Η Αριστοτελία Πελώνη αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος

0
111

H δημοσιογράφος Αριστοτελία Πελώνη αναλαμβάνει αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Εργαζόταν από το 2016 στην εφημερίδα Καθημερινή ως πολιτική συντάκτις, καλύπτοντας το ρεπορτάζ της ΝΔ. Ταυτόχρονα, έγραφε και την καθημερινή στήλη «Το Κονκλάβιο».

Ξεκίνησε στον χώρο της δημοσιογραφίας το 1998 από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, στην αρχή με το ελεύθερο ρεπορτάζ, στη συνέχεια με το πολιτιστικό και από το 2006 με το πολιτικό. Από το 2012 μέχρι το 2015 είχε και την ευθύνη της στήλης «Μικροπολιτικός».

H Αριστοτελία Πελώνη γεννήθηκε στο Μαυρομάτι Βοιωτίας. Σπούδασε στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο της από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Στο ίδιο τμήμα ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή της με θέμα τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις τη δεκαετία του ’60. Η διατριβή εκδόθηκε το 2010 από τις εκδόσεις Πόλις. («Ιδεολογία κατά ρεαλισμού: η αμερικανική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα, 1963-1976»).

Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here