Χρυσόστομος: Σεβασμός στους ομοφυλόφιλους, όχι απόρριψη

0
73

Στον αντίποδα των μισαλλόδοξων κραυγών, των απειλών και  των παραληρηματικών κατηγοριών, που εξαπέλυσαν αρκετοί αρχιερείς για το Σύμφωνο Συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, βρέθηκε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Ιεράρχης χαμηλών τόνων, με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις και ανοιχτό μυαλό, χαρακτήρισε τους ομοφυλόφιλους «δημιουργήματα του θεού», που τους πρέπει ο «σεβασμός και η τιμή» και όχι η «βία και η απόρριψη». Είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο τρόπος με τον οποίο ο Χριστός αντιμετώπισε την αμαρτωλή γυναίκα της Ευαγγελικής περικοπής, χαρακτηρίστηκε από το λόγο Του, «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω». Αυτός ο κανόνας αποτελεί τη διοικούσα γραμμή για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να συμπεριφερόμεθα προς κάθε άνθρωπο και συνάνθρωπο, ανεξάρτητα από την ετερότητα ή τη διαφορετικότητά του. Η Εκκλησία δεν απορρίπτει τα πρόσωπα, αλλά τα σέβεται στο πλαίσιο των ελεύθερων επιλογών και των δικαιωμάτων τους».

Φρόντισε, πάντως, να εκφράσει τη διαφωνία του με τον γάμο των ομοφυλοφίλων -εννοώντας, προφανώς, το γάμο ως μυστήριο της Εκκλησίας και όχι το Σύμφωνο Συμβίωσης.

«Εκείνο που δεν μπορεί να αποδεχθεί η Εκκλησία είναι την κάθε μορφή συμφώνου η οποία αμαυρώνει το μυστηριακό χαρακτήρα του Γάμου και αλλοιώνει λειτουργικά το θεσμό της οικογένειας», είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here