Ο Γιώργος Παπανδρέου θα φύγει απ’ την Ελλάδα

62
3438

Το καλύτερο μάθημα ζωής, που έχω διδαχθεί, προέρχεται από τον πατέρα μου. Έλεγε με την χαρακτηριστική κυπριακή προφορά του πως «όταν ο άλλος είναι κάτω στη γη, εσύ δεν τον πατάς, αλλά του δίνεις ένα ποτήρι νερό»… Είναι μία συμβουλή που τηρώ και στη ζωή μου και στην καριέρα μου και λυπάμαι όταν βλέπω να «ποδοπατούν» ανθρώπους- ακόμα και όταν έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Μία τέτοια περίπτωση ανθρώπου είναι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αποχωρεί από την πολιτική απαξιωμένος, αποτυχημένος, δυστυχής, σέρνοντας τα πόδια του και παρακαλώντας να του επιτρέψουν να παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για να μπορεί να διεκδικήσει ξανά την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μόνο και μόνο για να βρίσκεται στο προσκήνιο. Γνωρίζοντας αυτό το πρόβλημά του, και επειδή ο κ. Παπανδρέου «είναι για λύπηση» – όπως λέμε, σε τέτοιες περιπτώσεις, στην Κύπρο- οι σύντροφοί του έπρεπε να αποδεχθούν την παράκλησή του. Διαφορετικά, θα είναι συνυπεύθυνοι εάν συμβεί κάτι άσχημο στην πορεία.

Κονταροκτυπήθηκα μαζί του όχι τώρα που δύει η πολιτική του καριέρα, αλλά όταν ήταν παντοδύναμος υπουργός Εξωτερικών, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της Ελλάδας. Και το πρόβλημα δεν ξεκίνησε από την παθιασμένη και αδικαιολόγητη υποστήριξή του στο φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν, αλλά χρόνια πριν, την εποχή του σκανδάλου Κοσκωτά, όταν είχα συνειδητοποιήσει ότι «είναι ένας πολίτης του κόσμου», που έτυχε να είναι γιός του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο, όμως, ελάχιστη σχέση είχε. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα θέματα πολιτικής, όπου ο πατέρας από τον πρωτότοκό του, είχαν απόσταση στις θέσεις τους από τη γη μέχρι τον Άρη. Αναφορικά με το σκάνδαλο Κοσκωτά, καταθέτω σήμερα, γνωρίζοντας τις συνέπειες του νόμου, πως κακώς κάθισε στο εδώλιο ο πατέρας…

Στη συνέχεια με επηρέασε αρνητικά η στενή σχέση που ανέπτυξε με την αμερικανική γραφειοκρατία. Σε βαθμό που ένοιωθα πως ταυτιζόταν περισσότερο με την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών παρά με τις θέσεις των κυβερνήσεων που υπηρετούσε. Θυμάμαι, μάλιστα, μία συνάντησή του με την Μαντλίν Ολμπράϊτ στο Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, όταν η «σιδηρά κυρία» της αμερικανικής διπλωματίας τον «καθοδηγούσε» ενώπιον των διαπιστευμένων δημοσιογράφων για τα θέματα της Γιουγκοσλαβίας. Αν και ως άνθρωπος αντιπαθούσα τον Μιλόσεβιτς, επειδή πίστευα πως κατέστρεφε τη χώρα και το λαό του, θύμωσα βλέποντας το απαράδεκτο θέαμα και το έγραψα για να ακολουθήσει σφοδρή διαμαρτυρία του αγαπητού Πάνου Μπεγλίτη, που τότε ήταν εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Μπορώ να καταλογίσω πολλά στο Γιώργο Παπανδρέου και για την περίοδο πριν γίνει πρωθυπουργός, αλλά και όταν ανέλαβε τις τύχες της Ελλάδας και την έριξε στα βράχια της χρεωκοπίας. Δέχθηκα πολλές επιθέσεις από τους «Παπατζήδες» που έσπειρε στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και από τα μέλη του πολύ στενού περιβάλλοντός του, που με κατηγόρησαν ότι συνωμοτούσα με εκδότες και «διαπλεκόμενα συμφέροντα» εναντίον του. Με τον αδελφό του, τον Νίκο Παπανδρέου, είχα μία ενδιαφέρουσα αλληλογραφία, που παραμένει απόρρητη (κατόπιν επιθυμίας του) όπου είχε θέσει σοβαρά ζητήματα που αφορούν την ενέργεια, την οικονομία, το Κυπριακό και το ρατσιστικό σχέδιο Ανάν, και άλλα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε ο κ. Παπανδρέου τα πέτρινα χρόνια της πρωθυπουργίας του. Δεν με εξέπληξε η απάντηση του Νίκου προς τον συνάδελφο Χρήστο Ράπτη και απόρησα που μερικοί «έπεσαν από τα σύννεφα». Ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού είναι ένας αυθόρμητος άνθρωπος, αλλά την ίδια στιγμή είναι και ένας θυμωμένος άνθρωπος. Πιστεύει ότι αδικείται ο Γιώργος Παπανδρέου, και γίνεται λύκος όταν ακούει και διαβάζει τα σκληρά κατηγορώ εναντίον του. Μιλώντας από τη δική μου εμπειρία, είμαι βέβαιος πως ο Νίκος δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα.

Στην πολιτική δεν πρέπει να λέμε ποτέ τη λέξη… ποτέ. Παρ’ όλα αυτά, είμαι βέβαιος πως ο Γιώργος Παπανδρέου -όπως και ο Κώστας Καραμανλής- όχι μόνο έκλεισε τον κύκλο του στην ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά θα φύγει και από την Ελλάδα. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έπαψε ποτέ να είναι πολίτης του κόσμου και, τώρα, θα έχει την ευκαιρία να απελευθερωθεί και να δείξει τον πραγματικό του εαυτό.

Τα τελευταία δύο χρόνια δέχθηκα χωρίς καμία διαμαρτυρία την πολεμική των συνεργατών του που, δυστυχώς, ήταν εγκεκριμένη από τον ίδιο. Λάμβανα τα μηνύματα, αλλά δεν άλλαξα τον τρόπο με τον οποίο έκανα την εργασία μου. Σίγουρα δεν του χρωστώ τίποτα, αν και η πολεμική πιστεύω ότι με έκανε ακόμα πιο προσεκτικό και πιο ακριβή στο πολύ δύσκολο οικονομικό ρεπορτάζ. Αυτός είναι που χρωστά την εξήγηση. Και αυτή η εξήγηση-απολογία αφορά το κάλεσμά του προς τους Ελληνοκύπριους να αυτοκτονήσουν, αλλά και τη συζήτησή του με τον τότε Αμερικανό πρέσβη Τόμας Μίλερ, για το πώς θα επιβληθεί το φιλοτουρκικό σχέδιο. Και αυτή η εξήγηση θα είναι καλοδεχούμενη, όποτε αποφασίσει να την δώσει…

Είμαι βέβαιος πως θα λυτρωθεί…

Follow on twitter@mignatiou

62 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Γιώργος Παπανδρέου αποχωρεί από την πολιτική απαξιωμένος, αποτυχημένος, δυστυχής, σέρνοντας τα πόδια του και παρακαλώντας; Δηλαδή δεν είναι ένας πετυχημένος τέκτονας που θα του δώσουν κάποιο άλλο πόστο πιο κενρικό, σαν αυτό που έδωσαν στον ανιψιό του Καραμανλή, και θα τριπλασιάσει την ευτυχία του; Είναι ένας άνθρωπος που έγινε ό,τι έγινε επειδή ο ελληνικός κόσμος παρασύρεται απ’ το συναίσθημα και χάνει την λογική του, και έκανε ό,τι έκανε επειδή δεν διέθεται τα χρειαζούμενα προσόντα για την θέση που του εμπιστεύτηκε ο ελληνικός κόσμος; Αποκλείεται. Βαλτός ήτανε να κάνει αυτά που έκανε, κέρδισε τον Βενιζέλο και τις εκλογές με ποιός ξέρει τι σκοτεινά κόλπα και σπρωξίματα, και τώρα θα τον βάλουν σε κάποιο άλλο πόστο στο εξωτερικό, σαν κι αυτό που έβαλαν και τον ανιψιό του Καραμανλή.

