Όταν ο Γκέμπελς συνάντησε τον Φρίντμαν

38
83

Η σκέψη είναι φως. Και όταν χάνεται αρχίζει το σκοτάδι της ψυχής που φέρνει ο φόβος. Ας βάλουμε, λοιπόν, τη σκέψη πάλι στο παιχνίδι και ας φωτίσουμε το παρελθόν αν θέλουμε να πάμε μπροστα. Ας δούμε αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Το εθνικό μας πρόβλημα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στην πρώτη συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1952.Πριν από μερικά χρόνια δεν μπορούσαμε να δούμε την αλήθεια. Τώρα μπορούμε γιατί τρέξαμε τα γεγονότα. Και η αλήθεια λέγεται πολιτική του Γκεμπελς. και η Γερμανία, δυστυχώς, δεν έφυγε ποτέ απ’ αυτή τη πολιτική. Οικοδομημένη μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο εφήρμοσε και στήριξε το οικοδόμημα της πάνω ακριβώς σ’ αυτή τη πολιτική. Και το έκρυψε καλά. Η πολιτική αυτή έχει πολλούς άξονες, αλλά οι βασικοί είναι τρεις.

Α) Ο πρώτος άξονας αποδέχεται  θέλει, και ευνοεί,  πρωτίστως, την επικράτηση των προϊόντων του άξονα στις αγορές. Ενώ η βασική ιδέα της συνθήκης ήταν τα μεν δυνατά κράτη να δώσουν τη τεχνογνωσία και την παραγωγή, τα δε αδύναμα να δώσουν την εργασία στην Ένωση προκειμένου να κερδηθούν οι αγορές εκτός Ένωσης, έγινε ακριβώς το αντίθετο. Γιατί κύριος στόχος των Γερμανών ήταν οι ευρωπαϊκές αγορές, κυρίως. Πράξη αντίθετη με την Ένωση.

Β) Ο δεύτερος άξονας που αποτελεί σταθερά του Γερμανικού έθνους και που ποτέ δεν αποκλίνει, θέτει ως αρχή τη μη διαπραγμάτευση με κανέναν κάτω από εκείνα τα όρια τα οποία τίθενται ως όρια ασφάλειας από τον πρώτο άξονα.

Γ) Και ο τρίτος άξονας είναι  η πλήρη εγκαθίδρυση, αλλά και εκμετάλλευση, ενός τραπεζικού συστήματος που θα ενισχύει τους δυο ανωτέρω αξονες. Και η δύναμη αυτού του συστήματος δεν είναι μόνο η συσσώρευση χρήματος αλλά και η άσκηση επιρροής.

Αυτοί οι τρείς άξονες φωτογραφίζουν τις αρχές που ενέπνευσαν τη Δημοκρατία της Βαιμαρης. Τρία πρόσωπα. Γκέμπελς, Μπόρμαν και Κρουπ.

Οι Γερμανοί έκαναν συνείδηση ότι μετά από 2 ήττες δεν έπρεπε να ξαναφήσουν τον έλεγχο της παραγωγής και της οικονομίας τους σε ξένα χεριά.

Αυτή η πολιτική επικράτησε σε όλη την Ευρώπη εκτός Αγγλίας. Και αυτός είναι ο λόγος που κράτησε το νόμισμά της. Ήθελε να συμμετέχει στην Ένωση, αλλά ήθελε να κρατήσει και την οικονομική της αυτοτέλεια. Και νομίζω ότι καλά έκανε.

Ιστορικά οι πολιτικοί μας στη Ελλάδα τάχθηκαν είτε από άγνοια είτε συνειδητά υπέρ της πολιτικής αυτής. Το δεύτερο ταιριάζει καλύτερα. Τα πιο σημαντικά σημεία αυτής της πολιτικοπροδοσιας εστιάζονται στα ακόλουθα που αποτελούν και το σήμερα.

Α) Όχι μόνο δεν δημιούργησαν ένα υγιές και εξελίξιμο σύστημα παραγωγής και προώθησης των ελληνικών προϊόντων στις αγορές, αλλά φρόντισαν να παραδώσουν τις αγορές στον άξονα.

Β) Δημιούργησαν ένα δημοσιονομικό τομέα – τέρας με ένα προφίλ δαπανηρό, δυσαρμονικό και εχθρικό απέναντι σε κάθε προσπάθεια αντίθεσης με την ανωτέρω πολιτική, που το χρησιμοποίησαν ως πελατεία για τη πολιτική τους επικράτηση.

