Η Κούβα θυμάται τον Κάστρο έναν χρόνο μετά τον θάνατό του

0
33

Ενώ η Κούβα περνά στη μετά Κάστρο εποχή, τιμά τη μνήμη του εκλιπόντα ηγέτη της, έναν χρόνο μετά τον θάνατό του.

Ο Φιντέλ Κάστρο έφυγε από τη ζωή στα 90 του χρόνια, στις 25 Νοεμβρίου 2016. Έναν χρόνο μετά η επιθυμία του έχει γίνει σεβαστή. Κανείς δρόμος, κτήριο ή μνημείο έχει πάρει το όνομά του ούτε έχουν στηθςί ανδριάντες ή αγάλματα προς τιμήν του.

Οι δύο μεγαλύτερες εφημερίδες της Κούβας, Granma και Juventud Rebelde, αφιέρωσαν μεγάλο μέρος της ύλης τους στον ηγέτη της χώρας τους επί 48 χρόνια.

Η Κομμουνιστική Νεολαία διοργάνωσε ένα πολιτικό-πολιτισμικό απόγευμα ενώ η κυβέρνηση δεν έκανε κάποια εκδήλωση στη μννήμη του. Υπάρχει ολοζώντανος στις καρδιές και το μυαλό των Κουβανών. Σε κάποιους δρόμους σε ολόκληρο το νησί αναγράφονται συνθήματα «Ο Κάστρο θα ζει για πάντα» ή «Είμαι ο Φιντέλ». Έτσι η παρουσία του είναι ολοζώντανη παρά τον ένα χρόνο απουσίας.

Ήδη η χώρα είναι έτοιμη για τις πρώτες δημοτικές εκλογές, γεγονός που θα πιστοποιήσει ότι οι Κουβανοί άλλαξαν οριστικά σελίδα στην ιστορία τους.

Ο Ραούλ Κάστρο, που ανέλαβε την εξουσία από το 2008, είπε πως δεν επιθυμεί την επανεκλογή του και δεν θα είναι υποψήφιος. Φαβορί για να τον αντικαταστήσει είναι ο αντιπρόεδρος, ο 57χρονος Μιγκέλ Ντίαζ Κανέλ. Ωστόσο, ο Ραούλ Κάστρο θα παραμείνει πρόεδρος στο Κομμουνιστικό Κόμμα έως το 2021 οπότε θα γίνει το συνέδριο για τη νέα ηγεσία. Ο ίδιος θα είναι 90 χρονών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here