 2. Το μεγάλο πρόβλημα νομίζω ότι είναι το,φεύγοντας τι αφήνει πίσω…Ας πάει όπου θέλει κι ας γίνει «πολίτης του κόσμου»..Όμως ποιού κόσμου? Αυτού που φτιάξαν οι όμοιοί του και ο οποίος μας …σαρώνει όλους,δίκαιους και άδικους.Ώρα καλή του λοιπόν …και στον αγύριστο,που λέει ο λαός, που πρόδωσε,εξαπάτησε και γέμισε δυστυχία και τεράστια προβλήματα..Δυστυχώς είμαι από αυτούς που δικαιώθηκαν στις εκτιμήσεις τους,όταν την 4.10.2009,ανέλαβε τις τύχες της Χώρας μας το…απερίγραπτο δίδυμο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. Eίχα χαρακτηρίσει τότε,με κίνδυνο να θεωρηθώ υβριστής,όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ «πολιτικά κάφρους»,με την ένοια ότι η επιλογή τους,στερούνταν λογικής,εδραζόμενη η κρίση μου στο επαγγελματικό και πολιτικό παρελθόν των συγκεκριμένων προσώπων-βλέπε σχέδιο Ανάν,προυπηρεσία στο ΔΝΤ κλπ.Και ήλθαν τα έργα και οι ημέρες τους,να με δικαιώσουν απόλυτα,όμως θα ευχόμουν,να μην είχα επαληθευθεί.Και άν ο ΓΑΠ χρωστάει μιαν έξηγηση στον αδελφό Κυπριακό λαό…στους Έλληνες πόσες χρωστάει για τη δυστυχία που μας έφερε με τις ακατανόητες και αλλοπρόσαλλες πολιτικές του? Και καλά ο ΓΑΠ …ξεκουμπίστηκε,όμως ο ΠΑΠ γιατί παραμένει? ΄Τούχει μείνει υπόλοιπο για την ολοκλήρωση της καταστροφής μας?

 3. Συμφωνώ με το μάθημα του πατέρα σας κ. Ιγνατίου. Αλλά είμαι βέβαιος ότι ο πατέρα σας θα εννοούσε απλούς καθημερινούς ανθρώπους και όχι πρώην » ηγέτες» οι οποίοι με την πολιτική τους οδήγησαν μια Χώρα στην απόλυτη καταστροφή. Όσο για την αναλγησία που δείχνουν οι πρώην σύντροφοι δεν εκπλήσσομαι . Ήταν αναμενόμενη αφού ο ίδιος τους επέλεξε .( Ένας από αυτούς όταν τα δακρυγόνα έπεφταν βροχή στο λιμάνι του Πειραιά που του σκούπιζε τα μάτια σήμερα έγινε μέγας πολέμιος του και προσέγγισε άλλο δελφίνο ο οποίος τον διόρισε πρόεδρο σε κρατικό οργανισμό) . Αλήθεια τι άσχημο φοβάστε ότι μπορεί να συμβεί στην πορεία στον κ. Παπανδρέου ; Να πάθει κατάθλιψη που έχουν πάθει σχεδόν οι μισοί Έλληνες ή να αυτοχειριαστεί όπως δυστυχώς μέσα στην απόγνωση τους κάνουν πολλοί συμπολίτες μας ; Δεν το βλέπω!
  Υ.Γ. Σήμερα άκουσα πως ο κ. Παπανδρέου δεν θα επιμείνει στην πρόταση του για διαρχία στο ΠΑΣΟΚ γιατί δεν θέλει να θέση σε κίνδυνο τη υστεροφημία του. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι και δη δημοσιογράφοι που πιστεύουν πως η πολιτική του πορεία του εξασφάλισε υστεροφημία η οποία κινδυνεύει από αυτό. ‘Έλεος !!

 4. Μιχαλη μου δεν ειναι ο μονος που πρεπει να απολογηθει για τη σταση του το 2004.Εδω στη ΚΥΠΡΟ αυτοι που θα μας παρεδιδαν απερισκεπτα (αραγε?) στις αγκαλες του βρεττανοτουρκικου μπλοκ οχι μονο δεν
  απολογηθηκαν για τη επαισχυντη σταση τους, αλλα καποιοι απο αυτους χειριζονται τα κρισιμα θεματα
  ενεργειεας (αν ειναι δυνατον!), και καποιοι θα εχουν το θρασος να τους εκλεξουμε και προεδρους.ΕΛΕΟΣ

 5. Κύριε Ιγνατίου Καλή Χρονιά.
  Αυτή δεν είναι η μοίρα των πολιτικών του ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ; Να διαχειρίζονται μία κατάσταση ως άριστοι κομπάρσοι και κατόπιν να αναχωρούν για το εξωτερικό ως «πολίτες του κόσμου» όπου θα διάγουν το υπόλοιπο του βίου τους τρώγοντας τα έτοιμα και όσα αποκόμισαν από τη… διαχείριση, δίνοντας συνεντεύξεις σε «διεθνούς κύρους» περιοδικά, διαλέξεις σε Πανεπιστήμια, εμφανιζόμενοι σε γκαλά με «προσωπικότητες» υπό τη μουσική του Μπάρι Μανίλοου (Πλοίο της Αγάπης) και τέλος γράφοντας (όσοι μπορούν να γράψουν, γιατί οι περισσότεροι βάζουν ένα άλλο κορόιδο να τους γράψει) και κανένα βιβλίο του στιλ «Ποιος με ανάγκασε να φύγω» που θα γίνει και best seller.

 6. κ. Ιγνατίου, γράφετε:
  «Αναφορικά με το σκάνδαλο Κοσκωτά, καταθέτω σήμερα, γνωρίζοντας τις συνέπειες του νόμου, πως κακώς κάθισε στο εδώλιο ο πατέρας…» Γράψτε επιτέλους τι ξέρετε! Κάνοντας αναφορά στις «συνέπειες του νόμου» νομίζει κανείς ότι θα κάνετε κάποια σπουδαία δήλωση, αλλά εις μάτην! Άρα δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο να υποστείτε «τις συνέπειες του νόμου.» Απλώς δίνετε «ένα ποτήρι νερό» στον ΓΑΠ.

 7. Μιχαλη εσεις σταθηκατε τυχεροι ειχατε ενανΤασο Παπαδοπουλο να ορθωσει το αναστημα του και τον ξαποστειλε, εδω ολοκληρη ελλαδα να μην βρεθει κανεις ουτε ενας;;
  Θα μου πεις εδω ακομη και τωρα τον προσκυνουν καποιοι …σε τι κοσμο,σε τι χωρα ζουμε ρε παιδια…

 8. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο επικεφαλής μιας δρακας ανθρώπων που διέλυσε της χώρα και έκανε φτωχούς σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού της. Χρησιμοποιησε υφιστάμενα προβλήματα για περάσει την ατζέντα του η οποία καμία σχέση δεν είχε ούτε με αυτά που έλεγε ούτε με το κομμα του οποίου ηγείται. Ξεπουλησε τη χώρα και τους Έλληνες.
  Όχι δεν Θα φύγει στο εξωτερικό. Θα μείνει εδώ. Και η φυλακή είναι εξαιρετικά επιεικης τιμωρία για τους δοσιλογους και τους προδότες.

 9. Γεννάται περίσκεψη! Αναθεωρούνται μια σειρά από εσφαλμένες παραδοχές,τοποθετήσεις,
  απόψεις και συμπεράσματα.Αρκετά πράγματα μπαίνουν στη σωστή τους βάση.
  Ένα μεγάλο μπράβο στον Μ.Ιγνατίου για την πολύτιμη αυτή ψηφίδα στην αποκατάσταση
  πολλών κακώς κειμένων.