Γ) Δημιούργησαν ένα τερατούργημα που λέγεται ελληνικό τραπεζικό σύστημα το οποίο ούτε  ξέρει που βρίσκεται

Δ) Απομάκρυναν το λαό από κάθε πολιτικοοικονομική και κοινωνική γνώση καταστρέφοντας τη Παιδεία του, σε κάθε βαθμό, και εφαρμόζοντας μέσω της πολυνομοθεσίας  το λεγόμενο πόλεμο των κοινωνικών ομάδων ως μέσο διεκδίκησης συμφερόντων.

Ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι η χώρα με τέτοια πολιτική θα χρεοκοπούσε και ηθικά και οικονομικά. Και το δεύτερο κομμάτι ενοχλούσε πολύ. Εκεί που η Γερμανία διαπίστωσε ότι η Ένωση δεν είχε λύση σε μια τέτοια περίπτωση (βιομηχανισμό στήριξης)  ο νεοφιλελευθερισμός του Φρίντμαν ανελάμβανε ρόλο. Και το όνομα αυτού Μνημόνιο. Μόνο που το Μνημόνιο δεν είναι απλώς ένας μηχανισμός διαχείρισης χρέους, όπως φαίνεται, αλλά πολιτική επιβολής.

Το δόγμα του σοκ αντικαθιστά τον Γκεμπελς και πρωταγωνιστεί. Σ έναν λαό που αδυνατεί να αντιδράσει.  Και δεν συνειδητοποιεί την προδοσία. Γιατί; Γιατί οι ενοχές που του είχαν αφήσει ήταν ότι αυτός φταίει που η χώρα πεθαίνει.

Και μετά η τρομοκρατία. Για να καλυφτεί η ένοχη υπογραφή της παράδοσης της χώρας, ώστε όλος ο ορυκτός πλούτος να φύγει έξω ως αντιστάθμισμα της εξωθεν βοηθείας. «Μα τι είναι αυτά που λες», θα πει κάποιος!! Η λέξη κλειδί είναι ανάπτυξη. Που δεν θα τη δούμε ποτέ. Γιατί η τρόικα έχει άλλους στόχους.  Πήρε 70 μέτρα, 50 φόρους, 10 έκτακτες εισφορές και 10 μειώσεις συντάξεων. Οδήγησαν σε εξαθλίωση τη χώρα και έχουν πέσει έξω σε όλους τους υπολογισμούς τους. Είτε είναι ηλίθιοι είτε έχουν άλλο σκοπό. Το πρώτο δεν το πιστεύω. Το δεύτερο ολοφάνερο. Τυχαία η κυρία Λαγκαρντ μίλησε για τη Νιγηρία;  Πλούσια χώρα και ο λαός στην εξαθλίωση. Αυτό ζητούν και αυτό επιβάλλουν.  Σε λαούς με σκυμμένο κεφάλι. Σε λαούς που δεν αντιδρούν. Σε λαούς με μικρούς ηγέτες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροFrankly my dear Alexis I don’t give a damn…
Επόμενο άρθροΔεν ξέρω αν αλλάζει η Ευρώπη. Ξέρω ότι εμείς δεν αλλάζουμε με τίποτα…
Ο Παύλος Χαϊκάλης είναι ηθοποιός. Γεννήθηκε στο Κατάκολο της Ηλείας και μεγάλωσε στη Πάτρα. Αποφοίτησε από την Δραματική σχόλη του Γ.Θεοδοσιάδη στην οποία υπήρξε καθηγητής από το 2001-2006. Έχει υπηρετήσει σχεδόν όλα τα είδη του θεάτρου και έχει συμπρωταγωνιστήσει με κορυφαίους έλληνες ηθοποιούς. Το 1987 βραβεύεται με το βραβείο "Κάρολος Κουν" για την ερμηνεία του στο έργο "Ξενοδοχείον ο παράδεισος" του Ζωρζ Φευντώ σε σκην.Ρότζερ Ουίλιαμς. Το 1993 κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Πολιτικής Άνοιξης στο νομό Αχαΐας. Σπουδαιότερες παραστάσεις που έχει συμμετασχει: "Τέλος του ταξιδιού", "Φιλούμενα Μαρτουράνο", "Έγκλημα και τιμωρία", "Οι Άθλιοι", "Θεσμοφοριάζουσες", "Ιππείς", "Του Κουτρούλη ο γάμος", "Ταρτούφος", "Η τύχη της Μαρούλας", "Ψέμα στο ψέμα", "Δυό τρελοί παραγωγοί" κ.α.. Έχει συμμέτοχες στην τηλεόραση: "Δέκα μικροί μήτσοι", "Κάτω από την Ακρόπολη", "Βέρα στο δεξί", "Πολυκατοικία", "Τι ψύχη θα παραδώσεις", "50-50" κ.α.. Επίσης έχει συμμετάσχει και στον κινηματογράφο: "Απουσίες", "Safe sex", "Λουκουμάδες με μέλι".

