Η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν ο ορισμός του παλιού…

0
198

Η κριτική στο επτάμηνο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, επικεντρώθηκε -όπως ήταν λογικό- στη διαχείριση της οικονομίας και της περίφημης (μη) συμφωνίας στην οποία κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.
Δεν έγινε, όμως, καμία αναφορά στην πολιτική οπισθοδρόμηση που οδήγησε την χώρα με προσωπική του ευθύνη ο Αλέξης Τσίπρας, τόσο με τις επιλογές που έκανε στο υπουργικό συμβούλιο, όσο και με την πολιτική που (δεν) ακολούθησε σε σειρά θεμάτων όπως αυτά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, για παράδειγμα, είχε ενημερωθεί και γνώριζε λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, ότι στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, βρίσκονταν περίπου 2.000.000 άνθρωποι που προετοιμάζονταν για να φύγουν με στόχο να φτάσουν στην κεντρική και στην βόρεια Ευρώπη. Δεν χρειαζόταν ούτε ιδιαίτερη ευφυΐα, ούτε τεράστιες ικανότητες για να διαχειριστεί με σεβασμό αυτούς τους ανθρώπους, προετοιμάζοντας κατάλληλους χώρους στα νησιά και οργανώνοντας το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

Η εικόνα του Πεδίου του Άρεως για εβδομάδες με τα μικρά παιδιά που ήταν αναγκασμένα να ζουν σε αντίσκηνα μέσα στον ήλιο, όσα γίνονται τώρα στην πλατεία Βικτωρίας, συνιστούν την εικόνα μιας χώρας που στην πραγματικότητα είναι ακυβέρνητη, που δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε στα βασικά ένα θέμα όπως το προσφυγικό. Όσο για το μεταναστευτικό τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.

Η ίδια κυβέρνηση της «πρώτης φοράς Αριστερά», δεν έκανε το παραμικρό για ένα θέμα που μέχρι να αναλάβει την εξουσία εμφανιζόταν ως η μόνη τολμηρή πολιτική δύναμη που θα το εφάρμοζε: Το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια. Και, φυσικά, δεν είπε λέξη ούτε για το θέμα του διαχωρισμού Πολιτείας – Εκκλησίας.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων λειτούργησε μ’ έναν τρόπο παλαιοκομματικό, τόσο σε νοοτροπία όσο και σε πρόσωπα. Μετέφερε τον στρατό των κομματικών υπαλλήλων από την Κουμουνδούρου στα υπουργεία, στήνοντας ένα κράτος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αυτό που ζήσαμε για 7 μήνες ήταν η συνέχεια του παλιού που δεν είχε τίποτα από εκείνο που κάποιοι εμφανίζουν ως νέο. Εκτός, λοιπόν, από την οικονομία υπάρχουν και άλλα θέματα που οφείλουμε να σκεφτούμε και να συζητήσουμε. Ας το κάνουμε πριν πάμε στην κάλπη την Κυριακή…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠέπλο προστασίας από Τσίπρα στον Φλαμπουράρη
Επόμενο άρθροΈνα 7χρονο κοριτσάκι και το απίστευτο bullying ενός ιδιωτικού σχολείου
Η Φωτεινή Αναστασίου γεννήθηκε το 1981 στα Τρίκαλα. Είναι Διδάκτωρ Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής. Έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire Γλωσσολογία (ΒΑ) και στο Πανεπιστήμιο του Surrey Μετάφραση (ΜΑ). Το ερευνητικό της έργο που εστιάζεται στην Αγγλική ως τρίτη γλώσσα και στους πολύγλωσσους ομιλητές έχει παρουσιασθεί και δημοσιευθεί σε διεθνή συνέδρια. Έχει εργαστεί στην δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση ως καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας και ως Επιστημονικός Συνεργάτης σε ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στην Βουλή των Ελλήνων. Από το 2010 – 2012 έκανε την δημοσιογραφική παραγωγή της εκπομπής «Οι Κυριακές του Πολιτισμού» του Γιώργου Λιάνη στον Real Fm. Από το 2013 συνεργάζεται με τον Σπύρο Μερκούρη σε πολιτιστικά προγράμματα και εκδηλώσεις, όπως η αδελφοποίηση του δήμου της Ελευσίνας με την περιοχή Xicheng του δήμου του Πεκίνου και η διημερίδα για τα «30 χρόνια Πολιτιστικές Πρωτεύουσες». Το 2015 εκδόθηκαν από το «Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη» δύο βιβλία που συνέγραψε με τον πατέρα της, Θεόφιλο Αναστασίου, και έχουν τίτλο: «Στα Τρίκαλα στα δυο στενά, Μαρτυρίες για την λαϊκή μουσική 1881-1935» και «Βασίλης Τσιτσάνης – Συνεντεύξεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here