Η αστυνομία του Ορλάντο «μπορεί» να πυροβόλησε κάποια από τα θύματα

0
10

 

Μερίδιο ευθύνης για τον αριθμό των θυμάτων στο gay club Pulse τα ξημερώματα της Κυριακής φέρεται να έχει και η αστυνομία του Ορλάντο που απάντησε με ριπή πυροβολισμών στον μακελάρη.

Αν και η έρευνα είναι σε εξέλιξη, ο αρχηγός της αστυνομίας στην περιοχή τόνισε ότι κάποια από τα θύματα μπορεί να έπεσαν νεκρά από αστυνομικά πυρά την ώρα της επιχείρησης διάσωσης.

«Όλα ερευνώνται» ανέφερε. «Αλλά θα πω ότι όταν οι ειδικές δυνάμεις, περίπου οκτώ ή εννιά άνδρες άνοιξαν πυρ, αυτό που τους χώριζε ήταν ένας τοίχος και δέχονταν κι εκείνοι πυροβολισμούς«.

Ο αρχηγός έμεινε σταθερός στην απόφασή του για εισβολή και εξουδετέρωση του στόχου, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν και απώλειες από αθώα θύματα. «Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση για εμένα. Η νο 1 προτεραιότητά μας είναι να σώζουμε ζωές και ήταν η σωστή απόφαση».

Ομοσπονδιακοί, κρατικοί και τοπικοί αξιωματούχοι διενεργούν έρευνα ώστε να διαπιστωθεί επακριβώς τι συνέβη και ποιοι φέρουν ευθύνες, ενώ συνεχίζεται το έργο της αναγνώρισης των σορών και της εκκαθάρισης του χώρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here