38 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Λαός χωρίς Παιδεία (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1), αν και η λέξη που ταιριαζεί στην περίπτωση είναι «Αγωγή», είναι λαός χωρίς μέλλον.Είθε κάποτε να το συνειδητοποιήσουμε και να ‘ξυπνήσουμε’ σαν λαός. Είθε οι ‘επαγρυπνούντες’ να αφυπνίσουν τους ‘κοιμισμένους’.

 2. O Χαϊκάλης, όπως και οι περσότεροι ελληνικοί καλλιτέχνες, δεν το καταλαβαίνουν, αλλά οδηγούν τον ελληνικό λαό σ’ αυτόν τον δρόμο που στο τέρμα του είναι η σχιζοφρένεια. Σε λίγο καιρό άμα συνεχίσουμε έτσι θα νομίζουμε όλοι μας πως μας έχουν βάλει και τσιπάκι οι ξένοι, με την βοήθεια των εδώ πολιτικών.
  Ο Φρόιντ, έλεγε πως με την ψυχανάλυση μπορείς να θεραπεύσεις όλες τις ασθένειες της ψυχής, εκτός απ’ την σχιζοφρένεια – και αυτό όχι επειδή η σχιζοφρένεια δεν θεραπεύετε, αλλά επειδή οι σχιζοφρενείς θεωρούν τους εαυτούς τους υγιείς, και δεν θέλουν να κάτσουν και να συνειδητοποιήσουν τις λάθος λειτουργίες τους, νομίζουν ότι ο μοναδικός υπεύθυνος για τα ζόρια που τραβούν είναι οι Αμερικάνοι, που τους έχουν τσιπάρει. (παλιότερα πίστευαν πως είναι ο Θεός αυτός που τους μιλάει (π.χ. Μωυσής), ωστόσο τις τελευταίες δεκαετίες, έχει αλλάξει αυτό, και πιστεύουν πως τους έχουν τσιπάρει οι Αμερικάνοι).
  Ανακεφαλαίωση: Όσο δεν κάνουμε την ψυχανάλυσή μας, και πιστεύουμε πως μας φταίνε οι υπερδυνάμεις, αυτά τα ζόρια θα συνεχίσουμε να τραβάμε, και δεν πρόκειται να θεραπευτούμε ποτέ ως χώρα.

 3. Ο πρώτος άξονας Η Γερμανία έχει,είχε πληθυσμό,τεχνογνωσία,πειθαρχία k ηττημένο έθνος.
  Ο δεύτερος άξονας. Ο λαός τις δεν κείται πίσω,κατηγορώντας όλους k όλα αποφεύγοντας να εργαστούν για την αναγέννηση του κράτους ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.
  Και ο τρίτος άξονας Το κεφαλαιο τους οι τράπεζες το χρησιμοποίησαν μέσα στην Γερμανία να κάνουν εργοστάσια k όχι στην Βουλγαρία,Τουρκια k.a. Αγοράζοντας ακίνητη περιουσια εκτος Γερμανίας.
  k.Χαϊκάλη, ποιον από τους τρις άξονες έγιναν στην Ελλάδα? όπως επιβεβαίωσες κανένας.
  Ποτε το καταλάβαμε? το 2005,2009, 2012? Προσωπικά όταν πρώτο επισκέφτηκα την Ελλάδα k έζησα για πέντε μήνες πρώτη φορα 2005 το εντόπισα το πρόβλημα k το συζητούσα k ερωτούσα, πως μπορεί ένα κράτος να λειτουργεί έτσι?. όλοι οι δικοί μου με κατηγορούσαν για καπιταλα, κορόιδο, σκλάβο k.a.πολλά. Εγώ δεν είμαι σαν όλους εσας τους παρα μορφωμένος που τώρα φωνάζετε ,απλά τα έβλεπα σαν ένας αυτό διμιουργιτος βιοπαλαιστής.
  Τώρα που σας επιβάλανε να αλλάξετε τρόπο κυβέρνησις που είχατε μάθει να ζείτε με δανεικά, όλοι γίνατε επαναστάτες του δεν πληρώνω τα δανεικά.
  Πάλι εντυπωσιάζομαι που δεν ακούω κανένα πολιτικο να μιλα για τους τρις άξονες του αύριο αλλα ακούω καθημερινά να λαϊκίζετε για το χτες.
  Λοιπόν καταλάβετε όλοι εσείς οι μορφωμένοι? αναλυτές?, οικονομολόγοι?, καραγκιόζηδες λαϊκισμού πως χωρίς δουλειά k συνεννόηση μιλάτε αρλούμπες στον κόσμο, πείτε στον κόσμο ότι θα τα πλήρωση όλα τα χρωστούμενα με τον ένα τρόπο η τον άλλο k μην δίνετε «ψευτο» ελπίδες με παραμυθια στον κοσμάκη.
  Mην κοροιδευτε τον κόσμο πως θα εκβιάσετε k θα καταστρέψετε την παγκόσμια οικονομία εάν δεν κάνουν αυτά που θέλετε, γιατί k άλλοι προσπάθησαν να το παίξουν μάγκες με πολύ πετρέλαιο μάλιστα , αυτοί βρίσκονται στο χώμα k οι χώρες τους σε αθλιότητα καταστραμμένες k ο λαός τους να υποφέρει καταχρεωμένος.
  Γνωρίζω πως ο δυνατός οικονομικά ανεξάρτητος που έχει την τσέπη γεμάτη, τότε k μονο το πεζής υπερήφανος k όχι «ψευτο» μάγκας, που όπως ξέρω ήταν οι πρώτοι που έβγαλαν τα λεφτά τους εκτος Ελλάδας k περιμένουν να την αγοράσουν τσάμπα. Τώρα που γίνατε βουλευτής του Λαου θέλω να δω τα ονόματα τους στην εφημερίδα, να δούμε εντέλει αυτούς τους πατριώτες.
  Να σταματήσουμε να κατηγορούμε τους ξένους k να κοιτάξουμε τους δικούς μας.

