Γιάννης Τραγάκης 45 χρόνια βουλευτής. Και μετά ο γιός;

0
99

Γιορτινή ημέρα που είναι των Αγίων Αναργύρων, μην πάρω καμιά αμαρτία, οπότε ξεκαθαρίζω πως δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο. Από την τηλεόραση τον γνωρίζω εξ όψεως και θέλω να ζήσει υγιής και ευτυχισμένος τα γεράματα με την οικογενειά του.

Γιάννης Τραγάκης. Ο επονομαζόμενος και Πειραιάρχης. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το 1974 που εκλέγεται ανελλιπώς. Δεν κάνει κάτι παράνομο. Τον ψηφίζουν φανατικά και τον εμπιστεύονται για να βοηθήσει την Ελλάδα χιλιάδες πολίτες.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Και φυσικά δεν θα κρίνω την πολιτική του πορεία, τις αποφάσεις του, τα όσα πρόσφερε ή δεν πρόσφερε στη χώρα αυτόν τον περίπου μισόν αιώνα που είναι επαγγελματίας βουλευτής. Δεν γνωρίζω αν όντως ισχύουν τα όσα έχουν ακουστεί ότι έχει διορίσει όχι γενικά στο δημόσιο (αυτό το κάνουν όλοι οι βουλευτές παραδοσιακά) αλλά στη βουλή δεκάδες δικούς του ανθρώπους. Συγγενείς, φίλους και γείτονες. Γιατί η βουλή, αν δεν γνωρίζετε είναι κάτι σαν το… Άγιο Όρος. Εργασιακό άβατο αν δεν έχεις πολύ «γερό δόντι». Με απίστευτα εργασιακά προνόμια, μπόνους και διευκολύνσεις. Δεν πειράζει, αυτά ούτως ή άλλως δεν είναι γιά εμάς τους κοινούς θνητούς.

Αποφάσισε λοιπόν – λέει ο κ. Τραγάκης – να μην είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε γίνουν το 2018 ή το 2019. Αν – ας πούμε γίνουν το 2019 – ο κ. Τραγάκης θα έχει συμπληρώσει 45 χρόνια βουλευτής! Μια ολόκληρη ζωή δηλαδή με εξασφαλισμένα οικονομικά και τα τρισεγγονά του. Τότε θα είναι 75 ετών, γεννηθείς το 1944.
Ωραία απόφαση, κάποιοι θα τη χαρακτήριζαν και καθυστερημένη λόγω ηλικίας, αλλά και πάλι εντάξει. Ο καθένας ελεύθερος είναι να χειρίζεται τον χρόνο του, σε δημοκρατία ζούμε και μάλιστα αν νιώθει ακμαίος.

Όταν όμως ο κ. Τραγάκης δήλωσε εμφατικά ότι αφήνω τη βουλευτική έδρα στον γιό μου αυτό «πάει πολύ». Ήταν μια δήλωση η οποία λογικό είναι εξόργισε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος σε μια ένδειξη πυγμής απέκλεισε από τις λίστες των υποψηφίων βουλευτών προκαταβολικά τον υιό Τραγάκη, τον κ. Αλέξανδρο Τραγάκη.

Αυτά όλα βέβαια έγιναν τον Σεπτέμβριο, πού τα θυμήθηκα δύο μήνες μετά. Ξέρω κι εγώ; Στην Ελλάδα ζούμε. Μπορεί να δούνε πολλά τα μάτια μας. Δεν είμαι απολύτως βέβαιος πως ο κ. Τραγάκης (ο πρεσβύτερος) δεν θα είναι ξανά υποψήφιος. Ή δεν θα επιμείνει για τον γιό του και αυτή τη φορά δεν ξέρω αν ο κ, Μητσοτάκης «δεν μασήσει».

Γιατί ίσως – λέω ίσως – ο κ. Τραγάκης (και οι κάθε «Τραγάκηδες» σε όλα τα κόμματα) να έχουν παραφράσει τον μεγάλο ποιητή Τάσο Λειβαδίτη, που έλεγε πως ο κόσμος υπάρχει μόνο για να τον μοιράζεσαι. Η δική τους αρχή να είναι «η βουλή υπάρχει μόνο όταν τη μοιράζεσαι» (με γιούς, κόρες και ανίψια).

Έχω την εντύπωση όμως πως αυτό στην ελληνική γλώσσα ονομάζεται νεποτισμός ή οικογενειοκρατία…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΗ Μαντάμ Σουσού του Ψαθά ή του Παλλάς;
Επόμενο άρθρο«Νικολέτα Νομικού-Συγγρού: Ο Ανδρέας μου», από 11 Nοεμβρίου στο Vault
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και κατοικεί στη Ραφήνα με την οικογένεια και τα σκυλιά του από το 1986. Πτυχιούχος δημοσιογραφίας από τη σχολή Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Ξεκίνησε να εργάζεται από την ιστορική εφημερίδα "Ακρόπολις" το 1986, ενώ μετά από δύο χρόνια έγινε συντονιστής του ελεύθερου ρεπορτάζ και παρέμεινε έως το 1990 οπότε και έκλεισε. Εργάστηκε επίσης στο ελεύθερο ρεπορτάζ στις εφημερίδες Αλήθεια, Δημοσιογράφος, Ελεύθερος, Βραδυνή, Καρφί, Espresso, Ανατολική Ακτή και Ελλάδα. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά Θησαυρός, Πρόσωπα, Ένα, Crash και Polis. Από το 2010 είναι μόνιμος αρθρογράφος στην ενημερωτική ιστοσελίδα aixmi.gr και από τον Μάρτιο του 2016 παρουσιάζει την εκπομπή "ανθρωπογραφίες" στο aixmiradio. Εργάστηκε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Vips, Πειραιάς - Κανάλι 1 και Παραπολιτικά 90,1 - καθώς και επί 26 χρόνια από την πρώτη ως την τελευταία ημέρα λειτουργίας του (1989 - 2014) στον ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96 ως συντάκτης και παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων της πρωινής ζώνης. Εργάστηκε επίσης στον ενημερωτικό τομέα των τηλεοπτικών καναλιών Seven, Mega , Alter, Sunny, Action 24 και στη δημιουργική ομάδα της εκπομπής "όλα" από το 1999 έως το 2008 σε Alpha και Ant 1. Το 1986 κέρδισε το πρώτο βραβείο ελεύθερου ρεπορτάζ γιά δημοσιογράφους έως 22 ετών από ειδική εκπομπή της τότε ΕΤ 2. Τακτικό μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Διετέλεσε επί πέντε θητείες μέλος του μεικτού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Ενεργός υποστηρικτής και μέλος της Γενικής Συνέλευσης της unicef. Συγγραφέας του ερωτικού μυθιστορήματος "το κύμα της ελπίδας". Aντιπρόεδρος της διοργανώτριας επιτροπής και αθλητής του επίσημου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΜΜΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here