Η κατάθεση του Άγγελου Μητρετώδη: Πώς βρέθηκαν αιχμάλωτοι των Τούρκων

0
141

Για να αποφευχθεί η ένοπλη αντιπαράθεση με Τούρκους στρατιωτικούς ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης επέλεξε μαζί με τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη να παραδοθούν θεωρώντας πως όλα θα έληγαν σε λίγες ώρες έπειτα από συνεννόηση των τοπικών διοικητών του Στρατού, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Ο ίδιος ο ανθυπολοχαγός στην κατάθεσή του αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο του περιστατικού που οδήγησε στην κράτησή τους εδώ και 57 ημέρες.

«Μόλις μας είδαν οι Τούρκοι στρατιώτες κατεβάσαμε τα όπλα μας για να μην συμβεί κάτι κακό» αναφέρει ο Άγγελος Μητρετώδης και προσθέτει πως «μετά πήραν τηλέφωνο και είπα στον διοικητή μου ότι ως δείγμα καλής πρόθεσης θα παραδοθώ στους Τούρκους στρατιώτες«.

«Εάν είχα κακή πρόθεση θα καλούσα μέσω του τηλεφώνου τους στρατιώτες που είναι υπό τις διαταγές μου» αλλά η κατάσταση ήταν τέτοια που «θα γινόταν μεγαλύτερο επεισόδιο» αναφέρει στην κατάθεσή του.

Και συνεχίζει: «Και οι Τούρκοι στρατιώτες κάλεσαν τους ανωτέρους τους, αν θέλαμε μπορούσαμε να εμποδίσουμε και τους Τούρκους στρατιώτες«.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here