 4. Aγαπητέ Παύλο, σε αγαπάμε και σε θαυμάζουμε σαν ηθοποιό και όχι σαν πολιτικό. Το κουστούμι αυτό δε σου πάει και σταμάτα να το φοράς γιατί παρασύρεσαι και λες πράγματα τα οποία σε εκθέτουν. Η Ελλάδα (οι Έλληνες δηλαδή) έβαλαν τα χέρια τους και έβγαλαν τα μάτια τους μόνοι. Ούτε προδοσίες ούτε εφιάλτες δεν υπήρχαν όταν έπαιρναν διακόσια δισεκατομμύρια τα τελευταία τριάντα χρόνια από την ΕΕ, δηλαδή τους Γερμανούς, για να φτιάξουν τη χώρα τους και αυτοί τα έκαναν αέρα κοπανιστό. Θα μπορούσαμε να φτιάχναμε μια χώρα θαυμαστή και εμείς τώρα έχουμε ένα κουρέλι. Λοιπόν άστα! Ούτε Γκαίμπελς ούτε Φρίνταμαν μας έφταιγαν, αλλά το κακό μας το κεφάλι.

 5. Η τελευταία σας παράγραφος τα λέει όλα. Δεν μπορεί να είναι ηλίθιοι και να προτείνουν τέτοια προγράμματα. Ακόμα και οι «μνημονιακοί» δουλεπρεπείς οικονομολόγοι των ΝΔ-Πασόκ, δέχονται ότι δεν βγαίνει τέτοιο πρόγραμμα. Επειδή όμως είναι αέναοι οσφυοκάμπτες, πέρα από τα μπε-ναι, άντε να ψέλιζαν και να ψελίζουν κάτι για ψίχουλα μικροαλλαγών.
  Το θέμα κύριε Χαϊκάλη είναι ότι ο κόσμος είναι ένα με τον καναπέ του, νομίζει ότι είναι καναπές, και σκέφτεται σύμφωνα με αυτά που λέει η τηλεόραση. Δεν είναι δυνατόν να παίρνουν 33% αυτοί που έχουν κλέψει τόσα δις από το λαό. Ακόμα και αν βάλουμε την αποχή (περίπου 35%), αυτοί έχουν κοντά στο 20% του εκλογικού σώματος. 1 στους 5!!!!!! Δεν ξέρω, όλοι αυτοί έχουν φάει και συνεχίζουν να τρώνε;
  Αν και από άλλη πλευρά, σας εύχομαι το καλύτερο, μην κουραστείτε να αγωνιζόζαστε, χρειαζόμαστε έντιμους ανθρώπους να φύγει το παλιό.

 6. Μάλιστα, ότι ειμαστε μια χώρα γεμάτη φοροφυγάδες, ψευτόμαγγες, ρουσφετολόγους κ.α. ο Γκέμπελς και ο Φρίντμαν φταίνε!! Προτάσεις….προτάσεις θέλουμε κε Χαϊκάλη. Όλα αυτα τα χρόνια τα ρίχναμε σε άλλους … και απ’ότι βλέπω θα συνεχίσουμε να το κάνουμε!

