Η εισαγγελέας Ελένη Ράικου κατονόμασε τον «Ρασπούτιν» -Κλοιός για τον Παπαγγελόπουλο

0
175

Νέα τροπή παίρνει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Νοvartis μετά την κατάθεση της πρώην προϊσταμένης της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου ότι ο διαβόητος «Ρασπούτιν» παρενέβαινε συνεχώς στο έργο της, εκμεταλλευόμενος την πολιτική του θέση. Η εισαγγελέας φαίνεται ότι δεν έμεινε μόνο στην περιγραφή του προσώπου, αλλά κατονόμασε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον «Ρασπούτιν», που με «ύφος νταβατζή» απαιτούσε να διατυπωθούν κατηγορίες, έστω και χωρίς στοιχεία. «Ας αθωωθούν παρακάτω» ήταν το σχόλιό του.

Ήδη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Λάμπρος Σοφουλάκης, που μαζί με τον συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή διενεργούν την ποινική προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελόμενες παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis, διαβίβασε την κατάθεσή της στη Βουλή.

Η κυρία Ράικου είχε παραιτηθεί από την εισαγγελία Διαφθοράς τον Μάρτιο του 2017 καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της με αιχμή την υπόθεση της Novartis. Τον Οκτώβριο του 2018 έκανε για πρώτη φορά αναφορά  στον Ρασπούτιν, μέσω συνεργατών της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here