Γίναμε μια εμετική, ανθρωποφαγική ζούγκλα

90
660

Γράφω οργισμένος, όχι ως δημοσιογράφος αλλά- για πρώτη φορά- ως πατέρας.

Αποφασίζω να δημοσιοποιήσω μια προσωπική μου περιπέτεια, με παρολίγον θύμα τον πεντάχρονο γιο μου, για να αυτοπροστατευθώ από μια εμετική, ανθρωποφαγική ζούγκλα, που δεν σου επιτρέπει πλέον ούτε τα αυτονόητα. Μια ζούγκλα διαδικτυακή, που αναπαράγει, χωρίς την παραμικρή επιβεβαίωση, ένα παρολίγον τραγικό περιστατικό, με παντελώς διαστρεβλωμένο τρόπο, με υβριστικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, μόνο και μόνο για να ξεσκίσει κυριολεκτικά , ως άγριο σαρκοβόρο, τον ανθρώπινο στόχο του.

Χωρίς να νοιάζεται αν ο πραγματικός στόχος είναι ένα πεντάχρονο παιδί

Ιδού τα πραγματικά περιστατικά:

Δευτέρα πρωί, με τη σύζυγο μου και τον πεντάχρονο γιο μου, πάμε για περίπατο στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαίναλου, στην Αρκαδία. Νοικιάζουμε, φυσικά χωρίς να μας δώσουν απόδειξη, ένα μικρό έλκηθρο για το παιδί. Λίγο αργότερα, ενώ βρισκόμαστε στην άκρη της πίστας , σε μια μικρή πλαγιά, ένα άλλο έλκηθρο κατεβαίνει σαν βολίδα, ουσιαστικά ανεξέλεγκτο, και μπροστά στα μάτια μας, παρασύρει τον γιο μας, που ήταν όρθιος, μπροστά μας. Τα πέδιλα του έλκηθρου βρίσκουν τα πόδια του και το τιμόνι την κοιλιά του. Το παιδί μου εκτοξεύεται- ήταν τόση η δύναμη της πρόσκρουσης- και πέφτει στα χιόνια, σφαδάζοντας από τον πόνο.

Τα χάνω . Η πρώτη μου σκέψη είναι ότι τα πόδια έχουν τσακιστεί. Συνειδητοποιώ ότι το έλκηθρο, το οδηγούσε ένα κοριτσάκι ,το πολύ πέντε χρονών. Σκύβω πάνω στο γιο μου, για να δω τι έχει πάθει. Ταυτόχρονα, αντιλαμβάνομαι ότι το κοριτσάκι ήταν ολομόναχο. Οδηγούσε ένα θεωρητικά φονικό όπλο, με την ταχύτητα που κατέβαινε ανεξέλεγκτα την πλαγιά, χωρίς καμιά επίβλεψη. Το διανοείστε; Αν είστε γονείς με καταλαβαίνετε.

Ζητώ αμέσως βοήθεια για το παιδί μου, έναν γιατρό ή ένα ασθενοφόρο. Η σύζυγός μου, μένει δίπλα στο γιο μας, περιμένοντας βοήθεια κι εγώ αργότερα ψάχνω να βρω τους γονείς του κοριτσιού. Βρίσκω αμέριμνους, τη μητέρα και τον παππού του κοριτσιού, να πίνουν τον καφέ τους, σε πολύ μεγάλη απόσταση από την πίστα. Είμαι οργισμένος, όπως θα ήταν κάθε πατέρας, που εκείνη την ώρα δεν ήξερε αν ο γιος του έχει διαλυμένα τα δυο πόδια, είναι σοβαρά τραυματισμένος ή όχι. Τους φωνάζω, ρωτώντας αν είχαν συνειδητοποιήσει, τι έκαναν. Αφηγούμαι, τρέμοντας, το περιστατικό. Και εκείνοι, αμέριμνοι και απαθείς, χωρίς να ρωτήσουν καν πώς είναι το παιδί μου, απαντούν:

Πώς κάνετε έτσι; Παιδί είναι και παίζει!!!!!!

Τους επισημαίνω ότι είχαν αφήσει μόνο του ένα πεντάχρονο κορίτσι, το παιδί τους, να ανεβοκατεβαίνει ανεξέλεγκτα μια πίστα με ταχύτητα και… Όποιον πάρει ο χάρος. Και εκείνοι, αντί να ζητήσουν έστω μια συγγνώμη, αρχίζουν να υβρίζουν χυδαία.

Η αντίδρασή τους είναι πέρα από κάθε λογική και ανοχή. Ζητώ τα στοιχεία τους για να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματα μου. Αρνούνται να τα δώσουν και συνεχίζουν να βρίζουν.

Πηγαίνω εκεί από όπου νοίκιασα το έλκηθρο. Τους αναφέρω το περιστατικό και ζητώ να με βοηθήσουν. Αδιαφορούν εξοργιστικά. Νοικιάζουν έλκηθρα, χωρίς να είναι σε θέση να διαπιστώσουν στη συνέχεια, ποιος τα οδηγεί, άρα ποιος έχει την ευθύνη. Δεν έχουν ούτε γιατρό.

Ειδοποιώ την αστυνομία, χωρίς ακόμα να ξέρω, ποσό σοβαρά είναι χτυπημένο το παιδί μου.

Επειδή θέλω να πιστεύω ότι ακόμα υπάρχουν νόμοι, υπάρχει κράτος δικαίου, σκέπτομαι ότι κάπως πρέπει να υπερασπισθώ τον εαυτό μου. Μετρώ αδικήματα:

Οι γονείς του κοριτσιού: παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, εξύβριση, σωματικές βλάβες από βαριά αμέλεια.

Οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού: έλλειψη στοιχειωδών κανόνων ασφάλειας.

Σε λίγο , έρχονται η αστυνομία και ένα ασθενοφόρο..

Η μητέρα και ο παππούς του κοριτσιού συνεχίζουν να μη δίνουν τα στοιχεία τους και χλευάζουν τη σύζυγό μου με το παιδί μου, που ήταν σε μικρή απόσταση.

Ενημερώνω τους αστυνομικούς, που ζητούν από τη μητέρα του κοριτσιού να τους ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα Λεβιδίου.

Παίρνω αγκαλιά τον γιο μου και τρέχουμε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο. Ευτυχώς, ο τραυματισμός δεν είναι σοβαρός. Το γεγονός ότι το παιδί είναι ελαφρό, τινάχθηκε στον αέρα και έπεσε στα χιόνια, το έσωσε.

Στη συνέχεια πηγαίνω στο αστυνομικό τμήμα. Οι αστυνομικοί με ενημερώνουν ότι πήραν κατάθεση από τη μητέρα, ότι ενημέρωσαν την εισαγγελέα, και με ρωτούν αν θα κάνω μήνυση για να παραπεμφθεί στο αυτόφωρο για τα αδικήματα που διέπραξε.

Η μητέρα του κοριτσιού , σοκαρισμένη και εντελώς διαφορετική πλέον από ότι πριν, συνειδητοποιώντας προφανώς τις νομικές συνέπειες των πράξεών της, ζητεί συγγνώμη.

Δεν υποβάλλω μήνυση και την αφήνουν ελεύθερη.

Προσέξτε τώρα: Ο διοικητής του τμήματος με ενημερώνει ότι το χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί παράνομα, χωρίς άδεια. Μου λέει ότι έχουν γίνει μηνύσεις από άλλους, αλλά δεν μπορεί να το σφραγίσει γιατί τα σχετικά αδικήματα προσφάτως μετετράπησα, από πλημμελήματα , σε πταίσματα. Μου λέει ότι είναι θέμα του ΕΟΤ ,που έχει ενημερωθεί ,αλλά δεν κάνει τίποτα.

Άρα, ένα χιονοδρομικό κέντρο, με χιλιάδες επισκέπτες, λειτουργεί χωρίς άδεια, χωρίς να πληρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας, ζωές μικρών και μεγάλων τίθενται σε κίνδυνο, αλλά το κράτος το αφήνει να λειτουργεί.

Μετά από όλα αυτά, με το παιδί μου στο κρεβάτι σοκαρισμένο, χτυπημένο- ευτυχώς όχι σοβαρά – και με πυρετό, έκπληκτος διαβάζω σε δήθεν αθώο φόρουμ του χιονοδρομικού, τη δήθεν αθώα αφήγηση δήθεν επισκέπτη, με πλήρως διαστρεβλωμένα τα πραγματικά περιστατικά και με εξευτελιστικά σχόλια για το πρόσωπό μου, σε μια εμφανή προσπάθεια να δημοσιοποιηθεί αντεστραμμένο το περιστατικό – και ότι δήθεν συνέβη μακριά από τις πίστες, στο χώρο ενοικίασης ελκήθρων – για να αποσείσουν τις ευθύνες τους οι άνθρωποι του χιονοδρομικού.

Και σε… χρόνο μηδέν, αυτή η διαστρεβλωμένη συκοφαντική δήθεν αφήγηση αναπαράγεται από δεκάδες sites kai blogs στο διαδίκτυο , με ακόμα πιο εξευτελιστικά σχόλια, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια από κάποιον να επικοινωνήσει μαζί μου για να διασταυρώσει τα στοιχεία ή έστω να ζητήσει την άποψη μου.

Άρα, είμαστε μια εμετική, ανθρωποφαγική ζούγκλα, γιατί:

Αν είσαι πατέρας – και έχεις την ατυχία να είσαι δημοσιογράφος – θα πρέπει, αν έχεις την ατυχία να χτυπήσει το παιδί σου μπροστά στα μάτια σου, υπό αυτές τις συνθήκες, να πεις ευχαριστώ στους γονείς του άλλου παιδιού που του έδωσαν ένα δυνητικά φονικό όπλο σε μια πλαγιά και το άφησαν χωρίς επίβλεψη– να καθήσεις να σε βρίζουν, να σε εξευτελίζουν μπροστά σε επισκέπτες, να μην ασκήσεις τα νόμιμα δικαιώματά σου, να μην κάνεις κάτι να προστατεύσεις το παιδί σου, να σηκωθείς και να φύγεις.

Κι αν την επομένη, κάποιος, για προφανείς λόγους, επιδιώξει να δημοσιοποιήσει -μέσω διαδικτύου- την ιστορία με χυδαία συκοφαντικό και διαστρεβλωμένο τρόπο για να σε πλήξει– θα πρέπει να υποστείς και τη χλεύη της ανεξέλεγκτης διαδικτυακής αναπαραγωγής και να καταδικαστείς ερήμην σε δημόσιο εξευτελισμό. Όσο για το κράτος, προφανώς είμαστε ζούγκλα, γιατί ο καθένας ανοίγει ένα παράνομο χιονοδρομικό , χωρίς προδιαγραφές ασφαλείας, και μετά – αν συμβεί ατύχημα -ανεβάζει στο site του ένα ανώνυμο σχόλιο, ότι …..για όλα φταίνε οι μεγαλοδημοσιογράφοι.

Να γιατί είμαστε μια εμετική, ανθρωποφαγική ζούγκλα!

90 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αν συνέβαινε το αντίθετο θα έπρεπε να φύγετε από τη χώρα. Δυστυχώς η επωνυμία σήμερα διώκεται τυφλά και ισοπεδωτικά σε κάθε εμπλοκή της επειδή το αρνητικό κλίμα παράγει διαρκώς στόχους και αυτοί οι στόχοι εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να είναι ανώνυμοι και αόρατοι αλλά επώνυμοι και ορατοί. Όποιος συνάδελφος σας και να ήταν στη θέση σας θα γινόταν αντικείμενο αρνητικής και ισοπεδωτικής κριτικής επειδή ενεργήσατε από θέση ισχύος λόγω της επωνυμίας ανεξάρτητα αν είχατε δίκαιο η άδικο στη συγκεκριμένη περίπτωση.
  Δεν σας έκριναν για το περιστατικό αλλά για την επωνυμία σας και επειδή ζητήσατε ευθύνη από την ανωνυμία, από έναν απλό πολίτη. Αυτό αποτελεί μεν ένα είδος ρεβάνς για τις αδικίες σε βάρος των αδύναμων και ανώνυμων από τους ισχυρούς όμως επιδεινώνει την κατάσταση. Το σύστημα παράγει αρνητικές συμπεριφορές σε όλα τα επίπεδα της πυραμίδας και αυτό είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη.

 2. Σαφώς και έχετε απόλυτο δίκιο για το συγκεκριμένο περιστατικό.Αυτό που δεν μπορείτε να κατανοήσετε όμως είναι πως ο θυμός που αισθάνεται ο κόσμος δέν αφορά μόνο τους πολιτικούς,αλλά και τους δημοσιογράφους.Γιατί αυτό που περιγράψατε πάρα πολύ ορθά ως ανθρωποφαγική ζούγκλα είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό δημιούργημα δικό σας(των μεγαλοδημοσιογράφων).Και επειδή σε αυτή τη χώρα κανείς μας δεν είναι άμοιρος ευθυνών για την κατάντια της,σε όλα τα επίπεδα,θα πρέπει να μάθουμε να αναλαμβάνουμε και τις ευθύνες που μας αναλογούν.Έστω και αν περιστασιακά φαντάζουν,και είναι άδικες.Αυτό σπείραμε τόσα χρόνια,αυτό θα θερίσουμε.