 7. Στην κατεστραμένη οικονομία της Γερμανίας, μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, οι γερμανοί δούλευαν μία ώρα δωρεάν για την πατρίδα τους. Στην κατεστραμένη οικονομία της Ελλάδας, όταν έκοψαν τις πλασματικές υπερωρίες στους δημοσίους υπαλλήλους, αυτοί τις αντικατέστησαν με μούφες οδοιπορικά, για την πάρτη τους. Τι συγκρίνεις; Οι Γερμανοί εμπνεύστηκαν, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν (=δούλεψαν) ένα σχέδιο για την ανόρθωση της οικονομίας τους. Οι δικοί μας πιστεύουν ότι αρκεί να ψηφίσουν κόμματα-κωμωδίες σαν τους Ανεξάρτητους Έλληνες που τους υπόσχεται ότι τα λεφτά θα τα ξεβράσει η θάλασσα (=»ορυκτός πλούτος»). Εύκολα και άκοπα. Χωρίς να κουνήσει ούτε το δαχτυλάκι του, όλα έτοιμα. Τάξε στον Έλληνα λεφτά χωρίς κόπο (χρηματιστήριο, δάνεια, λόττο-τζόκερ-στοίχημα, πετρέλαια, πλασματικές υπερωρίες) και θα του πάρεις και τα σώβρακα (όπως του τα πήρανε με το χρηματιστήριο και τα δάνεια). Χωρίς να χρειάζεται να τον ψεκάσεις, το ‘χει από μόνος του.

 8. «From the Skyl to the Haryvd (as Alex would say)»- http://gkdata.gr/?p=18970

  Γράφει ο Υπαρκτός Σουρεαλισμός

  Για να είμαι ειλικρινής (όσο μπορώ βέβαια, και δεν μπορώ και πάρα πολύ) από το να φορτωθώ ξανά στη μούρη το γαλαζπράσινο σκυλολόι είναι προτιμότερο να πέσω στον ΞΥΡΙΖΑ και να πιάσω στα χέρια μου όχι μόνο δραχμή αλλά και ρούβλια και τούρκικες λίρες. Από την άλλη, βέβαια, δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι με ενοχλεί η ιδέα της δραχμής, ή το ότι έχω πάρει μάτι πως οι ΞΥΡΙΖΑΙΟΙ σε λίγο καιρό (πρόσεξέ με, δεν εννοώ χρόνια, εννοώ μήνες) θα εμφανίζουν χαρακτηριστικά διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ.

  Άμα με μόνο 17% η σπαζ@ρχιδιά στα κανάλια πάει σύννεφο (like the masturbation) σε προκαλώ να χρησιμοποιήσεις την απλή μέθοδο των χαζών, και να ψάξεις να βρεις πόση θα είναι η σπαζ@ρχιδιά με ποσοστό άνω του 30% και με 130 έδρες στο σκυλοβούλιο.

  Και δεν θέλω να σου προξενούν εντύπωση τα ποσοστά του ΞΥΡΙΖΑ αφού θα πρέπει πάντα να έχεις στο μυαλό σου ποιος είναι ο αντίπαλος. Σε περίπτωση που μέσα στην όλη θολούρα τον έχεις ξεχάσει αναλαμβάνω το έργο της υπενθύμιξής σου.

  Έχουμε και λέμε το λεπόν:

  Read more… http://gkdata.gr/?p=18970

 9. η πολιτικη δεν ειναι θεατρο, χρειαζεται ευθυνη, γνωση, τολμη, ιδεες και κοτσια για να τις εφαρμοσεις και οχι μονο κριτικη και αποδοση ευθυνων σε αλλους… αντε γιατι πολυ κουρασε το παραμυθι με τους κακους ξενους

 10. Μου φαίνεται ότι κάποιοι δεν διαβάζουν σωστά ή βγάζουν δικά τους μοναδικά συμπεράσματα.Ακόμα χειρότερα περιμένουν ένα είδος Μεσσία από τον εκάστοτε αρθρογράφο με την πρόταση σωτηρίας που θα δράσει κοσμογονικά.
  Να σας τονίσω 3 σημεία στο παραπάνω που έχουν σημασία….αν διαφωνεί κάποιος, όσο έχουμε ακόμα δημοκρατία, μπορεί να το πει.:
  1. Έχει προδοθεί η Ελλάδα από τους πολιτικούς της τα τελευταία 30 χρόνια? Έχει. Αναφέρεται με έντονα γράμματα κάτι τέτοιο παραπάνω?Ναι. Οι επιπτώσεις της προδοσίας αυτής? Σαφώς.
  2. Όλα αυτά άρχισαν για να τα οικονομήσουν και να αποκτήσουν δύναμη συγκεκριμένοι οικονομικοί/τραπεζικοί παράγοντες κυρίως από Γερμανία? Ναι.
  3. Υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική την οποία πιστά ακολουθεί η Γερμανία? Σαφώς.Γνωρίζαμε τι, που πότε και γιατί? Εγώ προσωπικά όχι.