 10. Αγαπητέ φίλε Μιχάλη,
  Ο πρωθυπουργικός θώκος δεν προσφέρεται από λύπηση ή επειδή είναι καλό παιδί…με αυτό το σκεπτικό «τοποθέτησαν» τον ΓΑΠ πρωθυπουργό, και προφανώς ως «καλό παιδί» ακολούθησε και εξετέλεσε εις το ακέραιον τις εντολές που οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινό σημείο. Διότι η Ελλάδα δεν είχε έναν Παπαδόπουλο να πει ΟΧΙ…Με εκτίμηση ΚΛ

 11. Χωρίς κολακεία κύριε Ιγναντίου είστε ένας από τους σοβαρότερους
  και ακριβέστερους σε ότι λέτε δημοσιογράφος
  Στο κείμενο σας ζητάτε μια απάντηση από τον ΓΑΠ για την στάση που κράτησε
  στο σχέδιο Ανάν
  Περιμένετε να σας δώσει ?
  Το λέτε μόνος σας ..
  ένοιωθα πως ταυτιζόταν περισσότερο με την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών παρά με τις θέσεις των κυβερνήσεων που υπηρετούσε….
  ….
  είναι ένας πολίτης του κόσμου…
  ……
  έτυχε να είναι γιός του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο, όμως
  ελάχιστη σχέση είχε…
  …….
  ΟΛΙΓΟΝ .. Έλληνας
  ΟΛΙΓΟΝ … Αμερικανός
  ΟΛΙΓΟΝ … Σοσιαλιστής
  ….
  Πολλές φορές θα έχετε ακούσει και εσείς ιστορίες με ημίαιμα σκυλιά που είναι πιο πιστά πιο έξυπνα πιο αφοσιωμένα από άλλα υποτίθεται .. ράτσας
  Σωστό …
  Αυτά βέβαια αποτελούν την εξαίρεση
  …….
  Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ και βέβαια…. επιβεβαιώθηκε !!!!
  ..
  Το θέμα όμως είναι τι κάνουμε τώρα ?
  Τι φταίει ο Ελληνικός Λαός ?
  Τι φταίνε οι ανθρώπινες ψυχές ?
  Τι φταίνε τα παιδιά ?
  Τα γερόντια ?
  Οι αδύναμοι ?
  ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ?????????
  …..
  Αν υπάρχει Θεός πρέπει να εμφανιστεί ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
  ……

 12. .
  Η διδαχή με το ποτήρι και το νερό κλπ φαίνεται ότι δεν τηρείται εδώ.
  Ο ΓΑΠ στο τέλος του αγώνα έβαλε γκόλ που ανέτρεψε όλο το στήσιμο του αγώνα.
  Έκανε πολλούς της μπαράγκας να τρέχουν και να μη φτάνουν και πολυ πιθανό ποτέ
  να μη φτάσουν.

 13. ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΡΙΖΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ.ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ; ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΧΙ.

 14. Ο πρασινος πρωθυπουργος με την πρασινη φτωχεια που μας εφερε στη πρασινη Ελλαδα που δημιουργησε με τις στρατιγικες κινισεις του ,
  επιτελους αποχωρει και φευγει . Δωξα το θεο που μας λειπηθηκε !

 15. Bravo kyrie Ignatiou! Sas eixa gnorisei sth DC me th Connie kai to Saki apo to Press Office, me kanete perifani san Ellinida shmera me ayto to arthro giati ta perissotera papagalakia ths Ellinikis Presvias vazoun to komma pio pano apo thn patrida, kai gi’ayto h xora den tha paei pote mprosta. Eytyxos oi Kyprioi den einai san tous Ellines kai h Kypros tha paei poly mprosta -mhn anyshxite gia thn Kypro, tora me to energiako sxedio sigoura tha lythei to Kypriako yper ton Ellininokyprion (mono kai mono epidh oi Ellines sided me tou Israilinous -ta xerete kala afou zhte sth DC…).

  To provlima mou einai giati na «fygei apo thn Ellada» kai na synexisei na zei kala? Den prepei na logodotisei gia oti epexe san tsogadoros pano stis plates tou Ellinikou laou kai den prepei na ginei mia episimi ereyna gi’ayton kai ta adelfia tou? Ayto den kanoun se oles tis dhmokratikes xores? Giati den mporei na ginei kai sto topo pou gennithike h Dimokratia? An htan sthn Ameriki den tha ton eixan kanei impeached kai den tha pernage apo to House Committee on Ethics? Alla, na mou peite, o Bush kai o Cheney me tosa egklhmata pou ekanan authorized eginan pote impeached? Telika, mallon h Dhmokratia einai «tyfli»…

  Eyxomai na eiste kala (an to diavasete ayto) kai polla filia! Ego epestrepsa sthn Ellada kai eimai poly xaroumeni pou afisa thn Ameriki (deite NDAA Bill kai pos o Obama einai allos enas daktilos ton trapeziton kai tou Sorros pou metatrepoun thn Ameriki se police-state gia sheep kai dummies…i.e., covert xounta).

  Na prosexete sth DC kai mesa sthn Presvia pou mpenovgenete kai sas sygxero gia to tharos sas, dynami kai ithos!

  Filia polla,
  Effie

 16. ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΝΕΡΟ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΜΕ ΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΑΡΑΓΕ;; ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΑΝΑΙΔΕΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ. ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ;;;

 17. Αγαπητε κύριε Ιγνατιου. Θα πρέπει εσείς οι αξιόπιστοι δημοσιογράφοι κάποια στιγμή να πείτε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό για τα πολιτικά λαμόγια που μας κυβέρνησαν και μας έφεραν εδω που μας έφεραν. Θα προσφέρεται πολύτιμες υπηρεσίες στους συνανθρώπους σας αν το κάνετε.

 18. για την ανοδο του ΓΑΠ στην εξουσια με τις καταστροφικες του συνεπειες για τη χωρα μας και τους Ελληνες θα πρεπει να καταλογιστουν ευθυνες και στα δοσιλογα ΜΜΕ, στους βολεμενους συνδικαλιστες και σε εμας τους ιδιους που βγαλαμε πρωθυπουργο με κριτιριο το επωνυμο. αναρωτιεμαι εαν καποτε αποκαλυφθουν ολες οι πτυχες της διετους διακυβερνησης του , των διαπραγματευσεων με τους δανειστες, τι υποσχεθηκαμε και τον αντικτυπο στα εθνικα μας συμφεροντα .

 19. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΔΙ.
  ΕΝΑ ΝΕΟ ΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

 20. Καταρχάς, για όσους λένε ότι ο Παπανδρέου ήταν ο χειρότερος πρωθυπουργός και πρέπει να πάει φυλακή για τα εγκλήματα κατά της Ελλάδας, συμπληρώνω: Όχι μόνο για τα εγκλήματα κατά της Ελλάδας, αλλά και της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και σε λίγο καιρό ακόμη και της Γαλλίας!
  Αν δεν το ξέρετε, υπάρχει οικονομική κρίση σε όλη την Ευρώπη.
  Για τη φιλοαμερικανική πολιτική του και ότι μας έβαλε στο αμερικάνικο ΔΝΤ: Σας πληροφορώ ότι η Μέρκελ είναι η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Σαρκοζί ο Γάλλος πρόεδρος! Αυτοί ζητάνε τα σκληρά μέτρα. Επίσης, όσοι μιλούσαν για άλλο δρόμο κι έβριζαν την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, τώρα στηρίζουν τα μέτρα για… να διασφαλιστείθ η συμφωνία!!! Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες… Ο ΓΑΠ είναι προδότης…
  Για το σχέδιο Ανάν: Κύριε Ιγνατίου, σε ποιο σχέδιο Ανάν αναφέρεστε; Σε αυτό όπως ξεκίνησε επί υπουργίας και διαπραγματεύσεων Παπανδρέου και το ήθελαν ΟΛΟΙ ΠΛΗΝ ΤΟΥΡΚΩΝ (που είχαν λυσσάξει), ή όπως τελείωσε επι πρωθυπουργίας και «διαπραγματεύσεων» Καραμανλή που το ήθελαν ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ; Το σχέδιο Ανάν δεν ήταν συγκεκριμένο από την αρχή, αλλά προιόν διαπραγματεύσεων. Επειδή ο αγαπητός σας Καραμανλής παράτησε τις διαπραγματεύσεις και άφησε τους Τούρκους να αλωνίζουν, φταίει ο Παπανδρέου;
  Ο προδότης Παπανδρέου έβαλε την Κύπρο στην ΕΕ, κάτι αδιανόητο μέχρι τότε.
  Λόγω αυτού του γεγονότος και της έναρξης των διαπραγματεύσεων στο σχέδιο Ανάν (που το ήθελαν ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ), οι Κύπριοι τον λάτρευαν παλιά. Μετά, τα ξέχασαν όλα και του έριξαν και το φταίξιμο της εξαφάνισης της Ελλάδας από τις διαπραγματεύσεις…

 21. Κ. Ιγνατίου, έχω διαβάσει όλα τα άρθρα σας, στο aixmi.gr, και πραγματικά θέλω να σας εκφράσω τον θαυμασμό μου, όχι για όσα λέτε τώρα, αλλά για όσα λέτε αρκετό καιρό πριν και ήταν μια όαση δημοσιογραφικής δεοντολογίας

  Σας ευχαριστώ

 22. Μιχάλη συγχαρητήρια!
  Νομίζω ότι αυτό το κείμενό σου δίνει χαρά και στον αγαπημένο μας συνάδελφό σου Λάμπρο, εκεί που βρίσκεται.