 3. Εχεις ολα τα δικια,αλλα μην μου πεις οτι σε εξεπληξαν ολα αυτα.Αν με ρωταγες ,(για ολους οσους εχεις απορια ,ομιλους επιχειρηματικους ,η σκετους επιχειρουντες ,θα σου πω ολα οσα θα επρεπε να ξερει ο εισσαγγελεας….),θα σου τα ειχα πει ολα αυτα…..αλλα υπαρχει και μια ευθυνη σε οσους πηγαινουν και τα ακουμπανε σε τετοια μερη,δηθεν κοσμοπολιτικα,οπου μπορουν να δειχτουν και να δουν ,ολους οσους ζουν για αυτο και μονο.Το show.
  Μην θυμωσεις με αυτο που θα πω,αλλα,αν αντι για το ψευτοχιονοδρονμικο κεντρο ειχες παει με τα παιδια σου σε ενα αγνωστο ,εγκαταλλελειμενο χωριο θα ειχες γευτει την αληθινη φιλοξενια και την θαλπωρη που χρειαζεται ο ανθρωπος για να επιβιωσει σε σκληρες συνθηκες.εκει ειναι η αληθεια της ζωης.ελπιζω αυτο να γινει ενα κινητρο ωστε να δοκιμασουν και αλλοι νεους τροπους,εξω απο την νεοπλουτιστικη νοοτροπια που εχει κατασπαραξει την χωρα μας.
  Εχεις παντως την αμεριστη συμπαρασταση μου σε οτι αφορα τα ζωα που ειχες την ατυχια να συναντησεις στην περιπεταια σου αυτη.ευχομαι ο μικρος να γινει καλα συντομα και να μην απογοητευτει απο ολα αυτα τα νεοελληνικα .εξ αλλου η γενια αυτη ειναι η μονη ελπιδα μας.αν και αυτοι καταντησουν σαν τους πατεραδες τους ,τοτε την βαψαμε ολοι.γιατι αν περιμενουμε απο την δικια μας γενια ,θα π[εριμενουμε για παντα…..ξερεις
  Οσο για τα φορουμ ,χεστηκες ,θα σου προτεινα αν ημασταν φιλοι.αστους να λενε οτι θελουν ,καθαρος ουρανος αστραπες δεν φοβαται ελεγαν οι παλιοι και εγω ειμαι φαν αυτης της ιδεας.Οτι υπαρχουν κοακοηθεις ,αχρηστοι που το καλυτερο που θα εκαναν στην ζωη θα ηταν να απαλλαξουν την ανθροπωτητα απο το βαρος της παρουσιας τους(οχι τιποτα αλλο αλλα καταναλωνουν πολυτιμες πηγες ενεργειας,νερο και τροφιμα που χρειαζονται οι ανθρωποι που κατι εχουν να προσφερουν στο συνολο.) .οτι υπαρχουν λοιπον αυτοι δεν πρεπει επισης να σε εκπληττει,εκτος αν ηρθες προσφατα απο αλλη χωρα οπως εγω..αλλα πολυ γρηγορα θυμηθηκα που ηρθα….γιατι στο εξωτερικο εχεις στο μυαλο σου την ελλαδα των ονειρων σου ,την καλη ,φανταστικη ελλαδα που υπαρχει μονο στο μυαλο των ξενιτεμενων ελληνων.και γυρισα σε μια χωρα ρατσιστικη,εχθρικη για καθε πολιτη,οπου ο ενας θελει να βγαλει το ματι του αλλου,χωρις λογο.Και αποφασισα οτι δεν θα επιτρεψω σε τοιποτα να με αλλαξει .να με γυρισει πισω ,πιο ποισω ακομα απο εκει που ξεκινησα.Και αποφασισα οτι και θα λεω καλημερα στο δρομο ,και θα χαμογελαω στους γυρω μου και δεν θα ειμαι καχυποπτος.αλλωστε ,ο μονος χαμενος σε αντιθετη περιπτωση θα ημουν εγω ,που θα εμενα με τον δημλητηριασμενο εαυτο μου ,να νοιωθω ασχημα γιατι πρωοδωσα τα πιστευω και τις αρχες μου.Γιατι τα λεω ολα αυτα.γιατι δεν ειναι ευκολο.αλλα δεν μπορουμε να αφησουμε να μας αλλαξουν προς το χειροτερο.,Οπως ελεγε και ο Bob Marley :dont let them change you ,or even rearrange you.
  Το οτι μπορω να εχω διαφορετικη αποψη απο σενα σε πολλα ,δεν επιτρεπει σε καμμια περιπτωση την εμπλοκη στην διαφωνια ανθρωπινων αξιων και αμφισβητηση της λογικης και του αλληλοσεβασμου και της αρμονικης συνυπαρξης.Και οταν βλεπεις οτι δεν καταλαβαινουν ,εγω θα προτεινα,μεινε μακρυα.οσο πιο μακρυα γινεται.και αν εχεις αρκετα για να παρατησεις αυτη τη ζωη και να χαρεις με την οικογενειςα σου οσα εφτιαξες τοσα χρονια,μην περιμενεις αλλο.ο κοσμος αλλαζει γρηγορα ,και μικραινει συνβεχως.ολο και πιο λιγοι προορισμοι ειναι ασφαλεις ,ολο και πιο πολλοι ανθρωποι πεινανε.καλη τυχη σε οτι και αν κανεις .Εγω αυτο εκανα ,για οσο μπορεσα και ευτυχως.γιατι σημερα πια θα ηταν αδυνατο….
  Συγνωμη για την πολυλογια μου,και παλι περαστικα στον μικρο και χεστους.!

 4. Μπορεί και να έχετε δίκιο…
  Όμως πιο πολλή ώρα (τουλάχιστον μισή ώρα) ασχοληθήκατε με το να βρείτε τους γονιούς, με το να συνομιλείτε με τους υπευθύνους που ενοικίαζαν τα έλκηθρα, με το να καλείτε την αστυνομία, με το να καλέσετε τον δικηγόρο σας για να σας ενημερώσει για τα νόμιμα δικαιώματά σας και πως θα τα εξασκήσετε, με το να μετράτε αδικήματα, με το να συνομιλήσετε ξανά με τους παρόντες αστυνομικούς και να αποδίδετε ευθύνες, ΠΑΡΑ με το να ασχοληθείτε με το ίδιο σας το παιδί !!!!!
  Γιατί αν, όπως είπατε, αν φοβόσασταν ότι το παιδί σας είχε τσακίσει τα πόδια του, θα έπρεπε να είχατε φύγει τρέχοντας!!! για το νοσοκομείο!!! για να διαπιστώσετε την κατάστασή του (εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα σαν γονιός!!!) και όχι να κάθεστε να ψάχνετε ενόχους, να σκαλίζετε τον ποινικό κώδικα και να αποδίδετε ευθύνες…
  και όσο για τον πυρετό… μήπως δεν είχατε ντύσει καλά το παιδάκι σας και κρυολόγησε???
  Ας μην είμαστε υπερβολικοί λοιπόν, γιατί πάνω από όλα ελπίζω να είναι καλά ο γιός σας.
  Όσο για τις παρατυπίες που διαπιστώσατε, με το δημοσιογραφικό σας δαιμόνιο, καλό θα ήταν να είχατε κάνει την έρευνά σας πριν κατηφορίσετε προς Τρίπολη μεριά… (αλήθεια εσείς γιατί δεν ζητήσατε απόδειξη για το έλκηθρο που νοικιάσατε? από όσο ξέρω είναι και του πελάτη υποχρέωση να ζητά απόδειξη).
  Πράγματι λοιπόν είμαστε μία ανθρωποφαγική ζούγκλα!!! , όμως στην ζούγκλα μόνο τα ενήλικα ζώα αλληλοκατασπαράσονται και όχι τα παιδιά τους.
  Προσοχή, βιώνουμε κρίσιμες ώρες σαν έθνος και το ποιό εύκολο πράγμα σήμερα είναι να κατηγορείς και να αποδίδεις ευθύνες παντού ολόγυρα. Λίγη ψυχραιμία, αλληλοσυννενόηση και συγκαταβατικότητα δεν θα έβλαπτε κανέναν μας.
  Ευχαριστώ,
  (ένας πατέρας 3 παιδιών)

 5. Κακως πραξατε κ.Στραβελακη.Επρεπε να ειχατε υποβαλλει μηνυση στην μητερα και σε ολους τους υπευθυνους.Καποια στιγμη καποιοι συμπολιτες μας(φοβαμαι οτι ειναι πολλοι)πρεπει να συνειδητοποιησουν οτι οφειλουν να σεβονται και τα δικαιωματα των υπολοιπων.Αυτοι οι συμπολιτες ειναι που ωθουν πολλους απο εμας,να μην θελουμε να ανηκουμε σε αυτη την χωρα.

 6. και γιατί δεν κυνηγάτε αυτούς που τα διαδίδουν; σε μένα πάντως το έστειλε κάποιος με αυτό το e-mail tsdbxdev@gmail.com
  τα υπόλοιπα δικά σας, εφόσον θεωρείτε ότι υπάρχει αδίκημα.
  Κάποτε πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι για την ψευδή διασπορά ειδήσεων

 7. Κύριε Στραβελάκη τουλάχιστον με αυτό το περιστατικό καταλάβατε επιτέλους σε τι κράτος ζείτε γιατί σίγουρα τόσα χρόνια μέσα από τα δελτία ειδήσεων που παρουσιάζατε ίσως να είχατε άλλη εικόνα και ίσως να το υποστηρίζατε,όχι άμεσα,αυτό το κράτος.

 8. Κύριε Στραβελάκη,

  Συμφωνώ απολύτως μαζί σας και λυπάμαι που θα έπρεπε να έχετε προσωπική εμπειρία για τη διαπίστωση αυτή. Είναι εμετική και ανθρωποφαγική ζούγκλα η κοινωνία μας για όλα όσα ζήσατε προσωπικά αλλά και για ένα εξίσου σοβαρό λόγο: γιατί δίνει το δικαίωμα σε όλους τους βαρόνους της τηλεόρασης του δελτίου των 8:00 να εισβάλλουν καθημερινά στα σπίτια μας και με το πρόσχημα της ενημέρωσης να μας τρομοκρατούν, να μας χειραγωγούν, να κατευθύνουν τη σκέψη και τη ζωή μας, να αποφασίζουν για μας, να μας βάζουν στο μάτι του κυκλώνα αναίτια και να γινόμαστε ενίοτε βορά στο βωμό της τηλεθέασης.
  Και το κυριότερο: χωρίς αντίλογο.
  Η κοινωνία μας θερίζει ό,τι έσπειρε.
  Θα αλλάξει εαν ο καθένας μας κάνει το αυτονόητο.
  Είναι θέμα χρόνου και παιδείας.

 9. Παρολο που ζουμε σε μια χωρα με τετοια ιστορια..(αν και οι αρχαιοι ελληνες πανεπιστημονες δεν εχουν καμια σχεση με τα απιστευτα ανδρεικελα που είναι σημερα το μεγαλυτερο ποσοστο των ελληνων πολιτων και το συνολο ανεξαιρετως του πολιτικου κοσμου)…. εχει χαθει (αν υπηρξε ποτε) καθε εννοια ανθρωπιας , κατανοησης και ευγενειας…Ο κλασικος πλεον τυπος του ελληνα πολιτη ειναι να ειναι ψευτομαγκας …το παιζει μαγκας για ανουσια θεματα και προσπαθει να δείξει την πυγμή του ενω για αλλα σοβαροτερα θεματα καθετε σαν κοτουλα στην γωνια του , δειλος.. Ζουμε σε μια χωρα οπου ημαστε απροστατευτοι σε ολους τους τομεις και για αυτο φταινε πρωτιστως οι πολιτικοι που νοιαζονται μονο για να φτιαχτουν …και αφηνουν ενα κρατος εντελως διεφθαρμενο και διαλυμενο απο θεσμους και παροχες…στα χερια λιγων που με την ανοχη τους το παιζουν ψευτομαγκες…Δεν μπορεις ουτε να αρρωστησεις , ουτε να εξυπηρετηθείς απο καμια δημοσια υπηρεσια χωρις να φτυσεις την ωρα και τη στιγμη που γεννηθηκες σε αυτη τη βρωμερη χωρα και βεβαιως δε μπορεις να εχεις και καμια μα καμια εμπιστοσυνη στην αστυνομια οτι μπορει να σε προστατεψει , ουτε βεβαιως στη δικαιοσυνη…Πλησιαζουμε (αν δεν εχουμε γινει ηδη) χωρες Αφρικανικες οπου δεσποζει η ανομια και η βια, μια ζουγκλα … Εκει βεβαιως δεν υπαρχει καποια νομιμη κυβερνηση ενω εδω που υπαρχει οι διαφορες μας απο αυτη τη ζουγκλα ολο και λιγοστευουν..

