Η 35χρονη Ξένια εναντίον όλων και του… Πούτιν

0
63

«Με λένε Ξένια Σαμπτσάκ… Θέτω υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ρωσίας» αναφέρει σε βίντεο που δημοσίευσε στην προσωπική της ιστοσελίδα η 35χρονη Ξένια Σαμπτσάκ, κόρη του εκλιπόντος δημάρχου του Λένιγκραντ.
Σε ανοιχτή επιστολή της την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα Vedomosti εξηγεί εκτενώς τους λόγους που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές, και γράφει «Είμαι υποψήφια εναντίον όλων».

Αναλυτικότερα στην επιστολή αναφέρεται: «Αρκετά σιώπησα. Εδώ και μερικούς μήνες το σκέφτομαι. Και όχι επειδή έτσι είναι οι γυναίκες , που όλα τα υπολογίζουν, αλλά επειδή είμαι έτσι εγώ και όλες τις ευκαιρίες τις αντιλαμβάνομαι σαν πρόκληση. Στα πέντε χρόνια που πέρασαν από τις διαμαρτυρίες του 2012, έχω διαμορφώσει πλήρως τις πολιτικές μου αντιλήψεις και είμαι έτοιμη να τις παρουσιάσω σε οποιοδήποτε, ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο. Καθένας από εμάς μπορεί και πρέπει να πει τις απόψεις του, να εκφράσει τις διαφωνίες του με την εξουσία, η οποία δεν θέλει να αλλάξει για ένα τέταρτο του αιώνα, την διαφωνία για την καταρρέουσα παιδεία και ιατρική περίθαλψη, την τερατώδη διαφθορά και προπαγάνδα που έχει ποτίσει ολόκληρη την κοινωνία, από το αγροτικό σχολείο έως το Κρεμλίνο, για την αυθαιρεσία των σωμάτων ασφαλείας, για τον πόλεμο και την διεθνή απομόνωση».

Срочная новость – все сюда: www.sobchakprotivvseh.ru

A post shared by Ксения Собчак (@xenia_sobchak) on

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που είχαν κυκλοφορήσει πρόσφατα και αναφερόντουσαν σε πιθανή υποψηφιότητα τηςη Σαμπτσακ ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε πει ότι «Η Ξένια πληροί όλες τις προϋποθέσεις που προβλέπει το Σύνταγμα μας και μπορεί να θέσει υποψηφιότητα και να διεκδικήσει την προεδρία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here