  Παναγιώτης

 23. Η μονη δικαιη τιμωρια για την αναλγησεια που διεκρινε την πρωθυπουργική του θητεια ( το Σχεδιο Αναν είναι ξεχωριστό εγκλημα ) ειναι να ζησει για το υπολοιπο της ζωης του ετσι οπως εκανε τοσους αλλους να ζουν. Αν υπάρχει δικαιοσύνη ας τον καταδικάσουν να ζει ΜΟΝΟ με αμοιβη 450 Ευρω τον μηνα εργαζομενος σαν ανασφάλιστος οδοκαθαριστης( έτσι για να διατηρείται σε φορμα) και φυσικά να πληρωνει και φορο εισοδήματος αφου το εισοδημα του θα ξεπερναει τα 5000 Ευρω και να του αυξάνουν την ΔΕΗ τουλάχιστον 12% καθε χρόνο.

 24. k.Ιγνατίου
  Παρακολουθώ τις είδησης καθημερινά k μου αρέσει που ανταποκρίνεσαι ρεαλιστικά k σοβαρά χωρίς να δίνεις δικαιώματα ειρωνείας , με δήθεν πολιτική κριτική κατευθυνόμενης δημοκρατικής δημοσιογραφίας που κάνουν οι έλληνες συνεργάτες σου. Στο θέμα που σkολειαζίς καταλαβαίνω πως προσπαθείς να προώθησης μια ενότητα εθνικής συμπεριφοράς ρίχνοντας όλα τα κακά στον ΓΑΠ για όλα τα πολιτικά γεγονότα τον τελευταίον ετών αναζητώντας να δοθεί κάποια χάρι στον κακό όπου όλοι δείχνουν. Η πολιτική είναι τέχνη, συνήθως τα αποτελέσματα φαίνονται k κριτικάρονται από την ιστορία, τότε αξιολογούνται ως το πως απόδωσαν στο μέλλον μιας πατρίδας.
  Προσωπικά σαν πολίτης γνωρίζοντας δυο πατρίδες, αναγνώρισα ότι κάτι δεν «πήγαινε άλλο» στην διοίκηση τις Ελληνικής κοινωνίας, αποδείχτηκε τελικά πως τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά ίσια k δικαια προς όλους τους πολίτες.
  Αυτό έθιξε παρα πολλά συμφέροντα.
  Εδώ φτάσαμε όλοι να γίνουμε αναλυτές, σοφιστές, αλανθαστoι, αδικημένοι πολίτες όπου όλοι οι άλλοι φταίνε εκτος εμάς.
  Να σοβαρευτούμε αναλαβάνοντας αναγνωρίζοντας ο καθένας τις ευθύνες του k μετά να λιθοβολήσουμε τον κακό για την κατάσταση που ευρισκόμεθα.

 25. Ο Μιχάλης Ιγνατίου, που γνωρίζω απο τη Νέα Υόρκη, με το αρθράκι του αυτό- που με κατέπληξε- έδωσε λαβή σε μια σειρά αναγνωστών, που έχουν τρικυμία στο κρανίο, να βγάλουν ένα οχετό ύβρεων και κακοήθειας που ελπίζω να εδράζεται σε άγνοια, οργή και ανωριμότητα και όχι σε άλλα αίτια. Ξεχνούν τι παρέλαβε απο τον Καραμανλή η κυβέρνηση Παπανδρέου, (Ενα τσουνάμι που ξέβγαλε τα απόβλητα δεκαετιών, μια υπερκαταναλωτική και εγωιστικη νοοτροπία, και μια σάπια δημόσια διοίκηση μέσα σε μια πρωτοφανή κρίση του σύγρονου καοιταλισμού)πως μέχρι τώρα αποφύγαμε τη χρεοκοπία , μειώνουμε το χρέος ( του Ανδρέα, Μητσοτάκη, Σημίτη και κυρίως Καραμανλικής προελεύσεως) και εισάγαμε επιτέλους και μερικές μεταρρυθμίσεις..Όσο για το σχέδιο Ανάν ( ή μάλλον Ντε Σότο), ας μη ξεχνά ο φίλος μου Μιχάλης που εκτιμώ, ότι η εισδοχή της Κύπρου μας στην Ε.Ε. προφανώς συνοδεύτηκε και απο υπόσχεση προς τους εταίρους μας λύσης του προβλήματος απο τον ΟΗΕ και .οτι στη τελευταία συνάντηση στη Βόννη ο Καραμανλής είχε κρυφτεί στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και άφησε τον Παπαδόπουλο μόνο του. ( Αυτό απο πηγή ΟΗΕ). Οι ευθύνες για τα αρχικά σχέδια ξεκινούν απο τη διαπραγμάτευση των δύο πλευρών.. Όσο για τον Μιλόσεβιτς, κάνει λάθος. Θα του πω τι έγινε στο Βελιγράδι όταν τον δω απο κοντά. Τέλος, καλό θα είναι δημοσιογράφοι του διαμετρήματος του Ιγνατίου να είναι πιο συγκρατημένοι και πιο ευπρεπείς.

 26. Το ενδιαφερον για τον ανθρωπο αυτον ειναι στους ψυχαναλυτες.Εκτος και ολα οσα εκανε ηταν προγαμματισμενα απο καποια κεντρα εξουσιας.Αν ισχυει το πρωτο τοτε καποιοι εχουν δουλια για πολλα χρονια ερευνας σχετικα με την ψυχοσυνθεση του.Το δευτερο δεν αντεχει σχολιασμου και η γνωμη του αρθρογραφου με καλυπτει αριστα.Ομως περα απο αυτα νομιζω οτι αρκετα ασχοληθηκαμε με τον συγκεκριμενο ανθρωπο,ας μπει ενα τελος για να χαθει στην ληθη και μεις να λυσουμε τα προβληματα που κληρωνομισαμε απο την παρουσια του στην ζωη μας.

 27. Ο Μιχάλης Ιγνατίου, που γνωρίζω απο τη Νέα Υόρκη, με το αρθράκι του αυτό- που με κατέπληξε- έδωσε λαβή σε μια σειρά αναγνωστών, που έχουν τρικυμία στο κρανίο, να βγάλουν ένα οχετό ύβρεων και κακοήθειας που ελπίζω να εδράζεται σε άγνοια, οργή και ανωριμότητα και όχι σε άλλα αίτια. Ξεχνούν τι παρέλαβε απο τον Καραμανλή η κυβέρνηση Παπανδρέου, (Ενα τσουνάμι που ξέβγαλε τα απόβλητα δεκαετιών, μια υπερκαταναλωτική και εγωιστικη νοοτροπία, και μια σάπια δημόσια διοίκηση μέσα σε μια πρωτοφανή κρίση του σύγxρονου καπιταλισμού)πως μέχρι τώρα αποφύγαμε τη χρεοκοπία , μειώνουμε το χρέος ( του Ανδρέα, Μητσοτάκη, Σημίτη και κυρίως Καραμανλικής προελεύσεως) και εισάγαμε επιτέλους και μερικές μεταρρυθμίσεις..Όσο για το σχέδιο Ανάν ( ή μάλλον Ντε Σότο), ας μη ξεχνά ο φίλος μου Μιχάλης που εκτιμώ, ότι η εισδοχή της Κύπρου μας στην Ε.Ε. προφανώς συνοδεύτηκε και απο υπόσχεση προς τους εταίρους μας λύσης του προβλήματος απο τον ΟΗΕ και .οτι στη τελευταία συνάντηση στη Βόννη ο Καραμανλής είχε κρυφτεί στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και άφησε τον Παπαδόπουλο μόνο του. ( Αυτό απο πηγή ΟΗΕ). Οι ευθύνες για τα αρχικά σχέδια ξεκινούν απο τη διαπραγμάτευση των δύο πλευρών.. Όσο για τον Μιλόσεβιτς, κάνει λάθος. Θα του πω τι έγινε στο Βελιγράδι όταν τον δω απο κοντά. Τέλος, καλό θα είναι δημοσιογράφοι του διαμετρήματος του Ιγνατίου να είναι πιο συγκρατημένοι και πιο ευπρεπείς.

