Ανατροπή σε γκάλοπ της GPO: 8 κόμματα στη Βουλή – 6 μονάδες μπροστά ο Σύριζα

0
52

Σημαντικές ανατροπές, στις τάσεις που επικρατούν στο εκλογικό σώμα, τρία 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, καταγράφει νέο γκάλοπ τις GPO.

Ο Σύριζα αυξάνει τη δύναμη του κατά 2 μονάδες μέσα σε 72 ώρες, φτάνοντας στο 32,5% (6 μονάδες πάνω από τη ΝΔ), ενώ στην επόμενη Βουλή φαίνεται να μπαίνουν 8 κόμματα-και οι ΑΝΕΛ και το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου.

Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα παίρνει το 9% όσων ψήφισαν ΝΔ στις Ευρωεκλογές (ποσοστό που αντιστοιχεί σε 2,5% του εκλογικού σώματος), το 21% όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, το 19% όσωνψήφισαν ΑΝΕΛ, το 16% όσων ψήφισαν ΚΚΕ και το 11,5% όσων ψήφισαν Ποτάμι.

Αντίστοιχα η ΝΔ, συγκεντρώνει 26,5% και παίρνει 19% όσων ψήφισαν ΧΑ, 16% όσων ψήφισαν ΑΝΕΛ, 12% όσων ψήφισαν Ποτάμι και 2,5% όσων ψήφισαν Σύριζα.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Ποτάμι με 5,8%. Ακολουθούν ΚΚΕ και ΧΑ με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,4%, οι ΑΝΕΛ με 3,4 και το ΚΙΔΗΣΟ με 3%.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι 17% δηλώνουν ακόμη αναποφάσιστοι. Και ακόμη περισσότερο ότι το 9% τονίζει ότι θα αποφασίσει τι θα ψηφίσει την ημέρα των εκλογών.

To γκάλοπ παρουσίασε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο κεντρικό δελτίο του Μega.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here