Γερμανικός Τύπος:Ένα βήμα πιο κοντά στις κεφαλαιαγορές η Ελλάδα

0
24

Την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων αποτιμά θετικά ο γερμανικός Τύπος. Συγκεκριμένα η Handelsblatt, παρατηρεί ότι «η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων ήταν επιτυχής». Όπως επισημαίνει η οικονομική εφημερίδα του Ντύσελντορφ στην ηλεκτρονική της έκδοση, σύμφωνα με αναδημοσίευση της Deutsche Welle, μέσω αυτής της διαδικασίας, του λεγόμενου swap, «η Ελλάδα μπόρεσε να διασφαλίσει επιπρόσθετη ρευστότητα και έκανε ένα βήμα πιο κοντά στην επιδιωκόμενη (σ.σ. κανονική) επιστροφή της στις κεφαλαιαγορές το 2018», οπότε και λήγει το τρέχον πρόγραμμα δανεισμού.

Επικαλούμενο αναφορά του Έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, το δημοσίευμα αναφέρει ότι από τον στόχο των σχεδόν 30 δισ. ευρώ ανταλλάχθηκε μέχρι στιγμής χρέος 25,47 δισ. ευρώ «με νέα, φθηνότερα ομόλογα», γράφει η εφημερίδα, σύμφωνα με την DW.

Η Handelsblatt χαρακτηρίζει το επιτυχημένο swap ως «μία ακόμη μερική επιτυχία» μετά την έκδοση πενταετούς ομολόγου το προηγούμενο καλοκαίρι έπειτα από τρία χρόνια απουσίας της Ελλάδας από τις αγορές. Όπως επισημαίνει, «η Ελλάδα θέλει να επιστρέψει βαθμιαία στις κεφαλαιαγορές. Τον Ιούλιο ο κυβερνητικός συνασπισμός υπό τον Αλέξη Τσίπρα έκανε για πρώτη φορά από το 2014 μια επιτυχημένη δοκιμή για την επιδιωκόμενη επιστροφή στις αγορές. Τότε αντλήθηκαν τρία δισ. ευρώ στην αγορά ομολόγων».

«Επιτυχία για την Ελλάδα» χαρακτηρίζει το σημερινό swap με σύντομη αναφορά της η Frankfurter Allgemeine Zeitung. Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης, όπως σημειώνει η Deutsche Welle, σχολιάζει ότι «το να συγκαταλέγονται τα ελληνικά ομόλογα στις επιτυχίες δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ. Ωστόσο η υπερχρεωμένη χώρα της κρίσης σημείωσε τώρα μια σημαντική επιτυχία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here