Χουλουσί Ακάρ: Η επιχείρηση «Αττίλας» στην Κύπρο ήταν έπος…

0
97

 

Σε κρεσέντο επιθετικότητας επιδίδεται καθημερινά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ξεδιπλώνοντας τη βεντάλια των διεκδικήσεων τις οποίες πρόβαλαν οι Κεμαλιστές, όλα τα τελευταία χρόνια, και όχι ο Ταγίπ Ερντογάν. Ωστόσο, φαίνεται ότι πλέον και ο Τούρκος πρόεδρος έχει υιοθετήσει αυτή την ακραία ατζέντα.

Κατά τη διάρκεια τελετής παρασημοφόρησης των Τούρκων βετεράνων της εισβολής του 1974, ο Ακάρ χαρακτήρισε την επιχείρηση «Αττίλας» ως έπος!

«Από τους ήρωές μας, τους νεκρούς μας, και από εσάς. Εμείς ήρθαμε πιο αργά στην Κύπρο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 1974. Είχαμε έρθει στην Κύπρο για να σας βοηθήσουμε όμως εσείς είχατε τελειώσει τη δουλειά», είπε. «Η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο θα συνεχίσει να είναι η εγγύηση της ασφάλειας και της ειρήνης στα πλαίσια των συμφωνιών συμμαχίας και εγγυήσεων».

Και πρόσθεσε, σύμφωνα με το κυπριακό SigmaLive: «Και στο Αιγαίο Πέλαγος είμαστε υπέρ της φιλίας, της ειρηνικής επίλυσης, των σχέσεων καλής γειτονίας, του δικαίου και των δικαιωμάτων. Αλλά θέλουμε όλοι να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο, δεν θα θυσιάσουμε το παραμικρό δικαίωμα του ιερού μας έθνους και ότι στο θέμα αυτό θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας και του Διεθνούς Δικαίου. Ααναμένουμε από όλους να μένουν μακριά από προκλήσεις, να δείχνουν κατανόηση και να συναισθάνονται τις καταστάσεις. Αναμένουμε όλοι να βάλουν καλά στο κεφάλι τους ότι θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον μας. Σε αυτό το θέμα, θα συνεχίσουμε να είμαστε της αντίληψης “αν πεθάνω γίνομαι ήρωας, αν ζήσω γίνομαι βετεράνος”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here