 28. Κε Ιγνατίου,
  μόλις γράψετε για το μάθημα που σου έδωσε ο πατέρας σου, το παρεβηκατε, όχι μόνο νερό δεν του δωσατε αλλά με την αμέσως επόμενη παράγραφο άρχισατε να τον ποτίζετε με χολή, και σας ακολούθησαν σχεδόν όλοι, οι σχολιαστές!!!! Τυχαίο; δεν νομίζω, όπως λεει και η διαφήμιση.
  Η αρχαία ελληνική ρήση λεει: «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται» έτσι και τώρα μήπως δεν είναι έτσι;;;
  Επίσης, όπως γνωρίζετε, υπάρχει και ο συνήγορος του διαβόλου, θα ήθελα να παίξω τον ρόλο αυτόν (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλα καλώς εχουν γίνει από τον ΓΑΠ).
  Νομίζω, ότι έχει σχεδιασθεί, ένα σενάριο, που σκοπό έχει την «ΜΗ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ» της πτώχευσης της Ελλάδας.
  Έτσι, επειδή έπρεπε να παρθούν σκληρά και επώδυνα μέτρα που κυρίως θα έπλητταν τις μεσαίες και πτωχότερες τάξεις, η απόφαση ήταν τα μέτρα αυτά να τα πάρει μια νέα κυβέρνηση (του Πασοκ, σοσιαλιστική), στην λογική «αφού τα παίρνει μια σοσιαλιστική κυβέρνηση, κόντρα στο πρόγραμμα της, δεν γίνεται αλλιώς» και όχι η κυβέρνηση της Ν.Δ, που θα φαινόταν σαν η κύρια και μοναδική υπεύθυνη για την χρεοκοπία, τα αποτελέσματα, υποθέτω, τα φαντάζεσθε, με τον κόσμο στα πεζοδρόμια, Τυνησία και Αίγυπτος μαζί.
  Μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο, και στον κίνδυνο του ντόμινο (αφού ήδη γινόταν λόγος για Πορτογαλία) στο Ευρωπαϊκό και ίσως στο Διεθνές περιβάλλον, η κυβέρνηση της Ν.Δ παρέδωσε την ήδη χρεοκοπημένη χώρα, βάσει του σχεδίου, με σκοπό να βοηθηθεί η Ελλάδα όσο και όποτε χρειάζεται, ώστε να αποτραπεί η χρεοκοπία. Γι’ αυτό βλέπετε, τις ΗΠΑ, κάθε φορά που η Γερμανία (Μερκελ), λόγω εσωτερικών προβλημάτων δημιουργεί προσκόμματα, να επεμβαίνουν και τα πράγματα, προς στιγμή, να καλμάρουν.
  Πρέπει να έχουν δεσμευτεί και οι ΗΠΑ και η ΕΕ.
  Επόμενος λόγος ο πόλεμος των αγοραστών-πωλητών CDS αν θα πληρωθούν ή όχι !!! και πιστέψτε τα λεφτά είναι πολλά 25-39 δις δολάρια.
  Σχετικά με το μνημόνιο, την μείωση αποδοχών, ανάπτυξη, ύφεση νομίζω ότι:
  Χωρίς να θέλω να υποστηρίξω ότι είναι καλό το μνημόνιο και η ακολουθούμενη πολιτική , κάνω μερικές σκέψεις:
  Λεει ο κόσμος, η αντιπολίτευση (τι υποκρισία??), οι δημοσιογράφοι ότι ο Γ. Παπανδρέου είπε ψέματα ότι υπάρχουν λεφτά (η πλήρης φράση είναι «λεφτά υπάρχουν αλλά που πήγαν»), ότι είχε ενημερωθεί από τον κ. Προβοπουλο για την κατάσταση της οικονομίας. τι νομίζετε ότι τον συμβούλευσε να βγει και να πει ότι δεν υπάρχουν χρήματα; δεν νομίζω (αυτό μου θυμίζει το «βυθίσατε το χώρα» που είπε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου σε συνεννόηση με τον Κων/νο Καραμανλή και μετά τον αποκαλούσαν ανεύθυνο και έξαλλο). Σκέπτεστε τι θα γινότανε, αν έλεγε την αλήθεια ότι δεν υπάρχουν λεφτά; αυτομάτως η Ελλάδα θα κηρυσσότανε σε κατάσταση χρεοκοπίας ( ποιος δανείζει κάποιον, όταν λεει ότι δεν έχει λεφτά) δεν θα μπορούσε το κράτος να πληρώσει μισθούς και συντάξεις ή θα πλήρωνε ένα μέρος. όλοι τότε θα τρέχαμε στις τράπεζες να σηκώσουμε τις καταθέσεις μας για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα, οι πλουσιότεροι θα τα έστελναν στο εξωτερικό, όπως ήδη το έχουν κάνει μόνο με τις φήμες. Το τραπεζικό σύστημα θα κατέρρεε και μαζί και η οικονομία αφού το σύστημα είναι τραπεζοκεντρικό. Επειδή όμως η Ελλάδα είναι μέσα στο ευρω είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να κόψει νέο χρήμα, όπως π.χ έκανε η Αμερική όταν κατέρρευσε η λίμαν μπραδερς και η aig. τότε όλοι θα κατηγορούσαν τον ΓΑΠ σαν προδότη.
  Ε, νομίζω ότι έκανε το σωστό, προτιμώ το ψέμα από την πραγματική πτώχευση, τα περί αξιοπρέπειας και αλλά, τα λένε όσοι δεν ζήσανε την έλλειψη τροφίμων, τα κουπόνια για να πάρεις ψωμί, ρύζι, όσπρια, μακαρόνια, δεν γνώρισαν μαύρη αγορά και καλπάζοντας πληθωρισμό. τι να την κάνω την αξιοπρέπεια αν δεν έχω να ζήσω (δηλ. ελιά, ελιά και αξιοπρέπεια κατά ελιά, ελιά και Κωτσο βασιλιά πάλι; αγαπητέ μου πάλι ο λαουτζίκος θα την πληρώσει τον πλούσιο δεν τον αγγίζουν πτωχεύσεις, τον κάνουν ακόμη πλουσιότερο) .
  Με τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν ομόλογα τι θα γινότανε; θα είχανε να πληρώσουν συντάξεις; για εφάπαξ ούτε να το συζητάμε.
  Όσον αφορά το ΔΝΤ, είναι γνωστό ότι η ΟΝΕ δεν διέθετε μηχανισμό ανάλογο με το ΔΝΤ , έτσι νομίζω ότι καλώς έκανε ο ΓΑΠ να ζητήσει την γνώμη του ΔΝΤ (εξάλλου επί πρωθυπουργίας Κ Καραμανλή γινότανε συζήτηση για το ΔΝΤ), έστω και αν ήξερε ότι πολλές χώρες που προσφύγανε σε αυτό δεν αποφύγανε τα χειρότερα, και όπως έλεγε ο Στρος Καν, του είπε δεν μπορεί να τον βοηθήσει γιατί η Ελλάδα είναι στο ευρω, που από αυτό εξαρτώνται 17 χώρες, και θα πρέπει να συμφωνήσουν όλες. Έτσι άρχισε η προσπάθεια δημιουργίας του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας μέχρι το 2013, και δόθηκαν τα δύο δάνεια , ώστε να μην οριστικοποιηθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας, πράγμα που φυσικά δεν συνέφερε και όλη την ΟΝΕ. Με απαίτηση δε της ΕΕ και ΕΚΤ δημιουργήθηκε η τροϊκα επειδή δεν διέθεταν τεχνογνωσία και εμπειρία. και τέλος με την Ιρλανδία να πέφτει στην ίδια κατάσταση με την Ελλάδα, να ακολουθεί η Πορτογαλία και να κινδυνεύουν , Ισπανία, Ιταλία τα λεγόμενα piigs (Portugal, ireland, italy,greece, spain), προωθείται μόνιμος μηχανισμός στηριξης μετά το 2013 τώρα στα μέσα το 2012, αποτέλεσμα όλων αυτών των προσπαθειών του ΓΑΠ είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη την ανάγκη των αγορών ούτε την αγγίζουν τα αυξημένα επιτόκια των.
  Τώρα μένει η προσπάθεια όλων μας να βοηθήσουμε ώστε να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα (με μείωση δαπανών και αύξηση εσόδων, ανάπτυξη με επενδύσεις και οτιδήποτε άλλο είναι εφικτό) για να μπορούμε να μειώνουμε το χρέος, γιατί αντιθέτως τα ελλείμματα είναι προφανές ότι αυξάνουν το χρέος.
  Τώρα όσον αφορά την άρνηση μας να πληρώσουμε τα χρέη μας είτε γιατί δεν έχουμε είτε γιατί μερικά είναι επαχθή ή παράνομα νομίζω ότι δεν στέκει, διότι έχουν γίνει από νόμιμα (δεν αναφέρονται νοθείες) εκλεγμένες κυβερνήσεις. τυχούσα άρνηση, όπως έκανε ο Ισημερινός θα είχε σαν συνέπεια τον για τουλάχιστον 10-15 χρόνια αποκλεισμό από τις αγορές και με βιοτικό επίπεδο κάτω από τα όρια της φτώχιας, και δεν νομίζω ότι η ΕΕ θα μας στήριζε τότε, αφού πολλές τράπεζες της και ασφαλιστικά της ταμεία κατέχουν ελληνικά ομόλογα.
  Το κούρεμα θα έχει ανάλογες συνέπειες πιο ήπιες όμως.
  το σωστότερο είναι να εκδίδονται νέα ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας με λογικό επιτόκιο, ώστε να έχουμε λιγότερα τοκοχρεολύσια, και, αν μπορέσουμε, να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα να αρχίσουμε να μειώνουμε το χρέος.
  Όσον αφορά την αλήθεια που πρέπει να ξέρει ο ελληνικός λαός, όπως είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης η Ελλάδα είναι στο παγκόσμιο ενδιαφέρον και τίποτε δεν να είναι κρυφό, όλοι γνωρίζουν πολύ καλά την αλήθεια, απλώς δεν μας συμφέρει ν α την ομολογήσουμε γιατί θέλουμε να κερδίσουμε χρόνο μήπως και τα καταφέρουμε.
  Κατηγορούμε τον ΓΑΠ ότι είπε ψέματα για το ότι υπάρχουν λεφτά.
  όταν ο Γ. Παπ/νου έλεγε τη αλήθεια ότι έχουμε λεφτά μέχρι 18/7/11 αν δεν πάρουμε την 5η δόση τότε τον «ξεχεζουμε» και τρέχουμε να πάρουμε τα λεφτά μας από τις τράπεζες – αναλήψεις 1 δις.- όταν η Δαμανάκη έλεγε ότι γίνονται συζητήσεις για αποβολή μας από το ευρω γίνεται το ίδιο μάλιστα στέλνουμε τα λεφτά μας στο εξωτερικό, την ξεχέσουμε.
  Αν δεν το έλεγε και γινότανε, τότε πάλι θα την ξεχεζαμε γιατί ενώ το είχε ακούσει δεν το έλεγε.
  Ακούαμε τον Σπιγγελ που λεει ότι δεν έχουμε πετύχει τίποτε, και τα ΜΜΕ το αναπαράγουν σαν πρώτο θέμα επιτείνουν τον πανικό, τις αναλήψεις, και μετά κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν καθησύχασε τον λαό ότι οι καταθέσεις είναι εγγυημένες, ενώ είναι σε όλους γνωστό (έχει ξαναγινεί τέτοια διαβεβαίωση και έχει διευκρινισθεί δια παντός).
  Έχω την αίσθηση ότι δεν αγαπάμε την Ελλάδα, όλοι μας , ναι όλοι μας.
  Με ενέργειες πανικού, με καταστροφολογίες, με αναπαραγωγή ειδήσεων άλλοτε σωστών άλλοτε προβοκατόρικων από τα ΜΜΕ, με τοποθέτηση των κομματικών, ιδεολογικών και ατομικών συμφερόντων υπεράνω των εθνικών.
  Πως μπορώ να πιστέψω ότι, το ναυάγιο της πρώτης απόπειρας συναίνεσης δεν συντέλεσε ότι μέσα σε τρία λεπτά το χρηματιστήριο από 2,8% έπεσε στο -2.8% με ομαδικές πωλήσεις (sell off) στις μετοχές; ποιος θα μου πει ποιος είναι ο υπεύθυνος;
  Να πιστέψω ότι συντελείται νέο έγκλημα, μέσω χρηματιστηρίου, κατά της πατρίδας τώρα; μήπως μερικοί γνωρίζοντας τι έμελλε συμβεί, και κερδοσκόπησαν σορτάροντας μετοχές και ειδικά τις τραπεζιτικές (εθνική από 4.86 σε 4.38, άλφα από 3.5 σε 3.06 για παράδειγμα μέσα σε τρία λεπτά).
  Πως μπορώ να πιστέψω ότι αγαπάμε την Ελλάδα, όταν έφυγαν στο εξωτερικό 150 δις, μάλιστα λενε ότι υπάρχουν 300 δις σε καταθέσεις και άλλοι τις ανεβάζουν σε 600 δις, όλοι αυτοί αγαπάνε την Ελλάδα;
  Αυτά τα λεφτά είναι όλα νόμιμα;
  Έχουν πληρώσει τους φόρους που τους αναλογούν; αν ναι γιατί δεν τα άφησαν και δεν τα επένδυσαν στην Ελλάδα, για να υπάρξει ανάπτυξη.
  Αγαπάει την Ελλάδα ο γιατρός που παίρνει φακελάκι;
  Ο εφοριακός που δεν κυνηγάει τον φοροφυγάδα; αλλα εφαρμοζει το 4-4-2.
  Ο τελωνιακός που δεν παινεί, αλλά διευκολύνει, τον λαθρέμπορο;
  Ο πολεοδόμος που χρηματίζεται;,
  Ο πολιτικός που διορίζει την κομματική του πελατεία και δημιουργεί ένα τέρας-δημόσιο;
  Ο συνδικαλιστής που όταν πετύχαινε παροχές (πολλές φορές παράλογες) με αντάλλαγμα την άνοδο στην εξουσία της παράταξης του, και μετά την προσωπική πολιτική καριέρα του;
  Ενώ τώρα είναι παράλογο να περιορισθούν τα κεκτημένα, και ας καταστραφεί η Ελλάδα.
  Οι βιομήχανοι που σε περίοδο λιτότητας και ύφεσης αυξάνουν τις τιμές( πληθωρισμός 4%, που δεν οφείλεται μόνο στον φ.π.α ή / και την αύξηση του πετρελαίου); γιατί δεν τα απορροφούν, μειώνοντας τα κέρδη τους, πως αλλιώς θα βοηθήσουν;
  Και τι άλλο να απαριθμήσω!!!!
  Τώρα βέβαια, εμείς σαν αλλοπρόσαλλος λαός, δεν έχουμε καταλάβει ότι ήδη είμαστε σε πτώχευση, αλλιώς πως να εξηγήσω, απεργίες, απειλές, απείθεια στους νόμους, «δεν πληρώνω», συντεχνιακές μικροσκοπιμότητες, μικροκομματικές σκοπιμότητες για τα ψηφαλάκια, και τόσα αλλά, και ας παει η χώρα στον διάολο.
  Αντί, να κάτσουμε όλοι μαζί, να σχεδιάσουμε ένα ελάχιστο πρόγραμμα που στόχο θα έχει, την διαχείριση του χρέους με τις όσον το δυνατόν μικρότερες και δικαιότερες θυσίες, την ανάπτυξη για δημιουργία πλεονασμάτων, τον εξορθολογισμό του κράτους (Μηχανοργάνώση απ’ άκρου εις άκρον σε όλη την Ελλάδα) ώστε να καταστεί αποδοτικό και συνάμα λιγότερο και καθόλου σπάταλο, καθόμαστε και μαλώνουμε σαν τα παιδιά στα παράθυρα, κατηγορώντας ο ένας τον άλλο στο στυλ «γιατί δεν το έκανες τότε» «εγώ το είπα πρώτος»… κριτικάρουμε χωρίς να καταθέτουμε προτάσεις, και αυτές που καταθέτουμε είναι ανέφικτες και μόνο για λαϊκή κατανάλωση.
  Πως ο κόσμος, θα πεισθεί ότι πρέπει να κάνει θυσίες, και ότι οι θυσίες του θα πιάσουν τόπο;
  Αν στην αναποφασιστικότητα, τις καθυστερήσεις, τις αστοχίες και ότι μπορεί να συμβεί στη διακυβέρνηση της χώρας, προσθέσουμε τις ατάκες, τον ξύλινο λόγο, την επίδειξη χειρισμού της γλώσσας με ευφυολογήματα και δοκησισοφίες, με αντιφάσεις, με τους δημοσιογράφους στα κανάλια, στις εφημερίδες στα sites να αναπαράγουν ειδήσεις παραπλανητικές, σκόπιμα ψεύτικες να κινδυνολογούν στο βωμό της ακροαματικότητας, μπορεί οιαδήποτε κυβέρνηση να κάνει κάτι για την σωτήρια της χώρας;
  Και πέρα από αυτά, που μαλώνουμε μεταξύ μας, δεν βλέπουμε, την Τουρκία, να επιτείνει τις σχέσεις με το Ισραήλ -με πρόσχημα το επεισόδιο με την ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα- λόγω της εκμεταλλεύσεις στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ, και τον ηγετικό ρόλο που παει να παίξει στο Ισλαμικό κόσμο, σε σχέση με τα γεγονότα και την κοινωνική και πολιτική αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
  Ευτυχώς οι σχέσεις με το Ισραήλ βρίσκονται στο σωστό δρόμο σε σχέση με τα κοιτάσματα, και τις επισκέψεις των Ισραηλινών.
  Στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου, όμως περνάει μια σκέψη, ο Ερντογαν πολύ τραβάει το σχοινί με τους Εβραίους και δεν θα του βγει σε καλό, η αναταραχή στην Σύρια είναι δίπλα του, έχει πιάσει φωτιά το σπίτι του γείτονα που λεει ο λαός, και ίσως να μην αργήσει να επεκταθεί και στο δικό σου