 10. αγαπητε
  εχεις δικιο αλλα υπαρχουν και μερικα αλλα
  πηγαινε σε οποιο χιονοδρομικο θελεις και αν δεις εποπτεια ελκυθρων εδω ειμαστε με ενημερωνεις

  και εσυ σαν γονεας μαλλον επρεπε να ησουν ποιο προσεκτικος και ποιο κοντα στο παιδακι σου γιατι μαλλον θα προλαβαινες τα χειροτερα που δεν εγιναν.
  τα χιονοδρομικα τα περισσοτερα δεν εχουν αδεια λειτουργιας (αδεια για λειτουργια αναβατηρων που σημαινει κλειστο για χιονοδρομους οχι για επισκεπτες)αυτο δε σημαινει οτι δεν μπορει καποιος να νοικιασει ελκυθρο και να ανεβει σε μια ανηφορα και να κατεβαινει γιατι αν ηταν ετσι επρεπε να ειναι κλειστη η πορτα εισοδου στο χωρο του χιονοδρομικου.την επομενη σου συνιστω να πας στα καλαβρυτα οπου μαλλον δεν θα παρεις καθολου ελκηθρο ειμαι σιγουρος.
  περαστικα στο μικρο και να προσεχουμε οσοι εχουμε μικρα παιδια και να μην ψαχνουμε για ευθυνες αφου γινει ενα ατυχημα αλλα να προλαβαινουμε. φιλικα

 11. Κύριε Στραβελάκη,
  αυτό το πραγματικά δυσάρεστο περιστατικό με το μωρό σας,να ξέρατε σε πόσους ανήμπορους και μη αναγνωρίσιμους συμπολίτες μας συμβαίνει κάθε μέρα σ’αυτή τη χώρα. Αν κάνετε μια βόλτα σε νοσοκομεία, παιδικές χαρές, σχολεία, κλπ. θα διαπιστώσετε με φρίκη ότι καθημερινά οι πολίτες παλεύουν με τις συμμορίες και τις συντεχνίες. Την αδιαφορία, τη συγκάλυψη, τις λαμογιές, τις κουτοπονηριές, θα έπρεπε αυτά να τα γνωρίζετε.
  Ένα χιονοδρομικό κέντρο λοιπόν λειτουργεί παράνομα για τα φράγκα, ο ΕΟΤ δεν καταγγέλλει για τα φράγκα, η αστυνομία δε συλλαμβάνει για τα φράγκα, οι άνθρωποι εκεί σας βρίζουν, σας χλευάζουν, αδιαφορούν για τη ζωή του παιδιού σας (ουσιαστικά και του δικού τους παιδιού), λένε ψέμματα, λειτουργούν φασιστικά και συντεχνιακά για τα φράγκα. Να ξέρατε πόσα αχ ανασαίνουν καθημερινά οι πολίτες, να ξέρατε. Στο χέρι σας είναι λοιπόν, έχετε περγαμινές, είστε καλός δημοσιογράφος, ξεσκεπάστε τους λοιπόν, όχι μόνο γιατί συνέβη σε σας, αλλά επειδή συμβαίνει καθημερινά σε όλους μας και φοβάμαι πως δε θα σταματήσει. Η ζωή δεν είναι μόνο πρωτιές στα δελτία, να βιώνουμε την απόγνωση και την απελπισία εκ του μακρόθεν, είστε καλός δημοσιογράφος, αποδείξτε ότι είστε και καλός άνθρωπος, αλληλέγγυος προς όλους, δίκαιος και αυστηρός με τα λαμόγια, τους δήθεν, τους άχρηστους, τους εμετικούς. Όχι τίποτε άλλο, θα λιγοστέψουν και τα…αχ στις ζωές μας.
  Περαστικά στο μωρό σας, θα το ξεχάσει γρήγορα, θα δείτε.
  Καλή χρονιά και όλα τα καλά.
  Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

 12. Δυστυχώς διαβάζοντας την περιπέτειά σας, τίποτα δεν μου έκανε εντύπωση. Είναι τέτοια η κατάντια της χώρας (και της ποιότητας των ανθρώπων της), που πλέον έχουμε φτάσει αντί να τιμωρούμε όσους είναι ανεύθυνοι/παράνομοι/εγκληματικοί, να εκθειάζουμε κάποιον επειδή δεν είναι! Η αντίδραση της μάνας του μικρού κοριτσιού είναι το πιο εξοργιστικό από όσα διάβασα… Περαστικά στον γιο σας, να είναι γρήγορα γερός και δυνατός.

 13. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΜΥΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ,ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΤΙΜΩΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΥΘΗΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ ‘ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ’ .ΕΝΩ ΑΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΥΘΗΝΟΤΗΤΑΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΙΣ.

 14. πραγματικά είναι αλήθεια ότι το χιονοδρομικό λειτουργεί χωρίς άδεια (ίδια εμπειρία με ενοικίαση έλκυθρου) και είναι εγκληματικό.
  όσο αναφορά την ανθρωποφαγική ζούγκλα, ας κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του γιατί μέσα από τις προσωπικές όσο και επαγγελματικές μας συμπεριφορές – επιλογές έχουμε φέρει την κοινωνία σε αυτό το σημείο

  ειλικρινά περαστικά στον γιο σας

 15. Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους.
  Κύριε Στραβελάκη πραγματικά εύχομαι ο γιος σας, να μην έχει τίποτα το σοβαρό, και αυτό να του μείνει απλά σαν μια εμπειρία.
  Από κεί και πέρα, όμως ευθύνεστε ξεκάθαρα για τη σημερινή ανθρωπόφαγική ζούγκλα στην οποία ζούμε.
  Έχω χρόνια να δω τηλεόραση, να διαβάσω εφημερίδες, να ενημερωθώ από μεγάλα μέσα ενημέρωσης, αλλά πιστέυω ότι ακόμα είστε σε κάποιο κανάλι, σε κάποια μεγάλη εφημερίδα κλπ…
  Το επάγγελμά σας είναι, λειτούργημα. Περιστατικά σαν αυτό που περιγράψατε, γίνονται χιλιάδες καθημερινά, να μη αναφερθώ σε παραδείγματα. Ίσως εσείς απλά να το συνειδητοποιήσατε, μόλις βρεθήκατε στο χείλος του γκρεμού. Όπως και η κυρία στο άρθρο σας.
  Οι νόμοι δε μπορούν να κάνει τίποτα. Πουθενά. Πολύ απλά γιατί οι νόμοι δημιουργήθηκαν για να προστατευσουν μια ομάδα ανθρώπων. Του έχοντες. Και αυτό το ξέρετε πολύ καλά. Ο ιδιοκτήτης του χιονοδρομικού κέντρου πολύ πιθανόν να είναι, γιος, ανηψιος ή απλά φίλος κάποιου μεγαλομετόχου κάποιου καναλιού που έχετε δουλέψει. Άρα δε πρόκειται να γίνει τίποτα, αν δε φτάσει η κατάσταση στο χείλος του γκρεμού. Όπως φτάσατε εσείς και η κυρία….
  Ο μόνος νόμος που θα μπορούσε να φέρει αποτέλεσμα, σε βάθος χρόνου, είναι να μη μπορεί να γίνει γονιός ο κάθε ανεύθυνος και κομπλεξικός Ελληνάρας. Επειδή όμως αυτό είναι ανέφικτο για πολλούς λόγους, τελικά μόνο μια λύση υπάρχει…
  Ο κάθε ένας από μας, να ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ καθημερινά να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Πρώτα απ’ όλα για τους άλλους, για τους συνανθρώπους του. Ανιδιοτελώς….
  Επειδή όμως ούτε αυτό είναι εφικτό στους επόμενους αιώνες, συνεχίστε να ασκείτε, το επάγγελμά σας, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια. Καμία διαφορά δε θα υπάρξει.
  Άλλωστε, όπως ανέφερα παραπάνω, το επάγγελμά σας είναι λειτούργημα…

 16. Σαν πατέρας κ.Στραβελάκη,συγκλονίσθηκα ειλικρινά,από αυτό που συνέβη στο γιο σας ! Ζω,εδώ και 25 χρόνια στη Βιέννη-Αυστρία και τέτοια περιστατικά,ούτε σαν τριτοκοσμικά δεν αναφέρονται ! Εκείνο όμως που με λυπεί,είναι η συμπεριφορά γονέων και πολιτών,που ζητούν από πολιτικούς δικαιοσύνη,πάταξη φοροδιαφυγής,σεβασμός στους πολίτες κλπ,όταν οι ίδιοι δεν καταπολεμούν και δεν αλλάζουν σαν άτομα συμπεριφορά. Εγώ στη θέση σας και μήνυση θα έκανα στους γονείς, το ίδιο σε ΕΟΤ και στο γραφείο που ενοικίαζε τα έλκηθρα ! Χωρίς τιμωρία,σεβασμό στους νόμους,πολίτες ενεργούς ενάντια σε ανομίες,δεν πρόκειται να υπάρξει ελπίδα στη Πατρίδα μας,που ούτως η άλλως,χρεωκοπεί σε οικονομία αλλά και κοινωνικά ! Καλή Χρονιά και την άλλη φορά,ελάτε Αυστρία για βόλτες στα χιόνια,γιατί και φθηνά είναι,απόδειξη δίνουν,άδεια έχουν,νόμους εφαρμόζουν,αλλά περισσότερο σέβονται τον Πολίτη !!

 17. ΚΥΡΙΕ ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΝΙΚΑ.
  -Η ΙΔΙΑ ΖΟΥΓΚΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΜΕ(ΑΝ ΣΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ,ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΘΑ ΣΕ ΒΡΙΣΕΙ,ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝΑΣ ΠΕΖΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΑΝΑΡΙ Ο ΟΔΗΓOΣ ΠΙΣΩ ΑΠΩ ΣΕΝΑ ΘΑ ΚΟΡΝΑΡΕΙ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΕΞΑΛΟΣ)
  -Η ΙΔΙΑ ΖΟΥΓΚΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ(ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ)
  ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ(ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ)
  ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
  AYTH EINAI H ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ,ΑΓΕΝΕΙΣ,ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΙ ΚΑΙ «ΠΑΡΤΑΚΙΔΕΣ»
  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΕΣΑΣ,
  ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΝΑ ΑΛΑΞΕΤΕ ΛΙΓΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΟΝΕΣΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ(ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΙΟ ΣΑΣ) ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΞΩ ΑΠΩ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ

 18. Καταρχή, μένω έκπληκτος για ό,τι σου συνέβη και σού συμπαρίσταμαι έστω και νοερά, γιατί είσαι από τα πλέον συμπαθητικά πρόσωπα της τηλεόρασης. Σου εύχομαι Καλή Χρονιά και σίγουρα θα είναι καλή γιατί κάποια δύναμη εκεί ψηλά σε προστατεύει (πιστεύεις-δεν πιστεύεις δεν έχει σημασία). Θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να περνάς ένα δράμα, σκέψου το κι έτσι και δες τη θετική πλευρά. ΕΚΑΝΕΣ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΜΗΝΥΣΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ. Το ξέρεις βεβαίως ότι έχεις περιθώριο 6 μηνών. Όσο για τα υπόλοιπα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δεν μπορείς να τα αποφύγεις, για δύο λόγους: Πρώτο, γιατί είναι τόσο μεγάλη η αγανάκτηση του κόσμου για το μέσο στο οποίο εργάζεσαι, το οποίο αποτελεί τη Νο 1 ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ της κυβέρνησης και έμμεσα του ΔΝΤ και της ΤΡΟΪΚΑΣ, οπότε σαν «χλωρό» που είσαι θα «καείς» μαζί με τους «ξερούς» συναδέλφους σου που σε συνεργασία με το Μαξίμου δίνουν την τροφή στους ανθρωποφάγους. Και δεύτερο, γιατί ενώ υπάρχουν αξιόλογα παιδιά που μπορούν να μπουν στο επάγγελμά σας οι κάθε λογής blogers προτιμούν τους αγράμματους, τα ψώνια και τους ελεγχόμενους. Και τέλος σε παρακαλώ να αναλογιστείς ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ TARGET GROUP των ανθρώπων που ήταν μαζί σου (στο χιονοδρομικό εννοείται). Πάντως σίγουρα δεν ήταν τα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ των συμπολιτών σου που τις γιορτές τις έβγαλαν σπίτι με φασολάδα. Ανάμεσα λοιπόν στην κοινωνική τάξη των παρευρισκομένων στο Μαίναλο να αναζητήσεις τους «εμετικούς ανθρωποφάγους».

 19. me ta osa pou exw diavasei symfwnw me ton niko kai pragmati eimaste mia zoungla pou dystixws oso kai na prospathoume na vgoume vriskomaste olo kai poio vathia kai sto telos tha mas fane ta piranhas………

 20. Αγαπητέ κύριε Στραβελάκη,
  Εχθές επισκέφτηκα το Μαίναλο με τα τρία παιδία μου, λόγω αυτού διάβασα το άρθρο σας.
  Καθημερινά ζείς τη πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας όντας δημοσιογράφος, πιστέυεις ότι το χιονοδρομικό της Τρίπολης θα ήταν κάτι διαφορετικό? από οποία πλευρά και να το πάρεις το θέμα σου μου μοιάζει ότι ξύπνησες απότομα από λήθαργο.
  Η λειτουργία του χιονοδρομικού, η συμπεριφορά των άλλων γονιών, η αντιμετώπιση από τους ιδιοκτήτες του καταστήματος ενοικίασης εξοπλισμού, η κρατική αστυνομία και τέλος το διαδίκτυο ,
  σας είναι πρωτοφανής εικόνα?
  μήπως αποδράσατε από κ´αποια γυάλα που ζούσατε ???
  Μήπως η αντιμετώπιση της πραγματικότητας σας τρομάζει??
  Μα καλά εσείς που έχετε άμεση επαφή με τους πολιτικούς(υπεύθυνους διοίκησης) μας και τους γνωρίζετε από κοντά δεν βλέπετε ότι είναι οι περισσότεροιί σαν εμάς? δηλαδή απλοί άνθρωποι με ελλατ´ωματα και υλιστικές αν´αγκες? Αν οι πολιτικοί(υπεύθυνοι διοίκησης) μας που πρέπει να δίνουν στο στίγμα στη κοινωνία γιά τη συμπεριφορά της, είναι οι ίδιοι θνητοί πώς θ´ελουμε να αλλ´αξουμε τα πρ´αγματα?????
  Όταν εσείς που ´εχετε τη δύναμη να ξεγυμνώσετε αυτούς τους θνητούς πολιτικούς δε το κάνετε ή δε προσπαθήτε αρκετά
  ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ?????
  Δυστυχώς αυτοί είμαστε οι ΕΛΛΗΝΕΣ, έτσι έχουμε αφήσει να μας κάνουν………………………..

