Χουλουσί Ακάρ: Η Ελλάδα έχει παράνομα στρατό σε 16 νησιά

0
141

Στη θεωρία ότι έχει η Ελλάδα έχει εγκαταστήσει παράνομα στρατό σε 16 νησιά του Αιγαίου, επανήλθε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 10 μέρες που κάνει πανομοιότυπη δήλωση, διατυπώνοντας παράλληλα τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα παραβιάζει διεθνείς συνθήκες και δυσκολεύει την επίλυση των προβλημάτων.

«Ο τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας είναι να δυσκολέψει την επίλυση των προβλημάτων σε κοινό επίπεδο. Έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά από το 1936 και έχει παραβιάσει τις συνθήκες. Παράλληλα με έναν τρόπο που δεν έχει προηγούμενο στον κόσμο ισχυρίζεται πως ο εναέριος της χώρος είναι 10 μίλια ενώ τα χωρικά της ύδατα φτάνουν τα 6 μίλια», είπε σε συνέντευξή του στη Χουρριέτ.

«Στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο, αλλά ούτε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας. Δεν υπάρχει περίπτωση επιβίωσης κανενός σχεδίου αν δεν είμαστε μέσα κι εμείς. Στην Κύπρο, είμαστε εγγυήτρια δύναμη και θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματά μας, όπως και των Τουρκοκυπριων αδελφών μας, κανένας να μην τεστάρει την ισχύ και την δύναμη μας», σημειώνει.

Μετά την πρώτη δήλωση Ακάρ, στις 23 Ιανουαρίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε απαντήσει:«ό,τι απειλείται, δεν αποστρατικοποιείται».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here