Παπανδρέου: Χαρισματικός ο Τσίπρας, στρατηγικός αντίπαλος η Δεξιά

0
146

Σε σαφώς διαφορετική γραμμή από τη Φώφη Γεννηματά, ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε «χαρισματικό ως προσωπικότητα» τον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ. Την ώρα που μεταδιδόταν η εκπομπή, ο ίδιος βρισκόταν σε εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος με ομιλητές τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βολιβίας Εβο Μοράλες.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «στρατηγικός μας αντίπαλος είναι η Δεξιά» και επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «ξέπλυνε» τη διακυβέρνηση Καραμανλή, συμμαχώντας με τους ΑΝΕΛ, αλλά και επιλέγοντας ως υπουργούς καραμανλικά στελέχη, όπως τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Παρότι υπάρχουν και χαρισματικοί και προοδευτικοί άνθρωποι στη Δεξιά, στον πυρήνα της έχει το πελατειακό κράτος. Φοβάμαι ξανά μια Δεξιά που θα έρθει για μικροεξυπηρετήσεις ή και μεγάλες εξυπηρετήσεις συμφερόντων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι το 2015 δεν απευθύνθηκε στην Κεντροαριστερά και στο ΠΑΣΟΚ για συνεργασία, αλλά στους ΑΝΕΛ. Ως προς το μέλλον, σημείωσε ότι δεν αρκεί απλώς μια παραδοχή των λαθών από την πλευρά Τσίπρα.

«Συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων μπορεί να υπάρξει μόνο πάνω σε βαθιές αλλαγές για να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που προκάλεσαν την κρίση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει τέτοια διάθεση», είπε. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «μετά τις εκλογές, τα ξαναλέμε».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here