  Πολλοί λενε ότι στην ΕΕ δεν υπάρχουν ηγέτες, με α…ία (συγγνώμη για τη έκφραση) για να πάρουν αποφάσεις και ότι τρέχουν πίσω από τις αγορές και τα γεγονότα!!!!
  Τα θαυμαστικά που έβαλα οφείλονται στο TICKER, στην πάνω γραμμή που αναφέρει τον Δείκτη του ΧΑ.
  Τις τελευταίες μέρες, παρουσιάζεται μια εικόνα «ασανσέρ» και αυτό το ίδιο και σε όλα σχεδόν τα χρηματιστήρια του κόσμου!!!!!
  Οι ηγέτες της ΕΕ δεν έχουν α…α ή είναι «σαΐνια», ή «αχυράνθρωποι» του κερδοσκοπικού κεφαλαίου, που κατευθύνουν με δηλώσεις, αποφάσεις, μη αποφάσεις, καθυστερήσεις παραπληροφόρηση, φήμες, και ότι άλλο θέλετε, με σκοπό το ανεβοκατέβασμα των τιμών σε Άξιες, Εμπορεύματα, παράγωγα, CDS, ώστε να αποκομίζουν δυσθεώρατα κέρδη μέσα σε λίγες μέρες ακόμη και ώρες;
  Π.Χ προχθές, είδηση «συναντάται Σαρκοζι-Μερκελ» άνοδος στα χρηματιστήρια,
  Λετε να είναι όλα αυτά ΤΥΧΑΙΑ;
  Προσωπικά δεν το πιστεύω. Βάσει προσχεδιασμένων σεναρίων τα κερδοσκοπικά κεφαλαία αλωνίζουν στην παγκόσμια οικονομία, αντλώντας και συσσωρεύοντας τεραστία κεφαλαία, π.χ μόνο η PIMCO έχει επενδεδυμένα κεφάλαια 1 τρις δολαρίων (5 φορές τον προϋπολογισμό της Ελλάδας).
  Τώρα για όλα φταιει ο ΓΑΠ λετε «…και όταν ανέλαβε τις τύχες της Ελλάδας και την έριξε στα βράχια της χρεοκοπίας.» όχι Κε Ιγνατίου η Ελλάδα ήταν ήδη στα Βράχια της χρεοκοπίας από την κυβέρνηση Κ. Καραμανλή.
  Στο σχέδιο Αναν μήπως θυμάστε ότι ο Κ. Καραμανλής δεν έλεγε κουβέντα για το αν το σχέδιο ήταν καλό ή κακό και άφησε τον Τ. Παπαδόπουλο να βγάλει τα καστανά από την φωτιά, ξεχνάτε ότι όλη η Ελληνική αντιπροσωπία ήταν κλεισμένη στα δωμάτια τους και αφήσανε τους Τούρκους να αλωνίζουν;;; Ο ΓΑΠ έφταιγε και για αυτό;; αν έφταιγε για την σύνταξη του, ας πολεμούσε ο Κ.Κ να το αλλάξει, μήπως και αυτός είχε πάρει εντολές;;; κάτι θα ξέρετε, δεν μπορεί!!!
  Λετε ..» ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αποχωρεί από την πολιτική απαξιωμένος, αποτυχημένος, δυστυχής, σέρνοντας τα πόδια του και παρακαλώντας να του επιτρέψουν να παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για να μπορεί να διεκδικήσει ξανά την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μόνο και μόνο για να βρίσκεται στο προσκήνιο. Γνωρίζοντας αυτό το πρόβλημά του, και επειδή ο κ. Παπανδρέου «είναι για λύπηση» – όπως λέμε, σε τέτοιες περιπτώσεις, στην Κύπρο- οι σύντροφοί του έπρεπε να αποδεχθούν την παράκλησή του. Διαφορετικά, θα είναι συνυπεύθυνοι εάν συμβεί κάτι άσχημο στην πορεία.»
  Δλδ αν δεν πετύχαινε τις δυο δανειακές συμβάσεις ( που τώρα, ειδικά η δεύτερη είναι τόσο χρήσιμη και αποδεκτή) πόσο αποτυχημένος και απαξιωμένος θα ήταν;;; όταν η Ελλάδα θα ήταν επίσημα χρεοκοπημένη και ίσως εκτός ευρω με ότι συνεπάγεται αυτό;;;; Θα ηταν Προδοτης, ετσι δεν ειναι; αφου ηδη σε πολλους σχολιαστες σας δωσατε το δικαιωμα να το λένε!!!
  Έλεος Κε Ιγνατίου λιγότεροι χολή, νερό σας συμβούλευσε να δώσετε ο πατέρας σας!!!

