Η εισαγγελέας άφησε άναυδο το Πανελλήνιο για τη Χρυσή Αυγή

0
305

Eμβρόντητο άφησε το Πανελλήνιο η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου με την πρότασή της να αθωωθούν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και όλα τα πρωτοπαλήκαρά του και να καταδικαστεί μόνο ο Γιώργος Ρουπιακάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Διαβάζοντας το σκεπτικό της καταλαβαίνουν όλοι ότι ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης, ο Λαγός και τα… άλλα παιδιά συγκροτούν ένα κανονικό πολιτικό κόμμα και όχι μια εγκληματική οργάνωση, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο.

Κατά την κρίση της, το βράδι του φονικού που συγκλόνισε την Ελλάδα, ο Ρουπακιάς ενήργησε μόνος του χωρίς κανένα σχεδιασμό και καθοδήγηση. Οι δε άλλοι που πήγαν μαζί του, θεώρησαν ότι ξεκίνησαν για ένα είδος νυχτερινής…εκδρομής, για να μοιράσουν τρόφιμα.

Όπως εξηγεί, μάλιστα, η υπόθεση έβλαψε τους Χρυσαυγίτες. Θα μπορούσαν να το είχαν κάνει αλλιώς, αν το είχαν προσχεδιάσει. Έτσι, για να μη μείνει καμιά αμφιβολία, υπογράμμισε ότι δεν αποδείχτηκαν οι κατηγορίες.

Χρειάστηκαν 4,5 ολόκληρα χρόνια για να καταλήξει στο πόρισμά της η εισαγγελέας. Και αν γίνει δεκτό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα μπορεί ο Μιχαλολιάκος και οι συν αυτώ να επιστρέψουν δικαιωμένοι και απολύτως καθαροί για να συνεχίσουν το «νόμιμο» έργο τους. Και, βέβαια, να διεκδικήσουν τα πολλά εκατομύρια ευρώ, τα οποία τους παρακρατά το κράτος από το 2013, όταν η Χρυσή Αυγή κατηγορήθηκε ως εγκληματική οργάνωση…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here