 21. Κυριε Στραβελακη, καταλαβαινω τον θυμο σας καθοτι κι εγω ειμαι πατερας ενος 2 χρονου παιδιου και δεν ξερω πως θα αντιδρουσα σε μια τετοια περιπτωση. Ειμαι ομως και Ελληνας πολιτης, ελευθερος επαγγελματιας και εχω κι εγω ερθει στη θεση σας, στο σκελος που αφορα τη δημοσιευση, δηλαδη την αναπαραγωγη μιας ψευδους ειδησης αδιασταυρωτης, απο αυτες που κατασκευαζει και διαστρευλωνει ο κλαδος σας η » ελευθερη δημοσιογραφια» (πιστευω να κατανοειτε γιατι χρησιμοποιω εισαγωγικα στον ορο) οπως λεγεται.
  Το επαγγελμα μου ειναι πρατηριουχος καυσιμων και ισως αυτη τη στιγμη σας ερχεται στο μυαλο, ποσες φορες εχει στιγματιστει ο κλαδος μας απο τα ρεπορταζ σας (οχι εσας προσωπικα) που αφορουν τον τροπο που κλεβουν οι βενζιναδες, οι συμβουλες που δινετε στο πως να μην πεφτουν θυματα εξαπατησης οι καταναλωτες κλπ κλπ. Μπορειτε να ερθετε για λιγο στη θεση μας και να καταλαβετε ή να νιωσετε την αγανακτηση μας καθε φορα που προβαλονται ρεπορταζ με τετοια θεματα και την επομενη ερχομαστε αντιμετωποι με τους πελατες μας, τι αντιμετωπιζουμε μη μπορωντας να χωρεσουμε στο μυαλο τους την πραγματικοτητα;
  Θελετε να αναφερθω και στο κλισε πια, καθε Οκτωβρη πριν ξεκινησει το πετρελαιο θερμανσης «Οταν παραγγειλετε εναν τονο πετρελαιο, προσεξτε μη σας ξεγελασουν, ο τονος ειναι 1200 λιτρα!!!»;; Εχετε παει κυριε Στραβελακη να αγορασετε ποτε καυσιμα μετο κιλο;;; Γιατι λοιπον να παραγγειλετε και να πληρωσετε ετσι το πετρελαιο θερμανσης;; Αν θελεις 1000 λιτρα, 1000 λιτρα πετρελαιο θα πληρωσεις, αν θελεις 1200, 1200 θα πληρωσεις, δεν μπορει να γινει «κλεψια» πανω σε αυτο. Αν παραγγειλεις εναν τονο, ειτε 1000 λιτρα, ειτε 1200 σου βαλοουν, για τα λιτρα που πηρες θα πληρωσεις. Κανεις και πουθενα δεν πουλαει καυσιμα με το κιλο, δεν υπαρχει τροπος ουτε προβλεψη να ζυγιζεται το καυσιμο. Η τιμη πωλησης ειναι τιμη λιτρου και οχι κιλου. Γιατι λοιπον γινεται ολο αυτο το θεμα;; Να πω για την υποδειξη του τροπου μετρησης της δεξαμενης με το μετρο, που ολοι ερχονται με το μετρο να μετρησουν, τριγωνες, τετραγωνες, στρογγυλες και οβαλ δεξαμενες με αντιστοιχια 1μετρο=1000 λιτρα και για ολους ειμαστε κλεφτες; Να πω για την τιμη που λετε οτι αγοραζουμε και που θα πρεπει να πουλαμε, που δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα και που μας φερνει παλι εμας στη θεση του κατηγορουμενου; «Η τηλεοραση ειπε τοσο οτι θα εχει φετος το πετρελαιο…» πως θα εχει τοσο κυριε μου αφου εγω το αγοραζω εδω στο νησι πιο ακριβα απο οσο λεει η τηλεοραση να το πουλαω;
  Ελπιζω να καταλαβαινετε την αγανακτηση που νιωθουμε κι εμεις καποιες φορες οταν βαλλομαστε απο δημοσιογραφους που σαν στοχος τους ειναι να πουλαει η ειδηση και μονο. Αυτη τη φορα ηρθατε κι εσεις στη δικη μας θεση, πεσατε θυμα αναλογων ορεξεων. Δεν χαιρομαι γι αυτο, προς Θεου…απλα θελω να καταλαβετε (ισως και να ξερετε ηδη) πως νιωθουμε ολοι εμεις που κατηγορουμαστε συνεχεια, για χαρη της θεαματικοτητας και ποσο σαπιο θεωρουμε κι εμεις απο την πλευρα μας το δικο σας χωρο, που ομως δεν εχουμε την εξουσια του μικροφωνου, της καμερας ή της πενας, για να κατακεραυνωνουμε ομαδες ανθρωπων και αντιθετα να χαιδευουμε και να κουκουλωνουμε τα εγκληματα των πολιτικων και των παρατρεχαμενων τους, δημοσιων υπαλληλων…
  Καλη σας μερα

 22. Αν ένα παιδί κατέβει από την τσουλήθρα και παρασύρει το παιδί μου, φταίει η τσουλήθρα και οι γονείς του άλλου παιδιού? Ή εγώ που δεν προφύλαξα το παιδί μου? Ιδού η απορία.

 23. Περαστικά στο αγοράκι σας και γρήγορα. Λυπάμαι για το περιστατικό.
  Λυπάμαι ακόμα περισσότερο για το κοριτσάκι που μεγαλώνει από αδιάφορους γονείς.
  Μα ακόμα πιο πολύ λυπάμαι για το μέλλον της Ελλάδας που ανήκει σε αυτά τα παιδιά.

 24. με όλο το σεβασμό, δεδομένου ότι μου είστε αρκετά συμπαθης ως άνθρωπος και δημοσιογράφος. Μήπως αυτό το περιστατικό, να είναι η αφορμή για να παρουσιάζετε από τα δελτία σας την πραγματική εικόνα του νεοέλληνα (όλων μας δηλαδή) και του μικρόκοσμού μας? Έτσι μπας και κάποια στιγμή αλλάξουμε αυτή την κατάσταση που ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει χωρίς να ασχολείται ότι υπάρχουν κι άλλοι γύρω του? Περαστικά στο μικρό σας, να γίνει πολύ γρήγορα πολύ καλα.

 25. Κατ’ αρχήν περαστικά στον πεντάχρονο γιο σας. Από την μια θα ήθελα να σας πω ότι έπρεπε να σας συμβεί ένα τέτοιο περιστατικό για να κατακεραυνώσετε την «ανθρωποφαγική» ζούγκλα που ζούμε ? Από την άλλη είστε παρουσιαστής σε ένα δελτίο που έχει κατηγορηθεί πάρα πολλές φορές ότι συνδράμει στην συκοφάντηση ανθρώπων και καταστάσεων και στην αναμετάδοση και δημιουργία ψεύτικων γεγονότων. Μακροπρόθεσμα δηλαδή συντηρεί τέτοιες συμπεριφορές και νοοτροπίες σαν αυτές που αντιμετωπίσατε. Πείτε μου ειλικρινά εσείς έχετε την δυνατότητα να αντισταθείτε να αγωνιστείτε για ότι σας συμβαίνει, μπορείτε να φανταστείτε τι τραβάει ένας απλός άνθρωπος όταν του συμβαίνουν ανάλογα περιστατικά? Όταν συκοφαντείτε και δεν μπορεί να κάνει κάτι γι αυτό ? Με τα παραπάνω δεν προσπαθώ να μειώσω την ταλαιπωρία που έχετε υποστεί σαν άνθρωπος αλλά να σας προβληματίσω όσον αφορά την αφετηρία αυτών των συμπεριφορών.

 26. Τώρα το καταλάβατε; Welcome to the real world.
  Επίσης, την παραπληροφόρηση δεν την κάνουν μόνο οι Bloggers που αναμασούν την ίδια πληροφορία χωρίς να ελέγξουν την αξιοπιστία της, το κάνουν και τα ΜΜΕ κατευθύνοντας την κοινή γνώμη και εξυπηρετώντας τα εκάστοτε συμφέροντα.
  Ξεφεύγω από το θέμα, αλλά 2 θέματα του παρελθόντος που πέρασαν από τα «μεγάλα» ΜΜΕ, τηλεόραση κλπ, που έτυχε να γνωρίζω προσωπικά και από μέσα, παρουσιάστηκαν κατά 90% με αρλούμπες για να παραποιήσουν την πραγματική εικόνα των πραγμάτων, και να παραπλανήσουν τον άσχετο ακροατή.
  Γυρνώντας στο θέμα, σαφώς η περίπτωση που περιγράφετε είναι τραγική και αποτελεί το φόβο του κάθε γονιού, κι ελπίζω όλα να ξεπεραστούν γρήγορα και να είστε πάλι καλά.
  Και η αντίδρασή σας δεν με ξενίζει, είναι πέρα για πέρα φυσιολογική. Προσπαθήσατε, ταυτόχρονα με τη διαφύλαξη της υγείας του γιου σας, να αποδώσετε και τις ευθύνες εκεί που χρειάζεται.
  Αυτό που με παραξένεψε είναι η έκπληξή σας που δεν καταφέρατε να βγάλετε άκρη.
  Αν αφήσουμε στην άκρη τη θέση σας ως γνωστού δημοσιογράφου που από μόνη της τραβάει λίγη προσοχή παραπάνω, τι ακριβώς περιμένατε; Να ενδιαφερθεί κάποιος; Γιατί για τους υπόλοιπους από εμάς, τους κοινούς θνητούς, η αντιμετώπιση αυτή είναι απλώς η καθημερινότητα. Ο καθένας κοιτάει την πάρτη του.
  Τέλος πάντων, μακρηγόρησα και κούρασα, ίσως χωρίς λόγο.
  Περαστικά σας εύχομαι να είναι, και καλή χρονιά να έχουμε.

 27. Κύριε Στραβελάκη,

  Παρόλο που δεν είμαι γονιός, κατανοώ την αγωνία για το παιδί σας και την οργή σας για τη στάση των κηδεμόνων του κοριτσιού.

  Δεν δικιολογώ την οργή σας, όμως, για το γεγονός ότι σε κάποια blogs παρουσιάστηκε η ιστορία παραποιημένη, σκόπιμα ενδεχομένως. Έχετε συνηθίσει εσείς οι δημοσιογράφοι κι εσείς υπάγεστε στην κατηγορία των μεγαλοδημοσιογράφων (με την έννοια ότι είστε ευρέως γνωστό πρόσωπο) να λέτε ό,τι θέλετε για τον καθένα, χωρίς αντίλογο. Θεωρητικά ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα και ο καθένας έχει δικαίωμα στη γνώμη του, έστω και αν είναι ψέμα. Κι εσείς έχετε και την πολυτέλεια της επωνυμίας σας που δίνει στη φωνή σας μεγαλύτερη ένταση και προκαλεί την προσοχή του κόσμου. Αλλιώς κανείς δε θα μάθαινε ποτέ αυτό το περιστατικό που συνέβη στο γιο σας.
  Επιπρόσθετα, μου κάνει εντύπωση που πέφτετε από τα σύννεφα για το μπάχαλο το οποίο επικρατεί στη χώρα στο οποίο, επιτρέψτε μου να πω, έχετε μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης εσείς οι δημοσιογράφοι απ’ ότι όλοι εμείς οι υπόλοιποι άσημοι πολίτες. Όταν επιλέγετε συστηματικά να προβάλλετε ως θέμα στα δελτία σας ασήμαντα και ευτελή γεγονότα όπως π.χ. τί φαγητό έφαγε ο Πάριος στις διακοπές του, και αποκρύπτετε τα σημαντικά ή ακόμη χειρότερα τα παρουσιάζετε όπως εσείς θέλετε, οδηγείτε την κοινωνία στο να απαξιώνει τα σημαντικά, ν’ ασχολείται με τα επουσιώδη, να αποχαυνώνεται και να μαζοποιείται, να αποβλακώνεται στην τελική και τους υπαίτιους των σκανδάλων στο να απολαμβάνουν την ασυλία που εσείς τους χαρίζετε.

  Τέλος, νομίζω ότι θα έπρεπε να είχατε κάνει αυτή τη μήνυση στη μητέρα του κοριτσιού, γιατί αυτή η ατιμωρισία οδήγησε στην υιοθέτηση του ωχαδελφισμού και της ανευθυνότητας ως στάσης ζωής και συμπεριφοράς του καθενός. Η στάση του εξοργίζομαι, αλλά στο τέλος δεν κάνω τίποτα είναι καθαρά Ελληνική στάση που, όμως, δεν οδηγεί πουθενά.