 29. Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε κ. Μιχάλη. Όμως επιτρέψατέ μας, επειδή ανήκουμε στους εσχάτως «άκρως καχύποπτους», να τολμήσουμε μια απλοϊκή ερώτηση. Όλα αυτά τα χρόνια που ηλεκτρονικώς δημοσιογραφείτε (για το MEGA), δεν βρήκατε λίγο χρόνο να εκφράσετε ΔΗΜΟΣΙΑ τις εντστάσεις ή έστω την διαφορετική γνώμη επι τόσο σοβαρών θεμάτων όπως το Γιουγκοσλαβικό και πολύ περισσότερο το σχέδιο Ανάν ; ; ; ; ; ; Γιατί πολλοί έχουν κοντή μνήμη. Ας θυμηθούμε τα 24 δελτία (προπαγάνδας κατά την γνώμη μου) που υποστήκαμε μέχρι να «δεχθούμε και να στηρίξουμε» την σοφία των επιλογών του ΓΑΠ και της πολιτικής παρέας του. Φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεσθε το μένος μεγάλου μέρους της κοινωνίας κατά των δημοσιογράφων, που ενώ βρίσκονταν μέσα στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, σπάνια ή ποτέ δεν έλεγαν ΚΑΘΑΡΑ τί γίνεται. Φροντίστε λοιπόν να βγάλετε έστω και με καθυστέριση το όνομά σας από την λίστα του συνθήματος…..α#@%τες– ρουφ+*&οι — δημοσιογράφοι.

