Γιατί τόση αναλγησία;

0
1088

Η πολιτεία, αναγνωρίζοντας μέχρι σήμερα τον αγώνα των παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες για να κρατηθούν στη ζωή, έδινε την ευκαιρία εισαγωγής τους στα Ανώτατα Ιδρύματα με το 5% των θέσεων κάθε πανεπιστημιακής σχολής ακόμη και αν είχαν προσωρινά θεραπευθεί.

Σήμερα, όπως διάβασα, στην εποχή της λιτότητας και της αναλγησίας η ευκαιρία αυτή χάνεται και δεκάδες νέοι που έπασχαν κατά το παρελθόν από τέτοιες ασθένειες κινδυνεύουν δύο μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις να στερηθούν το αγαθό της ανώτατης εκπαίδευσης. Λιτότητα, λοιπόν, και στην ευκαιρία σπουδών για τους νέους που είχαν την κακοτυχία να νοσήσουν σοβαρά;

Ας σκεφθούν οι αρμόδιοι της πολιτείας ότι την υγεία δεν την έχουν «επιλέξει» οι συνάνθρωποί μας, την εκπαίδευση όμως έχουν κάθε δικαίωμα να την επιλέξουν, και ότι, όταν η σωματική υγεία είναι απούσα, η υγεία του πνεύματος είναι η μόνη ικανή να καλύψει κατά κάποιο τρόπο το μεγάλο κενό και να τους προσφέρει την ιδεώδη στήριξη.

Ας σκεφθούν, επιτέλους, ότι οι πολίτες της χώρας που γέννησε τις ανθρωπιστικές αξίες δεν μπορούν να συγχωρήσουν την τόση απανθρωπιά!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΈκανε λάθος η Φουρέιρα με τον αλβανικό αετό, αλλά ψυχραιμία…
Επόμενο άρθροΣε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον
Η Στέλλα Πριόβολου είναι ομότιμη καθηγήτρια Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ελληνική, γαλλική και ιταλική φιλολογία και είναι διδάκτωρ των πανεπιστημίων Αθηνών και Ρώμης. Καθηγήτρια Λατινικής-Ιταλικής Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ελληνορωμαϊκές -Ελληνοϊταλικές Σπουδές: Λογοτεχνία, Ιστορία και Πολιτισμός". Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών και συγγραφέας πολλών μελετών. Η έρευνά της τα τελευταία χρόνια έχει ως αντικείμενο το θεατρικό έργο του Dario Fo και τη σχέση του με τη λατινική λογοτεχνία του Μεσαίωνα. Αποτέλεσμα της έρευνας αυτής είναι τα τρία βιβλία από τις εκδόσεις Περίπλους: 1. "Dario Fo, ένας σύγχρονος goliardus", (2001) 2. "Dario Fo, venticinque monologhi per una donna: La Medea", (2005) 3. "Rosa Fresca Aulentissima, το μεσαιωνικό ερωτικό ποίημα με το μάτι των φιλολόγων και του Νομπελίστα Dario Fo", (2010). Το ποίημα αυτό μεταφράστηκε στην ελληνική με την επιχορήγηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας. Από το 1994 μέχρι το 2001, Αντιπρόεδρος του Ι.Κ.Υ. και υπεύθυνη για το κοινοτικό πρόγραμμα "Σωκράτης". Επιστημονική υπεύθυνη προγραμμάτων ξένων γλωσσών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και εμπειρογνώμων Γ.Γ.Ε.Τ. για την κινητικότητα των σπουδαστών. Τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης 2000-2001. Από το 2001-2004 Ειδική Γραμματέας Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στο ΥΠΕΠΘ, Πρόεδρος της Επιτροπής στήριξης των Εδρών Ελληνικών Σπουδών στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού και εθνική εκπρόσωπος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το Ευρωπαϊκό Έτος Γλωσσών 2001. Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας( Σ.Ε.Π.Ι.) και Γ. Γραμματέας της Societe Europeenne de Culture στην Ελλάδα.Από το 2008 μέχρι το 2010, αναπληρώτρια πρόεδρος Τμήματος Σλαβικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών.Έχει τιμηθεί με την ανώτατη διάκριση του Ιταλικού κράτους CAVALIERE al merito della Repubblica Italiana, 2002. Εχει τιμηθεί για την προσφορά της στα Ελληνικά Γράμματα και τον πολιτισμό από την Ένωση Γυναικών Φωκίδας, 2007 και έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Χίου για τον ίδιο λόγο, 2007. Αναπτύσσει επί χρόνια πολιτική δραστηριότητα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ ως μέλος της Κ.Ε. και σε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο του Ευρωκοινοβουλίου το 1999.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here