  Λοιπόν…ΔΕΝ ανέφερε κανείς ότι φταίνε ΜΟΝΟ οι ξένοι.ΔΕΝ είπε ΚΑΝΕΙΣ οτι δεν μπορούσαμε σαν κράτος να έχουμε διαφορετική πορεία.

  Άλλη φορά κάποιοι να διαβάζετε καλύτερα….

 11. εγω αγαπητε παυλο θυμαμαι πως πριν 2 χρονια ησουν καλεσμενος στην πρωινη εκμπομπη του mega και ειχες δηλωσει με αγανακτηση οτι ενω οδηγουσες το τζιπ σου στην εθνικη,σε σταματησε η τροχαια επειδη πηγαινες με 180 χ/ω.και ευθαρσως ρωτησες τον αστυνομικο (και καμαρωνες περι αυτου στην εκπομπη) γιατι επρεπε να σταματησει εσενα αποκλειστικα και οχι και τους υπολοιπους οδηγους που ετρεχαν.και σου εφταιγε ο ταλαιπωρος αστυνομικος που απλα εκανε την δουλεια του επειδη εσυ κυριε παυλο παρανομησες βαζοντας σε κινδυνο τις ζωες συνανθρωπων μας.και ειχες τα μουτρα να τον ρεζιλεψεις και δημοσια.Οσο λοιπον υπαρχουν πολιτες και ποσο μαλλον δημοσια προσωπα με αυτη την αρρωστημενη νοοτροπια του να μην αναλαβανω ποτε τις ευθυνες μου και να μου φταιει παντα ο γειτονας,που εχουν μαλιστα και το θρασος να θελουν να μας κυβερνησουν,τιποτα σε αυτον τον τοπο δεν προκειται ποτε μα ποτε να αλλαξει .να δημοσιευθει παρακαλω,δεν βριζω

 12. Κύριε Χαϊκάλη, ΔΩΡΟ, για να ρωτάτε τους …δημοσιογράφους, αν το ξέρουν::

  «New York Times: «Τρόικα κερνάει, τρόικα πίνει» -aka δάνεια διάσωσης»- http://gkdata.gr/?p=18977

  Τα χρήματα των δανείων διάσωσης που παρέχονται στην Ελλάδα, επιστρέφουν στις τσέπες της Τρόικα επισημαίνουν σε άρθρο τους οι New York Times.

  Αυτό συμβαίνει, κατά την εφημερίδα γιατί τα χρήματα αυτά χρησιμοποιούνται κυρίως για την εξυπηρέτηση του χρέους ενώ την ίδια ώρα η ελληνική οικονομία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

  «Καθώς πληρώνουν τους εαυτούς τους, τα μέλη της τρόικας στερούν άλλα κεφάλαια, που στοχεύουν να κρατήσουν το ελληνικό κράτος σε λειτουργία» επισημαίνει ο αρθρογράφος και σημειώνει ότι αν η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών ξεμένοντας από ρευστό, αυτό δεν θα αφορά στις υποχρεώσεις προς ΕΚΤ, την ΕΕ και το ΔΝΤ αφού παίρνουν αυτομάτως τα λεφτά τους πίσω.

  «Η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε στάση πληρωμών απέναντι στην τρόικα, αφού η τρόικα πληρώνει τον εαυτό της», εξηγεί ο Thomas Mayer, σύμβουλος της Deutsche Bank.

  Read more… http://gkdata.gr/?p=18977

 13. simfono apolita me ton MILTOS MAKRIS.pote den ipate <ekso i troika ke to dnt,den theloume ta lefta sas re.alla lete ne sta danika ke agirista ,ke den tha vazete orous.tous orous tha tous vazoume emeis .afta den ginonte ke to kserete.antonis new york

 14. Κύριε Χαϊκάλη,
  Έχετε διαβάσει ποτέ το βιβλίο Capitalism & Freedom του Milton Friedman για να δείτε ότι ο εν λόγω πουθενά δεν μιλά για φορολογία και όλα αυτά για τα οποία τον κατηγορείται;
  Αυτό που προτάσσει ο καθηγητήτης Friedman είναι η ελευθερία του ατομου στην οικονομική του δραστηριότητα και η αρνητική φορολογία για αυτούς που δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην ελεύθερη αγορά.

