Το νέφος της αιθάλης πνίγει την Αθήνα

0
51

Δεν είναι ειδυλλιακές εικόνες από μια παραδουνάβια πόλη της μεσευρώπης, με την ομίχλη να αγκαλιάζει τον καπνό από τις καμινάδες…

Είναι η αποπνικτική ατμόσφαιρα της Αθήνας του 2013. Χιλιάδες ξυλόσομπες και τζάκια, στα οποία -εκτός από καυσόξυλα- ο κόσμος καίει τάβλες από ξεχασμένες οικοδομές, καρεκλοπόδαρα περασμένα με βερνίκι, ακόμη και παλιά παπούτσια.

Και στον αέρα εκτοξεύονται εκατομμύρια νανοοργανισμοί -που λένε και οι επιστήμονες- οι οποίοι έρχονται και κάθονται στις κυψέλες των πνευμόνων, προκαλώντας αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Άλλο ένα τραγικό σημάδι της ελληνικής παρακμής. Τα τζάκια δεν αποτελούν, πλέον, σύμβολα μεσοαστικής ευημερίας αλλά μέσα θέρμανσης των νοικοκυριών. Όπως στις δεκαετίες του ’50 και του ’60 με τα μαγκάλια.

Και μπορεί τα αιωρούμενα σωματίδια να μην είναι θανατηφόρα όπως τότε, δεν παύουν όμως να αποτελούν πηγές σοβαρών κινδύνων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟ κόσμος σώθηκε… χάθηκε όμως ο άνθρωπος!
Επόμενο άρθροΟ Γ.Παπακωνσταντίνου φερετζές του συστήματος,παλαιού & νέου,δεξιού & αριστερού
Η Άτροπος είναι γειτόνισά μας. Καθενός και καθεμιάς από μας. Εργάζεται με μειωμένες στο μισό αποδοχές, έχει ήδη περάσει στην ανεργία ή δεν μπορεί καν να βρει την πρώτη της δουλειά. Είναι 30, 40 ή 50 χρονών και δυσκολεύεται πολύ να τα βγάλει πέρα. Σπούδασε, προσπάθησε, ήλπισε, επένδυσε στη γνώση και το ταλέντο. Και τώρα σκέφτεται το ενδεχόμενο να μεταναστεύσει. Όπως έκαναν στη δεκαετία του '60 οι γονείς της, που πήγαν ως ανειδίκευτοι εργάτες (γκασταρμπάιτερς) στη Γερμανία...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here