Η Έλενα Ακρίτα καυτηριάζει τη στάση Δοξιάδη απέναντι στον Μανιάτη

1
94

«Aνεπίτρεπτη» χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Απόστολου Δοξιάδη, η Έλενα Ακρίτα, και τόνισε ότι το γεγονός πως «ενίοτε» αρθρογραφεί στα ΝΕΑ δεν του δίνει το δικαίωμα να ζητά την απόλυση οποιουδήποτε εργαζόμενου. 

Η ίδια εργάζεται στην εφημερίδα πάνω από 40 χρόνια και χαρακτηρίζει τον Δημήτρη Μανιάτη «έντιμο και ακέραιο δημοσιογράφο», τον οποίο τιμά.

Η παρέμβαση της κ. Ακρίτα έγινε υπό τη μορφή ανοικτής επιστολής προς τα ΝΕΑ.

Διαβάστε το κείμενο:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘ΤΑ ΝΕΑ’ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ

Κύριοι,

Εργάζομαι στον ΔΟΛ πάνω από 40 χρόνια. Ουδέποτε θυμάμαι τον μέγαλο Λέοντα Καραπαναγιωτη, τον δάσκαλο μου Γιάννη Καψή, τον Γιώργο Ρωμαίο κι άλλους ιστορικούς διευθυντές των εντύπων, να υποκύπτουν σε πιέσεις τύπου ‘πρόσλαβε αυτόν’, ή ‘απόλυσε τον άλλον’. Δεν ίδρωνε το αυτί τους, στήριζαν την ελευθερία της έκφρασης, υποστήριζαν το δικαιωμα στην αντίθετη άποψη. Ούτε καν απαντούσαν σε κάτι τέτοιες ‘παρεμβάσεις’ – για να να μην πω πως παρόμοια τελεσίγραφα συχνά λειτουργούσαν αντίστροφα.
Δεν ήταν όλα ρόδινα στον οργανισμό. Υπήρξαν εξαιρέσεις συναδελφων που απολύθηκαν μόνο και μόνο επειδή έμειναν αμετακίνητοι στις αρχές τους ή επειδή διεκδίκησαν τα αυτονόητα, όμως αυτό έγινε αργοτερα επί Ψυχάρη.
Θεωρώ ανεπίτρεπτη την συμπεριφορά του Απόστολου Δοξιάδη. Το γεγονός πως ενίοτε αρθρογραφεί στα ΝΕΑ καθ’ ουδένα τρόπο τον νομιμοποιεί να παρεμβαίνει εμμέσως πλην σαφώς ζητώντας – για να μην πω απαιτώντας – την απόλυση του οιουδήποτε εργαζόμενου στην εφημεριδα.
O Δημήτρης Μανιάτης είναι ένας έντιμος και ακέραιος δημοσιογράφος, ένας αρθρογράφος με εξαιρετικό κείμενο, ένας άνθρωπος με γνώσεις, ουσία και περιεχόμενο. Τον τιμώ. Είμαι στο πλευρό του. Εννοείται. #μετονΔημήτρη Dimitris N. Maniatis

Χαιρετισμούς

Έλενα Ακρίτα

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΕΚΤΙΜΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΟΥΣ, Μικροσυγκρουσεις συνεβαινα και θα συμβαινουν
    αμοιβαιες υποχορησεις χρειαζονται. ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here