Γεροβασίλη: Χρέος και ανάπτυξη στο επίκεντρο του ταξιδιού Τσίπρα στις ΗΠΑ

0
35

Τους τρεις άμεσους στόχους της ελληνικής πλευράς κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη έθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε δημοσιογράφους μετά την παρουσία του Πρωθυπουργού στο ίδρυμα του Μπιλ Κλίντον, χθες το βράδυ, επισημαίνοντας ότι πρώτος είναι αυτός του χρέους.

«Πρώτον η συζήτηση για το χρέος, δεύτερον η πολιτική σταθερότητα που θέλουμε κι έχουμε τώρα μια κυβέρνηση τετραετίας και τρίτον η οικονομική σταθερότητα, με ανάκαμψη και ανάπτυξη», ανέφερε.

Εκείνο που μας ενδιαφέρει, είπε, είναι να μιλήσουμε για το ελληνικό χρέος με όσους περισσότερους μπορούμε, ώστε να υπάρχει μία ανταπόκριση ως συμβολή στη μεγάλη συζήτηση που θέλουμε να γίνει γι’ αυτό: «Το ελληνικό χρέος βρίσκεται στην καρδιά της δικής μας επεξεργασίας, των θέσεών μας και του προγράμματος και θεωρούμε ότι και η συμφωνία που υπογράψαμε το καλοκαίρι, αλλά και το πρόγραμμα το οποίο θέλουμε να τρέξουμε, παράλληλα, η βιωσιμότητα και η επιτυχία τους εξαρτώνται πάρα πολύ από το τι θα συμβεί με το ελληνικό χρέος».

Για τον δεύτερο στόχο, η κυβερνητική εκπρόσωπος, ανέφερε ότι πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν περισσότερο λόγος για την ανάπτυξη και τα επόμενα βήματα.

«Εκτιμούμε ότι πρέπει εμπροσθοβαρώς να συμβεί ένα αναπτυξιακό σοκ στη χώρα, προκειμένου να αντιρροπήσει και τα δύσκολα σημεία της συμφωνίας, αλλά και να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος από μερικά δυσάρεστα μέτρα που περιέχει», τόνισε.

Αναφερόμενη στη συζήτηση που έγινε στο ίδρυμα Κλίντον είπε πως κι ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε μία ώθηση στο ζήτημα της ανάπτυξης και των επενδύσεων ώστε να συμβάλουν στην οικονομική σταθερότητα και την ανάκαμψη, αναφέροντας ότι «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here