  Με εκτίμηση
  ΕΖ

  Υ.Γ. Γνωστή μου τραυματίστηκε πολύ πιο σοβαρά από το γιο σας σε ανάλογο περιστατικό, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε μ’ αυτό. Περαστικά στο γιο σας.

 28. Κύριε Στραβελάκη,

  Σαν εμπειρος αλπικός σκιερ με μικρα παιδιά σας ενημερώνω οτι οτι σε ολα τα χιονοδρομικά η προστασία των παιδιων ειναι απο μηδαμινή μεχρι ανυπαρκτη. Ανεβάστε ας πουμε παιδί με τον καρεκλάκι νο 37 στο λιφτ Αιολο στο χιονοδρομικό κεντρο του Παρνασσού ….. και θα παλέβετε μετα να το πιάσετε στον αέρα..

 29. Στο Χ/Κ δεν υπαρχει πιστα ειδικα διαμορφωμενη για ελκηθρα. Αρα ο καθενας μπορει να κανει ελκηθρο σ’ οποιο μερος του βουνου θελει εκτος απο τις πιστες για σκι. θα μπορουσατε καλλιστα να πατε σε πιο απομακρο σημειο τον γιο σας και να ειστε μονοι σας αφου εχετε τοσο υπερβολικες ανησυχιες. Προφανως και δεν φερει καμμια ευθυνη το ΧΚ στην περισπτωση σας και ουτε υπαρχουν ειδικοι κανονες για ελκηθρα αφου δεν υπαρχει πιστα για ελκηθρα. Αδεια λειτουργιας δεν δικαιουται κανενα ΧΚ στην Ελλαδα απ’ οσο γνωριζω αλλα δεν εχει να κανει με την ασφαλεια του ελκηθρου. Οι γονεις εκ των πραγματων δεν θα μπορουσαν να κανουν κατι και διπλα να ηταν. Εσεις δεν θα επρεπε να βρισκεστε στο σημειο οπου καταληγουν τα ελκηθρα.

 30. Λυπάμαι αλλά η περιγραφή των γεγονότων μου θύμισε μάλλον δελτίο ειδήσεων.
  Ενιωσα να υπάρχουν υπερβολές παντού.
  Είμαι κι εγώ πατέρας μικρού και μεγαλύτερου παιδιού και θέλω αφού δημοσιεύσατε την άποψη σας, μοιράζοντας ευθύνες σε όλους, να δεχθείτε και την κριτική μου για την ΔΙΚΗ ΣΑΣ ευθύνη και στάση, που εξέθεσε σε κίνδυνο το παιδί.

  Συγγνώμη αλλά, όσο ευθύνη έχουν κάποιοι γονείς να ελέγχουν ένα πεντάχρονο κορίτσι με έλκηθρο, άλλη τόση έχουν και όσοι αφήνουν μόνο του ένα πεντάχρονο αγόρι και μετά να ζητάνε και τα ρέστα. Δηλαδή, αν γλίστραγε κι έπεφτε ένας μεγάλος με σκι πάνω στο πεντάχρονο παιδάκι που βρισκόταν μέσα στην πίστα, ποιος θα έφταιγε;
  Η ευθύνη για την παραμέληση ανηλίκου δεν νομίζετε ότι βαραίνει κι εσάς; Όταν χαλαρώσετε ίσως το καταλάβετε.

  Από τα γραφόμενα συμπέρανα, δυστυχώς, ότι δείξατε μεγαλύτερο ζήλο στο να αποδώσετε ευθύνες, παρά να φροντίσετε το παιδί. Κάνω λάθος; Μα, αφού πρώτα ψάξατε για ενόχους, ζητήσατε τα στοιχεία τους, καλέσατε την αστυνομία, μηνύσεις κλπ κλπ, μετά πήγατε στο νοσοκομείο!!!
  Συνήθως η αγωνία για την υγεία του παιδιού μας, παραβλέπει όλα τα υπόλοιπα και τα εξετάζει, αν χρειασθεί, αργότερα…
  Εδώ με λύπη μου διέκρινα το μάτι του δημοσιογράφου-εκδικητή και όχι τη στοργή του πατέρα.

  Σημ. 1η. – Αν νομίζετε ότι δεν ισχύουν τα ίδια και σε χιονοδρομικά της Αυστρίας, της Ιταλίας κλπ κάνετε μεγάλο λάθος. Μια επίσκεψη θα σας έπειθε. Απλά μάλλον υπάρχει ψυχραιμία και δεν πηγαίνουν άνθρωποι με παρόμοια διάθεση και νοοτροπία, που θέλουν οι άλλοι να τους προσέχουν.
  Σημ. 2η. – Την απόδειξη για το έλκηθρο εσείς την ζητήσατε; Γιατί, αφού εν γνώσει σας δεν πήρατε απόδειξη, θα πρέπει να σας υποβληθεί το νεοθεσμοθετημένο πρόστιμο των 100 ευρώ! Αλλιώς θα πρόκειται για διάκριση έναντι του νόμου.

  Τέλος και φιλικά
  Θα πρότεινα να μην μεταφέρετε τη νοοτροπία των ειδήσεων και εκτός του καναλιού σας, για να μπορείτε να είστε σαν πατέρας πιο κοντά στο παιδί σας και να περνάει κι αυτό καλύτερα.
  Η κριτική σε όλους τους άλλους, πλην του εαυτού μας, μας κάνει να είμαστε εκτός πραγματικότητας.

 31. Υποθετικά μιλώντας: εάν το δικό σας παιδάκι είχε πάρει φόρα & είχε χτυπήσει το κοριτσάκι (κάθε άλλο παρα απίθανο) τότε ΤΙ θα γινόταν? μήπως τότε θα λειτουργούσε η ιδιότητά σας ώς μεγαλοδημοσιογράφου υπέρ σας? λέω εγώ τώρα…

 32. θεωρω οτι κάκιστα αποσυρατε την μηνυση!!! επειδη ειναι καλα ο μικρουλης δεν σημαινει οτι αυτοι οι ανθρωποι δεν πρεπει να τομωρηθούν!! και ολοι αυτοι που το παιζουν υπερανω αν ηταν το δικο τους παιδι θα αντιδρουσαν πολυ χειροτερα και με κανενα πολιτισμο!!
  οσο για το χιονοδρομικο τιποτα πλεον δεν με εκπλησει σε αυτη τη χωρα!! το περιεργο θα ηταν να δουλευει κατι νομιμα!!!!

 33. ασφαλώς και έχετε απόλυτο δίκιο για όσα καταγγείλατε.
  Όμως αγαπητέ κ. Σκαρβ… πρέπει να παραδεχθείτε ότι ο κόσμος που διαμαρτύρετε με το υβριστικό (???) επίθετο «μεγαλοδημοσιογράφοι» έχει απόλυτο δίκιο. Γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που το «υπερπολύτιμο» χρονικά πρόγραμμα του ¨»μεγάλου καναλιού» διέκοψε, χιλιάδες ανάλογες σοβαρές και πολλές φορές τραγικές ιστορίες, ιστορίες με την δική σας συμμετοχή για να προλάβουν τα σαπούνια και τα λοιπά απορρυπαντικά μηδέ των πολιτικών εξαιρουμένων να έλθουν στα σπίτια μας μετο γνωστό «παπαγαλίστικο» και αποκρουστικό τρόπο. Την δική σας συμπεριφορά αντιγράφουν οι σχολιαστές.

 34. Να ΄γιασει το στόμα σου κύριε Στραβελάκη!!
  Ετσι ακριβώς είναι τα πράγματα στην Ελλάδα!!
  Περαστικά και καλύτερη Χρονιά σε όλους μας.

 35. Κύριε Στραβελάκη είστε μεγάλος ψεύτης.Εκτός και αν πρόκειται περί οφθαλμαπάτης.Είναι δυνατόν να λέτε ότι το παιδί σας υπέστη όλα αυτά και ήταν στο νοσοκομείο στο κρεβάτι του πόνου και ταυτόχρονα να είστε στην Βυτίνα στην ταβέρνα Κληματαριά και να τρώτε με την ανεσή σας με την συζυγό σας και το παιδί σας?Εγώ με την παρέα μου (7 άτομα) καθόμουν ακριβώς στο πίσω τραπέζι.Ποιό παιδί ήταν τραυματισμένο?Μας δουλεύετε σαν δημοσιογράφος μας δουλεύετε και στην καθημερινότητα μας?Μου αρέσει που κάποιοι εδω μέσα σας συμπονούν κιόλας.Στο εφεξής θα πρέπει να προσέχετε τι θα καταγγέλετε δημόσια γιατί άλλες φορές για καλό σας και άλλες φορές για κακό σας -όπως τώρα- δεν περνάτε απαρατήρητος.

 36. Κύριε Στραβελάκη,
  Κατ’αρχήν σας αναφέρω έτσι καθώς μου δίνετε την εντύπωση σοβαρού και υπεύθυνου ανθρώπου…
  Είμαι μητέρα 2 κοριτσιών 10 και 8 χρονών. Αν το παιδί μου πάθαινε κάτι τέτοιο θα επιζητούσα την παραδειγματική τιμωρία των ανευθύνων υπευθύνων. Η μητέρα και ο παππούς, αντι να βρίζουν, θα έπρεπε να φροντίζουν καλύτερα το παιδί και το εγγόνι τους. Επομένως, μία μήνυση για «πλημμελή εποπτεία ανηλίκου» – έτσι δεν το λένε; – θα ήταν ότι έπρεπε για να βάλουν μυαλό. Ομοίως, μήνυση πρέπει και σε αυτούς που θυσιάζουν την ασφάλεια των επισκεπτών, φιλοξενουμένων στο βωμό του κέρδους, για μερικά ευρώπουλα παραπάνω….

 37. Επιτρέψτε μου κύριε Στραβελάκη να παραθέσω τη δική μου διήγηση μιας και ήμουν μισό μέτρο από την σκηνή που επιτεθήκατε ουρλιάζοντας στην μητέρα και τον παππού του μικρού θύτη. Είναι απόλυτα φυσικό να είστε εκτός εαυτού, είμαι κι εγώ μητέρα με 2 κόρες, η μια 5χρονη, που έκαναν και οι δύο έλκηθρο λίγα μέτρα πιο κάτω από τον γιο σας. Μόνο που όταν επιτίθεσταν στους ανθρώπους οι οποίοι αρχικώς είχαν σοκαριστεί, δεν είδατε ότι στην αγκαλιά της μητέρας το φοβισμένο 5χρονο κοριτσάκι-καμικάζι-θύτης είχε ζαρώσει και έκλαιγε γοερά. Βεβαίως όταν κάποιος είναι εκτός εαυτού δεν μπορεί να αντιληφθεί τι του λένε. Γιατί η μητέρα και ο παπούς δεν ελαχιστοποίησαν το γεγονός, προσπαθούσαν να σας καλμάρουν και να καταλάβουν τι συνέβη γιατί φωνάζατε ότι τσάκισαν τα πόδια του γιού σας και απαριθμούσατε τα ποινικά αδικήματα που έχουν διαπράξει. Σας ζήτησαν να πάνε να δούνε τον γιο σας και όταν έφτασαν ο γιο σας συνέχιζε να κάνει έλκηθρο (όχι φυσικά κατηφορίζοντας την πλαγιά) μαζί με την σύζυγό σας!
  Και πάλι βρέθηκα μισό μέτρο πιο κάτω από την σκηνή, γιατί όταν εσείς ανηφορίζατε όλοι μαζί να δείτε το παιδί, η δική μου η κόρη κάτω από την απόλυτη επίβλεψη μου έπεσε πάνω στη μαμά που κρατούσε αγκαλιά το κοριτσάκι – θύτη. Βλέπετε το χιόνι γλιστράει πολύ και ατυχήματα γίνονται και όλοι μας είμαστε γονείς.

  Έχετε δίκιο είμαστε εμετική, ανθρωποφάγα ζούγκλα. Γιατί εσείς έχετε την δυνατότητα να επικοινωνήσετε τη δική σας πλευρά και να διαμαρτυρηθείτε ότι όλοι οι υπόλοιποι που ήταν μάρτυρες του περιστατικού, είναι κακόβουλοι και ανθρωποφάγοι. Επειδή είστε δημοσιογράφος δεν σημαίνει ότι δεν αντιδράσατε υπερβολικά και φτάσατε στα άκρα. Δεν σημαίνει ότι εσείς έχετε μόνο το δικαίωμα της αλήθειας. Διαστρεβλώσατε την ιστορία και την παρουσιάσατε με το δικό σας τρόπο. Δεν σημαίνει όμως ότι έγινε έτσι, από τη δική μου «γωνία» που παρακολουθούσα τη «σκηνή» από ελάχιστη απόσταση. Κι επειδή είστε γονιός δεν σημαίνει ότι έχετε το δικαίωμα να προσβάλετε με αυτόν τον τρόπο στο όνομα της προστασίας του παιδιού σας. Η δική σας ευθύνη κύριε Στραβελάκη είναι ότι μόλις φτάσατε στο βουνό και είδατε το σκηνικό με τα έλκηθρα να «τρέχουνε» ανεξέλεγξτα στη πλαγιά και την αντικειμενική δυσκολία να επιβλεφθούν και να σταματήσουν, αποφασίσατε να πάρετε το ρίσκο και με το δικό σας παιδί.

