Χατζηδάκης: Αυτοπαγιδευμένη η ΔΕΗ, δεν είμαι ταχυδακτυλουργός

0
52

«Μαύρη» εικόνα παρουσίασε για τη ΔΕΗ ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι είναι «αυτοπαγιδευμένη» και υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος δεν είναι «ταχυδακτυλουργός» για να εμφανίσει μια «μαγική λύση». Όπως είπε, θα παρουσιάσει στη Βουλή ένα «πολυπαραγοντικό σχέδιο σωτηρίας».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ επέρριψε την ευθύνη για την κατάσταση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι την «απαξίωσε» και τώρα δεν υπάρχει στρατηγικός επενδυτής.

«Πληρώνουμε τις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να μην πουληθεί η ΄μικρή ΔΕΗ΄. Έχασε το 83% της αξίας της στο χρηματιστήριο επί ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να υπάρξει λύση καλής και κακής ΔΕΗ; Κάτι τέτοιο θα κόστιζε πέντε δισεκατομμύρια. Πού θα τα βοούμε; Πουθενά. Δεν υπάρχει μεγάλη και μικρή ΔΕΗ, δεν υπάρχει καλή και κακή, δεν υπάρχει στρατηγικός επενδυτής. Πρέπει να πάμε σε λύση σωτηρίας για τη ΔΕΗ πολυπαραγοντική. Ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε τη ΔΕΗ. Δεν υπάρχει μαγική λύση, δεν είμαι ταχυδακτυλουργός «Δεν υπάρχει μαγική λύση, δεν είμαι ταχυδακτυλουργός. Η εταιρεία είναι αυτοπαγιδευμένη. Εχει ζητήσει κατ΄επανάληψη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυξήσεις στα τιμολόγια. Ομως, έτσι, θα χάσεις πελάτες που θα πάνε στους ανταγωνιστές. Αυτό πληρώνουμε. Το σχέδιο θα είναι τελείως ξεκάθαρο τη Δευτέρα το απόγευμα». 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here