Γκάλοπ σε 6 χώρες: Η ακροδεξιά με διπλάσιες έδρες στην Ευρωβουλή

0
84

Δημοσκόπηση σε 6 ευρωπαϊκές χώρες, με δείγμα 9.500 άτομα, έδειξε ότι τα ακροδεξιά κόμματα αναμένεται να διπλασιάσουν τις έδρες τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Από τις 37 έδρες, που κατέχουν σήμερα, θα εξασφαλίσουν 67 έδρες. Σε τρεις χώρες -Γαλλία. Ιταλία και Πολωνία- κόμματα της άκρας Δεξιάς αναμένετει να κερδίσουν την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με το γκάλοπ που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Bild, τα παραδοσιακά συντηρητικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα θα σημειώσουν μεγάλες απώλειες και δεν θα καταφέρουν να σχηματίσουν «μεγάλο συνασπισμό» στο Κοινοβούλιο.

Τοο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκουν και οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, είναι πιθανό να χάσει 43 έδρες, υποχωρώντας στις 174. Αντίστοιχα, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα εκτιμάται ότι θα χάσει 45 έδρες, υποχωρώντας στις 141.

Η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη φαίνεται ικανή να κερδίσει 33 έδρες, φτάνοντας τις 101, ενώ οι Ευρωπαίοι Πράσινοι μάλλον θα χάσουν 8 έδρες, υποχωρώντας στις 44.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στην Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Ισπανία και τη Γαλλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here