  Επιτρέψτε να σας πω, ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση το λάθος είναι δικό σας και η αντίδρασή σας πραγματικά στα όρια της έπαρσης. Φυσικά, τα υπόλοιπα περί άδειας, έλλειψης υγειονομικού κτλ στο χιονοδρομικό κέντρο δεν τα γνωρίζω. Φαντάζομαι όμως ότι είναι μάλλον αληθινά, δεδομένης της διαλυμένης εικόνας της χώρας. Μόνο που η άδεια λειτουργίας του χιον. κέντρου δεν θα βοηθούσε να αποφεχθεί το ατύχημα. Ούτε χρειάζεται άδεια για να πάρει κανείς μια σκάφη και να γλιστρήσει στην πλαγιά ενός βουνού. Όπως και σε ένα παγοδρόμιο που πάμε το παιδί μας να διασκεδάσει και πέφτει πάνω του με ιλιγγειώδη ταχύτητα ένα άλλο παιδί που μαθαίνει. Είναι ένα απλώς ατύχημα που μπορεί καμιά φορά για να έχει τραγικές συνέπειες, αλλά στη δική σας περίπτωση η μόνη τραγική συνέπεια είναι η διατρέβλωση της πραγματικότητας από έναν επαγγελματία δημοσιογράφο.

  Ελπίζω να δω το σχόλιό μου δημοσιευμένο .

 38. εχετε απολυτο δικιο κυριε Στραβελακη! μαζι σας και γω,οπως και χιλιαδες υπευθυνοι γονεις σε αυτην τη χωρα….. τους αλλους ας τους αφησουμε να απολαμβανουν ανενοχλητοι το καφεδακι τους!
  ομως πολυ ΚΑΚΩΣ αποσυρατε την μηνυση!

 39. μην παρασυρεστε απτα δηθεν καλοπροαιρετα μηνυματα μερικων δηθεν αδολων σχολιαστων

  Οφειλετε ως ελλην πολιτης να κινηθειτε νομικα για ΟΛΑ οσα επεσαν στην αντιληψη σας. Επιτελους πρεπει να υπαρχει τιμωρια σε αυτον τον τοπο

 40. Αγαπητέ κύριε Στραβελάκη,

  με όλο το σεβασμό στο προσωπό σας και την συμάθειά μου σε ότι σας συνέβει, έχετε ευθύνη και για ότι συνέβει και για ότι σας έσουραν μετά στα blog, όπως έχουμε όλοι μας γιατί δυστυχώς και εγώ ο ‘λυπησιάρης’ θα έκανα το ίδιο. Έχετε ευθύνη διότι αν τελικά είχατε κάνει μήνυση τόσο εσείς όσο και όλοι στους οποίους έχουν συμβεί ανάλογα περιστατικά, τότε τα περιστατικά αυτά θα είχαν μειωθεί, και εσείς θα είχατε αποφύγει την συκοφαντία μιας και η Δικαιοσύνη θα αποκάλυπτε την αλλήθεια.

  Αυτά βέβαια σε μία χώρα οπου η Δικαιοσύνη και το Κράτος λειτουργεί, και οι νόμοι και κανονισμοί εφαρμόζονται.

  Αλλά και αν ακόμα δε λειτουργεί η Δικαιοσύνη και δεν εφαρμόζονται οι κανονισμοί, η καταγγελία τέτοιων περιστατικών και απαίτηση παραγειγματικής τιμωρίας, κάποιο αποτέλεσμα θα φέρει, και σίγουρα θα έχουμε λιγότερα θύματα.

 41. μαλλον υπαρχει μια μεγαλη μεριδα επιχειρηματιων στις υπηρεσιες τουρισμου και διασκεδασης που φερεται ετσι, και δεν ειναι αποτελεσμα της κρισης

  θυμαμαι πριν χρονια ειχα μεινει σε ενα ξενοδοχειο, δε θα αναφερω το ονομα του, απτα λεγομενα καλα της περιοχης. Ο,τι αγγιζες διαλυοταν:ντουλαπια, νεροχυτες, βρυσες. Στο τελος με υφος χιλιων καρδιναλιων απαιτουσαν να τους τα πληρωσουμε γιατι δηθεν εμεις φταιγαμε! Οταν βεβαια φωναξαμε τις κρατικες υπηρεσιες: υγειονομια, σδοε κτλπ μονο τεμεναδες δεν εκαναν για να αποφυγουν τα προστιμα. Μεχρι και την αρρωστη γιαγια επιστρατευσαν
  Αρλεκινοι…

 42. Συγχαρητηρια, αθωωσαται ενα κακουργημα ποιος? εσεις ο δημοσιογραφος.Σεις θα επρεπε να προσφυγεται μεσα απο την εξουσια που εχεται στον ΝΟΜΟ και να επιβληθουν οι οποιες κυρωσεις.Σε περιπτωση που καποιο αλλο ατομο ανεξαρτητου ηλικιας πεσει θυμα ομοιου η αλλου περιστατικου θα σας θεωρησω συνυπευθηνο ναι.Λυπαμαι για το περιστατικο τοσο στο παιδι σας οσο και την ταλαιπωρια σας.Ομως ηταν Λ Α Θ Ο Σ.Καντε ερευνα και κλεισται μεσα καθε υπευθηνο της παραλιγο τραγωδιας.

 43. -ΕΙΜΑΙ 48 ΕΤΩΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ
  ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ Η΄ΑΛΛΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟ ΑΝ ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑ Η΄ ΜΕΤΑΦΕΡΩ. ΕΣΥ Κ. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΨΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ Ο ΄΄ ΕΛΚΥΘΡΑΣ΄΄ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΜΕΡΕΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ. ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟ ΑΝ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ; ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ [ΣΔΟΕ,ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ Κ.Λ.Π.] ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΓΑΠΗΤΕ.ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ. ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ 3.000-4.000 Ε ΤΟ ΜΗΝΑ ΗΞΕΡΑΝ. ΧΑΧΑΧΑΧΑ………….ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΣΟΚΟΨΑΝ ΤΩΡΑ.

  – Ο ΕΛΚΥΘΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΕΚΕΙ. ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.ΣΕ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΑΦ ΥΨΗΛΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΩΣ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΠΕΔΙΛΑ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟΣ. ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.
  ΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ. ΤΟΥ ΤΟ ΧΑΡΙΣΕ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ; ΠΟΙΟΣ ΕΟΤ ΘΑ ΤΟΝ ΕΛΕΝΞΕΙ. ΕΙΔΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΕΟΤ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΤΕ;
  ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΣ ΜΑΙΝΑΛΟ
  . ΦΤΥΣΤΟΥΣ.
  ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΛΒΕΤΙΑ ΓΙΑ ΣΚΙ.
  ΠΟΙΟ ΦΤΗΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕΙ.

 44. Κύριε Στραβελάκη

  Διάβασα την δική σας άποψη, που είναι εντελώς αντίθετη με απόψεις που διάβασα σε κοινωνικά δίκτυα και που αναφέρουν ότι το παιδί σας συγκρούστηκε με έλκηθρο άλλου παιδιού, αναποδογύρισε στο χιόνι και σηκώθηκε πάλι και έπαιζε!
  Αντιλαμβάνομαι τη αγωνία σας όταν είδατε το παιδί σας στο χιόνι, αλλά από εκεί κ πέρα πιστεύω πως σας έπιασε υστερία. Και αυτό λογικό το βρίσκω.
  Θα μπορούσε το θέμα να είχε μείνει εκεί, αλλά εσείς θελήσατε να το προχωρήσετε αλλιώς και να του δώσετε δημοσίότητα που δεν έπρεπε (κατά τη γνώμη μου).
  Για τα υπόλουπα που γράφετε (περί άδεια λειτουργίας κτλ…, δημοσιογράφος έγκριτος είστε, κάντε ένα ρεπορτάζ από τα χιονοδρομικά της Ελλάδας και εδώ είμαστε να σας ακούσουμε και πάλι.
  Είστε όμως και υπόλογος (όπως διάβασα κάπου αλlού) διότι δεν σας δόθηκε απόδειξη για το έλκηθρο και εσείς δεν την ζητήσατε. Άρα, παρανομήσατε.

  Περαστικά στο παιδί σας, και πραγματικά ας κοιτάξουμε όλοι μας και αυτά ακόμα τα μικροατυχήματα να ταα εξαφανίσουμε αν μπορούμε.

 45. Ειναι σαν ναβλεπω την σκηνη,κυριως με την αναισθητη,αδιαφορη προκλητικη μανα,που μπορει να φανταστει κανεις απο την συμπεριφορα της,πως θα εξελιχθει το παιδι της.Δυστυχως αυτη η γονεικη συμπεριφορα φαινεται να κερδιζει ολο και μεγαλυτερο εδαφος στην Ελλαδα,με αποτελεσμα η νεα γενια,που τοσο ελπιζουν ολοι σε αυτην,να υπολειπεται στοιχειωδων κανονων ευπρεπους κοινωνικης συμπεριφορας.Επρεπε να την μηνυσετε και να μην κανετε πισω,φοβουμενος ενδεχομενως,οτι θα κατηγορηθειτε για πολλα λογω της αναγνωρισιμοτητας σας.Ουτως η αλλως παλι κατηγορουμενος βρεθηκατε.Οσοι εχουν κοινο νου αλλα και ρεαλσιτικη αντιληψη το πως εξελισσεται η κοινωνια μας σημερα,πιστεψαν περα για περα την δικη σας εκδοχη.Ισως γιατι αναλογες ιστοριες εχουν να διηγηθουν πλεον πολλοι απο εμας.

 46. Κύριε Στραβελάκη
  ελπίζω αφου το συμβαν που περιγράψατε δεν αφησε σωματικα προβλήματα στο παιδι σας να μην του αφήσει ούτε ψυχολογικά. Δεν θα αναφερθω στην σταση των (social?) media, η κατασταση ειναι αυτη που περιγράφεται απλως εμενα δεν με εκπλήσσει. Αλλα και τους σχολιαζοντες το κείμενο σας δεν ειδα να εκπλήσσει καθολου η παραγραφος:
  «Ο διοικητής του τμήματος με ενημερώνει ότι το χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί παράνομα, χωρίς άδεια. Μου λέει ότι έχουν γίνει μηνύσεις από άλλους, αλλά δεν μπορεί να το σφραγίσει γιατί τα σχετικά αδικήματα προσφάτως μετετράπησα, από πλημμελήματα , σε πταίσματα. Μου λέει ότι είναι θέμα του ΕΟΤ ,που έχει ενημερωθεί ,αλλά δεν κάνει τίποτα.»
  Ειμαι μέλος ενος συλλόγου (SOS Τροχαία εγκλήματα) ανθρώπων που σε συνθηκες οχι ιδιαιτερα διαφορετικες απ αυτες που περιγραψατε χάσαμε ανθρώπους μας σε τροχαία εγκλήματα (όχι «ατυχήματα»). Τον Δεκεμβρη του 2010, διαμαρτυρηθηκαμε προς πασα κατευθυνση χωρις φυσικα αποτελεσμα για την πρωτοβουλία του τοτε υπουργου δικαιοσυνης κου Καστανιδη σε νομοσχέδιο σκουπα για την «ταχυτερη απονομη δικαιοσύνης» να μετατρεψει από πλημμελήματα σε πταισματα: την «οδηγηση υπο την επήρεια αλκοολ και τοξικών ουσιών» καθως και την «μη τηρηση μετρων ασφαλείας σε αγωνες ταχυτητος». Προφανως μεσα στον ιδιο νομο περιλαμβανετε και η διαταξη για τις χιονοδρομικες πιστες. Κανενα Μέσο Μαζικης Ενημερωσης εντυπο η Ηλεκτρονικο δεν θεωρησε σκοπιμο να δημοσιοποιηση την διαμαρτυρια μας και να γινει ετσι γνωστο το τι ψηφιζόταν. Ο κ. Καστανιδης ηταν υπεράνω κριτικης και τετοιου τυπου ζητήματα θεωρουνται επουσιώδη. Αλλοίμονο μονο μη σου συμβεί… Και εσας (ευτυχως) περίπου σας συνέβει. Ελπίζουμε εστω και μετα απ αυτο τα αυτια σας και το στομα σας να παραμείνουν ανοικτα οταν μαθενετε κατι που αφορα και τις ζωες των άλλων και οχι μονον του δικου σας παιδιου. Γιατι αν μη τι άλλο θάρθει η στιγμη που ξαφνικα ανακαλυπτεις πως οι άλλοι είμαστε εμείς…

 47. Ειδατε κε Στραβελακη?οταν στο σπιτι του κρεμασμενου μιλανε για σχοινι ειναι διαφορετικα.
  Για σκεφτειτε λοιπον πως νιωθουμε ολοι εμεις οι απλοι πολιτες σε αυτη την καθημερινη ζουγλα.
  οσο για τους μεγαλοδημοσιογραφους που φυσικα και εκπρωσοπειτε εχουν συνδραμει τα μεγιστα για να γιγαντωθει ολο αυτο το οικοδομημα το οποιο περιγραφετε με τοσο δεος και τρομο.
  τι να πω ο κοσμος κρινει,λυπαμαι ειλικρινα για τον τραυματισμο του παιδιου σας , οπως επισης και για τον χαμο τοσων αλλων ανθρωπων που τον συνοδευει αυτη η απαθεια.
  τελικα καταληγουμε οτι ειμαστε ολοι απλοι θνητοι και η ζωη κυκλους κανει , γι αυτο συνελθετε!!!!
  σας ευχομαι περαστικα

 48. ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΚΥΡΙΕ ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ «ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ…..
  ΤΩΡΑ ΣΑΣ …ΤΗΝ ΛΕΝΕ!!!
  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ – ΣΑΝ ΠΑΤΕΡΑ ΟΜΩΣ – ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΟ ΓΙΟ ΣΑΣ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΡΕΧΑΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.
  ΤΙ ΠΡΟΕΙΧΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ?
  ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ …..
  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ

 49. Γιατί δεν κάνατε μήνυση κ Στραβελάκη..??
  Γιατί δεν μπορούσατε να στηρίξετε κατηγορία γιατί προφανώς δεν υπήρξε αδίκημα.
  Αν η συμπεριφορά της μαμάς και του παππού ήταν εξοργιστική για εσάς, δε θεωρώ ότι έπρεπε να το μάθει και όλη η Ελλάδα..
  Άλλα προβλήματα έχει ο τόπος πιο σημαντικά !!!

