνιστή υπηρεσιακού υπουργού Γεωργίας Κρίστιαν Σμιτ, άναψε απροσδόκητα το πράσινο φως στην ΕΕ.

Σ’ αυτό διαφωνεί η υπουργός Περιβάλλοντος από το SPD, Μπάρμπαρα Χέντριξ, η οποία με ανακοίνωσή της εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της καθώς η απόφαση ελήφθη χωρίς να προηγηθεί συνεννόηση.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής Γεωργίας της ΕΕ, οι υποστηρικτές της γλυφοσάτης αυξήθηκαν κατά τέσσερις, περιλαμβανομένης και της Γερμανίας, η οποία ωστόσο απείχε εδώ και χρόνια καθώς ο συνασπισμός των Χριστιανικών Κομμάτων με τους Σοσιαλδημοκράτες δεν μπορούσε να συμφωνήσει επί του θέματος, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Ο υπουργός Γεωργίας τάσσεται υπέρ της περαιτέρω χρήσης της γλυφοσάτης, ευθυγραμμιζόμενος με τις επιθυμίες αγροτικών ενώσεων και εκπροσώπων του λόμπι της χημικής βιομηχανίας, ενώ η υπουργός Περιβάλλοντος δεν εμπιστεύεται την ουσία αυτή καθώς υιοθετεί τους φόβους περιβαλλοντικών οργανώσεων, που θεωρούν το ζιζανιοκτόνο καρκινογόνο και συνυπεύθυνο για τον αφανισμό ζωντανών οργανισμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here