Γκάλοπ-Rass: Μπροστά η ΝΔ με 10,2 μονάδες-Tρίτο το ΚΙΝΑΛ

0
400

Προβάδισμα 10,2 μονάδων έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με γκάλοπ της Sass για το Action24. Συγκεντώνει ποσοστό 29,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19,2% .

Στην τρίτη θέση είναι το Κίνημα Αλλαγής με 10,2%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,2% και το ΚΚΕ με 6,3%.

Κάτω από το εκλογικό όριο του 3% η Ενωση Κεντρώων με ποσοστό 2,7% και οι ΑΝΕΛ με 2,5%.

Πρώτος σε δημοτικότητα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης (41,4% θετικές γνώμες και 47,2% αρνητικές) και δεύτερη η Φώφη Γεννηματά (36,7% θετικές γνώμες και 44,7% αρνητικές). Ο Αλέξη Τσίπρας έχει 24,7% θετικές και 67,3% αρνητικές.

Στο ερώτημα «αν μετά τις εκλογές προκύψει ανάγκη συνεργασιών με ποιο κόμμα θα θέλατε να συνεργαστεί το Κίνημα Αλλαγής», οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 36,5% απαντούν ότι το κόμμα της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη θα πρέπει να συνεργαστούν με τη ΝΔ. Το 18,7% τάσσονται υπέρ μιας πιθανής συνεργασίας του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, το 9,4% προκρίνουν συνεργασία της συμμαχίας ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού με άλλο κόμμα, 27,4% ζητούν από το Κίνημα Αλλαγής να μη συνεργαστούν με κανένα κόμμα και το υπόλοιπο 10% τοποθετούνται με την επιλογή «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Εξοδος από τα μνημόνια

«Αν το καλοκαίρι βγούμε από το Μνημόνιο έστω και τυπικά, πιστεύετε ότι θα αλλάξει κάτι στην οικονομική και κοινωνική πολιτική προς όφελος του λαού ή όχι;» ήταν το επόμενο ερώτημα που τέθηκε σε όσους συμμετείχαν στην πανελλαδική έρευνα.

Το 75% των ερωτηθέντων εμφανίζονται απαισιόδοξοι απαντώντας «όχι» και «μάλλον όχι», ενώ το 23,9% απαντούν «ναι» και «μάλλον ναι».

Λύση για το Σκοπιανό

Στο ερώτημα «η λύση που θα προκριθεί για την ονομασία των Σκοπίων, πιστεύετε ότι θα είναι πιο κοντά σε όσα επιδιώκει η Ελλάδα ή σε όσα επιδιώκουν τα Σκόπια;», το 57,1% απαντούν ότι η λύση που πιθανόν να προκύψει στο ζήτημα της ονομασίας της FYROM θα ικανοποιεί περισσότερο τα συμφέροντα των Σκοπιανών. Μόνο το 26,9% θεωρούν ότι πιθανή λύση στο Σκοπιανό θα είναι πιο κοντά σε όσα επιδιώκει η Ελλάδα.

Γκάλοπ-Rass: Μπροστά η ΝΔ με 10,2 μονάδες -Τρίτο το Κίνημα Αλλαγής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here