 50. Κυριε Στραβελακη δεν εχετε παρει ειδηση μου φαινεται οτι οι καιροι εχουν αλλαξει,οτι δεν υπαρχει σεβασμος και οτι ολα αυτα τα εχει δημιουργησει η πλεονεξια ,η απονια και ο εγωκεντρισμος.Που ειναι ο σεβασμος του μοκροτερου προς τον μεγαλυτερο του μαθητη προς τον μαθητη,ολα εχουν γινει μπαχαλο και αν καποιος μεγαλωνει το παιδι του σωστα και χωρις πολλα μεγαλεια του δηθεν ε τοτε αυτο ειναι σουργελο.Εγω ετυχε να πηγαινω σπιτι μου μεσημερι και περνωντας απο τον Δημοτικο κηπο της πολης μου καποιοι μαθητες προφανως τα ειχαν παει απο σχολειο ηταν ανεβασμενα στα δεντρα,εκοβαν τα νερατζια και τα πετουσαν ο ενας στον αλλο και ξαφνικα εφαγα και εγω μερικα στο προσωπο.Αστειο θα μου πειτε ,δεν πειραζει τα παιδια να παιξουν παιδια ειναι μην παθουν και κομπλεξ,οταν ομως οι δασκαλες πυ τα ειχαν παει επρεπε να τα προσεχουν και οχι να καθονται στο καφε να σσυζητουν περι ανεμων και υδατων ,αυτα σπιτι τους και οχι σε διδακτικη ωρα,αλλα οπως περιγραφεται και σεις οταν τις βρηκα και ειπα το περιστατικο,εκαν ταχα πως ενδιαφερθηκαν.Την Ελλαδα αν θελομε να την αλλαξομε πρεπει πρωτα να σεβομεθα τον ευατο μας,τα παιδια μας και τους γυρω μας.

 51. Κύριε Στραβελάκη, πρώτα από όλα, να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση του παιδιού σας. Καλώς ή κακώς ατυχήματα συμβαίνουν. Το θέμα είναι το γιατί. Δε νομίζω να υπάρχει υγιής νους που να μη καταλαβαίνει και να μην συναισθάνεται ότι έχετε δίκιο (τουλάχιστον, έτσι όπως μας τα γράφετε). Παρά ταύτα, θίγετε, μέσα από το άρθρο σας, δύο πολύ σοβαρά θέματα. Το πρώτο, είναι για το κωλοχανείο η Ελλάς και το δεύτερο είναι για την (παρα)πληροφόρηση του διαδικτύου. Δεν θα μακρηγορήσω και θα σας θέσω μερικά ερωτήματα, διότι όλα αυτά τα δικαιολογημένα παράπονα, είναι παράπονα ενός αναγνωρισμένου, μέσα από τους τηλεοπτικούς κυρίως δεκτές, δημοσιογράφους.

  Κύριε Στραβελάκη, έπρεπε να συμβεί αυτό στο παιδί σας για να καταλάβετε πόσο ζούγκλα, πόσο άνομη είναι αυτή η χώρα; Έπρεπε να ανακαλύψετε ότι ότι ένα χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί παράνομα (λόγω ΕΟΤ για έσοδα και άρα ΦΠΑ) και φοροδιαφεύγει (!!!!!!!!!!!!!!!) και να το δημοσιοποιήσετε μέσα από ένα φόρουμ;Όλα αυτά που συμβαίνουν σε αυτόν τον «ευλογημένο» τόπο και πολλά από αυτά τα γνωρίζατε από πριν, πολλοί από σας τους δημοσιογράφους, γιατί δεν τα λέγατε; Ή μήπως αυτά νομιμοποιούνται; Η παραπληροφόρηση των κατευθυνόμενων ΜΜΕ δεν σας φέρνει εμετό; Και μη μου πείτε ότι τόσα χρόνια που κάνετε αυτή τη δουλειά, πάντα φροντίζετε και προσπαθείτε ο πολίτης να μαθαίνει τα σημαντικά και με μεγαλύτερη αντικειμενικότητα, διότι τότε δύο τινά συμβαίνουν. Ή προσπαθείτε πολύ και δεν τα καταφέρνετε (άρα εδώ τίθεται θέμα ικανότητας ή μη), ή δεν προσπαθείτε και τόσο για άλλους λόγους…

  Κύριε Στραβελάκη, ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι ο τόνος μου, είναι τόνος απόγνωσης και αγανάκτησης, όχι προσωπικά με εσάς (είστε από τους πολύ λίγους που παρακολουθώ ευχάριστα) αλλά με αυτό, μέσα στο οποίο λειτουργείτε. Θα μου πείτε ότι το σχόλιο είναι άκυρο με το άρθρο σας. Σας λέω ότι το άρθρο σας είναι άκυρο. Δικαίως αγανακτισμένο, αλλά άκυρο. Διότι κύριε Στραβελάκη από σας ο κόσμος δεν περιμένει να μας γράψετε για τη λάθος συμπεριφορά της μάνας του κοριτσιού. Ούτε για το ότι δε σας έκοψε απόδειξη το παράνομο χιονοδρομικό κέντρο. Ούτε, ότι τελικά δεν κάνατε μήνυση (δυστυχώς σε αυτή τη χώρα όλοι είμαστε εν δυνάμει «ρουφιάνοι», είτε λίγο είτε πολύ, αλλά όλοι τους μισούμε και δεν θέλουμε να είμαστε). Δικαιότατα βγαίνετε για να αποκαταστήσετε την αλήθεια στο διαδίκτυο (εκεί άλλωστε διαδόθηκε από φόρουμ σε φόρουμ αυτή η δήθεν αφήγηση). Όμως κύριε Στραβελάκη, ο κόσμος περιμένει άλλα πράγματα από σας. Περιμένει, κάποια στιγμή, να αρχίστε να λέτε τα πράγματα με τ’όνομά τους…

  Σας εύχομαι ολόψυχα περαστικά σε σας και στο παιδί σας. Όλοι μας μικροί είχαμε και κάποιο ατύχημα που 5 εκατοστά ή 5 μοίρες μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Δε πειράζει…
  Περιμένω την απάντησή σας. Καλή χρονιά με υγεία…

 52. K.Στραβελάκη μετά τις οικογενειας σας ελπίζω να είστε όλοι καλά τώρα.
  Όσο για το περιστατικό είναι το ΝεοΕλληνικό φαινόμενο τις ανευθινοτιτας προς τον άλλο πολίτη που δεν υπάρχει, είναι μονο εκεί για να του τα ΠΑΡΕΙ, η Εγώ να περνάω καλά εσύ κόψε το λαιμό σου k όπως πάντα ο άλλος φταίει για ο,τι γίνετε, όχι το κράτος φταίει, «λες k το διοικούν εξωγήινοι » η είναι το ριζικό σου να το πάθεις η…η… με την «δικαιολογία» στην γλώσσα παντα έτοιμος, πάντα ετοιμόλογος πανέξυπνος k αδικημένος.
  Αυτή η συμπεριφορά είναι κινεί σε «ανγχωμένους» ,»νεόπλουτους»,» αστικούς», «TAΡΖΑΝ», ξεχνώντας τον παλιό φτωχό, φιλόξενο, φιλότιμο, ντόμπρο Έλληνα.
  Ελπίζω τέτοια περιστατικά να γίνουν τα νεα θέματα τον ΜΜΕ το πως να καλυτερέψει ο πολίτης με τους συναθρώπους του.
  Καλή Χρονια με συνεχεια.

 53. Περαστικά στο παιδί σας. Εύχομαι να αναρρώσει γρήγορα και να το καμαρώνετε όπως επιθυμείτε.

  Εύχομαι επίσης μεγαλώνοντας να βρεθεί να του σφυρίξει κάποιος πόσο τυχερό ήταν που τα Χριστούγεννα του 2011 είχε το προνόμιο να παίζει και να τραυματίζεται στα χιονοδρομικά κέντρα. Καλό θα ήταν επίσης να κάνετε μια προσπάθεια να το καταλάβετε και ο ίδιος.

  Κατανοητή η αγωνία του κάθε γονιού που βλέπει το παιδί του να τραυματίζεται, αλλά δεδομένων των συνθηκών βρίσκω αμετροεπές το να δίνετε τόση έκταση και έμφαση μέσα από το δημόσιο βήμα που έχετε.

 54. Φυσικά και έχετε δίκιο.δεν το συζητώ . Ήμουν στο χιονοδρομικό εκεινη τη μερα και ειδα τις συνθηκες για την λειτουργία του χιονοδρομικού και δεν μου άρεσαν και εμένα καθόλου.Ευτυχώς που δεν υπήρξε τραυματισμός σοβαρός .

 55. κε Στραβελέκη, παρακολουθώ από την πρώτη στιγμή του επισοδείου όλα όσα γράφτηκαν στα διάφορα blogs, και έχω να παρατηρήσω τα εξής : Το πρώτο blog στο οποίο σχολιάστηκε το γεγονός και μάλιστα όπως και ο ίδιος λέτε σχολιάστηκε δυσμενώς το πρόσωπό σας, ήταν το Arcadianportal. Θα περίμενα ότι είχατε να το απαντήσετε στους επικριτές σας μέσω του blog αυτού, για τον απλόύστατο λόγο ότι δεδομένου ότι πρόκειται για τοπικό blog οι περισσότεροι που υπήρξαν θεατές του επισοδείου είναι αναγνώστες του και διατύπωσαν τα σχόλιά τους μέσω αυτού. Αντ΄αυτού ζητήσατε την δικαίωσή σας μέσω του τύπου, η μέσω blogs που είναι αμφίβολλο εάν διαβάζουν οι αυτόπτες μάρτυρες. Μήπως ήταν πιο βολικό για σας να απευθυνθείτε σε ένα αναγνωστικό κοινό που θα παρουσιάζατε μόνο την δική σας άποψη για τα γεγονότα και όχι την άποψη των αυτοπτών μαρτύρων;
  Κύριε Στραβελάκη εδώ και πενήντα χρόνια περίπου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Τρίπολης με πολύ προσωπική εργασία και μεγάλες θυσίες έχει κατορθώσει στο Μαίναλο να οργανώσει ένα μικρό χιονοδρομικό κέντρο, που λειτουργεί όταν υπάρχει χιόνι. Αυτό το χιονοδρομικό κέντρο οι Αρκάδες το αγάπησαν το φροντίζουν και το καμαρώνουν έστω και άν έχει ελήψεις και ατέλειες . Κοντά στους Αρκάδες το αγάπησαν και το έχουν στην καρδιά τους και όλοι οι κάτοικοι της Ανατολικής Πελοποννήσου και δεν χάνουν ευκαιρία κάθε φορά που υπάρχει έστω και ελάχιστο χιόνι, να το επισκέπτονται να αθλούνται σε αυτό και να διασκεδάζουν. Σε αυτό το χιονοδρομικό, άνθρωποι του ΕΟΣ Τρίπολης που το αγάπησαν και δούλεψαν αφιλοκερδώς για δεκαετίες ολόκληρες, εκπαίδευσαν τα παιδιά της Πελοποννήσου στα σπορ του Βουνού , προσφέροντες ακόμη και διανυκτερεύσεις στους μικρούς αθλητές , ενώ οι γονείς τα εμπιστεύτηκαν στους συνοδούς τους και εδώ και πενήντα χρόνια δεν ακούστηκε κανένα παράπονο. Με αυτόν τον τρόπο στο κόσμο του Βουνού αυτού, όπως και των άλλων Ελληνικών Βουνών και με πνεύμα «Αρετής και Τόλμης» αντιμετωπίζονται όλες οι μικροδισκολίες και οι ατέλειες της λειτουργίας του . Αυτή η τόλμη και η αρετή πριν λίγα χρόνια όταν στο βουνό αυτό και εκτός χιονοδρομικού κέντρου, συναίβει ένα θανατηφόρο ατύχημα, αυτοί οι άνθρωποι με την τόλμη τους και την αρετή τους με αυτοθυσία και κάτω από αντίξοες συνθήκες έσωσαν ανθρώπινες ζωές .
  Εσείς Κε Στραβελάκη πήγατε το παιδί σας για να παίξει . Του νοικιάσατε ένα έλκηθρο δηλ . για εκείνους που ξέρουν μία πλαστική σκάφη βάρους ενός κιλού η οποία κυλάει πάνω στο χιόνι . Στο χώρο που κινούνται τα έλκηθρα υπάρχουν λοφάκια για αρχάρια η για πιο προχωρημένα παιδιά με διαφορετικές κλήσεις του εδάφους και το κάθε παιδί η ο γονιός διαλέγει το λοφάκι που τεριάζει στις ικανότητες και την εμπειρία του . Επίσης, οι μικροσυγκρούσεις των ελκήθρων είναι σήνηθες φενόμενο, ενώ πολλές φορές επιδιώκονται από τους πιτσιρικάδες οι οποίοι διασκεδάζουν με το να ανατρέπονται τα έλκηθρα και να κοιλιούνται στο χιόνι . Όλα αυτά είναι ένα τρελλό παιχνίδι που ουδέποτε δημιούργησε πρόβλημα .
  Κε Στραβαβελάκη όλοι όσοι ανεβαίνουν στα χιονοδρομικά και στα βουνά πάνε με τόλμη και αρετή για να ζήσουν μια μικροπεριπέτεια . Αν δεν διαθέτετε αυτή την τόλμη και δεν έχετε την αρετή να ζήσετε μαζί με τους άλλους ανθρώπους αυτές τις μικροπεριπέτειες δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπορείσθε να τρέχετε στο βουνό και στα χιόνια . Το δικό μας βουνό, το Μαίναλο, το έχουν επισκεφθεί το έχουν αγαπήσει, και το έχουν χαρεί, στα τόσα χρόνια που είναι επισκέψημο, εκατομμύρια άνθρωποι. Σκοτεινά συμφέροντα προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν και έφθασαν μέχρι και να το κάψουν. Εμείς το προστατέψαμε και θα το προστατεύουμε για τα είναι προσιτό σε όλο τον κόσμο . Δεν μας ενδιαφέρει να είναι ένα βουνό που θα λειτουργεί άψογα με μεγάλα λειτουργικά έξοδα, για να είναι προσιτό μόνο στα χονδρά πορτοφόλια. Σας παρακαλούμε μην δυσφημείτε το Μαίναλο για το οποίο έχουν γίνει και γίνονται τόσες θυσίες από τους γύρω κατοίκους του . Δεν θά θέλαμε να πιστέψουμε ότι με τα δημοσιεύματά σας υπηρετείται τα σκοτεινά συμφέροντα που θέλουν να εκμεταλλευτούν το Μαίναλο.