 15. Πόσα πήραν πίσω οι Γερμανοί σαν μίζενς και εξοπλιστικά προγράμματα;
  Πόσα Αλέκο;
  Πόσα απο τα εργα που γίνανε στην Ελλάδα,το αεροδρόμιο τους Ολυμπιακούς αγώνες το ΜΕΤΡΟ,τον Προαστιακό;
  Πόσα Αλέκο;

  Λοιπόν Ελληνα βρές αυτούς που τα φάγανε Ελληνες και ξένους και κυνήγησε τους μέχρι να πατήσουν μάυρο χιόνι,πάρε πίσω τα κλεμμένα και μετά κάνε τον λογαριασμό.Και δαρμένος και κερατάς δεν γίνεται.
  Το οτι τα παπαγαλάκια σου ρίχνουν τις ευθύνες ειναι για να σώσουν το τομάρι τους.

 16. Καλώς ή κακώς, η κατάντια της Ελλάδος και της κοινωνίας, οφείλεται ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΣΕ ΕΜΑΣ, και όχι στους ξένους. Έχουμε μάθει συνεχώς να ρίχνουμε όλα τα κακά στους άλλους εκτός απο τον εαυτό μας. Ποιός ήταν αυτός που ανέβαζε όλες αυτές τις πουλημένες και προδοτικές κυβερνήσεις τα τελευταία 40 χρόνια στην εξουσία;; Ποιός ήταν αυτός που βολεύονταν απο τις επιδοτήσεις, απο την διαπλοκή, απο την διαφθορά, απο το ξεπούλημα, απο το αραλίκι, απο τις κομπίνες, απο το ότι ξόδευε περισσότερα απο όσα κέρδιζε, απο το ότι είχε μάθει να παρασιτεί εις βάρος όλων αυτών που δούλευαν σκληρά;; Δεν ήταν σε γενικές γραμμές ο Ελληνικός λαός;; Δεν είμαστε σε μεγάλο ποσοστό ΕΜΕΙΣ (με αντίστοιχες εξαιρέσεις όπως πάντα);;; Τώρα γιατί κατηγορούμε τους άλλους;;;

  Τα παραδείγματα που έχω από προσωπική μου εμπειρία – όπως και όλοι μας, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δακτυλό μας πλέον – είναι τόσα πολλά που μπορώ να γράψω βιβλίο.

  Φυσικά και δεν υπάρχει ΟΥΔΕΜΙΑ αντίρρηση ότι οι ξένοι, ως συνήθως, εκμεταλλεύτηκαν στο μέγιστο των δυνατοτήτων που ΕΜΕΙΣ τους προσφέραμε, την «Ελληνική πραγματικότητα». Γιατί εμείς τους ανοίξαμε την πόρτα. Αυτοί την δουλειά τους και τα συμφεροντά τους προωθούσαν και προωθούν. Ακριβώς όπως κάνει η αμερική, (επίτηδες τα μικρά γράμματα στα ονόματα των χωρών), η γαλλία, η αγγλία, η ρωσία, η τουρκία, το ισραήλ και η κάθε χώρα που ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!!! ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙΚΟΣ ΑΝΟΧΗΣ, όπου ο καθένας μπορούσε – και συνεχίζει να μπορεί – να κάνει ότι θέλει, ασύδοτα, ατιμώρητα, χωρίς ίχνος συνεπειών και τιμωρίας. Ας δούμε το μεταναστευτικό, την εγκληματικότητα, και τόσα άλλα, όπου δεν υπάρχει κανένας ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΛΕΓΧΟΣ!!! Μόνο σε τεταρτοκοσμικές μπανανίες βλέπεις τέτοια κατάντια και τέτοια εξαθλίωση. Και σίγουρα δεν φταίνε ούτε οι αμερικάνοι για αυτά τα χάλια, ούτε οι γερμανοί, ούτε οι ρώσοι, ούτε οι γάλλοι, ούτε οι άγγλοι, ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ!!! ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ. Και αυτοί εκμεταλλεύτηκαν τις καταστάσεις που εμείς τους δώσαμε στο πιάτο. Δεν λέω, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έβαλαν και αυτοί το χεράκι τους στο να τις δημιουργήσουν. Όμως αν έβρισκαν αντίσταση απο τα πολιτικά κόμματα και την Ελληνική κοινωνία, δεν θα είχαν καταφέρει το σχεδιό τους. Όμως εμείς, αδιαφορούσαμε επιδεικτικά. Και όσοι εδώ και χρόνια κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου είμαστε είτε ακραίοι, είτε αιθεροβάμονες, είτε ψυχάκιδες, είτε εκτός πραγματικότητας. Τώρα βέβαια που έχουμε φτάσει σε πλήρες αδιέξοδο, τώρα ορισμένοι αρχίζουν να κατανοούν τι πραγματικά έχει συμβεί. Μόνο που το ποσοστό αυτών, είναι δυστυχώς ακόμα μικρό. Οι περισσότεροι κοιτάνε ακόμα το δάκτυλο, και όχι το δάσος.

