Γιατί κοροϊδευόμαστε αδέρφια ;

0
23

Και όμως, από τo ναυάγιο (από όλες τις πλευρές), της υπόθεσης της Siemens, μπορεί να βγει κάτι καλό.

Αποδείχτηκε, με εξοργιστικό τρόπο, η πλήρης ανεπάρκεια όσων ορίζουν το Σύνταγμα και ο σχετικός Νόμος για τη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών και την τιμωρία πολιτικών προσώπων.

Στη σημερινή Ελλάδα, με το σημερινό (φοβάμαι και με το αυριανό αν κάτι δεν αλλάξει ριζικά) κομματικό πλαίσιο, οι όποιας μορφής επιτροπές της Βουλής, είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν, είτε και δεν θέλουν και δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά.

Έτσι, το μεγαλύτερο σκάνδαλο των πολλών τελευταίων ετών, αντί για τραγωδία που τελειώνει με την κάθαρση, γίνεται άσχημα παιγμένη φάρσα, που εξοργίζει τους θεατές.

Η σπουδή της κυβέρνησης να ανακοινώσει αλλαγές στο Νόμο περί ευθύνης υπουργών (είναι σωστές, αλλά δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα), δηλώνει ότι όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ποια είναι η πραγματικότητα. Το ζητούμενο όμως, είναι να την αλλάξουμε.

Να παραδεχτούμε ότι με τα όσα σήμερα ισχύουν δεν έχει κανένα νόημα να ακολουθείται η σχετική διαδικασία.Να καταλήξουμε σε ένα σαφές και ρεαλιστικό πλαίσιο που θα αντικαταστήσει αυτό που σήμερα ισχύει και θα βασίζεται στην αντιμετώπιση των πολιτικών προσώπων με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αντιμετωπίζεται κάθε πολίτης.

Να κατευθύνουμε την έρευνα σε δρόμους (φοροαποφυγή, ψευδείς δηλώσεις, ξέπλυμα χρήματος) που μπορούν να αποφέρουν αποτέλεσμα.
Αλλιώς, κοροϊδευόμαστε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here