Γιλντιρίμ: Αν δεν μας δώσουν F-35 οι ΗΠΑ έχουμε άλλες λύσεις…

0
120

Μεγάλο εκνευρισμό έχει προκαλέσει στην Τουρκία η απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ να εγκρίνει νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνεται ρήτρα που απαγορεύει την πώληση μαχητικών F-35 στην Τουρκία. Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ τη χαρακτήρισε «ατυχή» και «αντίθετη με το πνεύμα στρατηγικής σύμπραξης», ενώ τόνισε πως η χώρα του «διαθέτει εναλλακτικές λύσεις, που θα την αφήσουν ευάλωτη».

Η Γερουσία ενέκρινε χθες αμυντικό προϋπολογισμό ύψους 716 δισεκ. δολαρίων, υποστηρίζοντας την έκκληση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για έναν μεγαλύτερο, ισχυρότερο στρατό. Στον προϋπολογισμό περιλαμβάνεται τροπολογία που απαγορεύει την πώληση των μαχητικών τελευταίας γενιάς στην Τουρκία.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, παρά την κίνηση της Γερουσίας των ΗΠΑ να απαγορεύσει την παράδοση μαχητικών F-35 στην Άγκυρα.

«Το να προκαλεί τεχνητές κρίσεις είναι το στυλ της Δύσης… Τι νόμους θα εφαρμόσετε (οι Ηνωμένες Πολιτείες) για να επιβάλετε κυρώσεις για την αγορά των S-400; Είναι λανθασμένη προσέγγιση, θα οδηγήσει σε κρίση. Έχουμε αγοράσει τους S-400 και ας σταματήσουμε να μιλάμε γι΄αυτό», δήλωσε στο NTV.

Γιλντιρίμ: Αν δεν μας δώσουν F-35 οι ΗΠΑ έχουμε άλλες λύσεις…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here