 56. σάς παρακαλώ,μην αφήσετε ατιμώρητους τούς συγγενείς.Το μέγα πρόβλημα αυτής τής χώρας ακούει στο όνομα ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ.Και όλοι είναι υπεύθυνοι,εννοώ ΟΛΑ τα κόμματα,που διαμόρφωσαν συνθήκες,τάχα μου θεσμούς και συνειδήσεις.Δεν σάς το λέω από «εκδικητή μανία»,αλλά,επιτέλους!,γιά απόδοση δικαιοσύνης.

 57. Καλως ηλθατε στο κοσμο μας…Στα παραπάνω γραφόμενα σας ξεχωρίζω την αγωνία το πόνο και το φόβο και οτι »γράφτηκε» μέσα στη ψυχούλα του πιτσιρικάς σας.ΑΛΛΑ και εσείς ενα πεντάχρονο μικρο το αφήνετε σε μια πίστα ο κάθε πικραμένος ασχετος,μικρος ή μεγαλος χωρις γνωσεις προσπαθεί να κανει τον »σκιέρ».Σε αυτές τις περιπτώσεις ο μπαμπάς »καβαλάει» την σανίδα και περνει στα πόδια του τον πιτσιρικά του ή προσπαθεί να του εξηγήσει το χάλι όλων αυτών των ασχέτων που νομίζουν οτι κάνουν χιονο-σανιδα και οτι είναι επικίνδυνο. Παρότι είδατε το »τουρλουμπουκι» δεν εκτιμήσατε σωστά τα πράγματα. Λάθος εκτίμηση. Ξέρετε ποσοι τετοιες »κυράτσες» κυκλοφορούν έξω και παντου? Πάρα πολλοί και πολλές.Και ειναι….Νεοπλουτοι-του κομματος-με μεσα-χωμενοι παντου-ξερουν τον ετσι-παρα πολλοι…και μας κανουν την ελαχιστη ψυχαγωγια μας κολαση.Τους βρισκετε σε χιονοδρομικα στις Μυκονους,στα σκυλαδικα,στο δρομο να οδηγούν…. Γράφετε οτι το χιονοδρομικο δεν εχει αδεια…γιατι τα καναλια εχουν?Θελησε καποιος να κάνει χαρη σε κάποιον για να αποκτήσει »αναπτυξη»η περιοχη και εδωσαν το πρασινο φως στη λειτουργια του χιονοδρομικου.(εψαξα αλλα δεν μπορεσα να βρω τον κανονισμο λειτουργεια χιονοδρομικου στη Γερμανία,ωστε να σας μετέφερα καποιους απο τους βασικους νομους). Τώρα δεν απολαμβάνετε κανένα σεβασμό απο κανενα εδω εξω ως δημοσιογράφος που δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, αυτό φυσικά δε σημαίνει οτι θα πρέπει να του σκοτώσει και τα παιδια..αυτό είναι αλητεια και γινεσε όμοιος με αυτο το δημοσιογραφο που βοηθά να μας εξολοθρεύσουν.

 58. Ειλικρινά σε συμπονώ, Νίκο Στραβελάκη, για το ατυχέστατο γεγονός που βίωσες εσύ και το παιδάκι σου. Σκέφτομαι την δική μου απεπλισία σε παρόμοια περίπτωση και σε καταλαβάινω απόλυτα.
  Αλλά, θα ήθελα να σου κάνω την εξής ερώτηση: Αυτό το γεγονός σ’ έκανε να συνειδητοποιήσεις την ανθρωποφαγική κιονωνία που ζούμε; Όταν κάθε μέρα μέσα από το ΜΕΓΑ υποστηρίζεις τα δηλητηρίωδη ερπετά της πολιτικής και των τραπεζών που ρουφούν το αίμα του κάθε πολίτη που δεν έχει δύναμη, τότε δεν ήξερες ότι η κοινωνία δρα πλέον εντελώς ανθρωποφαγικά; Καιρός να ελέγξεις και την δική σου δράση και πράξη ζωής, μήπως έχει συμβάλει στην ανθρωποφαγικότητα. Η σιωπή και η συναίνεση δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε κι εμείς ανθρωποφάγοι.

 59. Το οτι λετε Ειδησεις στο Μεγκα πληρωσατε κ.Στραβελακη,αν εισαστε σε αλλο καναλι ειναι βεβσιο πως δεν θα γραφοταν τιποτα..Το ξερετε πως το καναλι σας ειναι στο στοχαστρο πολλων πολυ καιρο τωρα και για διφορετικους λογους ο καθενας.Στη θεση σας ακριβως το ιδιο θα εκανα και χειροτερα ακομα.Ναναι καλα το παιδακι σας και τιποτα αλλο.

 60. Πήγανε την μικρή στο χιονοδρομικό κι αντί να κάτσουν όλη την ώρα πάνω απ’ το κεφάλι της και να της λένε πρόσεχε και πρόσεχε, την αφήσαν λίγο ελεύθερη και πήγαν δίπλα στο σαλέ να πιούν ένα καφέ; και η μικρή έπεσε με το έλκυθρο πάνω σ’ ένα άλλο παιδάκι; Ηηη χειροπέδες στους κηδεμόνες κατευθείαν. Να δούμε θα το ξανακάνουν; Έχουμε γίνει μια εμετική, ανθρωποφαγική ζούγκλα. Από τύχη δεν τραυματίστηκε σοβαρά το παιδάκι. Συνήθως όταν ένα παιδάκι πέφτει με το ελκυθράκι πάνω σε ένα άλλο παιδάκι στα χιόνια, το άλλο παιδάκι πηγαίνει στην εντατική – ε ρε κάτι θέματα που γίνονται νούμερα 1, και ένας λόγος να πούμε ό,τι γίναμε μια εμετική, ανθρωποφαγική ζούγκλα.
  Κ. Στραβελάκη, κατανοώ την αντίδρασή σας εκείνη την στιγμή. Αλλά την συνέχεια που δίνετε δεν μπορώ να την κατανοήσω με τίποτα.

 61. ΄Οταν με ένα θέμα καθημερινής ρουτίνας ασχολούνται για 10 ημέρες τα μισά Ελληνικά blogs και μερίδα του τύπου, τότε το μικροατύχημα είναι μόνο αφορμή για να εξυπηρετηθούν τα υποκριπτόμενα συμφέροντα . Το Μαίναλο είναι το κέντρο χειμερινού τουρισμού που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και από όλα τα μέρη της Πελοποννήσου. ΄Αν διασύρουμε το χιονοδρομικό του, για έλειψη ασφάλειας και οργάνωσης , τότε εύκολα εκδιώκουμε όλους τους μικρο επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό και στρώνουμε το χαλί στο μεγάλο κεφάλαιο που θα επιδοτηθεί και θα κάνει χρυσές δουλιές .

 62. ΕΓΩ ΣΑΝ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΥΡΙΕ ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗ 1)ΘΑ ΕΙΧΑ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΦΥΛΑΓΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ,2)ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΙ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ(ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΤΑΙΣΤΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ)ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΡΕΞΩ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΦΟΣΟΝ ΒΕΒΑΙΩΘΩ ΟΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ,ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ,ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΥΡΙΕ ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ (ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ,ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΚΥΡΙΕ ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ,ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ,ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!!!!!

  Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2012/01/blog-post_7844.html#ixzz1k6xwVDb8

 63. ναι δυστυχώς είμαστε μια εμετική και ανθρωποφαγική ζούγκλα αλλά εδώ που φτάσαμε κάποιοι φταίνε και κατα κυριο λόγο δεν μπορεί να είναι παρα αυτοί που διαμορφώνουν τις γνώμες των ανθρώπων σε αυτη την κοινωνία, τα 100 φορές πιο εμετικα μέσα ενημέρωσης.
  έχει φτάσει πλεον η ώρα της αυτοκριτικής για όλους αλλα κυρίως για τα δημόσια πρόσωπα ας αρχίσουν σιγα σιγα να σκέφτονται μηπως προλαβαινουν να αλλαξουν στάση γιατι σε λιγο μαζι με το καραβι θα πανε όλοι στον πατο και δεν θα ξέρω τι θα μπορει να τους σώσει

 64. Κύριε Στραβελάκη,
  Είναι πολλά χρόνια τώρα που η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα και η κοινή λογική βρίσκονται υπό διωγμόν σε αυτή τη χώρα και επικρατεί η σαχλαμάρα για πλάκα, η διαστρέβλωση της αλήθειας για να βγαίνει ο άδικος από πάνω και η κατασυκοφάντηση όποιου θέλει να βρει το δίκιο του και χαλάει τον εφησυχασμό των άλλων που «απελευθερώθηκαν» από τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα. Όλα αυτά τα χρόνια από το 1974 και μετά, αντί να καλλιεργηθεί το πρότυπο του υπεύθυνου πολίτη, που ξέρει να άρχει και να άρχεται, όπως θα ήταν το λογικό να γίνει, αν αγαπούσαμε αληθινά τη δημοκρατία και την πατρίδα και αν τιμούσαμε την ιστορία μας,
  καλλιεργήθηκε αντίθετα το πρότυπο του τυραννίσκου, που κάνει ό,τι θέλει, εφόσον τον «παίρνει», εφόσον δηλαδή βρίσκει κάποιον με πιο αδύναμη φωνή για να τον τυραννήσει και καυχιέται γι` αυτό,
  καυχιέται και στον εαυτό του, αποκτώντας μια διεστραμμένη αυτοπεποίθηση
  καυχιέται και στους άλλους, διασπείροντας τη διαφθορά.
  Εφόσον είστε υπεύθυνος πατέρας και πολίτης, μπορείτε να δείτε πόσο η εμπάθεια διέβρωσε τα αυτονόητα. Και το λυπηρό συμπέρασμα είναι πως ό,τι και να μας κάνουν οι πολιτικοί μας και το γερμανικό και διεθνές κεφάλαιο με την κατάλληλη χειραγώγηση, βρήκαν και το κάνουν, γιατί γίναμε χειραγωγήσιμοι, όπως κάθε ένας που διαστρεβλώνει τη σχέση του με την αλήθεια, κοροϊδεύοντας τον εαυτό του, για να αποκοιμήσει τη συνείδησή του. Γιατί αν αντιδρούσαμε κάθε φορά στα μικρά και απαιτούσαμε να λειτουργούν τα πράγματα σωστά στην καθημερινότητά μας, όπως επιχειρήσατε να κάνετε στην προκειμένη περίπτωση εσείς, δεν θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε σαν χώρα, όλοι μαζί. Χάθηκε η γλώσσα της δικαιοσύνης και της αλήθειας, γιατί ποιος μπορεί να την χρησιμοποιήσει και να μην κατηγορηθεί ότι το κάνει από σκοπιμότητα;
  Είναι η γλώσσα που χρησιμοποίησαν τα πολιτικά κόμματα κατά κόρον: Κάθε φορά που ο άλλος λέει κάτι σωστό, αμύνεσαι συκοφαντώντας τον. Αυτή την παιδεία καλλιέργησαν και τους θαυμάζαμε γι` αυτό, αρκεί να ήταν οι δικοί μας.
  Και τώρα εισπράττουμε τα επίχειρα των επιλογών μας. Και στα παιδιά μας δεν έχουμε πλέον τίποτα να παραδώσουμε, γιατί τα φάγαμε όλα όπως ο άσωτος υιός της παραβολής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here