  Γιατί λοιπόν κακολογούμε τους ξένους;;; Φυσικά και οι ξένοι μας εκμεταλλεύονται, και μάλιστα ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ!!! Όμως αυτό είναι συνέπεια της δικής μας νοοτροπίας και αποδοχής, αρχίζοντας φυσικά απο τα ξεπουλημένα κόμματα, και τα εξαπτερυγά τους, τους κομματικούς στρατούς τους, και περνώντας στην κοινωνία, η οποία όσο ακόμα ήταν χορτάτη, προσποιούνταν ότι ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ τίποτα, και όλα είναι μέλι γάλα, και η Ελλάδα είναι μια χώρα του «σκληρού πυρήνα». Έτσι δεν έλεγαν, και κανείς δεν έφερνε αντίρρηση;; Και δουλευόμαστε ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ;;;;

  Ποιός φταίει για το ότι η συστηματική αποβιομηχανοποίηση της χώρας ξεκίνησε απο το τέλος της δεκαετίας του 70;;; Ποιός φταίει για τους εργατοπατέρες, τους συνδικαλιστές που δεν έχουν δουλέψει πολλοί απο αυτούς ούτε μια μέρα, για τους αιώνιους φοιτητές, τους φοιτητοπατέρες, την άκρατη κομματικοποίηση της παιδείας, της υγείας, και όλων των δομών;; Ποιός φταίει που ακόμα και σήμερα υπάρχουν δήθεν «εργαζόμενοι» οι οποίοι τα ΞΥΝΟΥΝ (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και πληρώνονται παχυλούς μισθούς;; Γιατί όσοι ξέραμε τέτοιες περιπτώσεις τόσα χρόνια τις ανεχόμασταν;;; Μήπως γιατί μας συνέφερε και εμάς;;;

  ΝΑΙ, οι ξένοι εκμεταλλεύτηκαν την κερκόπορτα που ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι τους ανοίξαμε, όπως θα την εκμεταλλεύονταν κάθε ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ. Γιατί καλώς ή κακώς, δεν ζούμε ούτε σε ΟΥΤΟΠΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, ούτε σε ΤΕΛΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, και οι διεθνείς σχέσεις, δεν διέπονται απο κανένα ουμανιστικό στοιχείο, ούτε από δίκαιες αντιλήψεις και συσχετισμούς. Αυτά είναι λόγια που χρησιμοποιούν για να αποκοιμίζουν τους λαούς, και για ωραιοποιούν την εικόνα τους. Κοινώς είναι κουραφέξαλα Η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σκληρή και αδυσώπητη. Και καλό είναι να το έχουμε συνεχώς στο νού μας.

  Συνεπώς ας μην κατηγορούμε τους γερμανούς για την κατάντια μας. ΝΑΙ, οι γερμανοί μας εκμεταλλεύονται ΣΤΥΓΝΑ και χωρίς ΟΙΚΤΟ!!! Αλλά είμαστε ΕΜΕΙΣ που φέραμε τον εαυτό μας σε αυτή την εξαιρετικά δεινή θέση. ΕΜΕΙΣ, οι πουλημένοι και προδότες πολιτικοί που ΕΜΕΙΣ εδώ και 40 χρόνια ψηφίζαμε. ΕΜΕΙΣ, που αντί να προχωρήσουμε και να επενδύσουμε σε υποδομές, έρευνα, ανάπτυξη και ανταγωνισμό, να επενδύσουμε ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, κοιτούσαμε πως να τα φάμε σε ακριβά αμάξια, σπίτια, ρολόγια, σκυλάδικα, ταξίδια, λουλούδια και σε οίκους ανοχής, και να κάνουμε επίδειξη νεοπλουτισμού και καρακιτσαρίας. Και τώρα μας ήρθε ο λογαριασμός. Και θα πρέπει να τον πληρώσουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Ας προσέχαμε….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here