Γκάλοπ Pusle: Υπεροχή 9+ μονάδων της ΝΔ -Τι θα επηρεάσει τους αναποφάσιστους

0
47

H NΔ προηγείται με 9 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές και με 9,5 μονάδες για τις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με γκάλοπ της Pulse για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη.

Ειδικότερα, αν γίνει αναγωγή επί των εγκύρων για τις ευρωεικλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει το 31%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 22%. Στην τρίτη θέση ισοδυναμούν η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής με 7,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%. Περισσότεροι από 8 στους 10 αναφέρουν πως είναι τουλάχιστον «αρκετά» βέβαιοι για την απόφασή τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βελτιώνει ελαφρά την συσπείρωσή του για δεύτερο μήνα (στο 54%).

Ενδεικτικό είναι πως τρεις στους δέκα από τους ψηφοφόρους που δηλώνουν αναποφάσιστοί, δεν απαντούν ή επιλέγουν άκυρο/λευκό, προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίστοιχο ποσοστό για την ΝΔ είναι 9%, δηλαδή ούτε ένας στους δέκα.

Στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές (πάλι με αναγωγή) η ΝΔ φτάνει στο 32,5% (όσο και στην προηγούμενη μέτρηση), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει μισή μονάδα (στο 23%). Στην τρίτη θέση το Κίνημα Αλλαγής με 8% και η Χρυσή Αυγή στο 7,5%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 5,5%, ενώ σημαντικό είναι το μπλοκ των αναποφάσιστων, που υπολογίζεται στο 11,5%. Κανένα άλλο κόμμα δεν μπαίνει στην Βουλή βάσει της δημοσκόπησης. Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου βρίσκεται πιο κοντά με 2,4%. Κανένα άλλο κόμμα δεν αγγίζει καν το 2%.

Η πλειονότητα των ψηφοφόρων (64%) δηλώνει πως «μάλλον» ή «σίγουρα» δεν πρόκειται να επηρεαστεί από οικονομικές παροχές, ενώ περίπου ένας στους τέσσερις αναφέρει πως «σίγουρα» ή «μάλλον» θα επηρεαστούν. Ακόμα και σε όσους στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015, περισσότεροι από τους μισούς (55%) δήλωσαν πως δεν θα λάβουν υπόψη τους τυχόν παροχές όταν θα ψηφίσουν.

Σε ό,τι αφορά τους αναποφάσιστους, το 46% ανέφερε πως δεν θα επηρεαστεί από παροχές ενώ το 29% σημείωσε πως θα τις συνεκτιμήσει στην ψήφο του. Στο μέτωπο των υποθέσεων διαφθοράς όπου εμπλέκονται πολιτικοί το 53% δηλώνει πως δεν θα επηρεαστεί, έναντι 34% που αναφέρει πως θα λάβει υπόψη του τις καταγγελίες και την όλη συζήτηση. Ακριβώς οι μισοί υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ είπαν ότι η ψήφος τους θα επηρεαστεί ενώ σχεδόν τρεις στους τέσσερις ψηφοφόρους της ΝΔ απάντησαν πως θα μείνουν ανεπηρέαστοι.

Το 47% των αναποφάσιστων αναφέρει πως μάλλον ή σίγουρα θα λάβει υπόψη του το όλο θέμα της διαφθοράς, έναντι 31% που δίνει αρνητική απάντηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here