Γιατί γκρινιάζει η ΝΔ για Τσίπρα-Καμμένο, αντί να κάνει πάρτι;

0
295

Προσπαθώ να καταλάβω τη στάση της ΝΔ για τη συζήτηση στη Βουλή, με θέμα την πώληση οβίδων στη Σαουδική Αραβία και τις επιλογές του Πάνου Καμμένου, και ομολογώ ότι δυσκολεύομαι πολύ.

Η συζήτηση επρόκειτο να γίνει την Πέμπτη, ημέρα που θα έλειπε ο πρωθυπουργός στο Παρίσι, για τη βράβευσή του από τους Γάλλους δικηγόρους. Η ΝΔ θεώρησε προσχηματική την απουσία του και κατήγγειλε ότι επέλεξε να φύγει από τη χώρα για να μην αναγκαστεί να καλύψει τον εταίρο του στην κυβέρνηση. Άλλωστε, για πάνω από 10 μέρες απέφευγε να πάρει θέση.

Με αυτά τα δεδομένα ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να αναβληθεί για 72 ώρες η συζήτηση, ώστε να δώσει το παρών και ο ίδιος. Και, κάπου εκεί, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άρχισε να τον κατηγορεί ότι δε σέβεται τα κοινοβουλευτικά θέσμια και ότι πρόκειται για επίκαιρη επερώτηση βουλευτή, διαδικασία στην οποία δεν προβλέπεται να πάρουν το λόγο οι αρχηγοί των κομμάτων.

Συγνώμη, η ΝΔ δεν πίεζε καθημερινά τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση για τους χειρισμούς του υπουργού Άμυνας και τον μεσάζοντα Κυριάκο Παπαδόπουλο; Γιατί τώρα γκρινιάζει και λέει αντιφατικά πράγματα, αντί να πανηγυρίζει που τον φέρνει στη Βουλή; Μια δήλωσή του απαιτούσε όλη κι όλη και τώρα δεν κάνει πάρτι που μπορεί να υποστηρίξει ότι τον «έσυρε» σε ολόκληρη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων; Ακατανόητο…

ΥΓ Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός δεν ήθελε να εμπλακεί προσωπικά στην υπόθεση και πιθανότατα θα τηρούσε την ίδια στάση έως το τέλος αν η αντιπολίτευση δεν τον κατηγορούσε ότι «δραπέτευσε» από τη χώρα για να μην τον στηρίξει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here