Για τρίτη φορά έτρεμε η Άνγκελα Μέρκελ σε δημόσια εμφάνιση

0
155

Για τρίτη φορά μέσα σς λίγες εβδομάδες η Άνγκελα Μέρκελ άρχισε να τρέμει σε δημόσια εκδήλωση, κατά την υποδοχή στο Βερολίνο του πρωθυπουργού της Φινλανδίας Αντι Ρίνε. Λίγο αργότερα προσπάθησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες, δηλώνοντας: «Νιώθω πολύ καλά, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Νομίζω ότι θα πρέπει να γίνεται αποδεκτό όταν λέω ότι είμαι καλά».

Ωστόσο, οι εικόνες έχουν προκαλέσει ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας της, τόσο στο εσωτερικό της Γερμανίας όσο και διεθνώς.

Την πρώτη φορά η καγκελάριος είχε αρχίσει να τρέμει κατά την υποδοχή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βερολίνο στις 18 Ιουνίου. Τότε το συμβάν είχε αποδοθεί στην υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε και σε αφυδάτωση. Ακολούθησε η συνάντησή της με τον πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ στις 27 Ιουνίου, όπου παρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα. Τότε είχε πει: «Είμαι πεπεισμένη ότι όπως εμφανίστηκε αυτή η αντίδραση του οργανισμού έτσι και θα φύγει. Κατανοώ την ερώτηση, αλλά δεν έχω τίποτε ιδιαίτερο να αναφέρω πέραν του ότι είμαι καλά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here