 30. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΘΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΙΚΟ, ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΞΙΩΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΥΘΕΜΕΝΗ ΛΥΠΗΣΗ ΣΑΣ. ΣΚΕΙΨΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΩΣ ΘΕΤΙΚΟ Η ΕΡΓΑΤΗΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΗΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΗΑ ΜΑΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.

 31. Δεν πιστεύω οτι ο Γ.Α.Παπανδρέου έβλαψε την χώρα περισσότερο απ’ ό,τι αλλοι προκάτοχοι. Διαφωνώ με πολλούς από τους φίλους που σχολιάζουν το άρθρο του κ. Μ.Ιγνατίου, που «προσπαθεί» να αναδείξει την προσωπικότητα του Γ.Παπανδρέου. Ουτε θελω να κάνω τον δικηγόρο του πρώην πρωθυπουργού. Αισθανομαι οτι περισσότερο με εκφραζουν τα εγκωμιαστικά σχόλια υπέρ του Γ.Α.Π. πολλών δημοσιογράφων ανά την Ευρώπη που έχω διαβασει στον γαλλικό, ολλανδικό, αγγλικό η ιταλικό τύπο παρά τα καταδικαστικά άρθρα και σχόλια των συμπατριωτων μου που βουτηγμένοι στην διάβρωση ηθών και αξιών σ’ αυτην την χώρα έχασαν την αλήθεια και την ουσια των πραγμάτων. Θα θυμόμαστε πολλά από τον Γιώργο Παπανδρέου. Αν μη τι άλλο, το δημοκρατικό ήθος που προσπάθησε να διαδώσει, την ελευθερία να εκφράζει και να υλοποιεί τις σκέψεις του καθώς και το νεωτεριστικό πνεύμα που κατάφερε να σπείρει στο μυαλό πολλών από εμάς. Δυστυχώς, ηταν πρωθυπουργός σε λάθος χώρα, σε λάθος εποχή. Ας τον κρίνει η ιστορία.

 32. Στα χέρια του ΓΑΠ έσκασε η «Βόμβᨻ, και απαδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων.
  Δεν μπορώ όμως να τον κατηγορήσω και για το προπατορικό αμάρτημα!

 33. Συμφωνά απόλυτα με την ανάλυση, μόνο απλά να προσθέσω πως ο κ. Παπανδρέου, ή Τζέφρυ ή ΓΑΠ όπως ..χαιδευτικά -λέμε τώρα- τον αποκαλούν όλοι, ανέλαβε πολιτικά μια απο τις μεγαλύτερες απάτες στην νεότερη πολιτική ιστορία της ευρώπης, αφού ήξερε τα οικονομικά μεγέθη της χώρας, αρνήθηκε χωρίς περιστροφές εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης- που θα μπορούσαν εν τέλει να παίξουν ρόλο αντίβαρο στις προστασγές μετεέπειτα της Μέρκελ και τώρα, λαβωμένος -και φυσικά υπο την απειλή αποκαλύψεων για τον ρόλο μελών της οικογένειας του με τα CDS *λεγόμενα ασφάλιστρα κινδύνου και έχωντας χάσει την αίγλη που είχε πριν θα μείνει στην νεότερη Ελλαδική ιστορία σαν ενας άνθρωπος που ήρθε, είδε, κατέστρεψε, απήλθε -και το γεγονός οτι ίσως ξαναζητήσει θέση στη σοσιαλιστική διεθνή θα είναι τελείως οξύμωρο.

 34. Στην Κύπρο ξέρουν από πλυντήρια !! ….Στην Κύπρο ξέρουν από Εφραίμ !! ..Στην Κύπρο είναι καλοί υπάλληλοι των αφεντάδων τους !! … Τα χρόνια του Ανδρέα ήταν καλά ?? … Η χρεοκοπία είναι σαν τον λογαριασμό στα μπουζούκια..έρχεται στο τέλος..και είναι και αλμυρός !!! ….μακάρι το πρόβλημα της χώρας να ήταν ο ΓΑΠ

 35. Ο γαπ εχει κανει τοσα ασχημα πραγματα για την ελλαδα σε συνεργασια παντα με τους εκαστοτε προισταμενους του που δεν αξιζει τον οικτο μας…………..Κυριε ιγνατιου ειστε μακρυα και δεν μπορειτε να το καταλαβετε οτι ο ανθρωπος εχει καταστρεψει την χωρα ……..απο που να αρχισω ;απο την θρυλικη ατακα ‘λεφτα υπαρχουν’;……απο το οτι απο τον οκτωβρη του 10 συζητουσε με το δντ ενω ατην ιδια στιγμη στα μμε το διεψευδε;…………..στο οτι εχει γονατισει ολους τους ελληνες με τα δισβασταχτα οικονομικα μετρα,ενω την ιδια στιγμη οι λεφταδες βγαζουν ολο και περισσοτερα κερδη;κλπ,κλπ,κλπ……………….ΟΧΙ δεν αξιζει τον οικτο μας ο μεγαλοπροδοτης γαπ…….οπως και το συνολο των βουλευτων μας,καθως και των μεγαλοδημοσιογραφων που με την γνωστη προπαγανδα τους περνανε την εκαστοτε θεση της δοσιλογης κυβερνησης………………………ΓΟΥΔΙ αξιζει σε ολους αυτους,κρεμαλα στην πλατεια συνταγματος σε αυτους αλλα και στα παιδια τους……………….

 36. Σχετικά με ό,τι γράφει ο Giorgos για τις διαπραγματεύσεις που υποτίθεται,ότι έκανε ο Κώστας Καραμανλής:Αν δεν με απατά η μνήμη μου,Πρωθυπουργός ο Κ.Κ έγινε τον Απρίλιο του 2004 (8ή9) και το δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν έγινε στις 23 ή 24 Απριλίου 2004.Είναι δυνατόν να είχε συμμετοχή στη διαμόρφωση των όρων;Σε κάθε περίπτωση με τη δήλωσή του πριν από το δημοψήφισμα <> την αντίθεσή του.

 37. Διόρθωση στην απάντηση προς τον Giorgos:Οι εκλογές έγιναν στις 8 ή 9 Μαρτίου και όχι Απριλίου,όπως έγραψα νωρίτερα.Ωστόσο το γεγονός της αντίθεσης του Κ.Κ
  στο σχέδιο Ανάν παραμένει και βέβαια εξηγεί εν πολλοίς και τη στάση των ΗΠΑ εναντίον του Καραμανλή (βλέπε υποκλοπές,αγωγος Αλεξανδρούπολης κλπ.)

 38. Ιγνατίου αγόρι μου, ο Γιωργάκης μπορεί να έπεσε 500 φορές απ’ το ποδήλατο, απ΄την καρέκλα όμως δεν πρόκειται να πέσει ποτέ!!!!!!!!!!!

 39. Κύριε Ιγνατίου, συμφωνώ απολύτως με το πατέρα σας ο οποίος όμως, θα αναφερόταν
  μάλλον σε απλούς αντιπάλους ή και εχθρούς και όχι σε προδότες της πατρίδας.
  Ένα το κρατούμενο, επίσης δε γνωρίζω πως κονταροκτυπηθήκατε μαζί του, αλλά
  καλό και χρήσιμο θα ήταν, τις ήμερες της ανόδου και κυριαρχίας του προδότη-πράκτορα
  να τον ξεμπροστιάζατε από το άνδρο του (mega).
  Θα είχατε σίγουρα χάσει τη δουλειά σας, σήμερα όμως θα μπορούσατε να γίνετε μέχρι
  και πρωθυπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here