Η Ιταλία απορρίπτει έκτακτα οικονομικά μέτρα

0
35

Tη στιγμή που το δημόσιο χρέος της Iταλίας ξεπερνά το 130% του ΑΕΠ, κάτι που προκαλεί τεράστια ανησυχία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο υπουργός Οικονομικών Παντοάν και ο πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι επιμένουν ότι η χώρα «δεν πρόκειται να εγκρίνει έκτακτα οικονομικά μέτρα, διότι υπάρχει ανάπτυξη».

Η κυβέρνηση της Ρώμης προσπαθεί να φανεί αισιόδοξη και επιμένει ότι του χρόνου το ΑΕΠ της χώρας θα αυξηθεί κατά 1,5%. Ωστόσο, η Deutsche Welle, τονίζει ότι οι Βρυξέλλες προβλέπουν ανάπτυξη 1,3% και υπενθυμίζουν ότι η Ιταλία έχει την χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη όλων των χωρών της Ένωσης.

Η Κομισιόν διαπίστωσε, ότι το ιταλικό έλλειμμα δεν μειώνεται με τους ρυθμούς που έχουν συμφωνηθεί. Η διαφορά ανάμεσα στις δεσμεύσεις και στην πραγματική μείωση, είναι 0,2%. Ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Πολλοί αναλυτές τονίζουν ότι ακόμη και ο σχετικά ελαστικός Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί θεωρεί πως η Ρώμη θα έπρεπε να έχει επωφεληθεί της μικρής, έστω, ανάπτυξής της, για να αρχίσει, επιτέλους, να μειώνει αποτελεσματικά το χρέος.

Δεδομένα που δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας ενόψει και των ιταλικών βουλευτικών εκλογών της ερχόμενης Άνοιξης. Η προεκλογική εκστρατεία, ουσιαστικά, έχει ήδη αρχίσει. Και είναι περίπου φυσικό, όλοι να διαψεύδουν, στην φάση αυτή, ότι θα ληφθούν νέα οικονομικά μέτρα, σύμφωνα με την DW.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here