Γερμανική «ρουκέτα»: Άσυλο σε 4 Τούρκους αξιωματικούς…

0
96

Άσυλο σε τέσσερις Τούρκους αξιωματικούς, τους οποίους ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί ως πραξικοπηματίες, έδωσαν οι γερμανικές αρχές.

Όπως γράφει το περιοδικό «Der Spiegel» μεταξύ των τεσσάρων βρίσκεται και ο πρώην συνταγματάρχης Ιλχάμι Π., ο οποίος την εποχή της απόπειρας πραξικοπήματος υπηρετούσε ως Διοικητής της Στρατιωτικής Ακαδημίας της ‘Αγκυρας και κατηγορείται από την τουρκική κυβέρνηση ως ένας εκ των επικεφαλής της προσπάθειας ανατροπής του Ταγίπ Ερντογάν.

Η απόφαση για χορήγηση ασύλου σημαίνει στην πράξη ότι δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα απέλασής τους για να δικαστούν στην Τουρκία με τις κατηγορίες της προδοσίας και της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με το Spiegel, o Ταγίπ Ερνρτογάν ειχε προτείνει στον πρώην καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ να «ανταλλάξουν» τον τούρκο στρατιωτικό με τον γερμανοτούρκο ανταποκριτή της «Die Welt» Ντενίζ Γιουτζέλ, ο οποίος κρατείται εδώ και σχεδόν έναν χρόνο από τις τουρκικές αρχές. Η γερμανική πλευρά απέρριψε την πρόταση.

Σε συνάντηση με δημοσιογράφους του «Der Spiegel» ο Ιλχάμι Π. εξέφρασε την ανησυχία του για τον κίνδυνο εντοπισμού και απαγωγής του από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ενώ βρίσκεται στην Γερμανία, ενώ, όπως είπε, η γερμανική αστυνομία του συνέστησε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Ο ίδιος πάντως επιθυμεί να επιστρέψει στην Τουρκία, αλλά θα πρέπει να περιμένει «μέχρι να φύγει επιτέλους ο Ερντογάν».

Η Γερμανία δίνει άσυλο σε 4 Τούρκους αξιωματικούς…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here